בית פורומים סבבה כאן

חסידות או איסור דאורייתא??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/9/2010 08:38 לינק ישיר 
חסידות או איסור דאורייתא??

כאחת שנסעה בקו 402 בחג הזה התרשמותי כי החסידים שדוחפים את הנשים (פיזית ממש) לעבר הדלת האחורית עוברים על איסור חמור יותר מאשר לשבת ליד נשותיהם. מה גם שאם ישבו לידן לא יצטרכו כל רגע ללכת אחורה לשאול משהו ויעברו על ראיות אסורות. האם אני טועה?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/9/2010 08:45 לינק ישיר 

מסכימה איתך יונה תמימה, אכן יש פה ממש חשש איסור צניעות, אומנם כוונתם הטובה שלא ישבו בנות ובנים במעורב חוסכת הרבה מכשלות, אך אין כאן מצווה עם היא באה  בעבריה, אחד הדברים הכי גרועים זה נגיעה, אתן לך דוגמא אישית: אני גרה באיזור מאוד חילוני, יום אחד נסעתי  למרכז בקו 984 שזה קו מהדרין, הכנסתי את מזוודתי לתא המטען , ועליתי כדי לשלם לנהג, היות שאני לא מכירה אוטובוסים מהסוג הזה לא ידעתי שאסור לי לעבור מהגברים, ברוב תמימות לאחר ששילמתי לנהג אני באה לעבור במעבר לחלקו האחורי של האוטובוס , אך מספר גברים חסידים קמים עומדים במעבר ופשוט חוסמים לי את הדרך בגופם, וצועקים עלי מה את עוברת מאן רדי מהר ותעלי בדלת האחרות, כל ך התביישתי מילמלתי סליחה חפוזה וירדתי, לפחות שיסבירו מאיפה היה לי לדעת למה עשיתי את זה בכוונה??

אותו דבר זה המשטרה ההיא שנקראת משטרת הצניעות או משמרת הצניעות, אולי היא מנסה למנוע חוסר צניעות בריכוזים חרדים אך לדעתי הם כלל לא עושים זאת בדרך הנכונה, הם עושים זאת בדרך שכולה עבירות, ורוב המתנדבים לארגון זה הם כלל אינם אנשים שבאמת איכפת להם מהצניעות בריכוז שלהם... 

"המין האנושי רוחש סלידה רבה לעבודה אינטלקטואלית, אבל גם אם אנשים מניחים שניתן לרכוש ידע בקלות, רבים מסתפקים בבורות, ובלבד שלא לטרוח אפילו מעט בכדי לרכוש אותו"

(סמיואל ג'ונסון, 1709-1784) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/9/2010 09:30 לינק ישיר 

יונה אפילו שאת תמימה את צודקת אבל זה לא כלל יש כאלו בודדים אבל זה לא משקף לדעתי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/7/2011 14:50 לינק ישיר 

אם הנושא היה רק צינעות היה נכון, אבל הבעיה שלא רק צניעות קשור לדבר הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2011 01:39 לינק ישיר 

יש סוטים אצל כולם אין מה לעשות ואין תקנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2011 22:57 לינק ישיר 

לצערנו את ממש צודקת ודלא כנאמר לעיל אין בזה שום תמימות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2011 14:29 לינק ישיר 

רק מה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2011 21:17 לינק ישיר 

אני חושבת שבגדול צריך להתחשב בהפרדה הזו בקווים המיועדים אבל מכאן ועד להתנהג בבוטות או לצעוק על נשים שהתיישבו הדרך רחוקה .(ואם מצבן אינו מאפשר להן לעמוד?) מי שבאמת אכפתי יכול לדאוג לאישה שהתיישבה מקום בסוף

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > סבבה כאן > חסידות או איסור דאורייתא??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext