בית פורומים עצור כאן חושבים

רבי אליעזר נתפס למינות!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2010 14:07 לינק ישיר 

לפוגמישו

גם אם הרעיון מובן זה עדיין לא מכשיר את הביטוי.
מתי תפנים שלשפה יש כללים ולביטויים נחוץ דיוק?

הביטוי לא קיים בעברית,אין לו מקור,ולא בכדי.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 14:21 לינק ישיר 

צענע,

אני לא מחפש אחר הכשרים, בשביל זה יש את חברות הבדצי"ם למיניהם... סה"כ ביקשתי להעביר רעיון, והביטוי שבו אני השתמשתי (גם אם אינו מצוי במבחני הבגרות ללשון) היה כלי לאותה מטרה, ואם הרעיון עבר בהצלחה (והסכמת שכן...), הרי את שלי אני עשיתי, ואת על הדרך זכית ללמוד פלפול תורני חדש...

...............................................................................................................................................

ירוחםשמ,

יואיל כבודו להסביר לי כיצד המשנה שהבאת ממסכת אבות, מציגה איזשהו נפקא מינה לטיעון שלי? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2010 14:30 לינק ישיר 

הרעיון עבר בהצלחה דרך שבט עיני ושבט נוירוני מוחי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 14:51 לינק ישיר 

כמובן שהביטוי (הרעיון) מתאים יותר לחכמי ישראל, שכמו שאמרתי הם המלכים האמיתיים, וכמו שמבטיחה המשנה: "נותנים לו מלכות וחיקור דין". ושרביט (המשמש כמשל ומסמל את הכוח לחיים ולמיתה) מצוי ביד המלך... אבל תראי, אם את רוצה להיות צינית אזי בבקשה, כל עוד רעיון דברי הובן, והרב קנייבסקי הוא מנהיג את הדור (נתנו לו מלכות מן השמיים), וברצותו ספר מוכשר, וברצותו ספר נטמא - אם זכית להכניס את זה דרך "שבט עיניך ונירוני מוחך", הרי הכל סבבה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2010 15:15 לינק ישיר 

תגיד לי פוגמישו, האם הרב קניבסקי הוא גם הסיבה שהתקבל בחוגך ספר "הגאון" הפוגם בעיקר ביהדות (עיין כוזרי ג, מט בדברי הח' ...חלוק הדעות אשר הוא שרש הפסדת האומה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 16:04 לינק ישיר 

פוגמישו,
 רוח הבריות- כלל היהודים- אינה נוחה  מהכתרתו של הרב קנייבסי למנהיג ומלך על ישראל,

והמשנה הזו מחדשת שכנראה גם רוח המקום לא נוחה ממנו.

להבהרה- כלל ישראל- להוציא כמה קוראי יתד נאמן. הבנתי גם שהוא גם בעל מופת ביין שהוא מוכר -רבנית-, אז מה ההבדל בינו ובין שאר בעלי המופת החסידים הבבות וסתם שרלטנים, הגוזלים את הציבור בנכליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 16:06 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

והרב קנייבסקי הוא מנהיג את הדור (נתנו לו מלכות מן השמיים), וברצותו ספר מוכשר, וברצותו ספר נטמא - אם זכית להכניס את זה דרך "שבט עיניך ונירוני מוחך", הרי הכל סבבה...

איך הוא יכול להנהיג את הדור בזמן שלא מכיר את הדור ואת בעיותיו ?? (אני לא מדבר על החוג שלו עצמו שבודאי מכיר אני מדבר על העם ככלל)
אתה יכול לומר שהוא מנהיג אותך ותו לא,
בהלכה שכתב ? נדון כל דין לגופו, בהשקפה ? אין לו השקפה עצמאית, הוא שותק לגבי דעותיו של ר' גדליה נדל, שהרב שטיינזלץ לא מגיע לקרסוליו של ר' גדליה בכפירה (לפי ההשקפה העכשווית שר' חיים דוגל בה)
תשעים ותשע אחוז מכלל ישראל לא קיבלו אותו כמנהיג שלהם,

אז אייך אתה מעיז לומר שהוא המנהיג הדור וגם אתה מתחייב במיתה מן התורה כנביא שקר ברגע שאמרת "נתנו לו מלכות מן השמיים"

אפי' בעניין רוח חכמים אי אפשר לכפות דעות ורוח של חכם זה על חכם אחר,

הטירוף היא שאדם מחליט בשביל אחרים את הרוח ואת הטעם ואת ההשקפה וכופה את רבו על אחרים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 17:02 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
הרעיון עבר בהצלחה דרך שבט עיני ושבט נוירוני מוחי .

[צענע,

האם ה"שבט" הוא הדבר היחיד שהטריד אותך בהודעה שכל תכליתה לספק פוסטר כקישוט לסוכה (למי שחובב קישוטי-סוכה מעין אלה)?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 17:16 לינק ישיר 

אם לחזור רגע לנושא הדיון המקורי,

אמנם לא על כל החוקרים מוסכם הזיהוי מינים = נוצרים, אך נדמה כי אין חולק שבמשך דורות רבים הכינוי הורחב לכל הקבוצות שסטו מדרכה של היהדות הרבנית.

