בית פורומים עצור כאן חושבים

מלך, היא מילת גנאי כהיום, (מלכויות בר"ה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/9/2010 12:53 לינק ישיר 

בעב
בגלל זה המציאו את שרשי הנשמות השונים. לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 12:59 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני רואה ששאלת האשכול לא מובן מספיק: (אפשר לשאול מה כוונתי אם לא מבינים אותי,)

שאנו עומדים ומכריזים המלך בר"ה אני מרגיש מוזר, מלך מזכיר לנו את כל הכשלונות של האנושות בכל ההיסטוריה,
מצד שני גם התורה נגד מלכים, (הגם מסיבה שרק אלוקים הוא המלך, אבל בעומק הסיבה המיתית היא, כי התורה=החכמים הם הם כביכול המלך, כלומר צריך להיות שלטון חכמים=תורה ולא שלטון של מלך)

ולכן זה מפריע מאוד להרגיש (מבחינת רגשית) את העניין של החג,
ברור שאני מבין כמו כולם את העניין הפשוט שבעניין, אבל בכל זאת היו צריכים להמציא תואר יותר מוצלח ואמיתי,
כי הלוואי שהוא היה המלך, בתכלס הוא לא מלך ולא רוצים אותו מלך, רוצים אותו כאב כאבא,
אנו לא רצים להיות עבדים, רוצים להיות בנים לאלוקים,  

מדוע נתפסת למלה "מלך" בלבד?

כאשר אני מתפלל, ומגיע לתארי ה', הרי שהמלה "צדיק"  גורמת לי להרגיש מוזר. היא מזכירה לי את כל אותם אנשים הפונים לחבריהם, או לאנשים שכלל אינם מכירים, במלת הפניה "צדיק".
וכן לגבי "גדול", "איום", "נורא" וכן הלאה.

האם בסידור של ויטגנשטיין כל הדפים היו ריקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:08 לינק ישיר 

סגסג
תרצת קטנית, איך תתרץ את גישת ריה"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:09 לינק ישיר 

מואדיב
ראה  מו"נ ח"א פנ"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:10 לינק ישיר 

בעל
האמת היא שאף אחד לא מרגיש כלום. אלא לאחר שקוראים את מה שנכתב, האדם מחפש להרגיש, מה שכתבו לו שמרגישים,
וגם אז הוא לא מרגיש, הוא מבין שהוא בבעיה גדולה, של חוסר רגישות, וזו באמת מטרת המאמרים הללו. לתת לאדם את ההרגשה שהוא צריך לשפר את הרגשות והרגישות שלו, שכאמור לא קיימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:13 לינק ישיר 

מואדיב היקר שתהיה לי בריא (אמן ואמן)

זה לא המילה "מלך" זה כל העניין של "מלכויות" שאומרים במוסף, זה החלק העיקרי של החג,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:14 לינק ישיר 

ירוחם
ומי שלא מצליח להרגיש מהו אמור להרגיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 13:18 לינק ישיר 

בעל
מי שלא מצליח להרגיש- ויודע כי הוא לא מרגיש, כי בעצם אין מה להרגיש, לדעתי הוא מתחיל להרגיש כמו שבן אדם בריא בנפשו מרגיש. מרגיש מצוין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 15:38 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בעל
האמת היא שאף אחד לא מרגיש כלום. אלא לאחר שקוראים את מה שנכתב, האדם מחפש להרגיש, מה שכתבו לו שמרגישים,
וגם אז הוא לא מרגיש, הוא מבין שהוא בבעיה גדולה, של חוסר רגישות, וזו באמת מטרת המאמרים הללו. לתת לאדם את ההרגשה שהוא צריך לשפר את הרגשות והרגישות שלו, שכאמור לא קיימים.

אי ידיעה אינה הוכחת הפכה וכך אי ההרגשה אצל אדם אחד אינה שוללת קיומה. (אולי בעייה כלייתית (; )
ואגב כל הפסקה, לא מוגדרת על איזה רגשות כתוב שמרגישים? ואיפה?!
מה לדבריך לא מרגישים
באיזה תנאים לא מרגישים, האם לא חשת מימיך חרטה או אהבה האם אתה לא מאמין שאדם יכול לחוש חרטה?!

ואם אתה מתכוון לרגשות טבעיים של קדושת השבת לכאורה וודאי באדם (לא נביא) זה רגש המבוסס על ידע. אחרת אדם שהיה מהלך במדבר היה מרגיש מתי שבת. ולא היה שאלה ביפן של קו התאריך.

