בית פורומים עצור כאן חושבים

קודים בתורה! חדש!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/9/2010 17:35 לינק ישיר 

יוחנן
זה לא יכול להמצא בתורה, כי לא תכננה בה סתירות פנימיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 17:40 לינק ישיר 

התכוונת הייד-פארק ובחדרי חרדים ?!....

שימצא אחד מהם.

וחוץ מזה, התורה יודעת שהיינו הך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 17:40 לינק ישיר 

עצכ"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 17:47 לינק ישיר 

אהה!.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 17:49 לינק ישיר 

צענע,

תעשי לי  טובה.

ראשית הסיפור מובא אצל כמה היסטוריונים רציניים שאל ספריהם הפניתי ואת מוזמנת לבדוק.
שנית רוסיה היתה מעורבת בהרבה פחות מלחמות מישראל ובתדירות יותר קטנה.

אבל הנקודה החשובה היא שאם הסיפור הזה, או עשירית מהסיפור הזה, היה קורה עם העצמות של הרבי מקמניץ-פודולסק-מחנובסקה עלית, וגם אם היו עשר וריאציות לגבי מה היה כתוב בדיוק על האבן שעל הקבר,  ועוד שמונה מלחמות שרוסיה היתה מעורבת בהן בהיקף של מלה"ע II, כל דרדק חרדי היה יונק אותו עם חלב אמו כהוכחה האולטימטיבית למציאות השם, לגדלות חז"ל, לחובת חבישת השטריימל,  לאמיתות כל מה שנכתב ביתד נאמן ולחובה להצביע ג'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 18:03 לינק ישיר 

אם זאת הנקודה שרצית להעלות אני מסכימה אתך.

תוקן על ידי צענערענע ב- 19/09/2010 18:04:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 19:36 לינק ישיר 

torahcodes היקר

נפלא ממני איך השמטת את ההוכחה האולטימטיבית לנכונות שיטת הקודם בדילוגים. באתר ששמו torah-codes  [האם זה צירוף מקרים או ששמך כשמו מחמת זהות הכותב?], מופיעה ההוכחה הבאה:

והרי ממאי נפשך, אם כדברך שהקודים הם מסר משמים, הרי שעצם הצפנת המסר "קודים אמת" מלמד כך. ואם המסר הזה אינו משכנע אותי, או את שאר כפרני הפורום, איך ישכנע אותם מסר מבולבל על נח בשבע שגיאות?

והרי המסר מוכיח את עצמו מתוכו.

[להבדיל, ראו אשכול חביב שהיה כאן בעבר על נבואת יונה, המוכיח מתוך נבואתו את אמיתותה].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2010 22:02 לינק ישיר 

להזכירנו, קודים היא מילה לועזית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2010 23:25 לינק ישיר 

אל קודס!
אנא במטותא חפש בתורה את המשפט הבא: "הקודים התורניים הינם שקר מוחלט".
משפט מספיק ארוך לפרמטריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 14:00 לינק ישיר 

מעניין, בדיוק לאחרונה עסקתי בזה בעקבות קריאת ספרו של מייקל דרוזנין

מה שיצא לי בסופו של דבר, זה שהענין לא התברר מספיק בכלים מדעיים, ולכן המצב הנתון היום שכל צד בטוח במאת האחוזים בצדקתו, החסידים [כפי שהגדירה פרו' מיה בר הלל] הלוא הם פרופסור אליהו ריפס ודורון ויצטום טוענים בתוקף שנפלו ליקויים פטאלים בעבודת הוועדה האוניברסיטאית לחקר תוצאות הניסוי של גאנז-ענב , ופרופסור ריפס אף טוען בתוקף שהוא מוכן להוכיח לכל אחד בצורה מדעית טהורה את נכונות האי סבירות הסטטיסטית שיש בדילוגים בתורה לעומת שאר הטקסטים ואף מסר בראיון את מס' הטלפון שלוhttp://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-76a7faf29363221016.htm

מנגד, המתנגדים בשלהם בטענה כי הועדה שחקרה את הנושא [שכללה את פרופסור ישראל אומן]הסיקה שאין הוכחה למובהקות סטטיסטית ,  ובשל כך לא מצאו לנכון להמשיך ולבדוק בכלים מדעיים את נכונותו,
המסקנה שלי, חבל מאוד שלא מוצאים עניין מדעי בבדיקת הנושא, היות ולדעתי זה יכול להיות הוכחה מצוינת למקור התורה משמים, 

הרצאה של בר הלל מעניין מאוד:http://www.youtube.com/v/aJ83BXaD02o?f=videos&app=youtube_gdata

ראיון עם פרופסור שמביא דוגמאות לדילוגים בטקסטים אחרים:http://www.youtube.com/v/OGxxWE7msH8?f=videos&app=youtube_gdata

טענותיו של ויצטום:http://www.torahcode.co.il/oppose_heb.htm http://www.torahcode.co.il/amim_heb.htm

ראיון עם ריפס: http://aborer.fav.co.il/index.php?dir=app_misc&page=vod&op=view&id=58076

מי שיש לו חומר מעניין בנושא או לינקים אשמח אם ישלח אלי.

