בית פורומים עצור כאן חושבים

מחירי הדיור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/1/2011 18:39 לינק ישיר 

קיצער, אתה טוען שהמדינה אינה מקבלת תמלוגים על הקרקע הרבה מעל מה שהיא משקיעה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 19:06 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
קיצער, אתה טוען שהמדינה אינה מקבלת תמלוגים על הקרקע הרבה מעל מה שהיא משקיעה?

שטויות:
לפני שהקבלן נכנס לתמונה, המדינה מבקשת לפי שמאות, לדוגמא:
בלוד (אחיסמך) מבקשת המדינה ליחידה דיור מעל 130000 שקל, רק על ערך הקרקע, וכל זה חוץ מה שמקבלת על התשתיות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 20:31 לינק ישיר 

מקס, מה הדוגמא שלך מוכיחה? אמרת בעצמך שהמחיר נקבע "לפי שמאות". אז השמאי סתם ממציא מחיר? אתה יודע כמה עולה הפיתוח? אתה חושב שהכל חינם?

[וכמו שקורה למי שסתם ממציא טענה, נפלת. לידיעתך באחיסמך המחיר הגיע לכמעט 200,000 ש"ח ליח"ד. אבל במחיר הזה מגולמים לא רק פיתוח הקרקע, אלא גם תשתיות מלאות, ומבני ציבור].

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2011 20:57 לינק ישיר 

השכן כתב:
מקס, מה הדוגמא שלך מוכיחה? אמרת בעצמך שהמחיר נקבע "לפי שמאות". אז השמאי סתם ממציא מחיר? אתה יודע כמה עולה הפיתוח? אתה חושב שהכל חינם?

[וכמו שקורה למי שסתם ממציא טענה, נפלת. לידיעתך באחיסמך המחיר הגיע לכמעט 200,000 ש"ח ליח"ד. אבל במחיר הזה מגולמים לא רק פיתוח הקרקע, אלא גם תשתיות מלאות, ומבני ציבור].

מה לך נרגז ? המינימום במכרז שהמדינה ביקשה ?! היית 130000 כפי שאמרתי, 

כן כן  השטח שייך לאזרחים ולכן כל זוג חייב לקבל קרקע חינם, לא כולל פיתוח,  
לדוגמא: בקרית גת המדינה ביקשה 0 במינימום במכרז,
אני חושב שכמו שנטעים עץ לכל נולד במדינה ?! כך כל ראש צריך לקבל קרקע,
כלומר הערך המסחרי של הקרקע לא רלוונטית כלפי זוג שצריך גג על ראשם,
נכון שיש בעיה מי יקבל קרקע זולה או יקרה, באמת צריך למצוא פתרונות לזה,
אבל שהמדינה תנצל ותרוויח ע"ח זה ולבקש מינימום במכרז 130000 שקל לזוג לפני הפתוח ?? 

עניין הפיתוח: אמרתי שזה לא כולל, 

לדוגמא: בבית שמש 130000הפתוח לבד,
קרית גת הפיתוח לבד 75000 שקל
ולפי דבריך באיסמך 70000 שקל פיתוח

תוקן על ידי maxmen ב- 05/01/2011 20:59:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 21:25 לינק ישיר 

השאלה של פותח האשכול היתה שאלה עובדתית - מדוע המדינה לא מוזילה את מחירי הקרקע. אני לא דובר הממשלה ולא מקבל אחוזים מהמינהל, אבל במכרזים של השנים האחרונות (מאז ממשלת שרון אי שם באמצע שנות ה-90) המינהל אינו מרויח על הקרקע, ובהתחשב בכך שהממשלה גם מסבסדת חלק מעלויות הפיתוח, הרי שבממוצע מחיר הקרקע אף נמוך בתקופות מסוימות מהוצאות המדינה בגינו. אלה העובדות (ואל תדאג למינהל - הוא עדיין מכניס יותר ממה שהוא מוציא, ומעביר בערך 2.5 מליארד ש"ח בשנה לממשלה ולסוכנות, שווה בשווה).

