|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:37 |
|
| |
וראה זה פלא בעלבעמיו מופיע בדילוג של 1 בפרשת אמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:38 |
|
| |
עד שכתבתי ושלחתי כתב מיכי בקיצור את רוב טענותי. איקון ירוק לו בשנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:41 |
|
| |
בעל, על כך כבר דרשתי ברבים במסיבת פורים בישיבה (של חוזרים בתשובה בבני ברק: 'נתיבות עולם') שהמילה אסת"ר נמצאת בדילוג מינימלי בדיוק במגילת אסתר, ועוד הרבה פעמים (המרווח בין האותיות הוא 1 כמובן, בדיוק כשם ה' שחסר במגילה. שנאמר: ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו 1). אגב, היו שם רבים שנעלבו ממש, וטענו שאני אפיקורס (כי אצלם הדילוגים היוהעיקר ה-14 שעליו עומדת כל התורה כולה. בעקבות הדברים תהיתי האם אכן ראוי לקרוא לחבר'ה האלה יהודים מאמינים, שהרי הם הגיעו למסקנה הנכונה מכוח שיקול מוטעה, ובהישמט השיקול הזה אמונתם נפלה לבירא. אבל ב'חקירה' הזו כבר לא שיתפתי אותם מחשש לחיי).
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:43 |
|
| |
תורה קודס,
העלית שלשה נושאים:
1. קודים בתורה 2. סימני דגים סנפיר וקשקשת 3. ידיעת חז"ל במספרי הכוכבים.
כדאי להפריד את הנושאים הללו זה מזה.
לגבי הקודים שאתה מביא, אנסה להסביר לך את הבעיה. נניח שיש לי טקסט של 300000 אותיות ואני מנסה לחפש בו רצף מוכתב מראש של שלשים אותיות, לדוגמה "הקודים בתורה מגלים את אמיתות המסורת". הסיכוי למצוא משפט כזה הוא אכן זעיר, ואם תצליח למצוא אותו בדילוגים שוים זה יהיה מעניין. בוא נקרא לסיכוי למצוא משפט כזה ברצף X, ונניח ש X הוא מספר קטן מאד.
אבל מה לגבי המשפט "הקודים בתורה מראים את אמינות המסורת"? גם זה משפט יפה. אם הסיכוי למצוא את המשפט הראשון היה X, כעת הסיכוי למצוא אחד משניהם הוא יותר גדול מ X, נכון? וכמובן שאפשר להמציא או לחשוב על מליוני משפטים חביבים כאלו, בפרט אם אתה מרשה לעצמך להשתמש בעברית לא תקנית ובמלים כמו "הצמד לקדושתך". לכן את הסיכוי למצוא משפט מרשים מסוים, שהוא באמת זעיר, אתה צריך לכפול במספר המשפטים האפשריים, שהוא עצום, והתוצאה היא שהסיכוי למצוא משפט כלשהו אינו קטן כלל ועיקר.
כעת אני שואל אותך בכנות: האם קודם כתבת לעצמך את המשפט "ליל נבואת דאורייתא" ואז חיפשת אותו (שאז זה שמצאת הוא אולי פלא) או שקודם סידרת את התורה במטריצה ואז חיפשת מלים שיוצאות מזה? אם היה יוצא "יום נבואת דאורייתא" זה היה גם כן טוב, נכון? אז זוהי הנקודה. אם קודם ציירת את העיגול ואז ירית את החץ זה מרשים, כשקודם יורים ואז מציירים את העיגול זה מרשים פחות.
זו היתה למעשה הדרך בה השתלשל סיפור דילוגי האותיות מעיקרא. בהתחלה הראו מחפשי הדילוגים דוגמאות יפהפיות מהסוג שאתה מביא (כמו בספרו של ויצטום), אבל אז מתחו עליהם בדיוק את הביקורת הזו, שהם מציירים את העיגולים סביב החץ. לאחר מכן הם ניסו להצמד לקריטריון אובייקטיבי ולחפש מלים שהוכתבו מראש, וזה מה שהביא את המאמר שפרסמו בספרות המדעית, והבקורת שנמתחה עליו סבבה גם היא סביב השאלה אם הם באמת התחייבו מראש על איות מסוים. מה שאתה עושה הוא בעצם לחזור לשיטות הפעולה המוקדמות שלהם, שאפילו הם התייאשו מהן מזמן.
