בית פורומים עצור כאן חושבים

קודים בתורה! חדש!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2011 20:30 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
עדיין לא הבנתי ממך מה רע להיות יהודי הגון וטוב ולא לשמור את המצוות הפולחניות

מתי באלפיים שנה האחרונות ראיתה יהודי מקריב קרבן ? שאר הדברים תראה כמו משחקי ספורט, וטיש של אדמור תראה כמו הצגה יפה, או מופעת זמר,

וכן את חוקי הטומאה והכשרות שלדעתך נחקקו מטעמי הגיינה ובריאות. בשביל זה בדיוק יש בכל מדינה מתוקנת משרד הבריאות.

נווו אז מה אתה רוצה, טוב שכל האומות כהיום מקיימים את חוקי התורה בעניין,

מדוע אינך אוכל ערלה?

1, כל מה שקהילתי נוהג בה אני מחוייב משום דרך ארץ לעשות כך, 2, חייב לבוא ביטול שמקובל על כולם, אחרת שוב יש קהילות נפרדות ומלחמת אחים, 3, אין לי כרגע את הסיבה האמיתית מה הבעיה של ערלה בפרי,

אני רק אמרתי שחייב להיות סיבה לחוק, כי הסיבה בעצם היא הדיבור של האלוקים, כלומר כך מדבר איתנו האלוקים, 

אני אתן לך דוגמא: אמרתי שדג בלי קשקשת מזיק וזה בעצם דיבורו של האלוקים אלינו,
אבל לא חייב להיות שדג קשקש מזיק דווקא,
יכול להיות שמשה רבינו ההבין שוהיות שכל הדגים טורפים דגים עם קשקשת, והקשקשת היא דג נרדף, ולכן ציווה דווקא דג נרדף בשביל המוסר,
במילא היא רלוונטית גם היום, כלומר אני אוכל דג טהור דווקא כי הם נרדפים, ואני מטמאה דגים טורפים ורדפים,

כי חז"ל והאבן עזרא חשבו שזה מזיק? אין כאן שאלה של אימון. אפשר להאמין שהם אכן חשבו שזה מזיק, אבל כך חשבו בזמנם. היום יודעים שזה לא מזיק. למה צריך בשביל לשנות תפיסה רפואית מדעית סנהדרין גדולה וכי אינך סומך על הרופאים ועל המדע בכלל.

מי לא סומך על המדע ? הרי אנו מחללים שבת וכיפור על פי דעתם, ולא על פי מדע של פעם,

אתה מאד מתפעל מהחיידר, אבל אם היית לומד רק מה שלומדים בחיידר ובישיבה היית תקוע בימי הביניים כפי שאתה כתבת. המדע המודרני לא ינק את תפיסתו ואת המידע מהחיידר או מכל מקור דתי אחר. מדוע אתה מעדיף יהודי חרדי או דתי למרות שהוא עובד ע"ז לטעמך

שאלתך על עדיפות היא פסולה ולא מוסרי, מה פי' עדיף ? יש לי מצד המוסר בחירה בעניין ?
איך יעזוב חייל את החזית באמצע הקרבות כי נוח לו ועדיף לו ??
כל אומה וכל קהילה עושים הכל בשביל העתיד טוב יותר, ולכן אני נולדתי כאן ואני התקן כאן,
אין בחירה בעניין, אמרתי עשרות פעמים שלדעתי כל חציית קווים היא בגידה מוסרית (רק אנוס נפשית או מסיבות אחרות, אבל מסיבת עדיפות ?? אסור לחשוב אפי' !!)
חוץ מזה שאני פשוט אוהב את קהילתי ועמי, ואני לא הוותר עליהם לעולם,
וגם טוב ליבם של רובינו ותמימות דרכיהם ועוד הרבה דברים טובים שאין למצוא בשום קהילה בעולם,

על יהודי חילוני הנוהג בדיוק לפי התבונה והמוסר? היהדות הרפורמית מבצעת את השקפתך הלכה למעשה. הצטרף אליה למען הדורות הבאים. הישארותך בחברה החרדית כמוה כאכילת הפירות ואי הפצת הזרע.

