| נשלח ב-14/9/2010 19:49 |
|
| |
עזרה: צו ירושה
לאור הפרסום של רשימת בעלי המניות מנותקי הקשר של בנק פאג"י ע"ה, עלה בידי כי לסבי ע"ה היו מניות בבנק וכיום הן מגיעות ליורשיו דהיינו אני ובני דודי.
דא עקא, מכיון וסבי ע"ה לא הוריש דבר לצאצאיו לא הופק בשעתו צו ירושה על נכסיו, כך שכיום לא נוכל לגשת לנכסיו בלי צו זה.
בעיה שניה שעלתה היא שדודי - בנו של סבי ע"ה נפטר אף הוא וגם על ירושתו לא הוצא צו ירושה מהסיבה הנ"ל.
השאלות שחשוב לי לקבל עליהן תשובה הן:
א, האם כדי להוציא צו ירושה על כל היורשים להגיע במעמד אחד או אפילו בהזדמנויות שונות לפני גורם כלשהו או שניתן להוציא את הצו רק בתכתובת.
ב, מה היא העלות ההכרחית להפקת צו ירושה?
ג, כל עוד לא הופק צו ירושה, האם ניתן להחתים את כל היורשים הפוטנציאליים על כתב ויתור על נכס מסוים מהירושה לטובת יורש אחד?
ד, האם במקרה ואחד מהיורשים נפטר ל"ע, ניתן להפיק צו ירושה לסבא לפני שמוציאים צו ירושה לבנו הנלב"ע?
תודה מראש
יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 13:46 |
|
| |
בס"ד
יוסי, שלום.
לשאלותיך:
א. לא ולא. ניתן להגיש בקשה למתן צו ירושה כשאחד היורשים מגיע לעורך הדין. אין צורך לכנס את כולם, אך אי אפשר בהתכתבות בלבד. ב. להלן ציטוט מתקנה 4.א.(4) לתקנות השכר המינימלי המומלץ: בקשה לצו קיום צוואה, או לצו ירושה או מינוי מנהל עיזבון, או בקשה משולבת של אלה : (א) בלי התנגדות - 1.5% מערך העזבון, אך לא פחות מ-3,352 ש"ח (ב) בהתנגדות - השכר הקבוע בפסקת משנה (א), בתוספת 25% ג. יורש יכול לוותר על חלקו בירושה לטובת פלוני, רק לטובת בן זוגו או ילדו של מוריש. אך ניתן לוותר באופן כללי, ואז החלק בירושה של המוותר מתחלק באופן יחסי בין שאר היורשים על פי חלקם. ד. כן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 14:22 |
|
| |
תודה יחזקאל.
לפי מה שמצאתי באתר של רשם הירושות אני מבין שאין צורך ביצוג ע"י עו"ד אלא רק באישרור חתימה בפני עו"ד כך שסעיף העלות אליו כיוונתי הוא עלות אגרות הירושה השונות ולא עלות יצוג עוה"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 14:57 |
|
| |
יוסף דב,
אכן, אין חובה לקחת עו"ד בכדי להוציא צו ירושה. יש צורך באישור עו"ד וחתימתו על גבי טופס הבקשה כאימות תצהיר.
אך כדאי מאוד, מכיוון שצריך לדעת איך למלא את הטופס מבלי לעשות טעויות מהותיות שישנו את צו הירושה.
וישנם עוד פעולות נלוות וטפסים שצריך לצרף שצריך לדעת איך לעשות אותם כמו שצריך.
כמו"כ וכאמור, ישנם מקרים של ירושות לא סטנדרטיות כגון יורשים שונים, יורשים שנפטרו לפני / אחרי המוריש וכן עוד מקרים מיוחדים שמצריכים שיקול דעת משפטי באופן הגשת הבקשה לצו ירושה.
לפעמים יש יורש שמסתלק מהעיזבון, לפעמים ישיורשים בחלקים שונים וכו'.
ואני לא מדבר במקרה שישנה צוואה שאז חובה לקחת עו"ד להגשת הבקשה לצו קיום צוואה מפני המורכבות הרבה .
לגבי האגרות: (חובה).
462 ש"ח להגשת הבקשה
130 ש"ח לאגרת פרסום.
נ.ב.
התעריף שהביא מנהל הפורום , חברי הנכבד הינו מהתעריף המומלץ של לשכת עוה"ד -*
ברוב המקרים המחיר הינו סובייקטיבי וניתן לשיקול דעת העו"ד לפי המורכבות והתחרות. לטוב ולמוטב - לשני הצדדים.
בהצלחה.
|
|
|
|
|