הבאת דוגמא מאחיסמך, והוספת מקומות בהודעה האחרונה שלך - אבל אין לך הרי מושג ירוק כמה עולה הפיתוח, נכון? הטרקטורים אינם עובדים בחינם. גם הבטון עולה כסף. גם מבני הציבור בשכונות החדשות, והכבישים, ותשתית החשמל - הכל עולה כסף. ולכן גובים את דמי הפיתוח מהקבלנים, ואלה מגלמים את החלק היחסי במחיר הדירה. שאם לא רוכשי הדירות, מי יממן זאת? הציבור? למה שאני אממן למתיישבי אחיסמך את הכביש? אולי גם אבוא להוריד להם את הזבל בכל יום שישי?

אבל טענתך החדשה היא, שכל זוג צריך לקבל חינם קרקע. למה קרקע? למה שהמדינה לא תממן את החתונה? או לימודים באוניברסיטה? או מחשב נייד? יש סולם ערכים שמחייב זוג שתהיה לו דירה משלו, אבל יעבוד למימון הטיטולים לילדים? אולי ההיפך? ואםכבר, למה רק קרקע? החול לבניה גם הוא שייך לציבור - הוא נכרה בחוף הים. גם המים לבטון הם משאב ציבורי. אתה יודע מה, בוא נקים חברה סוציאליסטית ונשתף את כולם בהכל. אפשר לעשות ניסוי בקנה מידה קטן, ולקרוא לזה קיבוץ. אפשר גם את כל המדינה להכניס לניסוי. נראה אולי מצליח לחלק לאזרחים חינם קרקע, לחם, מים, ועדיין לקיים פה כלכלה. חבל שלא ניסו את זה קודם. חבל שאנשים לא מתו בגלל זה, לא רעבו בגלל זה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2011 21:32 לינק ישיר 

השכן היקר:

תעזוב שטויות אוקיי
לימוד מקצוע זה משהו אחר, וגג על ראש האזרח זה משהו אחר,

והגיע הזמן שכולנו נבין שמדינה היא סך הכל ועד בית, ושכזה הכל שייך לכולם,
וכמו שחינוך חובה חינם ? כך גג על הראש חינם,
אז מילא לשלם לעובדים ולחול ולחומר וכדומה, אבל למה על הקרקע ?

שכחתי:
תפריד בין פיתוח ותשתיות, לבין שווי הקרקע עצמה,
על הפיתוח אף אחד לא חולק שצריך לשלם וגם לקבלן,
אני מדבר על הקרקע ששייך לאזרחים, ואמרתי לגבי מי יקבל איזה קרקע ? צריך למצוא פיתרון

תוקן על ידי maxmen ב- 05/01/2011 21:40:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 21:51 לינק ישיר 

בוא נתמקד בזה: מהו הערך של נתינת קרקע לכל אדם, ולמה דווקא קרקע ולא דברים אחרים.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2011 22:12 לינק ישיר 

השכן

נראה לי שמה שמקסמן מתכוון הוא שאם הקרקע ממילא בבעלות הממשלה דהיינו הציבור, למה שערך הקרקע לפני עלויות פיתוח לא יחולק לציבור שווה בשווה?
ועל השאלה הזו יש להשיב בשאלה, למה שהממשלה לא תשים לכל אזרח 20000 ש"ח בבנק? האפקט יהיה זהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 22:23 לינק ישיר 

השכן כתב:
בוא נתמקד בזה: מהו הערך של נתינת קרקע לכל אדם, ולמה דווקא קרקע ולא דברים אחרים.