אני מאוד שמח בשבילם ומשיח (אני לא צוחק, משיח כמושג) בוודאי יעשה איחוד משפחות בין משפחות האומה ובין איחוד משפחות של כל האומות,
אבל עוד לא עכשיו עוד מעט זה יקרה בוודאי,

להפך אני טוען כל הזמן שדווקא בגלל שאנו רואים את המוסר החילוני הטוב  ותוצאות עמלם בשביל מוסר נכון וערכים נכונים וחינוך טוב ?! כל זה צריך להוריד מאיתנו את הלחץ מהרחוב, להוריד את החרדה שאנו סובלים מהם מאז ההשכלה,

צדיק תבין דבר אחד כל הביקורת שלי כלפי הציבור שלי היא רק כי הדרך שלנו במאות האחרונות גורמות לזריקת בנינו מהקהילה, וזה בלתי נסבל, כי כל העמלינו בעצם הם לריק,

וזה קורה באופן פרטי וגם באופן כללי,
כלומר גם נזרקים כל יום יחידים, וגם מחרימים כל דור ודור קהילות שלמות, כמו למשל חב"ד כהיום,
וכמעט עשו זאת לספרדים דרך מעמד הקריעה על הרב עובדיה שנתי גרוסמן ועוד רצו לעשות,

זה בא רק בגלל שכל קהילה מקדשת את ההשקפת כתורה מסיני,

ועוד מה שמטריף אותי, זה האמונה המפגרת, ושתוריד אותנו שאולה, כמו בתקופת ההשכלה,

וגם גורם לעניות מטורפת ותלות באחרים, 
וכידוע גם העניות היית סיבת חורבן תקופת ההשכלה,

וכמובן כת ההשקפה היא ע"ז ממש, 
ולכן מותר להרוג כל ילד וילדה שקצת רוצות לעשות חיים,
אסור מופעי זמר,
אסור ללמוד מקצועות חיצוניות,
מותר לשפוך את דמו של אדם שחושב אחרת ממך, אפי' שהוא נתמך במקורות, 
והם דווקא נתמכים בעיתון יתד ובכת ההשקפה, ולעולם לא למדו מקורות בחשיבה עצמאית,

אבל מכאן עד לבגוד במשפחתי ובעמי ?! הדרך רחוקה מאוד,
מצד שני אין לי שום כעס על מי שעזב אותנו להפך אני מבין את כעסו וכאבו, נתנו לו את כל הסיבות לעשות כך,
ולכן כל זעקתי,

וגם אני נגד שחילונים יחזרו בתשובה (= להפוך לחרדים) להפך שיתקנו בעצמם מה שצריך תיקון,
אני חושב שרק זו הדרך הנכונה,
שכל משפחה ומשפחה באומה יתקן בעצמו מה שצריך לתקן ואז אוטומטית תתאחד כל המשפחות, וזה המושג "משיח"
וכך יהיה גם בין התרבויות והאומות,
בסוף נהיה משפחה אחת של כל האנושות,
ואמרתי כבר שהאינטרנט היא אחד מהכלים לכך,
ואז נזכה ל"ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,, 

תוקן על ידי maxmen ב- 04/05/2011 20:50:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 20:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מדוע עוסקים כאן בגופו של הכותב- ולא בגופם של הדברים שהוא כותב, ורק בהם.