לגבי הדגים והכוכבים, הייתי מציע לפתוח אשכול חדש ולהפריד את הדיונים. לגופו של עניין בשני המקרים אתה מדבר על ידיעה שיש לחז"ל בחכמות הטבע (ידעו תכונה מסוימת לגבי כל הדגים בעולם, ואת מספר הכוכבים גם אלו שניתן לראות רק בעזרת טלסקופ). אולי תסביר לנו מה זה מוכיח לדעתך? האם חז"ל ידעו יותר ממה שיודעים המדענים היום? כפי שאתה יודע, חז"ל כתבו הרבה דברים ובחלק מהמקרים ניתן למצוא אצלם טעויות בידע על המציאות. איך ניתן להסביר את זה לשיטתך? האם יש דברים שהם ידעו ודברים שבהם טעו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:50 |
|
| |
מיכי ועל זה נאמר יום כפורים כפורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 11:56 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | | התייחסתי לכך להדיא בדבריי. שום נתון על אורך של צירוף בודד, וגם לא של אלף צירופים, אינו רלוונטי. בכל טכסט ניתן למצוא צירופים באורך גדול כרצונך, ואפילו חצי הטכסט, כל עוד לא מגדירים מראש מהו הצירוף שצריך להימצא. הרי תמיד ניתן לחפש צירופים בעלי משמעות, ותמיד יהיו כאלה, ואח"כ להצביע אד-הוק על הפלא הגדול שמצאנו (ראה דוגמאות אצל גבעולי בהודעתו של גוילם). אתה צריך לתת לי מראש איזה צירוף אתה עומד למצוא והיכן, ובאיזה דילוג, או אפילו רשימה היררכית של צירופים. וכעת נעשה ניסוי בתורה ובטכסטים מקבילים אחרים ונראה. אגב, גוילם ענה לך בפירוט רב ועם דוגמאות כפי שביקשת, אז לא ברור לי מדוע אתה מאשים את כולם שאין כאן תגובות ענייניות. |
|
זה כאילו אני מדבר אל אויר ... אולי זאת אשמתי כנראה... אני לא מספיק ברור
אני אנסה לנסח מחדש.....
ישוע (4 אותיות) ישוע יכול (8 אותיות) מנחם (4 אותיות) וינר (4 אותיות) גלידה (5 אותיות) שתיה (4 אותיות) ופלים (5 אותיות) תפוז (4 אותיות)
כל אלה לא בעיה למצוא ואלה מילים קצרות מדי הם יופיעו בכל טקסט כל ביטוי מתחת 10 אותיות רצופות זה לא משהו פלאי שלא אמור להיות שם באופן אקראי כמובן 10 אויות זה ביחס לגודל הטקסט הכלל שזה 300000 (ככל הטקסט יותר גדול הסבירות תגדל) אני לא באתי ללמד מתמטיקה פה ...
חרמה אכנך ארור בין לאדן ונקמה למשיח (29 אותיות)
"כן אתה צודק זה ממש אותו הדבר האורך לא קובע כלום ביחס לאורך הטקסט הכולל" ( <- נרשם בציניות ענקית כמובן)
אם יש לך ביטוי ארוך שתוכל להביא לפה שכולם יכלו לראות אתה מוזמן אני יודע שאני יהיה מעוניין לראות (הטקסט צריך להבחר מראש לפני שמתחיליםפ לבדוק כמובן)
אני לא רואה שום ביטוי ארוך בדוגמאות שגבעולי פרסם (אני מקווה שלא פספסתי משהו)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:03 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | תורה קודס,
העלית שלשה נושאים:
1. קודים בתורה 2. סימני דגים סנפיר וקשקשת 3. ידיעת חז"ל במספרי הכוכבים.
כדאי להפריד את הנושאים הללו זה מזה.
לגבי הקודים שאתה מביא, אנסה להסביר לך את הבעיה. נניח שיש לי טקסט של 300000 אותיות ואני מנסה לחפש בו רצף מוכתב מראש של שלשים אותיות, לדוגמה "הקודים בתורה מגלים את אמיתות המסורת". הסיכוי למצוא משפט כזה הוא אכן זעיר, ואם תצליח למצוא אותו בדילוגים שוים זה יהיה מעניין. בוא נקרא לסיכוי למצוא משפט כזה ברצף X, ונניח ש X הוא מספר קטן מאד.
