|
|
| נשלח ב-29/8/2010 17:39 |
|
| |
את לא חושבת שהעובדה שהצלחת למצוא אדם אחד שהוא בתפקיד חינוכי ולומד חצי יום (וגילו מסתמא מעל 40) רק מעיד שאין תופעה המונית כזו?
פעם זו הייתה באמת מגמה נרחבת, שאדם השתכר רק כמה שהיה צריך והשקיע את שאר מעייניו בתורה. כיום הכסף נהיה לערך בפנ"ע. על כך רציתי להצביע.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 10:15 |
|
| |
חכמה ..... כל אחד בהתאם לרמתו.....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2010 18:21 |
|
| |
טוב, קראתי את רב התגובות, אז תתפלאו לשמוע שכסף זה לא הכל בחיים!
ויש דבר כזה שנקרא סיפוק/ הנאה רוחנית, ששווה הרבה יותר ממשכורת וחיי רווח.
ושווה להשקיע בשביל לזכות לעונג הזה. (לא להקריב אלא להשקיע! השקעה זה משו שמניב רווח, הקרבה מניבה יסורים)
תתחילו להאמין שיש בחורות שזו שאיפתן באמיתית והכנה. (יש גם כאלה שלא..)
בית של תורה= איכות חיים!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 00:52 |
|
| |
שיר..
לא אומר שאין בחורות כאלו אבל בנינו זה לא רוב הבנות ואמנם זה ניראה אבל ממש ממש לא והמציאות מוכיחה ... בחורות שבאמת אבל באמת בדעה כזו מחמיא להם ץץ יפה להם שהגיעו לרמה כזו באמונה היום קשה למצוא בנות כאלו ... אם את זו אשרייך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 00:53 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | טוב, קראתי את רב התגובות,
אז תתפלאו לשמוע שכסף זה לא הכל בחיים!
ויש דבר כזה שנקרא סיפוק/ הנאה רוחנית, ששווה הרבה יותר ממשכורת וחיי רווח.
ושווה להשקיע בשביל לזכות לעונג הזה. (לא להקריב אלא להשקיע! השקעה זה משו שמניב רווח, הקרבה מניבה יסורים)
תתחילו להאמין שיש בחורות שזו שאיפתן באמיתית והכנה. (יש גם כאלה שלא..)
בית של תורה= איכות חיים!
|
|
טוב קראתי רק את התגובה האחרונה,
ותתפלאי לשמוע שאת צודקת שהנאה רוחנית שווה מחיי רווח.
אך בכל אופן אנחנו צריכים לחיות, ובשביל לחיות בעתיד הרבה פעמים לא שייך ממשכורת אחת שהאשה תביא הביתה.
תוקן על ידי מזדקן ב- 02/09/2010 00:58:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2010 01:28 |
|
| |
הבעיה ופתרונה.. הבחורים לא אומרים שהם מתכננים לעבוד.. או שהם לא יודעים את זה.. והבחורות גם לא אומרות.. וכנ"ל.. כך שאין שום מניעה להתחתן התוצאות שוות. שאלה. תחשבו על זה. בחורה שבאמת רוצה בחור ירא שמים. ולפי התורה יש הגדרות לזה. לצערנו היום ההגדרות האמיתיות קצת השתבשו, והיום ירא שמים לפי החברה, הוא ירא שמים חברתי.. כלומר אם יבוא לדוגמא חוזר בתשובה.. בחורה שנחשבת מעולה וערכית לא תרצה. והוא בדרגה מעולה. אבל היא תסכים להקריב מותרות כמו מסעדות, אבל לא מותרות כמו מה יגידו.. נכון שיש הבדלים, אבל אם החברה היתה חושבת הפוך, מן הסתם גם היא.. כך זה לצערנו היום.. ועוד משהו.. הבעיה שקשה למצוא היום בחור שמצד אחד כן תואם את הכיוון גם לבחורה שמחפשת בחור כיוון מקצוע, גם לצערנו בדרך כלל זה על חשבון.. וגם זה לא צריך להיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2010 00:48 |
|
| |
| Nיכלי כתב: |  | הבעיה ופתרונה..
הבחורים לא אומרים שהם מתכננים לעבוד.. או שהם לא יודעים את זה..
והבחורות גם לא אומרות.. וכנ"ל..
כך שאין שום מניעה להתחתן התוצאות שוות.
שאלה. תחשבו על זה.
בחורה שבאמת רוצה בחור ירא שמים.
ולפי התורה יש הגדרות לזה.
לצערנו היום ההגדרות האמיתיות קצת השתבשו, והיום ירא שמים לפי החברה, הוא ירא שמים חברתי..
