בית פורומים עצור כאן חושבים

מחירי הדיור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/1/2011 01:58 לינק ישיר 

אגב

מה עניין אשכול זה לפורומינו הנכבד?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 02:05 לינק ישיר 

עצכח כתב:
אגב

ישוב ארץ ישראל וחשיבותו עד כדי כך שחז"ל אומרים שאפי' עיר מלא גויים בארץ ישראל יותר חשוב לגור מעיר מלא יהודים בחו"ל

תוקן על ידי maxmen ב- 06/01/2011 02:06:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 02:26 לינק ישיר 

ועדיין מה הקשר למחירי הדירות? 

ניתן לפי אותו הגיון לפרוש לעיני הציבור את המתכון הסודי של ג'לי ורוד ממטבחה של הדודה ג'ולי שהרי ללא קמח אין תורה, וגם לא ניתן ליישב את ארץ ישראל ללא אוכל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 02:53 לינק ישיר 

עצכח כתב:
ועדיין מה הקשר למחירי הדירות? 

ניתן לפי אותו הגיון לפרוש לעיני הציבור את המתכון הסודי של ג'לי ורוד ממטבחה של הדודה ג'ולי שהרי ללא קמח אין תורה, וגם לא ניתן ליישב את ארץ ישראל ללא אוכל. 

ואם המצב יהיה עד כדי שאין קמח אז יהיה ראוי לדון בכך,
בינתיים המצב שלא נותנים לצעירים בארץ דחיפה להתחתן מהר ולהקים משפחות מפוארות בישראל,
אז למה שלא נדון בכך ?  

תוקן על ידי maxmen ב- 06/01/2011 02:53:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 07:09 לינק ישיר 

שאלתי, "למה, לדעתך, מחיר הקרקע באחיסמך גבוה מזה שבקרית גת?". ענית, "שנינו יודעים למה אוקיי ?".

אני לא יודע למה, ולכן שאלתי לדעתך.

[מנהל, אם אין ג'לי אין תורה!]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/1/2011 09:12 לינק ישיר 

השכן

לא מבין אותך.
הפער בין המחיר בקרית גת לאחיסמך הוא בגלל השוק. מדוע המדינה צריכה לסחור בשוק? הקרקעות הן של המדינה רק בגלל שהיא מייצגת אותך ואותי. אז מדוע עלי 'לקנות' ממנה את הקרקע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 09:17 לינק ישיר 

ימי

המדינה לא סוחרת, יש מחיר שנקבע לפי השוק . למדינה יש השפעה על ההיצע, אבל היא לא שולטת במחיר. היא יכולה כמובן למכור בפחות ממחיר השוק, מה שיביא לשוד נכסי הציבור על ידי אנשי עסקים ממולחים שילוו כספים ויקנו הכל במהירות ובזול כדי למכור מחדש ביוקר. זה פחות או יותר מה שקרה ברוסיה בראשית שנות ה-90.

מה שצריך להבין הוא שאם המחיר באזור תל אביב הוא גבוה, זה לא בגלל המדינה אלא בגלל שיש הרבה אנשים שמוכנים לשלם כסף רב עבור קרקע באיזור ההוא. אפילו אם המדינה תחלק הכל בחינם, זה לא ישתנה. אם המדינה תוזיל את המחיר מישהו בסופו של דבר יקבל את הקרקע במחיר מציאה. עדיין ישארו אותם אנשים שמוכנים לשלם כסף רב עבור קרקע כזה, לכן אותו מישהו יוכל למכור את הקרקע מחדש ולהתעשר על חשבון הציבור.

תוקן על ידי ידעיהבדרשי ב- 06/01/2011 09:23:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 09:34 לינק ישיר 

לכן צריך לתת לכל אזרח קרקע לדירה אחת בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 10:57 לינק ישיר 