תודה לך צדיק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 21:24 לינק ישיר 

ככל שאני קורא יותר את MAXMEN אני משתכנע
שאולי המשיח בכלל מסתתר בפורום עצכ"ח וקורא לנו לגאולה
שלמה ותיקון העולם אולי על משקל המשיחיסטים צריך
ליצור את תנועת המקסמניסטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 21:47 לינק ישיר 

דייר כתב:
ככל שאני קורא יותר את MAXMEN אני משתכנע שאולי המשיח בכלל מסתתר בפורום עצכ"ח וקורא לנו לגאול השלמה ותיקון העולם אולי על משקל המשיחיסטים צריך ליצור את תנועת המקסמניסטים.

זה באמת מתנה מהאלוקים שיש אפשרות להיות "וירטואלי" במילא אין לחשוד במניעים זרים ואין גם לקנא,
כלומר כל זמן שאנו לא מוכרים וכדומה, אנו רק וירטואלי, אז למה זה צריך להפריע למישהו,

לעצם העניין של תנועות וכדומה:
סבלנו מספיק מהם, להפך צריך להיות נגד תנועות מכל סוג שהיא אפי' תונועות שהם צודקות בדרכם,
עצם שצריך תנועה ?! היא סתירה לצדקתה,
המטמטיקה צריכה תנועה ? לא ולא כל האנושות מדברות בשפת מטמטיקה אחידה,
והשאלה הגדולה למה בשפות היא לא כך, כלומר למה שלא נדבר שפה אחת כמו במטמטיקה,
וכמו ברפואה יש שפה אחת שהיא שפת המחקר הרפואי ומסקנתה, כן צריך להיות בכל עניין ועניין,

הטענה שהאינטרנט תגרום לכך ?! היא מהסיבה הזאת שתהיה קירוב לבבות בין הצעירים והצעירות מכל התרבויות,
ואז השינוי יבוא מלמטה מהצעירים שאין להם בדרך כלל מניעים  זרים כמו המנהיגים והפוליטיקאים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2011 22:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:
  זה באמת מתנה מהאלוקים שיש אפשרות להיות "וירטואלי" במילא אין לחשוד במניעים זרים ואין גם לקנא, כלומר כל זמן שאנו לא מוכרים וכדומה, אנו רק וירטואלי, אז למה זה צריך להפריע למישהו,   

הוירטואלי היא בעצם הרעיון של ר' חנניה בן תרדיון שאמר לתלמידיו  שהוא רואה "גווילין נשרפין ואותיות פורחות"  

בוירטואלי יש רק תוכן, אין גוף שאפשר לשרוף או לפגוע  אין קלף אין ספר תורה אין בעצם כלום חוץ מהתוכן הרעיון,

במילא הם טהורים לגמרי שאפשר לקבל או לא לקבל הכל לפי ההבנה והטעם האישי של כל אחד,

לדעתי זה מתנה נפלא לאנושות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2011 14:13 לינק ישיר 

אתה בעצם אומר שהיהדות אינה דת אלא מועדון חברתי משפחתי, עם חבילת קודים התנהגותיים, איך לומר בעדינות, לא הכי מפתה.

שאלתי אותך למה צריך חוקי כשרות בעידן משרד הבריאות. על כך ענית נווו אז מה אתה רוצה, טוב שכל האומות כהיום מקיימים את חוקי התורה בעניין.

אין שום קשר בין חוקי הכשרות לכללי ההיגיינה הנהוגים היום. ואני חוזר ושואל למה להמשיך עם חוקי היגיינה שעבר זמנם ולא לפסוק כי יש לציית לכל כללי הבריאות המודרניים. כל השאר היסטוריה.

כתבת,  אני רק אמרתי שחייב להיות סיבה לחוק, כי הסיבה בעצם היא הדיבור של האלוקים, כלומר כך מדבר איתנו האלוקים

אם הבנתי נכון אתה אומר כך. מישהו חוקק חוק (נניח חז"ל) חייבת להיות סיבה לחוק. כי כל דבר עם סיבה הוא דיבור של אלוהים. מה דעתך שאולי באמת אין סיבה או שהסיבה התבטלה וזה לא דבר אלוהים? האם כל מי שאומר משהו זה דבר אלוהים וחייבת להיות סיבה וחוזר חלילה?