כלומר אם יבוא לדוגמא חוזר בתשובה.. בחורה שנחשבת מעולה וערכית לא תרצה.
והוא בדרגה מעולה. אבל היא תסכים להקריב מותרות כמו מסעדות, אבל לא מותרות כמו מה יגידו..
נכון שיש הבדלים, אבל אם החברה היתה חושבת הפוך, מן הסתם גם היא..
כך זה לצערנו היום..
ועוד משהו..
הבעיה שקשה למצוא היום בחור שמצד אחד כן תואם את הכיוון גם לבחורה שמחפשת בחור כיוון מקצוע, גם לצערנו בדרך כלל זה על חשבון.. וגם זה לא צריך להיות.. |
|
וואו נפלא,
מאוד נכון כל מה שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 03:02 |
|
| |
מיכלי. בעצם מה שרצית להגיד זה- הבחור והבחורה לא באמת חושבים כמו שהם אומרים שהם חושבים. ולכן שאיפותיהם שוות. כי בסתרי ליבם שניהם רוצים שהבעל יצא לעבוד מתישהו... אבל שניהם אומרים משהו אחר. אז מה הקטע לשקר??? כי אם יגידו את שאיפותיהם האמיתיות מלכתחילה יחשבו שהם... אז הם מלכתחילה שקרנים. וככה הם נקראים יותר טובים. ז"א- ככל שתשקר יותר במומחיות- כך תקבל שידוך יותר טוב. זה הורג אותי השקר הזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 08:37 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | מיכלי. בעצם מה שרצית להגיד זה- הבחור והבחורה לא באמת חושבים כמו שהם אומרים שהם חושבים. ולכן שאיפותיהם שוות. כי בסתרי ליבם שניהם רוצים שהבעל יצא לעבוד מתישהו... אבל שניהם אומרים משהו אחר. אז מה הקטע לשקר??? כי אם יגידו את שאיפותיהם האמיתיות מלכתחילה יחשבו שהם... אז הם מלכתחילה שקרנים. וככה הם נקראים יותר טובים. ז"א- ככל שתשקר יותר במומחיות- כך תקבל שידוך יותר טוב. זה הורג אותי השקר הזה... |
|
וזה מה שאמרתי שלמה לשקר??? מה בגלל שמפחדים שאחרי זה יצא שם שבחור או בחורה לא טוב\ה צריך לא לשקר חייב להגיד רק את האמת אבל אפשרי למרוח אבל בלי לשקר!!!! ומי שיודע לערבב יהיה לו יותר קל .. אבל לעולם לא לשקר.. אבל מה לעשות שלא כולם חושבים כמוני ...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2010 16:46 |
|
| |
נפגשתי עם בחור שאמר שחברים שלו במפורש משקרים בפגישות שהם רוצים ללמוד וכו'.. אני לא חושבת שיש עניין לשקר. זה אפילו גרוע ומכוער, ועלול לגרום לאי התאמת ציפיות בין המשודכים.
לא יודעת אם בכל מחיר אני ארצה שבעלי ישב וילמד,לא התנסתי בזה עדיין, אבל אני יודעת שיציאה לעבודה זה הצעד האחרון שאני ינקוט בו, כלומר אני מוכנה להשקיע ולחיות חיים מתונים יותר בשביל לזכות לבית אמיתי של תורה. וזה גם מה שאני אומרת לבחורים שאני נפגשת איתם.
אם יש הרבה בחורות כמוני? בחברה שאני מסתובבת בה אומנם יש הרבה, אבל בהחלט לא כולם.
מה שמניע אותנו לרצון הזה- זה החינוך לערכים שקבלנו גם בבית מההורים וגם בסמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2010 00:37 |
|
| |
שיר אני אלמד אותך משפט חכמה קטן מי שמדבר טובות על עצמו ורעות על חברים אז .. קצת לחשוש .. בעברית לעולם אל תאמין למי שמדבר טובות עליך ורעות על חבריך.. ולא מדבר ספציפית על המקרה הזה שסיפרת ..
אבל הוא צודק ישנם שמשקרים וה' ישמור ... אנשים הורסים את החיים בידיים שלהם מה לעשות
לפי דבריך את פשוט מסבירה מה שאני אומר רק בצורה של מריחה ... בכול אופן את צודקת וכך כולם חושבים שהצעד האחרון זה ללכת לעבוד .. (ולא בגדר מציאה )
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2010 01:31 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | מיכלי. בעצם מה שרצית להגיד זה- הבחור והבחורה לא באמת חושבים כמו שהם אומרים שהם חושבים.