אני אומר פשוט:
לדוגמא באחיסמך: כל זוג שזכאי לגג על ראשם משלם רק על הדירה בלי 130000 שקל של ערך הקרקע,

אולי אני הסביר איך זה עובד,
המדינה אומרת קרקע X מיועדת עכשיו לבנית דירות, אז המדינה עושה מכרז ומי שמשלם יותר מקבל את הקרקע לבניה,

בכל מכרז יש מינימום מחיר התחלתית, לדוגמא: בקרית גת מחיר התחלתית היית 0
באחיסמך המחיר התחלתית היית 1300000 שקל,
ולמה ההבדל ? בגלל שווי הקרקע באחיסמך יותר גבוה מקרית גת,

אז אני אומר ששזה לא צודק,
מילא כנכס המדינה זה נכון, ואם אדם פרטי רוצה לקנות את הקרקע מהמדינה ?! (בשביל ביזנ'ס) אז המדינה תבקש את המחיר השווה בשוק,
אבל לא מהזוגות שהם צריכים בית לגור שם (בכדי להוליד את החיילים הבאים למדינה,) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 22:32 לינק ישיר 

1. כדאי שתקרא גם מה שאחרים כותבים. למה לתת קרקע ולא כסף, כהצעת ידעיה? ביקשתי ממך להסביר למה לתת קרקע, והסברת לי שוב שמחירי הקרקע במקום פלוני יקרים יותר ממחירם במקום אלמוני. אבל זה לא מסביר למה לתת קרקע בחינם?

2. מחיר השוק הוא לא תורה למשה מסיני. הוא פונקציה של עיסקאות. אם תחלק קרקע בחינם מחיר השוק ירד. (ובמקביל יעלה מחיר השוק של עורכי דין שמייצגים בעבירות שוחד, ככה עובדת כלכלה, אבל זה ענין לאשכול אחר).

3. מחיר הקרקע בכל העולם הוא שווה - אפס. אין הבדל במחיר בין קרית גת לקרית שמונה. העלויות השונות הן מחיר הפיתוח, ומחיר המותג. אנשים רוצים לגור במרכז הארץ ולא רוצים לגור בדרום, והרצון הזה, שנקרא בכלכלה "ביקוש", גורם להם להסכים ולשלם יותר על דירה באחיסמך. אם תחלק קרקע בחינם, לא תשנה את הכלכלה, וגם לא את הגיאוגרפיה. עדיין אנשים ירצו לגור בלוד ולא בקרית גת, ולכן מי שיקבל בחינם בלוד ימכור אחר כך את דירתו פי כמה יותר יקר מאשר מי שיקבל חינם בקרית גת. כך שאחרי שחילקת בחינם לא שינית במאומה את מחירי השוק.

4. אם כבר, נסה נא לחלק בחינם רק בפריפריה. מי שרוצה לגור בחינם, או במחיר מוזל מאוד, יקבל זאת, אבל בקרית גת ובקרית שמונה, ולא במרכז הארץ. מסכים?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2011 22:57 לינק ישיר 

השכן כתב:
. כדאי שתקרא גם מה שאחרים כותבים. 

אוקיי ראיתי אחרי ששלחתי את תגובתי וסליחה מידעיה והוא צודק לגמרי כל הכסף של המדינה שייך לועד בית, 
ובאמת מחלקים למי שצריך, כמו חינוך חובה ובריאות ודמי הבטלה וכדומה, 

למה לתת קרקע ולא כסף, כהצעת ידעיה? ביקשתי ממך להסביר למה לתת קרקע, והסברת לי שוב שמחירי הקרקע במקום פלוני יקרים יותר ממחירם במקום אלמוני. אבל זה לא מסביר למה לתת קרקע בחינם?

לא לתת מה פתאום לתת ? לקחת !!  מי זה הנותן ??
כל קרקע שמיועדת לבניה לדיור ?! הקרקע חינם לזכאים !!

4. אם כבר, נסה נא לחלק בחינם רק בפריפריה. מי שרוצה לגור בחינם, או במחיר מוזל מאוד, יקבל זאת, אבל בקרית גת ובקרית שמונה, ולא במרכז הארץ. מסכים?

