|
|
| נשלח ב-24/9/2010 11:15 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | שאלת את שאלת השאלות!!
הדבר היחיד שמפריע בשידוכים, שלא יודעים מתי זה נגמר!
אם היו אומרים לך ת'שמעי לא עכשיו, אבל עוד שנתים תתחתני,
אני מבטיח לך שהית רגועה, זהו שלא, הניסיון הראשון שלנו בחיים
להאמין בשלמות בבורא עולם שכל מה שהוא עושה לטובה, ולא חס
ושלום לרעה, לכל יש סיבות, לא תמיד אנו רואים אותם בעין נכונה,
ת'גידי מה יותר קשה לחכות לחתן כמה שנים, או לילד, את יודעת אם
הית יכולה להחזיק מעמד בזה?
חשבונות שמים זה הכול,
כל המושג סגולות הוא להשליך על ה' התבטלות כלפי אלוקים, וזה
לא משנה איזה סגולה זאת, הסגולה בעצמה לא עוזרת, אלא שאדם
עושה משהו, הוא מראה שהוא כלום, לא יכול לעשות שום דבר, במילים
אחרות מבטל עצמו כלפי בורא עולם, ועד שלא יבטל עצמו יצטרך לחכות,
העיקר לא לשקוע ביאוש, זה רק מוכיח שאין ביטחון בה' שהוא מהות הטוב.
אגב אני אוטוטו מגיע להספק שלך... |
|
לא כ"כ פשוט. ראה דעות החברים בזה כאן .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 11:19 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | איזה שטויות את מדברת?
אם אלוקים החליט שאת תתחתני עם פלוני , את רוצה לומר
שאת יש לך יותר כח ממנו ולדחות את מה שהוא החליט??
מאיפה הגאווה הזו?
כל הרגשות שלך כלפי בחורים שגרמו לך לא לסגור, זה
לא שלך, לא את החלטת איזה רגשות היו לך, הכל אלוקים נתן לך
ואם הוא נתן לך כאלו רגשות, הוא (בנתים) לא רצה שתתחתני!!
ו23 זה ילדה
|
|
לשנות מה שא' רוצה א"א, אך שתשתנה גזירת ארבעים יום קודם יצירת הולד, יש כזה דבר,
כמבואר במו"ק י"ח ע"ב.
והאדם עצמו יכול לשנות גזירה זו, ע"י מעשים שיגרמו לו לאבד את הסייעתא דשמיא שמתלווה לשידוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 11:23 |
|
| |
טובבב
לא יודע מה להגיד...רק סטטיסטית...יש שם רק בנות.....
סורי
רוצות לגיטימי...אבל לא לחוצות..היו הרבה יותר רגועות
תוקן על ידי סינטזה ב- 24/09/2010 11:24:19
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 11:26 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | איזה שטויות את מדברת?
אם אלוקים החליט שאת תתחתני עם פלוני , את רוצה לומר
שאת יש לך יותר כח ממנו ולדחות את מה שהוא החליט??
מאיפה הגאווה הזו?
כל הרגשות שלך כלפי בחורים שגרמו לך לא לסגור, זה
לא שלך, לא את החלטת איזה רגשות היו לך, הכל אלוקים נתן לך
ואם הוא נתן לך כאלו רגשות, הוא (בנתים) לא רצה שתתחתני!!
ו23 זה ילדה
לשנות מה שא' רוצה א"א, אך שתשתנה גזירת ארבעים יום קודם יצירת הולד, יש כזה דבר,
כמבואר במו"ק י"ח ע"ב.
והאדם עצמו יכול לשנות גזירה זו, ע"י מעשים שיגרמו לו לאבד את הסייעתא דשמיא שמתלווה לשידוך.
|
|
א.מחלוקת בגמרא, שלשה דעות, ורק דעה אחת אומרת שאפשר ב.הארי ז"ל כבר אמר שבדורינו אין דבר כזה לאבד את השידוך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 12:26 |
|
| |
אין איתי ספרים, אך מזכרוני לא אחשה. א. לא ידעתי לאיזה שלש שיטות כבודו רומז, ומ"מ כיון שאנו פוסקים שמארסין נשים במועד, ז"א דקיימ"ל כשמואל דאמר שמא יקדמנו אחר ברחמים (למסק' הגמ'), והיינו שיכול אחר בתפילתו למנוע השידוך של גזירת ארבעים יום. אם כפירש"י שתמות, אם כפירוש שאר ראשונים שלא תזדווג לו.
ב. מש"כ ע"ש האריז"ל, לא ידעתי כוונתו, ואשמח אם יציין מקור. והידוע לי ההיפך הגמור, שמה שחידש האריז"ל שזיווג שני אינו כפירוש תוס' בתחילת סוטה, אלא שכל אנשי דורנו דין זיווג שני להם, וע"כ בהם אומרים שמזווגים לאדם לפי מעשיו, כמו שמבואר בתחילת סוטה. וא"כ נמצא שההיפך הוא הנכון, שהיום אין כלל גזירת ארבעים יום קודם יצירת הוולד, וכל הזיווגים לפי מעשיו של אדם. ואם לפי המעשים הרי שאפשר לאבד השידוך. אמת, שאף אדם שמאבד את שידוכו, יזווגו לו איזה אשה לצורך שעה, אף שאינה זיווגו המיועד לו.