ולכן שאיפותיהם שוות. כי בסתרי ליבם שניהם רוצים שהבעל יצא לעבוד מתישהו... אבל שניהם אומרים משהו אחר.
אז מה הקטע לשקר???
כי אם יגידו את שאיפותיהם האמיתיות מלכתחילה יחשבו שהם... אז הם מלכתחילה שקרנים. וככה הם נקראים יותר טובים. ז"א- ככל שתשקר יותר במומחיות- כך תקבל שידוך יותר טוב.
זה הורג אותי השקר הזה... |
|
הם לא בדיוק משקרים ,מכיון שרובם מתחתנים עד גיל 23 אומנם זה גיל מאוד בוגר אבל בכל אופן הבחור עד עכשיו למד יום שלם בישיבה, והבחורה לא מזמן גמרה סמינר ,ובדרך כלל וברובו הולכים לכולל אחרי החתונה .ובחור לא עושה באמת חשבון מה היה עוד חמש שנים ועוד יותר מזה הוא בהחלט משוכנע שישב וילמד לפעמים ,הוא פשוט לא מוציא את עצמו מהכלל ,זה הנוהג וזה הסטנדרט,כמובן שיש יוצאים מהכלל שברור להם איפה הם רואים את החיים שלהם גם בעוד חמש שנים. גם בגיל הזה לכן בהחלט זה לא שקר הם לא מתכונים לענין ברציות הגם שהם בטוחים שהם רצינים, וגם אין להם את הכלים לדעת באמת לדעת מה היה בהמשך החיים אז למה שיוציא את עצמו מכולם ככה כולם.
ושורש הסיבה שאין כזה דבר להצהיר אני ישב יולמד כל החיים זה פשוט שטויות ,כמובן שיש חלק מעט שהדברים נאמרים ברצינות ובודאי שבהחלט זה כן אפשרי וזה לא שטויות ...
לכן בהחלט זה לא שקר .
מה שכן אצל בחורים ובחורות מבוגרים יותר 24 25 זה כן שחור לבן פה כבר בנדאם צריך לראות איפה הוא שם את החיים שלו.
זאת דעתי העניה והנכונה.
נ.ב זה שתוקן כמה פעמים ,מכיון שזה פטנט איך להסתדר אם האתר המשוגע הזה ,שכל הזמן מחזיר אותך אחורה ומציין לך תקו את הבעיה ...
תוקן על ידי מזדקן ב- 06/09/2010 01:52:52
תוקן על ידי מזדקן ב- 06/09/2010 01:58:58
תוקן על ידי מזדקן ב- 06/09/2010 02:13:52
תוקן על ידי מזדקן ב- 06/09/2010 02:18:22
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2010 01:40 |
|
| |
אני ממש מקנאה בכולם חבל לי שלא הייתי בדיון החשוב הזה....
מקווה להשלים. (ולהראות למורה.......)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 02:40 |
|
| |
ההבדל הקטן בין אותו זוג ההעובד ללומד ששניהם מגיעים לגיל שבעים שמונים, העובד חושב נו מה עשיתי כסף חייתי טוב ו..... ו..... (אין לי איך להמשיך את ו... נשאר חלל ריק מתוכן) אז ודאי קיים מצות וקבע עיתים לתורה וכו' לאומת אותו יהודי שעדיין ר לכולל בגיל שמונים ומרגיש שלא מיצה כלום מעולם התורה האין סופי, ואשתו שעדין מכינה לו את הכריך עם הריבה שהוא אוהב, ומבט מלא של ניצול החיים של שלמות העשייה, של יכולת הגשת דין וחשבון בבית דין של מעלה! זה נכתב בליל י"ב תשרי תשע"א (לאלו שיטעו לחשוב שזה לפני מאה או יותר שנים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 02:42 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | ההבדל הקטן בין אותו זוג ההעובד ללומד, ששניהם מגיעים לגיל שבעים שמונים:
העובד חושב נו מה עשיתי כסף, חייתי טוב, ו..... ו..... (אין לי איך להמשיך את ו... נשאר חלל ריק מתוכן) אז ודאי קיים מצות וקבע עיתים לתורה וכו' אבל ו....
לאומת אותו יהודי שעדיין רץ לכולל בגיל שמונים ומרגיש שלא מיצה כלום מעולם התורה האין סופי, ואשתו שעדין מכינה לו את הכריך עם הריבה שהוא אוהב, ומבט מלא של ניצול החיים של שלמות העשייה, של יכולת הגשת דין וחשבון בבית דין של מעלה!
{זה נכתב בליל י"ב תשרי תשע"א (לאלו שיטעו לחשוב שזה לפני מאה או יותר שנים...)} |
|
|
|
|
|
|