בית פורומים עצור כאן חושבים

קודים בתורה! חדש!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/9/2010 23:24 לינק ישיר 

הבנשק כתב:

עכשיו אני כבר בטוח שצדקתי בקביעתי, אבל הפעם מדין מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

"ולא תירא מליענש עליו" הכוונה שאל לך לחשוש שהקב"ה יעניש אותך על שהרגת אדם הנראה כנביאו, כי נביא שקר הוא. אין הכוונה שעליך לבצע בו מעשה שמשון כדי להמיתו.

הפשט שלך מטומטם לגמרי (סליחה) כי מה פתאום יחשוש מאלוקים ??? הרי כתוב ממנו "לא תגורו ממנו" 
(אגב: לא אמרתי להלכה רק רעיונית וזה נכון,)

רמב"ן דברים פרק ז פסוק יב

ואמר בנביא השקר (להלן יח כב) לא תגור ממנו. והזכיר כל אלה במסית (להלן יג ט), לא תאבה לו ולא תשמע אליו ולא תחוס עינך עליו ולא תחמול ולא תכסה עליו. ויזהיר, לא תשמע אליו, מפני הטעאתו, ולא תחוס עינך, מפני הרחמנות שירחמו רכי הלבב על הנידונים, ולא תכסה, שלא תשתוק בעבור תקפו ויראת בני משפחתו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 00:31 לינק ישיר 

אתה מסיק מדברי הרמב"ן שעל מצוות הריגת נביא שקר יש ייהרג ואל יעבור?!

כלומר, אם עלי להרוג נביא שקר, ואחיו או אביו עומד לידי עם נשק דרוך, ומודיע לי שאם אהרוג את הנביא, אהרג בעצמי, עלי למסור את נפשי ולההרג על כך. מדהים!

ר' חיים מוולז'ין אמר שהיה מקדיש תפילות רבות למען דין מחודש שיוצא מהגמרא, והנה בא זה המקסים ומושיט לו בקנה אחד חידוש שלא נשמע כמוהו מימי אביגדור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 02:58 לינק ישיר 

צדיק
אני לא מסיק ולא פוסק אמרתי רעיונית כמה חמור זה לתורה בעניין לדבר בשם האלוקים,
התורה אומרת  אֲשֶׁר יְדַבֵּר הַנָּבִיא בְּשֵׁם יְקוָק וְלא יִהְיֶה הַדָּבָר וְלא יָבוֹא הוּא הַדָּבָר אֲשֶׁר לא דִבְּרוֹ יְקוָק בְּזָדוֹן דִּבְּרוֹ הַנָּבִיא "לא תָגוּר מִמֶּנּוּ:"
באים חז"ל בספרי ודורשים "לא תגור ממנו" = "לא תמנע עצמך מללמד עליו חובה" (ורש"י מסביר או היה לו גרסה אחרת) ולא תירא ליענש עליו: (וברור שהפשט היא ממנו ולא מהאלוקים)
עכשיו האם הייתי פוסק כך להלכה ? 1, אני לא פוסק ורב, 2, ואפי' אם כן הייתי, גם לא הייתי פוסק כך להלכה משום שבאמת אי אפשר לחדש בלי נביא, (ראה באשכול הזה האם אפשר לחדש בפשט ?) אם כי כאן התורה לא הגבילה לנו עד כמה לא תירא ליענש עליו, לדעתי אם הנביא מפורסם כנביא, אז יהרגו אותו ברגע שיפגע בנביא, ובכל זאת התורה אומרת "לא תגור ממנו"

עכשיו: אין כאן שום עניין לעמוד על דיקדוקי דברי העיקר הרעיון שבדבר  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 09:39 לינק ישיר 

מקס

לגבי טענתך הראשונה. איני רואה שום קשר בין נבואת שקר דהיינו אדם הטוען שאלקים התגלה אליו ומסר לו מסר או ציווי. לבין נסיון למצוא אי סבירות סטטיסטית בנתונים הנובעים מדלוגי אותיות, שמראות על ידע עתידי של כותב התורה,

להבנתי נבואת שקר צריכה לענות על שני קריטריונים,
 א] המתנבא טוען להתגלות אישית של אלקים אליו,
ב]  שהוא קבל מאלקים מסר או ציווי לעם, כלשון הכתוב "לדבר בשמי"

