שלום חברים.
היתה לי הזכות העונג והכבוד גם יחד ליטול חלק בקונצרט מיוחד זה.
בדרך כלל אינני כותב דיווחים על אירועים בהם אני שותף במידה זו או אחרת, אך הפעם אחרוג ממנהגי מחמת הסיבה השולית לכאורה, והיא, "במקום שאין אנשים השתדל להיות...." וכוונתי לכך שהובהר לי על ידי מביני דבר, שסוג כזה של קונצרט עשוי להיות שלא מדווח משום שסוג האוכלוסיה שמאזינה לו ונוכחת בו, לא מיוצג בפורום כמעט או בכלל.
זאת ועוד שנתבקשתי מפורשות על ידי חלק מהמבצעים וכן המשתתפים לחלוק עם חברי הפורום את התרשמותי.
ובכן, ישנם קונצרטים שמיד אחריהם עם ירידת הזמרים וחברי המקהלה מן הבמה, מתקיים נסיון ללטש כל אחד לעצמו את התועלות המוזיקליות אותן ביצע או רכש במהלך השעתיים בהן נכח על הבמה, ולמרבה המבוכה אין הרבה כאלו, וסיבות רבות לכך. אך מכיוון שאין בכוונתי להעביר ביקורת שאינה הכרחית כרגע, אך בבוא זמנה תבוא גם תבוא...אלא להבהיר את היתרון בקונצרט מסוג זה של אתמול, אתמקד בזה.
קונצרט קטן, שלא לומר אינטימי, עם רביעיית כלים פסנתר חליל צד אבוב וצ'לו, מוציאה צלילים מדויקים ולא בומבסטיים, על פי עיבודים מופלאים של מוסיקאי נפלא, חזנים מהשורה הראשונה בתחום הביצוע והאינטליגנציה המוזיקלית. מקהלה מקצועית ומלוטשת ברמות שלא נראו כאן הרבה שנים, או בקיצור חוויה מוזיקלית כבירה.
גולת הכותרת בקונצרט זה, היא בחירת היצירות הלא שגרתיות בעליל ובעלות הארומה האופראית משהו, שדורשת מהמבצעים סוג אחר של כשרון ויכולת.
בפירוט שאביא כאן תוכלו להתרשם מהרפרטואר המרשים והבלתי לעוס, וחלקים נרחבים ממנו בוצעו בפעם הראשונה ע"י מקהלת מכון תל אביב לחזנות ואולי אף על ידי החזנים.
הבדלה – זילברטס בעיבוד מיוחד של ריימונד גולדשטיין
מה גדלו – זילברטס מיוחד של ריימונד גולדשטיין
מה טובו – ברמן-הילמן
ובנחה יאמר - לבנדובסקי
שומר ישראל - בינדר
עד הנה - הימלשטיין
מי שעשה ניסים - הימלשטיין
שאו שערים - נאומברג
ונתנה תוקף - רויטמן
הללו עבדי ה' - רוזנבלט
לא אמות – גוטבייטר
רחל מבכה – רויטמן
רחל – ז'אק הלוי
שמע ישראל – אלשטיין
ועל ידי עבדיך – ליאון בריל- עיבוד מיוחד לשלושה טנורים
בעבור דוד – רויטמן/רומשינסקי
כל המבצעים היו במיטבם קולית ומקצועית, ונתנו קונצרט מושלם ומבריק.
קונצרט כזה ממלא את מבצעיו בגאווה על כך שהם משתייכים לחוג קהילת מבצעי המוזיקה הטובה.
אז מה התועלת שאני הפקתי מהערב הזה? שעתיים+ של שירה תרבותית, ללא צעקות ונערות...מוזיקה מערב אירופית שובה לב ואוזן, ובעיקר את ההוכחה שאפשר ואף רצוי לעשות את זה אחרת!!!
מתגובות שקיבלתי מכמה נוכחים, אני מבין שיש כמיהה לסוג כזה של קונצרט, ולא יזיקו עוד כמה כאלו מידי פעם בפעם.
כאן המקום לתת את המחמאות הראויות למי שעומד מאחורי הצלחת המקהלה, והוא, מנצחה החזן נפתלי הרשטיק שמשקיע ללא לאות בחזרות עם המקהלה החזנים והתזמורות על מנת להגיע לתוצאות הברוכות.
צילומי ווידיאו יעלו בקרוב כפי שנמסר לי, ותוכלו להתרשם בזעיר אנפין על מהות החוויה הכתובה לעיל.
בתקווה לעוד הרבה ערבים מסוג זה.
שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.