שאלתי אותך למה צריך בשביל לשנות תפיסה רפואית מדעית סנהדרין גדולה וכי אינך סומך על הרופאים ועל המדע בכלל.

ענית מי לא סומך על המדע ? הרי אנו מחללים שבת וכיפור על פי דעתם, ולא על פי מדע של פעם,

שים לב. אתה כלל לא עונה על שאלתי.

מדוע אתה חושב שאנו חיילים בעיצומו של קרב ולמה כדי לדאוג לעתיד צריך לאמץ חוקים ומצוות לא רלוונטיים לזמננו. אדרבה, אתה דואג לעתיד טוב תעשה רק מה ששפוי והגיוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2011 20:42 לינק ישיר 

דבר ברור וגלוי שהטומאות והטהרות גזירות הכתוב הן ואינן מדברים שדעתו של אדם מכרעתו והרי הן מכלל החוקים וכן הטבילה מן הטומאות מכלל החוקים הוא שאין הטומאה טיט או צואה שתעבור במים אלא גזירת הכתוב היא והדבר תלוי בכוונת הלב ולפיכך אמרו חכמים טבל ולא הוחזק כאילו לא טבל ואעפ"כ רמז יש בדבר כשם שהמכוין לבו לטהר כיון שטבל טהור ואף על פי שלא נתחדש בגופו דבר כך המכוין לבו לטהר נפשו מטומאות הנפשות שהן מחשבות האון ודעות הרעות כיון שהסכים בלבו לפרוש מאותן העצות והביא נפשו במי הדעת טהור הרי הוא אומר וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טומאותיכם ומכל גלוליכם אטהר אתכם השם ברחמיו הרבים מכל חטא עון ואשמה יטהרנו אמן:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2011 20:44 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

אתה בעצם אומר שהיהדות אינה דת אלא מועדון חברתי משפחתי, עם חבילת קודים התנהגותיים, איך לומר בעדינות, לא הכי מפתה.

שאלתי אותך למה צריך חוקי כשרות בעידן משרד הבריאות. על כך ענית נווו אז מה אתה רוצה, טוב שכל האומות כהיום מקיימים את חוקי התורה בעניין.

אין שום קשר בין חוקי הכשרות לכללי ההיגיינה הנהוגים היום. ואני חוזר ושואל למה להמשיך עם חוקי היגיינה שעבר זמנם ולא לפסוק כי יש לציית לכל כללי הבריאות המודרניים. כל השאר היסטוריה.

כתבת,  אני רק אמרתי שחייב להיות סיבה לחוק, כי הסיבה בעצם היא הדיבור של האלוקים, כלומר כך מדבר איתנו האלוקים

אם הבנתי נכון אתה אומר כך. מישהו חוקק חוק (נניח חז"ל) חייבת להיות סיבה לחוק. כי כל דבר עם סיבה הוא דיבור של אלוהים. מה דעתך שאולי באמת אין סיבה או שהסיבה התבטלה וזה לא דבר אלוהים? האם כל מי שאומר משהו זה דבר אלוהים וחייבת להיות סיבה וחוזר חלילה?

שאלתי אותך למה צריך בשביל לשנות תפיסה רפואית מדעית סנהדרין גדולה וכי אינך סומך על הרופאים ועל המדע בכלל.

ענית מי לא סומך על המדע ? הרי אנו מחללים שבת וכיפור על פי דעתם, ולא על פי מדע של פעם,

שים לב. אתה כלל לא עונה על שאלתי.

מדוע אתה חושב שאנו חיילים בעיצומו של קרב ולמה כדי לדאוג לעתיד צריך לאמץ חוקים ומצוות לא רלוונטיים לזמננו. אדרבה, אתה דואג לעתיד טוב תעשה רק מה ששפוי והגיוני.