אף אחד לא טוען שהוא מבין מה המסר שאלקים רצה להכניס בדילוגים, לדוגמא הנסוי המפורסם של מציאת שמות גדולי ישראל בסמוך לתאריך הולדתם, זאת לא התנבאות עתידית, וגם בהנחה שיש כאלה שטוענים שמבינים את הצפון בדילוגים האלו כמסר לעתיד, אין הם טוענים להתגלות אישית, אלא בסה"כ מבינים זאת מהחריגות הסטטיסטית, לדוגמא, לו יצויר שהיה בתורה שיר של 22 פסוקים שכל פסוק מתחיל באות אחרת מהא"ב לפי הסדר, האם מי שיאמר שזה מכוון כך, מתנבא בשקר,

אגב, הגאון מווילנא מקשה על רש"י בפסוק "מה החלום הזה אשר חלמתה",- שמסביר הלא רחל אמך מתה ואיך היא השתתפה בחלום,- מניין לו שזו הייתה טענתו של יעקב, ומתרץ על כך שזה מרומז בפסוק "אשר חלמתה" 

ולטענתך השנייה שזה חילול השם, אם הם עשו את המחקר בתום לב [ושמעתי מאנשים שמכירים את ריפס שהוא רחוק מאוד מרמאות] לדעתי ההפך הוא הנכון אין זה אלא קידוש השם שזה יכול להוכיח את אמיתות התורה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 10:28 לינק ישיר 

[חזן,

לא הבנתי - הרי כתוב "חלמת" בלי ה"א, כך שגם משחק האותיות (החביב, לטעמי האישי) אינו מתאים כאן.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 10:34 לינק ישיר 

הבנשק 
לשיטתך כל פשעט'ל שאומר איזה אדמו"ר הוא מתחייב בכך מיתה...

אכן כך כל אמירה שאומר אדם ומיחס את זה לאלוקים-ולא מסייג את אמירתו בזה שכך דעתו וכך הוא מבין- חייב מיתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 11:06 לינק ישיר 

אמשלום,

"אשר חלמת הבוא נבוא" = אש רחל מתה בוא נבוא"

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2010 11:11 לינק ישיר 

אמשלום

סליחה, כתבתי זאת על סמך זכרוני, והיא הטעתה אותי, 

הנכון הוא כך, אשר חלמת הבוא נבוא כו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 11:51 לינק ישיר 

כן כן, אני בכלל לא מבין את הפילפול הזה בזמן שכתוב בפסוק מפורש מה יעקב שאל, וחוץ מזה רש"י לקח מחז"ל והם גם ראו את זה בפסוק או בקבלה או כללי דרש,

הנה הפסוק

בראשית פרק לז (י) וַיְסַפֵּר אֶל אָבִיו וְאֶל אֶחָיו וַיִּגְעַר בּוֹ אָבִיו וַיֹּאמֶר לוֹ מָה הַחֲלוֹם הַזֶּה אֲשֶׁר חָלָמְתָּ ? הֲבוֹא נָבוֹא אֲנִי וְאִמְּךָ וְאַחֶיךָ לְהִשְׁתַּחֲוֹת לְךָ אָרְצָה ??? מה השאלה למה לא ? כי היא מתה !!

חזן היקר:
"לדבר בשמי" הכוונה שבמקרה כזה שלא יהיה הדבר יכחישו את כל הנביאים,
ברור לי שריפס עשה את זה מתוך תחושות בטן לשם שמים כמובן, אבל זה מה שיצא, בוא נאמר שהוא עוד מאמין בזה גם עכשיו,

אבל אני טוען כמה דברים,
1, אלוקים לא אמר ולא גזר שכך יהיה, כי אם כן ? כלומר שמשה ידע שזה כך אז מה כל הניסים שעשה, הרי הם מיותרים, הרי זה נס יותר גדול מכל הנסים בתורה, חז"ל אומרים כבר על תיקון סופרים, ואם בכל זאת זה עובד, הרי יוצא שגם לחז"ל היה נבואה ? הרי נפסקה הנבואה ?
2, בשביל מה צריך נביאים בכל דור אם הכל כתוב ?
3, את כל האי הבנות בתורה אומרים שדברה תורה כלשון האדם ? והנה דברה תורה בלשון ניסי, הייתכן ?
4, בשביל מה לומר את העתיד אם לא מבינים אותו לפני העתיד ??
5, ואם זה חוק טבע שבכתיבה בכל כתב (הרי החליפו את הכתב מעברית לאשורית) זה עובד ? אז גם בכל שפה זה יעבוד ובכל ספר כל שהיא, אז מה הרווחנו ??

