בית פורומים עצור כאן חושבים

קודים בתורה! חדש!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2011 23:07 לינק ישיר 

למקסמן

אם כל מי שנכנס לרכב הוא חולה סופני אז מותר לשקר לכולם שק"ק ללא קשר לגיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:15 לינק ישיר 

חה.. כופר אשר כתיבתו מלווה בשגיאות כתיב.. ומשקר לילדיו שיש שוטר.. נו לא נמות ממנו.
אגב, לומר שהשכר ועונש בעולם הזה זוהי כפירה גמורה, הכופרת במציאות עולם הבא, האמונה בהגשמה אינה כפירה לדעת חלק מן הראשונים משום ששכלנו מתקשה לתפוס את הטרנסצנדנטיות, אבל מכאן ועד לכפור בשאר העיקרים הדרך עוד רחוקה.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:19 לינק ישיר 

מי שכופר בשכר ועונש בעולם הזה הוא פשוט טיפש וצריכים לרחם עליו, ואין זה סתירה כלל לעולם הבא,
כל דור זה העולם הבא לדור הקודם, זה הפשוטו של העולם הבא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:24 לינק ישיר 

בעולם הזה? מעניין מאוד. הצדיקים מקבלים כאן רק שכר ואילו הרשעים סובלים נוראות, אה? תגיד, באיזה עולם אתה חי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:28 לינק ישיר 

תרשה לי לענות בשמו ובזה דווקא יש הרבה אמת הוא מסביר שהשכר
והעונש הם לא פרטיים אלא לאומה כולה אם נתנהג במוסריות לפי מצוות התורה
ממילא נקבל גן עדן בעולם הזה ואם ההיפך אז ההיפך.
וגם בתורה עצמה כל קבלת השכר והעונש שמובטחת היא העולם הזה בלי סיפורי גן עדן של נשמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:35 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
בעולם הזה? מעניין מאוד. הצדיקים מקבלים כאן רק שכר ואילו הרשעים סובלים נוראות, אה? תגיד, באיזה עולם אתה חי?

כתבתי הרבה בעניין, מספיק לראות את מצב האנושות היום מול פעם בכדי להבין שהשכר והעונש הוא הבעולם הזה ממש,
אם זה באריכות ימים כי מכבדים הורים וזקנים כהיום,
ריפוי חולים וחיפוש תרופות למחלות באים אך ורק בגלל הרחמים שיש כהיום באנושות, כמו שאלוקים הבטיח בתורה שאם נרחם על בעלי חיים נזכה לאריכות ימים,

עצם זה שהאנושות לומדת תורה ויש חינוך חובה (= לימוד תורה) בכל האומות, ולכן יש דרישה לצדק ולמוסר ואז יש כמעט גן עדן בעולם הזה,
אני חושב שאנו בדרך הנכונה, בדרך האלוקים ותורתו,

נכון שיש עוד רשעים בעולם ועובדי ע"ז  ועובדי דת ההשקפה ומפלגתיים וכדומה, שעוצרים את ההתקדמות של האנושות,
אבל נראה לי שהם גם יחכימו לבסוף ואז תתקיים "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:47 לינק ישיר 

הוויכוח האם יש שכר ועונש בעוה"ז הוא עובדתי הניתן לתצפית והמכחיש אותו אינו כופר בעיקרי היהדות, (עובדתי במובן זה שאינו עיקר, אלא כשאר הויכוחים בתוך עולם הדת) ואילו המכחיש את השכר ועונש בעולם הבא אינו בכלל יהודי משום שכופר בעיקרים המקודשים לה. כך שהעברת השכר ועונש לעוה"ז אינו פוטר מכפירה את המכחישם בעוה"ב.
אגב,רובם של שומרי המצוות סובלים בעולם ועדיין הם דבקים בקיום המצוות לשמה ולא לשם שכר מפוקפק בעולם.   

תוקן על ידי מריחטוב ב- 30/04/2011 23:51:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2011 23:52 לינק ישיר 

maxmen כתב:

כתבתי הרבה בעניין, מספיק לראות את מצב האנושות היום מול פעם בכדי להבין שהשכר והעונש הוא הבעולם הזה ממש,
אם זה באריכות ימים כי מכבדים הורים וזקנים כהיום,
ריפוי חולים וחיפוש תרופות למחלות באים אך ורק בגלל הרחמים שיש כהיום באנושות, כמו שאלוקים הבטיח בתורה שאם נרחם על בעלי חיים נזכה לאריכות ימים,

עצם זה שהאנושות לומדת תורה ויש חינוך חובה (= לימוד תורה) בכל האומות, ולכן יש דרישה לצדק ולמוסר ואז יש כמעט גן עדן בעולם הזה,
אני חושב שאנו בדרך הנכונה, בדרך האלוקים ותורתו,

נכון שיש עוד רשעים בעולם ועובדי ע"ז  ועובדי דת ההשקפה ומפלגתיים וכדומה, שעוצרים את ההתקדמות של האנושות,
אבל נראה לי שהם גם יחכימו לבסוף ואז תתקיים "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,,

אני פשוט לא מצליח להבין אותך. אנחנו מדברים כנראה שתי שפות.

