| נשלח ב-21/9/2010 23:29 |
|
| |
מהו מודרני/ת
אחד הדברים שעליהם נידונים הזיווגים בשלביהם הראשונים,
עוד טרם הפגישות, היא רמת המודרניות של המוצע/ת.
כהרבה מושגים אחרים, אף מושג זה נשתבש כיום הזה,
לסיבת חומריות האישים, ונטיותיהם התאווניות.
והרי לפניכם הקלקול הנורא של המודרני,
שעליו זקעו ובכו רבותינו האחרונים,
מעת פרוש ההשכלה הארורה, ועד יום אתמול.
המודרני, הינו תלמידו המובהק של צ'רלס דרווין, אבי תורת האבולציה.
המודרני אוחז בכך, שהוא מוצלח יותר מקודמיו, חכם מהם, ומפותח מהם,
עד שיאמר שדעותיו הם היותר מכוונות, ודעת הקדמונים בטלה לדעתו.
דעה זו, לפעמים תפגש עם כפירה במסורת תורה שבעל פה,
שכן כיון שהתלוצץ ובז לקודמיו, שוב לא יכניע עצמו לקבל דבריהם, המקובלים.
וכהיום הזה, שאבדה בינה מאדם, והתאווה והחומריות רבתה לשלוט בו,
הוציאו ענין המודרניזציה, לאופן סידור תפרי הכסות אשר תכסה לאדם,
אם תשוה לאופן התפירות המסור לנו מדור לדור,
או ישוה לאופן התפירות המסודר ע"י המסדרם מחדש.
וכן כל כדומה.
וכי יראה איש לרעהו, אשר כסותו מסודרת כחדשים,
אף שיהיה מן האנשים אשר דעותיהם מכוונות,
ומשליכים עצת הילדים, ונשמעים לזקנים.
בכלל המודרניים יחשב.
ואשר לא שת לבו אל כסותו,
אף שאינו מיקר דברי החכמים,
ואינו נשמע להם,
בכלל המודרניים לא יחשב.
וקצרתי במקום שיש להאריך.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 21/09/2010 23:34:13
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2010 23:36 |
|
| |
בעניין הכסות... אין בינה לבין המודרניות מאומה. הלא צריך תלמיד חכם שיהא ללא רבב על בגדו... ר' ישראל סלנטר לבוש היה כבעל בית חשוב שבימיו דשם ק"ק סלנט...(ביזנסמן בלוע"ז).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 00:10 |
|
| |
אפילו בכלל המודרנים לא יזכה להחשב.
אוי לו, אההה עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 00:39 |
|
| |
התקשר אלי מישהוא לברר על בחור והוא מתחקר אותי על הבחור, הוא מודרני או לא וכו' והוא אמר לי משהו מעניין, פעם מודרני היתה מילה גסה בציבור הרגיל, והיום הבינו שכל המושג השתבש לגמרי זה כבר בסדר להיות מודרני השאלה עד איזה גבול.... עניתי לו אצלי מודרני זה עדיין מילה גסה, מדובר בבחור ששומר תורה ומצוות ולומד בכל זמנו וכו'... מודרני זה חדשני, היהדות מתבססת על זה שנתנה תורה למשה מסיני ומסרה לזקנים וזקנים לנביאים וכו' אנחנו חיים ומאמינים בהיפך המוחלט של המודרניזציה.
ישר כח אדםשתאנוש!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 00:59 |
|
| |
המושג משובש מעיקרו שהרי המשמעות הפשוטה של מודרני היא תמימה לחלוטין , ואם השתמשו בו ככינוי-גינוי למשכיל בעת ההיא, אין סיבה להתעקש ולהיצמד לפירוש הזה בימינו אנו, שבהם כל ברבירב יודע להסביר בפשיטות שאין סתירה בין תורה למדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 02:04 |
|
| |
קודם כל, כתיבה מיוחדת!
יש לי חברה שמישהי כל פעם בשידוכים מוסרת עליה שהיא מודרנית. והאמהות של הבחורים שמבררות, מתקשרות אלי לחוצות: האם היא באמת מודרנית....? ואני עונה להם: א. כל אדם קורא את המושג מודרני באופן שונה- ביחס אליו, ועד שלא אכיר את השואל, איך אדע לענות? ב. כמו שאמרו החכמים שלפני- הלבוש זה רק המעטה החיצוני, הכי חשוב זה ההשקפה הנכונה(ומצד זה ומצד זה היא בסדר). סתם דוגמא שעלתה לי בראש כרגע על התסבוכת שיכולה להיות מהמילה "מודרני"...
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 02:21 |
|
| |
נו, ואז לוופלה באמת קוראים אפיפית... אנשים מתכוונים למושג דהיום בקיצור, כמו שברבה אמר, רק בלי ההסתייגות שלו
נ.ב. כתיבה יפה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 09:47 |
|
| |
| כפראברכים כתב: |  | בעניין הכסות... אין בינה לבין המודרניות מאומה. הלא צריך תלמיד חכם שיהא ללא רבב על בגדו... ר' ישראל סלנטר לבוש היה כבעל בית חשוב שבימיו דשם ק"ק סלנט...(ביזנסמן בלוע"ז). [/quote] |
| אני לא יודע למה ניתקת בין המודרניות ללבוש, כולנו יודעים הרי שזה מאוד קשור (אם כ"כ דחוף לך בחורה שנראית טוב רק אתה לא רוצה מודרנית אתה תוכל למצוא הרבה שמתלבשות נורמלי והם מאוד יפות), ומה שת"ח צריך להיות ללא רבב על בגדו לא קשור ליופי הבגדים אלא לנקיותם עי' רמב"ם בהלכ' יסודי התורה (נדמה לי) שמסביר את זה וכן בהקדמה לפי' המשניות אבות ("שמנה פרקים") שמסביר שם איך לבוש קשור לגאוה של האדם רק שאסור להראות בזוי וע"כ יש ללכת בבגדים ממוצעים ורגילים, ואכמ"ל במה שהאריכו בהרבה מספרי המוסר עי"ש.(ואני בכלל לא פרומער או משהו כזה אבל אין מה לעשות זה האמת גם אם היא כואבת, אכן כמו בכל דבר כזה תמיד יש יוצאי מן הכלל אבל בגדול זה תקף)
|
|
|
|
|