הרב ד"ר מאיר להמן שהיה גם חוקר יהדות פירש בספרו 'עקיבא' את הסיפור על רבי אליעזר כמתייחס בפשטות לנצרות. אמנם ידוע שהנצרות נרדפה בתחילתה בשטחי הקיסרות הרומית ועברה דרך ארוכה עד שהפכה לדת השלטת בה. ידוע גם שיהודים נהנו מיחס טוב בדרך כלל. כיוון שמרבית הפורשים לנצרות הגיעו מקרב היהודים, טבעי היה שיוטל חשד כזה על רבי אליעזר.

מעניין מאד, אגב, פירושו של אותו רב מרקוס להמן ביחס למקור הכינוי 'מינים'. מקובל לחשוב שפירושו של הכינוי הוא כמשמעו המילולי, דהיינו סוג כת הפורשת מן הסוג העיקרי, אך הוא טוען שאלה היו תלמידיו של הפילוסוף האגנוסטיקן מיאני ונקראו על שמו. חרף כל חיפושיי לא הצלחתי למצוא אזכורים לפילוסוף כזה או לשמה של עיר כזו ביוון העתיקה. כמובן שייתכן שהתרגום משובש. אודה מאד למי שיש לו מידע נוסף בעניין.

הנה גם קישור (באנגלית) בנושא הדיון. מעניינת ההבחנה בין התלמוד הבבלי והירושלמי ביחס לנוצרים ולכופרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 17:21 לינק ישיר 

אמשלום,
מכיוון שבדבריך יש שמץ של אמת, שהרי נהגו ישראל לתלות תמונות של חכמי ישראל בסוכה, לקיים את הציווי של "והיו עיניך רואות את מוריך", ראית להביא עוד מספר תמונות נוספות:

תהנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2010 17:36 לינק ישיר 

Tmoardaa,

אם אני כבר בשוונג של הרב חיים קנייבסקי, במקרה ראיתי התכתבות של פלוני (שמו מיכאל ידוובני) עם הרב קנייבסקי שעוסק בייחוסו של מלך המשיח[1]. בכל אופן, באמצע הדיון, מיכאל (השואל) מנסה להביא ראיה מטענה שהעלה הרד"ק במהלך וויכוח שהיה לו עם הנוצרים. והרב קנייבסקי ענה לו: "אין מביאים ראיה מתשובות המינים". משמע מדבריו שנוצרים הם הם "מינים". וכך משמע גם מדבריו של ד"ר בני לאו, בספרו "חכמים" ח"ב.

[1] את ההתכתבות אפשר לראות בכתובת הזאת: http://jedwabny.narod.ru/letters/Hebrew/Kanevsky1.html

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/9/2010 17:48 לינק ישיר 

טמורדהה(אולי תסביר את פשר צרוף האותיות?)

מה דעתך על הפרוש הבא:

"בתקופה שקדמה לחורבן בית שני, החלו להתפתח בארץ ישראל זרים שונים של כפירה ביהדות, החל מהמתיונים שנדבקו בפילוספיות של חכמי יון, אחריהם באו הנוצרים וכן כיתות שונות ומשונות אחרות. את המונח "מינים" טבעו חז"ל, כיון שהיהודים שהפנו עורף ליהדות ופנו לדתות אחרות קראו לעצמם "מאמינים" השמיטו חזל את האות א' ונשאר "מינים". "

אמשלום

האמת היא שהתמונה לא הטרידה אותי א.כי היא קצת מגוונת את השגרה של המלל ב.אני מקנאה בכל מי שמצליח להעביר תמונה לפורום.

לפוגמישו
תמהני עליך.
מצווה הבאה בעבירה!!אתה רוצה להכשיל אנשים?

לתלות את תמונתו של ר' חיים קנייבסקי זו מצווה אבל לראות בסוכה חובשי כיפה לרגע במשך שבעה ימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 18:19 לינק ישיר 

חז"ל אומרים על אדם הראשון שהיה מין,
אז הפירוש חייב להיות שכל חוטא הוא מין, עד שהוא לא חוזר בתשובה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 19:39 לינק ישיר 

צענע

אשה בחזקת חבר- אמורה לדעת ,כי בסוכות- זה חיוב לראות אנשים בגילוי ראש,

הרי הדבר ידוע כי הערבה- כנגד רשעים, וברכה אי אפשר לעשות רק על -הצדיק- האתרוג בלבד--, בסוכות מדביקים יחד את הצדיק עם הרשע, זו היא המצווה.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 19:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
צענע

אשה בחזקת חבר- אמורה לדעת ,כי בסוכות- זה חיוב לראות אנשים בגילוי ראש,

הרי הדבר ידוע כי הערבה- כנגד רשעים, וברכה אי אפשר לעשות רק על -הצדיק- האתרוג בלבד--, בסוכות מדביקים יחד את הצדיק עם הרשע, זו היא המצווה.. 

לירוחם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רבי אליעזר נתפס למינות!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.