בית פורומים פורטל הנפש

בעיה פסיכולוגית הקשורה לעיניים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2010 03:37 לינק ישיר 
בעיה פסיכולוגית הקשורה לעיניים

אני נשוי כבר שנתיים ויום אחד היה נדמה לי שאשתי רומזת לי שהיא חושבת שאני מסתכל על בנות אחרות ברחוב ומאז כבר כמה חודשים כשבחורה עוברת לידנו אני מנסה בכוח לא להסתכל בה [ ובאמת בתוכי אני לא רוצה בכלל להסתכל רק החשש שמה אשתי תחשוב שאני מסתכל ] גורמת לי לזגזג מבט שזה בעצם נובע מתוך הרצון של לא להסתכל והפחד שמה היא תחשוב שאני כן מסתכל וזה מחשיד אותה פי שניים . איך אני שולט בזה זה דופק לי את החיים ?! 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 15:33 לינק ישיר 

תורידו את הנושא מסדר היום שלכם לאלתר!
אל תנסו להתעסק , לדון  ולדוש בעניין, האם כן או לא הסתכלת. תרגיעו!. שניכם מבינים שאין לך כוונה ותסתפקו בזאת.
זה לא הזמן לעבוד על שמירת העיניים. נשמע שזה עובר על גבול האובססיה. לכן, רדו מזה לתקופה!

במקביל, נסו להעמיק ולהעשיר את איכות הקשר שלכם בדברים שמרחיבים את הדעת ומשובבים את הנפש.

תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה

_____

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 29/08/2010 15:34:52

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2010 04:00 לינק ישיר 

גברת רונית לזר הנכבדה , אני שואל על אלף ואת עונה לי על בית , לא שאלתי אותך כמומחית לשלום בית איך אני מסתדר עם אשתי ! שאלתי אותך כפסיכולוגית איך אני לא מגיע למצב שאני מזגזג בעניים כשעוברת לידי בחורה ואשתי לידי ....

תוקן על ידי YOOS ב- 02/09/2010 04:00:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2010 09:21 לינק ישיר 

YOOS נכבד,
הנפש שלנו יותר מורכבת משחושבים. מבחינתי עניתי לשאלתך ואולי מעבר (גם לאלף וגם לבית). ככל שפחות תתעסקו בנושא ותעשירו את איכות הקשר הזוגי הסיכוי שתזגג ילך ויפחת. כמובן, שאם אתה לא נפתר מהבעיה , פנה לאיש מקצוע.

בהקשר לכך, הערה כללית- התשובה לרוב השאלות פה היא  די פשוטה - ללכת לאבחון ולטיפול מקצועי!
במקרה שלך עשוי לעזור טיפול קוגנטיבי התנהגותי CBT.

בתשובותיי, אני משתדלת שתצאו  בנוסף עם איזושהי הבנה נוספת שלהערכתי עשויה לתרום. הרבה פעמים אלף קשור לבית, לגימל ועוד ...

אין בכוונתי לרמז על בעיות בשלום בית אדרבא להשתמש באיכות הקשר לטובת ההתמודות עם הכפייתיות.
הכפייתיות לרוב היא דבר מצומצם חד מימדי שלא מאפשר גמישות. לכן יש קושי להתמודד יחסית איתה חזיתית!. הרי אתה מנסה שוב ושוב לא להסתכל ואתה מוצא עצמך מסתכל שוב ושוב ודווקא בזמן הכי פחות מתאים, עם אישתך.
לכן, הצעתי לא להזין את הכפייתיות לא לתת לה שימת לב מיוחדת ומרוכזת, אלא להרחיב, להעמיק ולהעשיר את איכות היחסים בינך לבין אשתך, כך שהמנגנון הנפשי יהיה רחב וגמיש יותר (ההפך מטבעה המצוצמם של הכפייתיות

כפי שאמרתי לעיל, אם עדיין המצב מטריד, מומלץ לפנות לטיפול כמו CBT שמתמקד ב
פתירת הבעיה.

תוקן על ידי רוניתלזר ב- 02/09/2010 12:34:06

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2010 16:27 לינק ישיר 

לכתוב , לך לאיש מקצוע לטיפול כל אחד יכול לכתוב ! ואני לא מבקש המלצה לטיפול אני שואל אותך שתכתבי לי פה איך מתמודדים עם זה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2010 22:26 לינק ישיר 

אני חוששת שאתה מפספס איכשהו את תשובתי.  אשמח להסביר, אולם, אני מזכירה שהדיאלוג חייב  להתנהל באופן מכובד למרות תסכולך מתשובתי הלא מספקת לדידך.

כיצד להתמודד עם זגזוגי מבטים?
בכללי- לא להתעסק באופן כפייתי עם העניין!
כלומר,
1. אל תנסה בכוח לא להסתכל. נהג ברחוב כאילו הנושא לא קריטי בין אם אתה מסתכל או ובין אם לא. יתכן, שבתחילה, יצא לך לזגזג יותר מהרגיל , אך תחשוב על כך שזה רק זמני. עם הזמן, הזגזוג הכפייתי עשוי לפחות ואף להיעלם
2. בקש מאשתך את עזרתה, שלא תפקח, לא תשפוט וגם אם יצא שהסתכלת אז שתתעלם ותסלח.
3. כשאתה ואשתך ברחוב, אם אפשרי, בחרו נושא משמעותי אחר לשיחה
4. אל תדונו בנושא יתירה ועדיף בכלל לא.
5. בשאר הזמנים, העמיקו את הקשר ביניכם, שוחחו על דברים עמוקים, דאגו ליותר חוויות נעימות ביניכם

זו המלצתי. 
במידה והבעיה לא נפתרת, המלצתי כגילוי מקצועי אחראי, לפנות לטיפול שיסייע לך באופן הדרגתי לההתמודד עם הבעיה.

יש לזכור שתשובותיי הם בגדר המלצה, ואתה משוחרר לבחור אם לקחת ממנה או לא. אך אני מבקשת שהלשון תמשיך להיות הולמת ומכבדת כמוזכר במכתב הפתיחה

בהצלחה,

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2010 00:33 לינק ישיר 

מה זה טיפול cb?‎

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2010 05:50 לינק ישיר 

http://www.psychcafe.net/index.html?gclid=CM2NlfCe6qMCFcosDgod3ib72A טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) *--end heading_1*

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2010 08:59 לינק ישיר 

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 12:19 לינק ישיר 

חשוב אולי להדגיש שCBT עשוי להתאים  ככל שהבעיה יותר ספציפית וממוקדת כמו פוביות והפרעה טורדנית אצל בעלי אישיות מאורגנת ויציבה יחסית .
בברכה,

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 00:33 לינק ישיר 

תודה רבה ושתהיה שנה בריאה ומאושרת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > בעיה פסיכולוגית הקשורה לעיניים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext