|
|
| נשלח ב-4/1/2011 20:43 |
|
| |
מירי- "בריאות נפשית היא מצב שבו ההתנהגות של האדם מחשבותיו ורגשותיו נמצאים תחת שליטתו המלאה"??? נראה לי שזו הגדרה מעולה למה שרונית תקרא "טיפוס אנאלי". לא שיא הבריאות הנפשית... אדם שלא מסוגל לחוות את החיים כמו שהם, וחייב לשלוט בכל מה שקורה לו. אני יודעת שיש אתוס חרדי, שכך צריך להיות, אך אין אתוס יהודי כזה. אם היה, לא היו הלכות אבלות. אדם היה נדרש להצדיק את הדין, וזהו. ההלכה, לעומת זאת, מכירה בכך שלאדם יש רגשות ומחשבות שמושפעות מהמציאות ולא רק מבחירתו החופשית, ומאפשרת לו לבטא אותן.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 10:03 |
|
| |
טוב, יש בהגדרה הזו משהו אומניפוטנטי ההנחה שהאדם מסוגל לשלוט באופן מלא על חיי הנפש שלו.
אני כללית 'אלרגית' לביטויים אבסולוטיים. אנו שומעים מחד על ביטויים כמו שליטה מלאה ומצד שני החיפוש אחר שיטות טיפול ש'פותרות את כל הבעיות אחת ולתמיד (,הצלחה 100%) ושמנקות כליל את כל המחסומים הנפשיים של הלא מודע' ועוד כהנה וכהנה ביטויים של מושלמות שרובן לא מובנים לי..
אני חושבת שבריאות נפשית מתקיימת דווקא במקומות העמומים, בהם יש ספק ואי וודאות , בהם אנו מבינים שאין לנו שליטה מלאה, בהם יש תנועה וגמישות בין חלקי ורבדי הנפש, בהם יש קונפליקטים נפשיים.
המשך דיון מעניין
בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2011 13:35 |
|
| |
אז מה, הכאב והלבט ישכנו בנפשנו תדיר? אויה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 10:04 |
|
| |
מקווה, זה תלוי. כאב וספק בלתי נסבל אינו חייב להיות מנת חלקינו. כל השאלה כפי שנאמר לעיל היא המידה.
לבטים, ספקות ושאלות , עם תחושת החסר , התסכול ואף הכאב שבהם עשויים להתגלות כמקור לצמיחה, לחקר עצמי, ולגילויים על עצמי, הזולת והעולם.
לאקאן אחד התיאורטיקאנים הפסיכואנליטיים הידועים אמר שרק אדם חסר מסוגל לאהוב. מעניין. ..מי שחש כולו מלא ושבע כנראה שאינו יכול לאהוב את השני. מכאן שאהבה נובעת מתחושת העדר חסר, סבל וכאב.
כמובן שסבל וכאב וחסך עמוק או חריף שהוא בלתי נסבל יש לטפל בכך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:37 |
|
| |
ובנוסף-
הדוגמא שהביאה לא-מתביישת של הלכות אבלות היא דוגמא נפלאה לא רק לכך שההלכה נותנת מקום לרגשות האדם אלא גם תוחמת אותו. כלומר, ישנם זמנים, מצבים שבו אדם עשוי אף להיראות למי שלא יודע שהוא אבל כאילו הוא בדכאון או אף שנטרפה דעתו , וזוהי התנהגות או מצב נפשי נורמלי לחלוטין לזמן מסויים.
בדומה ובשונה מכך דכאון קליני או סבל נפשי בלתי נסבל הוא מעין אבל שלא הושלם או שלא בוטא עד כה על אובדן של אובייקט אהוב, ולכן יש לטפל בו.
מקווה- אני מקווה שהדברים יותר מובנים וטמונה בהם גם תקווה :)
|
|
|
|
|