אבל מה לגבי המשפט "הקודים בתורה מראים את אמינות המסורת"? גם זה משפט יפה. אם הסיכוי למצוא את המשפט הראשון היה X, כעת הסיכוי למצוא אחד משניהם הוא יותר גדול מ X, נכון? וכמובן שאפשר להמציא או לחשוב על מליוני משפטים חביבים כאלו, בפרט אם אתה מרשה לעצמך להשתמש בעברית לא תקנית ובמלים כמו "הצמד לקדושתך". לכן את הסיכוי למצוא משפט מרשים מסוים, שהוא באמת זעיר, אתה צריך לכפול במספר המשפטים האפשריים, שהוא עצום, והתוצאה היא שהסיכוי למצוא משפט כלשהו אינו קטן כלל ועיקר.
כעת אני שואל אותך בכנות: האם קודם כתבת לעצמך את המשפט "ליל נבואת דאורייתא" ואז חיפשת אותו (שאז זה שמצאת הוא אולי פלא) או שקודם סידרת את התורה במטריצה ואז חיפשת מלים שיוצאות מזה? אם היה יוצא "יום נבואת דאורייתא" זה היה גם כן טוב, נכון? אז זוהי הנקודה. אם קודם ציירת את העיגול ואז ירית את החץ זה מרשים, כשקודם יורים ואז מציירים את העיגול זה מרשים פחות.
זו היתה למעשה הדרך בה השתלשל סיפור דילוגי האותיות מעיקרא. בהתחלה הראו מחפשי הדילוגים דוגמאות יפהפיות מהסוג שאתה מביא (כמו בספרו של ויצטום), אבל אז מתחו עליהם בדיוק את הביקורת הזו, שהם מציירים את העיגולים סביב החץ. לאחר מכן הם ניסו להצמד לקריטריון אובייקטיבי ולחפש מלים שהוכתבו מראש, וזה מה שהביא את המאמר שפרסמו בספרות המדעית, והבקורת שנמתחה עליו סבבה גם היא סביב השאלה אם הם באמת התחייבו מראש על איות מסוים. מה שאתה עושה הוא בעצם לחזור לשיטות הפעולה המוקדמות שלהם, שאפילו הם התייאשו מהן מזמן.
לגבי הדגים והכוכבים, הייתי מציע לפתוח אשכול חדש ולהפריד את הדיונים. לגופו של עניין בשני המקרים אתה מדבר על ידיעה שיש לחז"ל בחכמות הטבע (ידעו תכונה מסוימת לגבי כל הדגים בעולם, ואת מספר הכוכבים גם אלו שניתן לראות רק בעזרת טלסקופ). אולי תסביר לנו מה זה מוכיח לדעתך? האם חז"ל ידעו יותר ממה שיודעים המדענים היום? כפי שאתה יודע, חז"ל כתבו הרבה דברים ובחלק מהמקרים ניתן למצוא אצלם טעויות בידע על המציאות. איך ניתן להסביר את זה לשיטתך? האם יש דברים שהם ידעו ודברים שבהם טעו? |
|
פשוט מקסים תגובה יפה
אתה צודק אולי אני אפתח נושא אשקול חדש ויפריד את הדיונים
אני רק הראתי רמת סבירות שהיא אפסית בביטוי הארוך עלה פה טענה שאומרת שזה נפוץ לכל אורך וזה דבר לא נכון אז הגבתי בהתאם
לפני שאני יענה לך לגבי חזל (על פי מה שאני יודע) אני רוצה לשאול האם בכלל בדקת את ה"קבוצה המקומית" או לא? כי אין טעם לענות אם אתה ממלא לא תבדוק את הדברים שלי
תוקן על ידי torahcodes ב- 19/09/2010 12:04:24
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:08 |
|
| |
התייאשתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:14 |
|
| |
שאלת תמה -
האם את המשפט על בין-לאדן מצאו בתורה לפני או אחרי 11/9/2001?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:16 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | | התייאשתי. |
|
מצטער אני לא התכונתי ליאש אותך (דרך אגב לפי היהדות אין דבר כזה יאוש ^^)
אני לא סתם אשאל/ארשום דברים (זאת לא המטרה) אני לא רוצה לשכנע אותך לריב איתך או כל דבר אחר אני רוצה רק דבר אחד וזה לדעת את האמת (כמו כולם לא?) אני בודק מה סביר בעיניי ומה לא
אני מעלה מספר שאלות שאני חושב ששוה לשאול ומשתף דברים שמי שרוצה יהנה מהם ומי שלא רוצה לא חייב לראות המטרה לחקור את האמת ולחזק לא מעבר (כמובן בלי להטעות אף אחד ולכן חשוב לי להגיב בהתאם)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:19 |
|
| |
ושמחה הזו מה היא עושה. ולו נניח כדבריך כי ה' נתן קודים לעמו-
האם אתה מעלה בדעתך כי מי שלא מאמין במסורת - הקודים בתורה ישכנעו אותו? האם אנשים יתחילו להאמין יותר? האם אנשים יתחילו להתנהג יותר יפה? למה זה טוב ולמי זה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:21 |
|
| |
תורה קודס
כשאתה שולח מאמר מדעי לפרסום השופט צריך לשקול שני דברים:
א. האם מה שכתבת נכון ב. נניח שזה נכון, האם זה חשוב ושווה פרסום. כמובן ששלב ב' קודם לשלב א', כלומר בהרבה מקרים אתה מקבל מכתב שאומר לך: שמע, אין לי ספק שאתה בחור טוב ועשית חשבונות או נסיונות נכונים, אבל אני דוחה את העבודה שלך כי היא לא מספיק מעניינת או חשובה אפילו אם היא נכונה.