כבר כמה פעמים כתבתי למקסמן שהוא לא עונה לעניין. אולי עכשיו שאתה ממחיש לו את זה הוא יחשוב איך לשפר משהו בעניין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2011 20:54 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
דבר ברור וגלוי שהטומאות והטהרות גזירות הכתוב הן ואינן מדברים שדעתו של אדם מכרעתו והרי הן מכלל החוקים וכן הטבילה מן הטומאות מכלל החוקים הוא שאין הטומאה טיט או צואה שתעבור במים אלא גזירת הכתוב היא והדבר תלוי בכוונת הלב ולפיכך אמרו חכמים טבל ולא הוחזק כאילו לא טבל ואעפ"כ רמז יש בדבר כשם שהמכוין לבו לטהר כיון שטבל טהור ואף על פי שלא נתחדש בגופו דבר כך המכוין לבו לטהר נפשו מטומאות הנפשות שהן מחשבות האון ודעות הרעות כיון שהסכים בלבו לפרוש מאותן העצות והביא נפשו במי הדעת טהור הרי הוא אומר וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טומאותיכם ומכל גלוליכם אטהר אתכם השם ברחמיו הרבים מכל חטא עון ואשמה יטהרנו אמן:

איך גזירה ? בזמן שהנבואה בא רק מהבנה, הרי אין דיבור במובן דיבור,
ולכן באמת אומרים חז"ל שמשה כן ידע את סיבת פרה אדומה,

גזירה פי' שאנו לא מבינים ומשום כך אין לשנות, אבל בוודאי שאין יוצא מאלוקים גזרות בלי טעם,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/05/2011 21:02:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2011 23:12 לינק ישיר 

למקסמן, עם כל הכבוד, לוגיקה משלו ושפה משלו, אותה, אנו, בני האנוש הפשוטים לא מסוגלים להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 10:16 לינק ישיר 

סקירה של גדי אלכסנדרוביץ'

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/05/2012 10:18:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 13:16 לינק ישיר 

חבר שלי בפייסבוק, בעל דף בשם 'אתולוגיקה', פירסם (בדף האמור) את התמונה הבאה:

"
שלמה הראל כותב ב"הדוס" על "צופן התורה על אבולוציה" ועל הסימבולציה של הפסוקים בהם נמצאו המילים "אבולוציה", "דארווין" ו"צ'ארלס". בדיקה זריזה של המיקום של השם שלי בתורה העלתה, בדיוק כפי שכותב הראל, "ממצאים מדהימים על התורה". השם שלי חותך את המילים "ובני האלוהים"! אני כמו ישו!

הללו ושבחו אותי, בן אלוהינו, זבחים ושלמים תנו לי. שירו הלל ושירי שבחים, כי אני אלוהינו כאן היום!

"הדוס", אם לא היית מקים את האתר שלך, לא הייתי יודע שהתורה קובעת שאני צריך להוסיף את "ישוע" כשמי האמצעי. תודה רבה לך! הבאת לי את הגאולה ודרכי הבאת גאולה לעולם!

Praise the Lord!

http://thedos.co.il/Article.aspx?Article=536

יותר ברצינות, הקפיצות הלוגיות שהראל עושה שם הן ברמה אולימפית. לונדון 2012 בקרוב. אני רואה אותו מייצג את ישראל בכבוד בקטגוריית בולשיט בסגנון חופשי או בקטגוריית כתיבת שטויות במשקל כבד.
"

תוקן על ידי רציוסקפטי ב- 24/05/2012 13:21:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 17:20 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 17:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 17:31 לינק ישיר 

מי שיצליח להסביר לי את ההגיון שבדברי הגאון הנ"ל [וכמו"כ איך גורמים שהתמונה לא תתגדל למידות מפלצתיים] , יבא על הברכה. [יש לי חשד מסויים באשר לפשט בזה, אך אולי יש לכם הסבר יותר טוב] 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קודים בתורה! חדש!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.