אז תאמר שלא כדאי לועד בית (מדינה בל"ז) להפשיר קרקעות ששוות הרבה כסף לביזנ'ס לבניה,
אוקיי שהמדינה תפשיר קרקעת רק איפה שהם שוות 0 מחיר, כמו קרית גת, 
אבל כל זמן שהיא כן מפשירה קרקעות  באחיסמך ?! אל לה לקחת כסף מזכאים !! ללא זכאים לא איכפת לי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 23:11 לינק ישיר 

כואב לי הראש מהטחתו בקיר.

תנסה לענות לי על שאלה אחת: למה, לדעתך, מחיר הקרקע באחיסמך גבוה מזה שבקרית גת?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/1/2011 23:36 לינק ישיר 

השכן כתב:
כואב לי הראש מהטחתו בקיר.

תנסה לענות לי על שאלה אחת: למה, לדעתך, מחיר הקרקע באחיסמך גבוה מזה שבקרית גת?

סליחה ואני מצטער צדיק:

שנינו יודעים למה אוקיי ?
לכן אל לנו להפשיר שם קרקעות לדיור לזכאים,
כי לא כדאי לועד בית (מדינה) לבזבז קרקעות ששוות הרבה כסף בשביל דיור לזכאים, 
שיפשירו רק ללא זכאים, ואז יבקש כמה שהם רוצים,

לזכאים ניתן חינם, 
מה קשה להבין כאן ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2011 23:38 לינק ישיר 

מקס

ההכנסות של הממשלה ממכירת קרקעות לא נעלמות בכיסים פרטיים כלשהם, אלא גם הם זורמים אל הקופה הציבורית. אם הממשלה תחלק קרקעות, אותן הכנסות ייפסקו ויהיה צורך להשלימם ממקום אחר על ידי הטלת מסים נוספים או לחילופין לקצץ בהוצאות. האפקט הכולל יהיה חלוקה מחדש של נטל המס ו/או של הטבות ותשלומי העברה. יהיו כאלה שהשכר שבהטבה הזאת של קבלת קרקע יצא בהפסדה בגלל העלייה בנטל המס ו/או הירידה בהטבות אחרות ויהיו כאלה שההיפך. לכן נשאלת השאלה, למה בדיוק אתה חושב שצריך לעשות את זה? האם אתה יודע מי יפסיד ומי ירוויח ויש לך איזה סברה שדוקא אלה שירוויחו מהמהלך ראויים להטבה זו?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 00:22 לינק ישיר 

ידעיהבדרשי כתב:
מקס
ההכנסות של הממשלה ממכירת קרקעות לא נעלמות בכיסים פרטיים כלשהם, אלא גם הם זורמים אל הקופה הציבורית. אם הממשלה תחלק קרקעות, אותן הכנסות ייפסקו ויהיה צורך להשלימם ממקום אחר על ידי הטלת מסים נוספים או לחילופין לקצץ בהוצאות. האפקט הכולל יהיה חלוקה מחדש של נטל המס ו/או של הטבות ותשלומי העברה. יהיו כאלה שהשכר שבהטבה הזאת של קבלת קרקע יצא בהפסדה בגלל העלייה בנטל המס ו/או הירידה בהטבות אחרות ויהיו כאלה שההיפך. לכן נשאלת השאלה, למה בדיוק אתה חושב שצריך לעשות את זה? האם אתה יודע מי יפסיד ומי ירוויח ויש לך איזה סברה שדוקא אלה שירוויחו מהמהלך ראויים להטבה זו?  

אתה צודק וזה נכון,
אבל דיור לזכאים הם ראשון במעלה,
אני כבר לא מדבר על זה שזה גם תמריץ לזוגות להתחתן מהר יותר ולהקים משפחות מהר יותר, 
וזה צורך חיוני ביותר לעם בישראל, (ומול האויבים גם,)
גמרנו צבא ?! דירה יש ?! אפשר להתחתן ובד ובד ללמוד מקצוע ולפרנס את עצמם,

זה טוב להרבה דברים ולא זה הנושא האשכול,
אבל אומה נבונה חייבת לחשוב נכון בשביל הצעירים, ולחשוב לרחוק ולעומק,   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחירי הדיור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.