שמעתי מאחת הרבניות כשהרצתה על סימני ראש השנה... שהסימן לזיווג מכל סימני ר"ה- הוא תפוח בדבש. ולמה? כיוון שבתורה כתוב 'לא טוב' בעינין הזיווג שנאמ' "לא טוב היות האדם לבדו.." ומה ההיפך מה'לא טוב' הזה? זיווג, כמובן!! היות ואלו הדברים, סימן טוב מאוד שכשאוכלים תפוח בדבש לברך ולהזכיר את הרווקים והרווקות שיהיה להם זיווג השנה...ובקרוב!! שיתקבלו כל תפילתנו ברצון...אמן!!
נשלח ב-8/9/2010 13:59
ממש לא הבנתי את ההקשר של תפוח בדבש שהוא מסמל על זיווג.
נשלח ב-8/9/2010 14:10
כשאוכלים תפוח בדבש.. מברכים שתהיה שנה טובה ומתוקה! הטובה- מסמלת את הזיווג כמו שנכתב למעלה... וגם שהתפוח מסמל את האישה...מקורות: שיר השירים.
נשלח ב-8/9/2010 14:55
הבנתי.
ממי שמעת את זה ?
שתהיה לך שנה מתוקה
נשלח ב-13/9/2010 16:11
בס"ד טוב.... ואני שמעתי שכשמברכים את הברכה "שנפרה ונרבה כדגים" יש לברך בעמידה כל מי שרוצה זיווג.
נשלח ב-14/9/2010 02:15
ואני שמעתי על הרבה שהתחתנו ולא שמעו על זה
נשלח ב-14/9/2010 07:26
טיע כתב:
ואני שמעתי שכשמברכים את הברכה
"שנפרה ונרבה כדגים"
יש לברך בעמידה כל מי שרוצה זיווג.
וכשאומרים "שנהיה לראש ולא לזנב" צריך לעמוד על הראש.
נשלח ב-14/9/2010 13:49
כן, כולם כך!! מתאמנים על זה הרבה קודם!!
יפה לך, הרב תרי...
נשלח ב-14/9/2010 14:03
חברה, אם אתם לא מחשיבים את סימני ר"ה, למה אתם עושים את הסדר?? כל סימן מסמן ורומז משהו לקראת השנה החדשה... אז למה לא למצוא עוד הרבה סימנים טובים?! כדי להראות להקב"ה את רצוננו הרב לשנה טובה מלאת בשורות טובו, ישועות ונחמות. גמר חתימה טובה לכל עמישראל!!
נשלח ב-14/9/2010 18:10
תרי_זוזי כתב:
וכשאומרים "שנהיה לראש ולא לזנב" צריך לעמוד על הראש.
בס"ד
לא מדיוק..
אל הראש יש לעמוד ואת הזנב לקפל...
נשלח ב-14/9/2010 18:24
חחח....עשיתם מזה בדיחה... אבל כשכתבתי זאת בערב ר"ה זה היה בשיא הרצינות! אז קצת יותר יחס בבקשה..
נשלח ב-15/9/2010 00:30
זה בסיידר, חנשי... טוב שגם צוחקים פה... אז אם זה בגלל מישהו שיצר רעיון חדש לסימני ר"ה, גם טוב. העיקר שתהיה שנה טובה ומתוקה באמת...
חוץ מזה, מי שרוצה להמציא עוד, ישב חצי שעה עם כל המאכלים שישב בעולם, וידביק עליהם סימנים וסגולות... אין לזה סוף..........................................................
נשלח ב-19/9/2010 00:58
אמנם באתי מאוחר....
אבל אצלנו רץ שצריך לאכול תמר שהרי איך אומרים תמר באנגלית?....
דייט. שנה טובה לכולכם.. ואברך את הגברים שבניכים במה שבירכו אותי היום (יו"כ)....