יוצא לי מכל זה שאין היגיון שאלוקים יעשה כזה מופת, וגם אלוקים לא משחק איתנו מחבואים, להפך דיבר איתנו בלשון האדם,

תראה כמה אנשים רוצים להרוג אותי על דברי ותבין עד לאן חומרת הדיבור בשם האלוקים,
ראיתי שר' שלמה פישר גם תוקף את מי שלא מאמין בזה, ואם זה לא חילול השם אז מה כן ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2010 17:59 לינק ישיר 

[השכן והחזן - תודה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:47 לינק ישיר 

א]    הקודים עוד לא הוכחו אבל מי שמאמין בזוהר  מאמין שבכל התורה יש סודות אין קץ (ולא משנה בדיוק באיזה צורה)
       -גם חז"ל האמינו שיש רמזים בתורה [והמקובלים רק!!! הגזימו (בגדול)]
      -צורה זו של רמז כבר מופיעה בראשון(ים)

ב]   למקסמן :אין רשות "לדבר בשם ה את אשר לא צוה" אתה מחדש גדרי "נבואה" ועליך הראיה

ג]   הקודים באים להוכיח שספר תורה זה שבידינו כצורתו הוא שנכתב עפ"י ה
      מי שבלא"ה לא מאמין בזה[ובזה הוציא עצמו מכלל רוב ישראל והכניס עצמו לכלל חלק מחברי פורום זה]
     בהכרח שאי"ז נכון [או שבכל זאת מקרה הוא ........]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 14:56 לינק ישיר 

דברים פרק יח
(טו) נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי יָקִים לְךָ יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן:
(טז) כְּכֹל אֲשֶׁר שָׁאַלְתָּ מֵעִם יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ בְּחֹרֵב בְּיוֹם הַקָּהָל לֵאמֹר לֹא אֹסֵף לִשְׁמֹעַ אֶת קוֹל יְקֹוָק אֱלֹהָי וְאֶת הָאֵשׁ הַגְּדֹלָה הַזֹּאת לֹא אֶרְאֶה עוֹד וְלֹא אָמוּת:
(יז) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֵלָי הֵיטִיבוּ אֲשֶׁר דִּבֵּרוּ:
(יח) נָבִיא אָקִים לָהֶם מִקֶּרֶב אֲחֵיהֶם כָּמוֹךָ וְנָתַתִּי דְבָרַי בְּפִיו וְדִבֶּר אֲלֵיהֶם אֵת כָּל אֲשֶׁר אֲצַוֶּנּוּ:
(יט) וְהָיָה הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא יִשְׁמַע אֶל דְּבָרַי אֲשֶׁר יְדַבֵּר בִּשְׁמִי אָנֹכִי אֶדְרֹשׁ מֵעִמּוֹ:
(כ) אַךְ הַנָּבִיא אֲשֶׁר יָזִיד לְדַבֵּר דָּבָר בִּשְׁמִי אֵת אֲשֶׁר לֹא צִוִּיתִיו לְדַבֵּר וַאֲשֶׁר יְדַבֵּר בְּשֵׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים וּמֵת הַנָּבִיא הַהוּא:
(כא) וְכִי תֹאמַר בִּלְבָבֶךָ אֵיכָה נֵדַע אֶת הַדָּבָר אֲשֶׁר לֹא דִבְּרוֹ יְקֹוָק:
(כב) אֲשֶׁר יְדַבֵּר הַנָּבִיא בְּשֵׁם יְקֹוָק וְלֹא יִהְיֶה הַדָּבָר וְלֹא יָבוֹא הוּא הַדָּבָר אֲשֶׁר לֹא דִבְּרוֹ יְקֹוָק בְּזָדוֹן דִּבְּרוֹ הַנָּבִיא לֹא תָגוּר מִמֶּנּוּ: ס

מלבי"ם דברים פרק יח ואמר צויתיו ר"ל אף שצויתי לנביא אחר ולא צויתי אותו היינו מתנבא מה שלא נאמר לו.

