|
|
| נשלח ב-15/9/2010 16:41 |
|
| |
צענע אני פשוט סיכמתי את המסקנות שלך- אלו היו דברייך!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 18:00 |
|
| |
בניסיון להציל את הדיון: יש מקור יותר מפורט בחז"ל, אבות דרבי נתן (נוסחא א פרק מ בבר אילן)
לענין התלמידים דרש רבן גמליאל הזקן ארבעה דברים דג טמא דג טהור דג מן הירדן דג מן הים הגדול: דג טמא כיצד. בן עניים שלמד מקרא ומשנה הלכות ואגדות ואין בו דיעה. דג טהור כיצד. זה בן עשירים שלמד מקרא ומשנה הלכות ואגדות ויש בו דיעה. דג מן הירדן כיצד. זה תלמיד חכם שלמד מקרא ומשנה מדרש הלכות ואגדות ואין בו דעת להשיב. דג מן הים הגדול כיצד. זה תלמיד חכם שלמד מקרא ומשנה מדרש הלכות ואגדות ויש בו דעת להשיב: ולענ"ד היינו הנקרא מצומצם בלשוננו, ולכן רק מי שגדל בבית עשיר יש בו דעת. מה משמע לכם באדר"נ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 20:12 |
|
| |
תחזל,
'בן עשירים' הוא לא מי שגדל בבית עשיר במובן החומרי, אלא מדובר במכלול ההשגה של השכל ושל תכונות אופי נפשיות, מידות - והבטחת הדעת לבן העשירים היא במובן של 'מעשה אבות (ודבריהם) סימן (והוראה) לבנים' -
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 21:31 |
|
| |
אני הייתי מפרש את המילה דעת בקונטקסט הנ"ל באופן קצת שונה יש במושג דרך ארץ פנים שונות א. הנהגה ראויה עם הבריות ( כבוד,צניעות,יושר וכו' ) ב. התנהגות ראויה עם עצמך כהא דא"ל הנהג בהם מנהג דרך ארץ ( אל תתבטל ואל תתעצל ) ג. יש מושג עמוק שנובע מתפיסה נכונה של משקלים בתורה למשל : מתי להעמיד דין על תילו ומתי להקל כיצד לשקול מצבים של שתי הלכות סותרות למשל האם מותר לקלל בשעת מחאה נגד חילול שבת ( אם בכלל יש דין למחות ) אני מקווה שאתם מבינים למה אני חותר בדורינו אפשר לפגוש הרבה "נבלות" מהסוג הזה הרבה ת"ח שמפרסמים כל מיני הוראות משונות בלי לשקול איזה חורבן יכול לצאת מהם וגם בעולם הפסק יש הרבה בלבול וחוסר הבנה כך שהלכות צניעות שבשו"ע ( כמו לבישת הבגדים ) שהועתקו מספר היראה לר"י והן כולם מדרגות בחסידות היום הכל נעשה עיקר הדין ומי שהולך בבית בגופיה שרי למיקרי ליה עבריינא ת"ח שיש בו דעת לא נופל בפחים האלא ותורתו מאוזנת ושקולה וראי לקרא לה תורת חיים ו"הנבלות" עליהם נאמר "משניאי אהבו מוות"
לדעתי החסרון הזה בדעת הוא סוג של חיסרון בדרך ארץ ובהבנה של איך בני אדם אמורים להתנהג ולחיות חיים טבעיים ונורמאלים ולא כפייתיים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 22:11 |
|
| |
לדעתי ממאמר חז"ל זה לא נובע שאפשר לקרוא לחכמים חסרי דעת נבלות (גם לא במרכאות)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 22:35 |
|
| |
סליחה את צודקת זה מעליב את הנבלות ( הרי כתוב נבילה טובה הימנו )
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 22:40 |
|
| |
לחי רגעים
מתגובתך הצינית ניכר שאינך קולט את ההבדל.
האם חז"ל כינו חכמים אלה נבלות?
הם ציינו שנבלה טובה הימנו מפני שבנבילה יש שימוש כלשהו (משתמשים בעור שלה או את בשרה משליכים לכלב )אבל החכמים האלה אין מה ללמוד מהם כי תורתם לא שווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 22:46 |
|
| |
צאינה בציניות בלבד
הפירוש של "נבילה טובה הימנו" הוא , ניתן לעשות ממנו נבילה טובה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 22:55 |
|
| |
צענע
זה היה בהומור ( אולי הומור גרוע )
אבל באמת זה לא רק שנבלה יש בה שימוש נבילה לא מגדלת דורות של יהודים שומרי מצוות שנמנע מהם להבין בעצם מה חובתם בעולמם אני מדבר מלב קרוע אני מכיר אישית כל כך הרבה "אברכים" ששומרים שו"ע כמו רובוטים לא מבינים מימינם ומשמאלם מה באמת הם מצווים לעשות נטפלים לפרטי פרטים בהלכה בלי להבין בכלל מה השורש שלה ומעקמים את הכל את הילדים את הבנות זוג ואת הפרצוף של כולנו מי שמחנך את הבנים של הקב"ה להיות עמרצים באיצטלא של בני תורה אין אף כינוי גנאי בעולם שיספיק בשבילו ( גם אם הוא בקי בש"ס )
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:04 |
|
| |
חי
מה שאתה מתאר זה מה שכתבתי באשכול התפילה על המדינה לצאינה . החרדים פשוט "ממיתים" את עצמם באהלה של תורה אבל אם כן קשה לי למה נבילה טובה הימנו ? לנבילה יש הרי ריח גרוע יותר מאברכים "מתים",
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:07 |
|
| |
נכון אבל את הנבילה לא מכניסים לבית מדרש
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:18 |
|
| |
חי מה עושים עם הנבילה כשהיא כבר בתוך בית המדרש?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:24 |
|
| |
מתרחקים ד"א ממקום שכלה הרייח
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:26 |
|
| |
הרי זו גמרא מפורשת
סוכה דף נב תנא דבי רבי ישמעאל: אם פגע בך מנוול זה - משכהו לבית המדרש. - מה כוונת הגמרא? שם מקומו?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2010 23:34 |
|
| |
ירוחם
המנוול דידן הוא תלמידו של הנבילה דלעיל והגמ' מציעה להכניס אותו לבית המדרש כדי ללמדו דעת ודרך ארץ ואח"כ ללמדו גם תורת ד'
|
|
|
|
|