אני רמב"מיסט. אצלי ברמב"ם כתוב שיש לקיים תרי"ג מצוות ולא לעשות עבירות. על זה יש שכר ועונש. אני לא יודע מה זה רחמים בעולם ומה זה חיפוש תרופות. שאלה אחת לי אליך: האנשים המקיימים את המצוות מקבלים כאן שכר? הם מאושרים? לא סובלים מעניות / מחלות / צרות וכד'? האנשים העוברים על המצוות מקבלים כאן עונש? הם לא מצליחים בחיים? הם מקבלים כרת?

לשיטתי זה לכל היותר שטאלה של צדיק ורע לו רשע וטוב לו, אבל השכר והעונש האמיתיים הם לא כאן. לשיטתך, אין זו סתם שאלה אלא הפרכה של מושגי השכר והעונש. אתה יודע כמה צדיקים לא האריכו ימים? מתו מסרטן? גוועו ברעב? נהרגו בשואה? אז איפה השכר בדיוק??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:00 לינק ישיר 

למריחטוב:

אין לאלוקים שום צורך במצוות, כל התורה כולה זה רק לנו ולבני אנוש, דווקא עובדי ע"ז הם אלה עובדים לאלוקים או לסגנו,
מי שעובד את האלוקים לשם האלוקים ולא לשם להיות אדם ?! הוא הוא העובד ע"ז נקודה, ולא פלא שהם מפרסמים שקרים על לעשות כסף קל שכל לומד תורה יודע שזה שקר וכזב וגזל ממש (= שיטת הפרמידה)
ולא פלא שהם עובדים קברים ומתים ואמונות טפילות,

אם קשה לכם לשמוע את האמת של תורתינו הקדושה ?! אין לי רק להציע לכם להתחיל ללמוד, ולא לסמוך על הגננת בגן,
אני באמת מצטער, אני מנסה לעזור לכם, ואם אתם רוצים להמשיך בחיים המטורפים האלה ולהמשיך להאשים את האלוקים בכל, זכותכם לעשות כך כי אלוקים במילא מוחל לכם,
אבל אתם לא תזכו כך לנצחיות ולא לעולם הבא ח"ו,
התורה היא רציונלי ביותר, לא צריך לחפש אותו בשמים כי לא בשמים היא אומרת לנו התורה, היא פשוט בתוכינו ובתבונתינו אנו,
מה ריבונו של עולם קשה להבין כאן ???
כל ילד מבין שאם יהיה צדק ומוסר באנושות אז יהיה כאן גן עדן,
ואנו וצאצאינו נזכה לחיי נצח,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/05/2011 00:06:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:13 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
אני פשוט לא מצליח להבין אותך. אנחנו מדברים כנראה שתי שפות. אני רמב"מיסט. אצלי ברמב"ם כתוב שיש לקיים תרי"ג מצוות ולא לעשות עבירות. על זה יש שכר ועונש. אני לא יודע מה זה רחמים בעולם ומה זה חיפוש תרופות. שאלה אחת לי אליך: האנשים המקיימים את המצוות מקבלים כאן שכר? הם מאושרים? לא סובלים מעניות / מחלות / צרות וכד'? האנשים העוברים על המצוות מקבלים כאן עונש? הם לא מצליחים בחיים? הם מקבלים כרת? לשיטתי זה לכל היותר שטאלה של צדיק ורע לו רשע וטוב לו, אבל השכר והעונש האמיתיים הם לא כאן. לשיטתך, אין זו סתם שאלה אלא הפרכה של מושגי השכר והעונש. אתה יודע כמה צדיקים לא האריכו ימים? מתו מסרטן? גוועו ברעב? נהרגו בשואה? אז איפה השכר בדיוק??