מועדים לשמחה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 13:06 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | לאאאאאאאאאאא
אין דבר כזה!!!!!!! |
|
ידוע בשם הסטייפלער שאמר שיש כזה דבר על בררות יתר שהפסיד את שידוכו! זה לא אומר שהוא לא ימצא אחרת אבל שיך לאבד שידוך!
אני ח"ו לא בא ליאש כי הרי נתחתן ונהיה מאושרים ולא נדע מה זיווג שנקבע 40 יום קודם או זיווג אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 13:13 |
|
| |
נוצצת, אני לא מעזה להתערב פה בויכוחים ההלכתיים אבל גם ממש לא חושבת שמי שלא התחתנה עד גיל 23 צריכה לעשות חשבון נפש... באמת!!  לאן הגענו??
חשבון נפש צריך לעשות תמיד. גם מי שהתחתנה עם הראשון.
לכל אחת יש מאות אם לא אלפי בחורים פוטנציאלים להתאמה. וזה בהחלט טבעי להיפגש עם הרבה מהם.נכון שזה מאד מבלבל ומייאש אבל לא צריך לתת לזה להשתלט עלינו.
נוצצת לכל אחת יש הזמן שלה שבו היא תמצא את הנוצץ שלה. אנחנו בינתיים עושים את ההשתדלות שזה לשמוע הצעות ולהיפגש וכמובן הכי חשוב לעבור את הזמן הזה מה שיותר בשפיות ולא בלחץ ובבלבול. אבל אין לך מה לדאוג מי שהביא אותך לעולם ונתן לך את השיניים בזמן ואת יכולת הדיבור ההבנה וכו הוא אחראי גם על זיווג שלך בזמן המיועד שהכי טוב לך.
לפעמים אנחנו חושבים שהחיים שלנו הם כמו נסיעה ברכבת. בתחנה של גיל 20 מתחתנים, בתחנת 22 יולדים ילד בתחנת 50 מחתנים אותו וכו' אם זה היה כך איפה המקום של אלוקים? איפה ההשגחה האישית?הפרטית? הקב"ה נתן לכל אחד רכבת משלו ובתחנה האישית שלו הוא יירד! לא משנה מה כולם!
נוצצת את צעירה בשנים הכי יפות בחיים, רק תרפי את הלחץ תני לה' לקחת אותך בנחת עד לתחנה הפרטית שלך. ועד אז- תנצלי את הזמן הזה של חופשיות ובלי עול ודאגות ופשוט תהני!!!!!!!!!!!!
איתך!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 13:17 |
|
| |
| חני24 כתב: |  | נוצצת, אני לא מעזה להתערב פה בויכוחים ההלכתיים אבל גם ממש לא חושבת שמי שלא התחתנה עד גיל 23 צריכה לעשות חשבון נפש... באמת!!  לאן הגענו??
חשבון נפש צריך לעשות תמיד. גם מי שהתחתנה עם הראשון.
לכל אחת יש מאות אם לא אלפי בחורים פוטנציאלים להתאמה. וזה בהחלט טבעי להיפגש עם הרבה מהם.נכון שזה מאד מבלבל ומייאש אבל לא צריך לתת לזה להשתלט עלינו.
נוצצת לכל אחת יש הזמן שלה שבו היא תמצא את הנוצץ שלה. אנחנו בינתיים עושים את ההשתדלות שזה לשמוע הצעות ולהיפגש וכמובן הכי חשוב לעבור את הזמן הזה מה שיותר בשפיות ולא בלחץ ובבלבול. אבל אין לך מה לדאוג מי שהביא אותך לעולם ונתן לך את השיניים בזמן ואת יכולת הדיבור ההבנה וכו הוא אחראי גם על זיווג שלך בזמן המיועד שהכי טוב לך.
לפעמים אנחנו חושבים שהחיים שלנו הם כמו נסיעה ברכבת. בתחנה של גיל 20 מתחתנים, בתחנת 22 יולדים ילד בתחנת 50 מחתנים אותו וכו' אם זה היה כך איפה המקום של אלוקים? איפה ההשגחה האישית?הפרטית? הקב"ה נתן לכל אחד רכבת משלו ובתחנה האישית שלו הוא יירד! לא משנה מה כולם!
נוצצת את צעירה בשנים הכי יפות בחיים, רק תרפי את הלחץ תני לה' לקחת אותך בנחת עד לתחנה הפרטית שלך. ועד אז- תנצלי את הזמן הזה של חופשיות ובלי עול ודאגות ופשוט תהני!!!!!!!!!!!!