צענע ככל הנראה מתכוונת לרגש שכלי מסוג תחושת צדק (צר לי על כאלו שלא מרגישים).

וגם לדעתי ולתחושתי יש רגשות רבים הינם רגשות קודש.
וזכורני בשם החתם סופר שהנבואה שנמסרה לשוטים עד כמה שהיא מופייעה אצל שוטה, אינטואיציה זו יכולה להימצא גם אצל אחרים רק אדם כובל את חושותיו לא לפרוץ שלא על פי השכל, 
ואילו שוטה פחות ידחיק אותם מהסיבה שאינם על פי השכל, 
אנשים יכולים להדחיק (גם את חוש הצדק). ולפי"ז כשהשכל כן מבין הוא לא ידחיק את הרגש.
וגם חלום שכתוב ששיך שיצדק חלקית, לזאת הכוונה שבחלום הדמיון משוחרר מכבלי השכל ולפעמים רגש אינטואיטיבי נבואי שהאדם הדחיק באה למודעות בחלום שאז הדמיון משוחרר.

ואגב ברמב"ם  בספר מורה הנבוכים (חלק ב פרק לז) מתבארת דעתו שבנבואה ישנם שני חלקים הדברי והמדמה השכל המראה והחוויה הנבואי ובנביאים היו יחד, שההשגתם שיתפה את שניהם כאחד "וכשיהיה השפע ההוא על ב' הכחות יחד, ר"ל הדברי והמדמה על תכלית שלמותם ביצירה, זהו כת הנביאים"
([אולי תכלית שלמותם הכוונה כמו מודעות ותחושת הקיום העצמית למשל, שזה ידע וחוויה כאחד ])
ומלבד זאת יש רק את החכמה לחוד שזהו "מן החכמים לא ניטלה" שזה בדרך החכמה,
ויש את החלק של המדמה בלי השכלי שזו הנבואה שנמסרה לשוטים (וגם מנהיגי המדינות (; וכך החלומות שצדקו. ע"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 15:53 לינק ישיר 

זה ענק החתם סופר בעניין הנבואה,
לעומק הוא אומר שהנבואה היא בתוכינו אנו, בכל אדם, שזה בעצם התבונה=נבואה,

תודה תודה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:01 לינק ישיר 

פראק -אי ידיעה בהחלט אינה הוכחה,-
 אבל ידיעה מושתלת גם אינה הוכחה.

רגש של אהבה הוא רגש טבעי וקיים, רגשי חרטה הן רגשות קיימים, רגש של חסד וחמלה הם טבעים, וכו'

אבל להשתיל לי בראש שביום מסוים או חודש אני צריך להרגיש כך או אחרת, אלו דברים לא טבעיים, והם ודאי לא נובעים מרגשותיו הטבעים והטהורים,
הם נובעים משטיפת מח שכלית, הפוגמת ברגשי החרטה הטבעים של האדם, והופכת את חשבון הנפש של האדם לכלי משחק, מתוכנת כמו רובוט.
עכשיו בוכים! עכשיו מצטערים על העוונות! עכשיו עושים תשובה! זה נראה יפה מאד- אבל לא משכנע,
 לא פלא שמיד אחר גמר תפילת נעילה- שלכאורה הכל כופר.- מיד פותחים- בויהי רחום יכפר עוון. כי הכל היה עוון  אחד גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:03 לינק ישיר 

ראייה מהחתם סופר  שיש היום נבואה בדרגת נבואה נמסרה לשוטים
כמו במורה הנבוכים חלק ב פרק לז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:11 לינק ישיר 

פראק
ומאידך ראה

בדעה השניה.

וצ"ע ההגדרה המדויקת לדעת הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:16 לינק ישיר 

דרגות הנבואה אף פעם לא היו פחות או יותר- אם יש רוח נבואה אז יש רוח נבואה ואם אין אז אין,
למרות הנסיונות לבנות כלי מדידה של רוח הנבוא, זה לא צלח -למרות כל הדיבורים-
 את רוח הנבוא לפי מיטב ידיעתי קובע בורא עולם ולא אדם זה או אחר.

ואין כל סיבה נראת לעיין הגיונית להעריך כי היום דרגתם הרוחנית והשכלית של האנשים פחותה מדורות קודמים- נהפוך הו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2010 16:16 לינק ישיר 

בעל
בגלל זה אמרתי שזה ענק, כי הוא (החתם סופר) הולך בשיטת הדעה השניה

תוקן על ידי maxmen ב- 06/09/2010 16:30:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלך, היא מילת גנאי כהיום, (מלכויות בר"ה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.