הגהות מיימוניות הלכות עבודת כוכבים פרק ה

[א] כתב רא"מ הלכך יזהר אדם שלא יאמר אפילו דרך חוכא ושחוק הקב"ה אמר לי כך, ולפי שראיתי בני אדם אומרים כך ואין מרגישים שעון הדבר כתבתי, עכ"ל:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 15:26 לינק ישיר 

ספר החינוך מצוה תקיז

שלא להתנבאות בשקר

שנמנענו שלא להתנבא בשקר, כלומר שלא יאמר שום אדם שנאמרו לו דברים בנבואה מהשם והשם לא אמרם, וכן בכלל הלאו אפילו אם יאמר דברים שנאמרו בנבואה לזולתו ויאמר בשקר שהוא נצטוה לאומרן, ועל זה נאמר [דברים י"ח, כ'] אך הנביא אשר יזיד לדבר דבר בשמי את אשר לא צויתיו לדבר וגו', וכן אמרו זכרונם לברכה בסנהדרין [פ"ט ע"א], אשר יזיד לדבר דבר בשמי, זה המתנבא מה שלא שמע. את אשר לא צויתיו, הוא לא צויתיו אבל לחברו צויתיו, זה המתנבא מה שלא נאמר לו ונאמר לחברו.

משרשי המצוה לפי שיהיה בזה חורבן גדול ורעה רבה בדתנו המקודשת והשלמה, כי עיקר האמת מבלי סיג המגיע אל בני אדם הוא על ידי הנביאים, והתורה תצונו להאמין בהם וללכת אחר עצתם הנכונה ודעתם השלם, ועל כן בקום בני בליעל לאמר דברים שלא ציום השם יוציאו לעז בנבואה שהיא העיקר הגדול אשר בינינו עם הקודש, ויפקפק בסיבתם לב כל העם אף בנביאי האמת. ואם יאמר אדם גם כן מה שנצטוה אדם אחר עליו יש בזה חורבה גדולה, כי האיש הזה באמרו שהוא נביא ונצטוה בזה ונראה דבריו מתקיימין כדברי נביאי האמת, נחזיק אותו כאיש אלהים קדוש שליח האל ונאמין אליו ונקח ראיה בכל הנהגותינו ממעשיו, ואולי אחר שאין זכותו וענינו גדול להיות הוא שליח באותה נבואה שאמר איננו ראוי לסמוך בו בכל אשר יעשה ויאמר ויטעה ההמון בלכתם אחר עצתו.

דיני המצוה קצרים והם בסנהדרין [פרק הנחנקין].

ונוהג איסור זה בכל מקום ובכל זמן, בזכרים ונקבות.

ועובר על זה וניבא בשקר, כלומר שהגיד דברים בשם האל שלא אמר לו האל, וכן המתנבא מה שאמר האל לחברו ולא לו, חייב מיתה ומיתתו היא בחנק, שנאמר על זה ומת הנביא ההוא, ואמרו זכרונם לברכה [שם נ"ב ע"ב] שכל מיתה האמורה בתורה סתם אינה אלא חנק.

תוקן על ידי maxmen ב- 07/10/2010 15:27:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:06 לינק ישיר 

ייישראל כתב:
      מי שבלא"ה לא מאמין בזה[ובזה הוציא עצמו מכלל רוב ישראל והכניס עצמו לכלל חלק מחברי פורום זה]

לא ברור מה כוונתך כאשר אתה כותב שיש להאמין שספר תורה זה שבידינו כצורתו הוא שנכתב עפ"י ה', וחלק מחברי הפורום אינם מאמינים בכך. לבטח לא נסובה כוונתך כלפי הכופרים המוצהרים המבקרים כאן. אם כוונתך למי שסובר שחלקים מן התורה נוספו אחרי ימי משה רבינו, מנין לך שהם גם סוברים שלא התורה כולה על פי ה'?

תוקן על ידי פרספקטיבה ב- 07/10/2010 16:08:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:20 לינק ישיר 

ייישראל כתב:

הערת אגב קטנה, הקודים שנבדקו ברצינות ולגביהם פורסמו המאמרים הסטטיסטיים הם רק בספר בראשית. הסיבה היא שבחומשים אחרים יש ספיקות נוסח שמקלקלים את המבדק.

הערה עוד יותר קטנה, ספר קטן יש לי בבית ו"שולחן ערוך" שמו, ושם נפסק שאם מצאו טעות בספר תורה בחסרות ויתרות , אין להוציא אחר תחתיו, שמי יאמר שהוא יותר מדוייק, שכן איננו בקיאים בחסרות ויתרות. הרי שכך היא ההלכה שאין שום ערובה שספר התורה הוא "כצורתו"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קודים בתורה! חדש!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.