|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:00 |
|
| |
האמת שאינני מבין את מה רע שחרדים יחיו עם חילונים.
זה מונע מהחרדים לאבד את צלם האנוש, כשהם צריכים להתיחס לסביבה של אנשים נורמלים.
להיפך. תושבים חרדים עוזרים מאד במעשי חסד, הכנסת אידישקייט, תוספת ילדים המוסיפה גינות משחקים וכד'.
יש רק שתי התאמות שיש לבצע. הראשונה היא למנוע מהם לכפות על שאר האזרחים את אורח חייהם (אוטובוסים נפרדים, סיכסוכים של חמולות חסידיות, צעקות על עוברות אורח) ולמנוע הנחות בארנונה על חשבון שאר התושבים בשל אי עבודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:06 |
|
| |
החרדים רוצים להחזיק במקל בכמה קצוות: 1. מגיע לי 2. אני לא משלם 3. בזכותי אתם קיימים 4. אני אחנך אתכם 5. אם לא תתנו לי אז אבגוד פוליטית אם הצד השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:08 |
|
| |
שרפ ישנה אמרה בשם חיים וייצמן על העם היהודי שהוא כמו זבל, כמויות קטנות ממנו מדשנות את הסביבה, כמויות גדולות הם זוהמא. זה הרעיון שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:13 |
|
| |
כפול נמחק
תוקן על ידי שרפ ב- 27/10/2010 18:14:26
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2010 18:13 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | האמירה היא מעט בוטה.
אני ארכך אותה.
כאשר קבוצת מיעוט מנוכרת היא 0.5% מהחברה, הם נקודת חן אקזוטית.
כאשר קבוצת מיעוט מתנכרת היא 5% מהחברה קוץ בישבן.
כאשר קבוצת מיעוט מתנכרת היא 15% מהחברה, זה כבר פצע מוגלתי הדורש התערבות כירוגית. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 13:39 |
|
| |
הפיתרון לא עובר דרך רבנים ו/או עסקנים, אלא בהצבעת הציבור ברגליים. אם הציבור לא ישלם יותר מ300-350 אלף שקל לחדר בירושלים, לא יותר מ200-250 אלף שקל לחדר במרכז, ולא יותר מ100-150 אלף שקל לחדר בפריפריה החרדית , המוכרים יאלצו להתאפס גם כן.
|
| נשלח ב-12/11/2010 14:05 |
|
| |
כדאי לך לפתוח מכללה לכלכלה.
אל תקנה לה בינתיים בנין..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 15:39 |
|
| |
אנילאמכאן,
אתה צודק וטועה גם יחד. כיצד זה אפשרי? אתה כותב ש"הציבור" צריך לעשות כך או לא לקנות במחיר מסוים וכד'. בעיקרון, זה נכון. זה פירושו של המושג "היד הנעלמה": המגמות הכלכליות נקבעות לפי התוצאה המצטברת של סך כל הפעילות של היחידים, שהיא הפעילות הכלכלית של הציבור, למעשה. אבל, וכאן טעותך, המגמות הללו הן ממוצע הפעולות של היחידים, הפועלים למען טובתם האישית. היינו, בכלכלה חופשית מצפים מכל צרכן לפעול לפי רווחתו שלו, מתוך הנחה שבממוצע לכולם יהיה יותר טוב ("לסה פר"). לא אומרים לכל יחיד, תפעל בדרך שמראש מוגדרת כטובה לציבור. זו התוצאה, לא המניע.
האמונה שניתן לקבוע מגמות כלכליות מראש, ובכך להביא לתוצאה כלכלית טובה לכולם, היא אמונה שגויה. בנידון דידן: אין אפשרות ש"כולם" יגידו שאינם קונים דירה מעל למחיר מסויים, כי אין "כולם" - מדובר ביחידים הדואגים לעצמם, ולא בהנחתה מלמעלה. במקרה ונוצרת מגמה להגבלת מחירים, קורים בד"כ שני דברים - האחד, עד שהגבלת המחירים נכנסת לתוקף, ממהרים בעלי היכולת לקנות ממה שיש בשוק, בטרם יכנס השוק לפיקוח. בכך מעלים את הביקוש, ומכאן את המחיר. לאחר הגבלת המחירים הופך מחיר המקסימום למחיר המינימום - לא תמצא דירה בפיקוח שתימכר בפחות מהמחיר המקסימלי. וכי למה לו לקבלן למכור בפחות? אולם בדרכים חוקיות יותר או פחות, תמצא שבעלי היכולת קונים במחיר שהוא למעלה ממחיר השוק. בממוצע, פיקוח על מחיר מקסימום מעלה את המחיר הממוצע מהמחיר שהיה לפני הפיקוח, והסרת הפיקוח מורידה את המחיר. כמובן, שישנם עו גורמים בעלי השפעה: שכלול השוק, פיזור המוכרים (במצב של מונופול המחירים כמובן עולים), מניעת קרטל וכד'. אבל אלה כללים טכניים שאינם נוגעים במחיר אלא בקיום השוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2010 19:15 |
|
| |
"השכן" אפנה אותך למה שקרה עם מחירי העגבניות, הם עלו ל20 ש"ח לקילו, אז המכירות צללו מטה. כי הציבור הפסיק לקנות, עד שהחקלאים הוציאו הודעות שמיד מיד המחירים יורדים. כמובן אם היו כמה "חכמים" שקונים מהר מהר שלא יעלה עוד, זה היה ממשיך לעלות.
|
| נשלח ב-18/11/2010 11:56 |
|
| |
אנילאמכאן,
ברור שהמחיר היה ממשיך לעלות, אבל ה"חכמים" כבר היו מחזיקים ברשותם עגבניות זולות - וכי מה איכפת להם שלאחרים המחיר יקר?
|
|
|
|