קל להגיד את זה. איזה קרקע תיתן למי? האזרחים שיקבלו קרקע בתל אביב יוכלו למכור את הקרקע ליזמים ולשלשל לכיסיהם את ההפרש . אלה שיקבלו קרקע בפאתי הנגב יקופחו לחלוטין.
ואם תאמר לא יתנו לאנשים למכור את הקרקע שקיבלו, הרי נדמה למשטר סטליניסטי שקובע לאזרחים היכן לגור. ואם תאמר יתנו לאזרחים להחליף זה עם זה אבל לא למכור ולהרוויח, הרי זה שקול לניסיון לקצוב מחיר אחיד לכל הקרקעות שמועד להיכשל ולגרום צרות ענקיות כמו שהניסיון הורה לגבי כל פעם שהממשלה מנסה לכפות מחיר.
ואם תאמר יקחו בחשבון את ערך הקרקע כשמחלקים, נשאלת השאלה איך ידעו מה ערך הקרקע? לזה יש מנגנון שנקרא השוק והוא מאפשר (באופן לא מושלם אמנם) לחשב את הערך הזה .
סוף דבר, יהיה הרבה יותר פשוט אם יתנו לכל אזרח כסף לקנות קרקע. אבל אז נשאלת השאלה, מהיכן יקחו את הכסף לתת לאזרחים? מהאזרחים, כמובן. אבל ברור שיש טעם לעשות זאת רק אם יהיו אזרחים שמהם יקחו יותר ואזרחים שמהם יקחו פחות, שכן אפוכי מטרתא למה לי. ואז חוזרת ונשאלת השאלה ששאלתי את מקסמן, מי הם האזרחים שמהם יש ליקח ומי הם האזרחים שלהם לתת ומדוע? אם לא ענית על השאלה הזו לא הצעת כלום בעצם .

סוף דבר, כל התרגילים האלה הם חסרי משמעות אמיתית. הנושא הרלוונטי היחיד הוא מדיניות הממשלה שנוגעת להיצע הקרקעות דהיינו מדיניות התכנון והבנייה, הביורוקרטיה, החוקים וכל זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:35 לינק ישיר 

הבנתי את הבעייתיות, אז לכן אני אשלם למדינה על הקרקע שהיא בעצם שלי ושלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 11:57 לינק ישיר 

השכן וידעיה היקרים,

לא משנה איך אבל חייבים לתת כמו לכל הצרכים החיוניים,
במיוחד שכאן מדובר על להימנע מלהרוויח על הקרקע מה שאין כן לגבי לתת כסף ממש, (תשובה לידעיה)
ושוב רק לזכאים, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:16 לינק ישיר 

מקסמן

לא כמו לכל הצרכים החיוניים, אלא כמו על משאב לאומי שהמדינה מנהלת מכורח המציאות ואינו שלה. (בדומה שלערוריה של גביית מע"מ על מים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:26 לינק ישיר 

ימי

אתה לא משלם ל"מדינה", אתה גם משלם לי ולך. מנגנון השוק, דהיינו מכירת קרקעות לכל המרבה במחיר (כאשר הכסף הולך לקופה הציבורית!) הוא רק כלי שמועיל להביא להקצאה פחות או יותר יעילה , מה שבלתי אפשרי להשיג בחלוקת קרקעות על ידי פקידי ממשלה.
מה שאני מנסה לומר הוא ששינוי אופן החלוקה של הקרקעות, לא יביא לשום שינוי בכמות הרכוש הכוללת שיש לי ולך, הוא רק ישנה לרעה את אופן הקצאת הקרקע וגם ישפיע באופן בלתי ידוע על חלוקת הרכוש בין שנינו, יכול להיות שלך יהיה יותר ולי פחות ויכול להיות להיפך.
לכן במקום לעשות משהו בעל אפקטים שליליים על הקצאת המשאבים ובעל אפקטים לא ידועים על חלוקת ההכנסות והנטל, עדיף שנסתכל ישירות על חלוקת ההכנסות והנטל. אם יש לך טענה שמגיע לך יותר ולי פחות או להיפך או שאתה נושא בעול כבד ממני במימון צרכי הציבור, נבדוק את זה לגופו ואם ימצא שאתה צודק, נסכים שהממשלה תוציא כסף חשבון הבנק שלי ותעביר לחשבון הבנק שלך. למה להמר?

מקס
אתה מציע בעצם שהמדינה תספק דיור בחינם כמו שהיא מספקת חינוך ורפואה בחינם. כמו במקרה של חינוך ורפואה, פירוש הדבר הוצאת שיקול הדעת לגבי השאלה היכן ואיך לגור מידי האזרח. במקרה של רפואה זה נסבל במקרה של חינוך זה פחות נסבל, אבל מי שלא מרוצה יכול לפנות לחינוך פרטי. מה יקרה אבל במקרה של דיור? האם יהיו אלטרנטיבות סבירות למי שלא מרוצה ממה שהממשלה החליטה עבורו?

תוקן על ידי ידעיהבדרשי ב- 06/01/2011 12:27:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:31 לינק ישיר 

ואם ההגיון הנ"ל נראה לך נפתל מדי , ימי, נסה לחשוב על הבעיה הבאה: יש מגרש מסויים במקום פלוני. אני רוצה אותו ואתה רוצה אותו. כיצד מחליטים מי משנינו מקבל אותו?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2011 12:39 לינק ישיר 

עצכח כתב:
אגב

הכותבים באשכול מנסים לענות לפותח האשכול ששאל על מחירי הדיור לחרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחירי הדיור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.