איך אתה אומר כמה פעמים ביום "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב וזרעו מבקש לחם"

התשובה היא כי זה באמת נכון, סבא שלי היה צדיק ואבא שלי היה צדיק ולכן לזרעו יש הרבה כסף,
אני לא יודע מזה אצלך צדיק,
אצלי צדיק הוא מי שמוליד ילדים ודואג להם, ולא מי שמוליד ילדים על שיטת הסמוך,
וכן על זו הדרך בכל העניינים,

תוקן על ידי maxmen ב- 01/05/2011 00:17:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:17 לינק ישיר 

למה אתה לא עונה על מה ששאלתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:28 לינק ישיר 

לחיי נצח איני יודע אם תזכה, עכ"פ אם הרמב"ם היה כאן זה מה שהיה אומר. 
המצוות נועדו בשבילנו, בשביל שאנו נעשה את רצון ה' ולא להשיג רווחים ותועלות.
האם בפועל ישנה הנאה מקיום מצוות ? המצוות הם אכן מוסריות ולכן חלקם מועילות טכנית, אבל קשה לומר שיש שכר ועונש בעולם למקיים אותם, אדרבה דרכה של תורה היא בפת ומלח, ומעולם התורה לא הבטיחה ליחיד הבודד שכר בעולם על מעשיו עד שנזעקו משה וירמיהו ושאלו היכן הצדק, את אותה השאלה שואלים אלפי שנים, מעולם לא שמעתי נאיבי כמוך המשוכנע שאכן שומרי המצוות נהנים בעולם. 
להיות צדיק זה לקיים את דבר ה' לא ללדת ילדים, זה גם מקיים הנאצי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:32 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
למה אתה לא עונה על מה ששאלתי?

צדיק, עניתי לך

צדיק הוא דווקא זה שנשמר מכל רע ועושה הכל שיהיה לו טוב, ולצאצאיו יהיה טוב לנצח נצחים,

צדיק זה לא מי שממלמל תורה או ממלמל תפילות, צדיק הוא דווקא שמתנהג לפי חוקי האלוקים בטבע,
ולכן הוא זוכה לטוב וחיים טובים כמו שהרמב"ם מבטיח חיים טובים למי שישמור על בריאותו, הרי תשאל איך הרמב"ם מבטיח דבר כזה ? הרי הכל תלוי באלוקים במצוות ועבירות וכו' וכו',
התשובה היא שזה המצוות, לשמור על הבריאות לו ולצאצאיו לדורי דורות, ואז יזכה בזה באמת,

לגבי סרטן ועוד מחלות שעוד לא מצאו תרופה:
זה טענתי כל הזמן, במקום לעסוק בחיפוש תרופות למחלות אנו מתעסקים בדיני נזיקין שלא רלוונטי כלל כהיום ??
זה באמת לימוד תורה לשמה, כלומר כל מי שמחפש תרופות למחלות זה זה התורה לשמה, והם יזכו לחיי נצח להם ולצאצאיהם, כי בסוף הרי ימצאו את התרופות ואז הצילו את עצמם ואת צאצאיהם,
וכך בכל המחלות,

אבל עובדי ע"ז מתעסקים בע"ז במקום ללמוד תורה לשמה, והבן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:38 לינק ישיר 

maxmen כתב:

צדיק הוא דווקא זה שנשמר מכל רע ועושה הכל שיהיה לו טוב, ולצאצאיו יהיה טוב לנצח נצחים,

צדיק זה לא מי שממלמל תורה או ממלמל תפילות, צדיק הוא דווקא שמתנהג לפי חוקי האלוקים בטבע,
ולכן הוא זוכה לטוב וחיים טובים כמו שהרמב"ם מבטיח חיים טובים למי שישמור על בריאותו, הרי תשאל איך הרמב"ם מבטיח דבר כזה ? הרי הכל תלוי באלוקים במצוות ועבירות וכו' וכו',
התשובה היא שזה המצוות, לשמור על הבריאות לו ולצאצאיו לדורי דורות, ואז יזכה בזה באמת,

לגבי סרטן ועוד מחלות שעוד לא מצאו תרופה:
זה טענתי כל הזמן, במקום לעסוק בחיפוש תרופות למחלות אנו מתעסקים בדיני נזיקין שלא רלוונטי כלל כהיום ??
זה באמת לימוד תורה לשמה, כלומר כל מי שמחפש תרופות למחלות זה זה התורה לשמה, והם יזכו לחיי נצח להם ולצאצאיהם, כי בסוף הרי ימצאו את התרופות ואז הצילו את עצמם ואת צאצאיהם,
וכך בכל המחלות,

אבל עובדי ע"ז מתעסקים בע"ז במקום ללמוד תורה לשמה, והבן,

אני לא מבין אותך. ברמב"ם יש תרי"ג מצוות - מי שמקיים אותם הוא צדיק או לא? אם כן - איזה שכר ראית שהוא קיבל בעולם הזה?

הרמב"ם מגדיר מהו לימוד תורה. הוא מדבר על תורת ה' ולא על חיפוש תרופה לסרטן. אתה חולק עליו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:43 לינק ישיר 

בקיצור, להיות צדיק זה לחפש תרופות למחלות, ולגדל ילדים.
איך כל זה קשור לעבודת ה' ? 

תוקן על ידי מריחטוב ב- 01/05/2011 00:46:14

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קודים בתורה! חדש!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.