איתך! |
|
50-22=28
ניכרת עקביות ושיטתיות ראויה לציון.
מ"מ מאחל לצאצאיך להנשא טרם הכנסם לשנתם התשעה ועשרים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 13:35 |
|
| |
כנ"ל אין איתי ספרים, אך מהזיכרון
א.ישנם שלוש שיטות ,שמואל-פוסק שמשיאים במועד שמא יקדימנו אחר, ורב אומר שארבעים יום קודם וכו' ושיטה שלישית בסוטה ב ר"ש בין לקיש אומר אין מזווגין לו לאדם אלא לפי מעשיו ע"כ במילים אחרות רב ור"ש סוברים שאין אפשרות לשנות את הזיוג לפי רב מפני שנקבע, לפי שמואל מפני שאין דבר דבר כזה זיוג של אדם אלא שהקבה מחליט לחתן מישהוא הוא עושה שיכלול של כל מעשיו ולפי זה אמנם נפסק בשו"ע שמשיאים במועד אך כאמור הריף מביא אותם וכידוע מה שהיף מביא נפסק כ"ג
אגב י"א שגם שמואל מודה שכל החשש של יקדימנו אחר הוא רק ב"רחמי" כמו שמתרצת הג"מ פירוש שאם אדם מבקש ומתפלל על פלונית מסוימת והיא לא הזיוג שלו יכול להפסיד הזיוג האמיתי.
ב.הזוה"ק שואל כתוב איך הג"מ עונה "ברחמי" לא יכול להיות לאדם ישנה את מה שנגזר עליו (הוא יורד לפרטים שזה שורש של נשמה לנשמה אז לא אפשרי לשנות את זה) עונה הזהר שכל מה שהג"מ אומרת זה רק בציור אחד שאחד מיבם את אשת אחיו ונולד ילד הילד הזה הוא בעצם תחליף לאחיו (הקב"ה מכניס נשמה של אחיו) בוולד א"כ יוצא שזיוג של הילד הזה הוא אימו אבל אינו יכול להינשא לה מפני גילוי עריות, הוא אם מתפלל יכול לישא אישה שאינו זיוגו,
ואכן אתה צודק האר"י זל חידש שכולנו נשמות שנשאות בזיווג שני, (כידוע שבדורינו אין נשמות חדשות) היא הנותנת שכיון שלא נקבע לך זיוג אין אתה יכול להפסיד אותה אלא להשתדל שמעשיך היו רצויים לפני אדון העולמים
חגים מוזמנים לששון
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 13:40 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | לאאאאאאאאאאא
אין דבר כזה!!!!!!!
ידוע בשם הסטייפלער שאמר שיש כזה דבר על בררות יתר שהפסיד את שידוכו! זה לא אומר שהוא לא ימצא אחרת אבל שיך לאבד שידוך!
אני ח"ו לא בא ליאש כי הרי נתחתן ונהיה מאושרים ולא נדע מה זיווג שנקבע 40 יום קודם או זיווג אחר. |
|
----------------------- הסטיפלער אמר שנקבע לאדם זיוג, הוא יכול להפסיד אותו, אבל נקבע לו מיד זיווג אחר שהוא פחות משורש נשמתו ויהיה לו קצת יותר קשה להסתדר איתו
נ.ב הסטיפלער אמר את למשהוא ספציפי, ומי שמכיר את הפסקים שלו יש אצלו הבדל גדול בין הוראה לכלל והוראה לפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 14:02 |
|
| |
בת 23 ופגשת 41 בחורים ?!
אני בגילך, יקירתי, ופגשתי 9 בחורים !
-----
טוב, תגובתי לא חכמה במיוחד, פשוט זה דיי הימם אותי :-)
לוידעת מה לומר לך, זה קשה, כואב ולעתים אף בלתי נסבל ומייאש עד מוות.
כמו לכל אחד מאיתנו, גם לך יש נסיון בעולם הזה ועליך (ועלינו) לעמוד בו בגבורה ובאמונה.
וודאי יש סוף לזה, רק לזעוק אל ה', ולקוות.
ובעז"ה, ובא לציון גואל.
תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 24/09/2010 14:05:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 14:14 |
|
| |
אגב לגוף השאלה:
יש סוף ואפי' סוף טוב.....אני בטוח שאת עוד תכתבי לנו עליו.....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 15:01 |
|
| |
| סינטזה כתב: |  | | אני בטוח שאת עוד תכתבי לנו עליו..... |
|
סינטז נהיית לי כמו כל המורות מהסמינר????? אז גם תוסיף נדנוד ראש תוך לחיצת יד מאסיבית וחיוך רחב מידי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 15:32 |
|
| |
חני העלית חיוך רחב על פני... איזה 24 ס"מ....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/9/2010 15:36 |
|
| |
זה חשוב להתאמן בחיוכים רחבים. שנוכל להשתמש בהם כשנתארס באיחולי "בקרוב אצלך" לרווקים.
|
|
|
|
|