תוקן על ידי חזןנפלא ב- 26/09/2010 14:25:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 18:37 לינק ישיר 

חזן:

כל זמן שאלוקים בעצמו לא אמר שיכתוב את התורה בצורה שכזאת, אז הכל נכנס בחשש של חיוב מיתה מדאורייתא,
הרי כל דיבור שאומרים כביכול בשם האלוקים שלא אמר לומר, הרי חייבים מיתה כנביא שקר, (והתורה מחייבת להתאבד ביחד עם הנביא שקר אם אין דרך אחרת להרוג אותו,)

לגבי מיה בר הלל: היא טוענת ברמיזה שהם פשוט עבדו על המדעניים בעיינים, ואם זה לא חילול השם אז מה כן ???
ממתי שיש למישהו תחושות בטן מותר לו בשם האלוקים לחלל את שמו הגדול ???
(הרי בלי להבין במתמטיקה רואה כל ילד את הבלוף, לתת עשרות אפשרויות לשם אחד ??) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 18:58 לינק ישיר 

מקס,
אתה מערבב בין שלושה מישורים שונים של הדיון: 1. האם הטיעון של הקודים נכון. 2. האם השימוש בו מותר או רצוי הלכתית-תורנית. 3. חילול ה' שיש ברמאות, אם היתה כזו. חשוב להפריד ביניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 19:11 לינק ישיר 

maxmen כתב:
חזן:

כל זמן שאלוקים בעצמו לא אמר שיכתוב את התורה בצורה שכזאת, אז הכל נכנס בחשש של חיוב מיתה מדאורייתא,
הרי כל דיבור שאומרים כביכול בשם האלוקים שלא אמר לומר, הרי חייבים מיתה כנביא שקר, (והתורה מחייבת להתאבד ביחד עם הנביא שקר אם אין דרך אחרת להרוג אותו,) 

לשיטתך כל פשעט'ל שאומר איזה אדמו"ר הוא מתחייב בכך מיתה...

אגב, נדמה לי שאתה חייב מיתה על הקביעה שיש להתאבד עם נביא השקר אם אין דרך להרוג אותו באופן אחר... למיטב ידיעתי אלוקים לא קבע קביעה כזו, לא בתורה שבע"פ, וודאי וודאי שלא בתורה שבכתב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 22:55 לינק ישיר 

הבנשק כתב:

לשיטתך כל פשעט'ל שאומר איזה אדמו"ר הוא מתחייב בכך מיתה...  נכון מאוד הם עוברים על דאורייתא כל יום ויום ולא רק הם, כל מי שנותן לתלמידיו כזה הרגשה, הרי מה הבדל בין דרגות הנבואה ? (כלומר הם טוענים שיש דרגות נבואה ורוח הקודש ואוהבים לצטט את הראב"ד (רמב"ם הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ח) א"א כבר הופיע רוח הקודש בבית מדרשנו   
שבעליל כוונתו לגדלותם של החכמים בבית מדרשו) מה שרלוונטי היא האם אלוקים ממשיך לתקשר עם האדם, אחרי שאמר ליחזקאל שלא, מה לי פנים מול פנים או אפי' סימן (שגם אסור בגלל לא תנחשו - כגון אלו המנחשין בחולדה ובעופות, פתו נפלה מפיו, צבי הפסיקו בדרך:ולא תעוננו - לשון עונות ושעות, שאומר יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת:
 כל אמירה שהיא בגדר שזה אמר אלוקים, אסורה וחייבים מיתה כנביא שקר,

אגב, נדמה לי שאתה חייב מיתה על הקביעה שיש להתאבד עם נביא השקר אם אין דרך להרוג אותו באופן אחר... למיטב ידיעתי אלוקים לא קבע קביעה כזו, לא בתורה שבע"פ, וודאי וודאי שלא בתורה שבכתב...
אני אוהב את הביטחון שלך,

רש"י דברים פרק יח פסוק כב (בשם חז"ל) 

לא תגור ממנו - לא תמנע עצמך מללמד עליו חובה ולא תירא ליענש עליו:

הרב מיכי:
נכון מאוד, זו כוונתי,
אני לא רואה הבדל בין למכור לנו קבלה שזה חילול השם (ועוד אחרי שהגאונים והראשונים כבר בכו ע"ז,) וזה גורם וגרם במאתיים שנים האחרונות לקצוץ בנטיעות,
לבין למכור לנו כביכול מדע, ולגרום לחילול השם ותורתו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2010 22:58 לינק ישיר 

עכשיו אני כבר בטוח שצדקתי בקביעתי, אבל הפעם מדין מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

"ולא תירא מליענש עליו" הכוונה שאל לך לחשוש שהקב"ה יעניש אותך על שהרגת אדם הנראה כנביאו, כי נביא שקר הוא. אין הכוונה שעליך לבצע בו מעשה שמשון כדי להמיתו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קודים בתורה! חדש!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.