גם לגבי הטענות שלך אני מרגיש כך. בוא נניח לצורך העניין שכל מה שכתבת על הדגים והכוכבים הוא נכון (אני מניח שאלו דברים שאפשר לבדוק בקלות באינטרנט - לפחות את מצב הידע כיום - ושאתה לא משקר במצח נחושה במילתא דעבידא לאגלויי). הגישה שלי היא שאתה צריך קודם להסביר לי מדוע מה שאתה אומר חשוב, או מה צריכות להיות המסקנות ממנו, בהנחה שהוא נכון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:22 |
|
| |
| torahcodes כתב: |  | התייאשתי.
מצטער אני לא התכונתי ליאש אותך (דרך אגב לפי היהדות אין דבר כזה יאוש ^^)
...
|
|
כד הוינא טליא, למדנו מסכת בבא מציעא, ופתחנו ב"אלו מציאות".
חיי שתמיד חשבתי שהתלמוד הבבלי הוא חלק מאתנו, כולל כל סוגי הייאוש שיש בו, מ"יאוש בעלים", ועד "יאוש שלא מדעת", וכיוצא בזה.
ודאי שיש יאוש בעולם, שאלמלא כן, מה למדנו בגמרא?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:30 |
|
| |
[מואדיב,
אם תדלג מעל כל הופעות של המילה "יאוש" בתלמוד, תגלה מיד שאין בב"מ מילה כזו...]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 12:31 |
|
| |
| שנרב_נ כתב: |  | תורה קודס
כשאתה שולח מאמר מדעי לפרסום השופט צריך לשקול שני דברים:
א. האם מה שכתבת נכון ב. נניח שזה נכון, האם זה חשוב ושווה פרסום. כמובן ששלב ב' קודם לשלב א', כלומר בהרבה מקרים אתה מקבל מכתב שאומר לך: שמע, אין לי ספק שאתה בחור טוב ועשית חשבונות או נסיונות נכונים, אבל אני דוחה את העבודה שלך כי היא לא מספיק מעניינת או חשובה אפילו אם היא נכונה.
גם לגבי הטענות שלך אני מרגיש כך. בוא נניח לצורך העניין שכל מה שכתבת על הדגים והכוכבים הוא נכון (אני מניח שאלו דברים שאפשר לבדוק בקלות באינטרנט - לפחות את מצב הידע כיום - ושאתה לא משקר במצח נחושה במילתא דעבידא לאגלויי). הגישה שלי היא שאתה צריך קודם להסביר לי מדוע מה שאתה אומר חשוב, או מה צריכות להיות המסקנות ממנו, בהנחה שהוא נכון. |
|
מה זאת אומרת זה פורום של עצור כאן חושבים במידה וזה דבר שנכון (אני רק משאיר את הנוסח של השאלה שלך אותו הדבר כמובן) אז זה דבר שמעשיר את הידע שלך יותר ללא שום קשר לקיום מצוות או שיכנוע שלשם כך נסחת וכיוונת את השאלה שלך בנוסח הזה. אתה ציפית כנראה שאני יתן איזשהו משהו בגלל שזה נכון אתה צריך לעשות עכשיו א ב ג . צר לי לאכזב אותך אבל אני לא יעשה זאת אני רק יוסיף ואומר שאני בן אדם מאמין ושאני מציג מספר דברים שמציגים את התורה באופן שונה לאנשים שחושבים שזה רק ספר היסטוריה זה הכל
המטרה היא לדיין לשם ההגעה לאמת
תוקן על ידי torahcodes ב- 19/09/2010 12:33:44
|
|
|
|
|