בית פורומים עצור כאן חושבים

אתאיזם - ערך מחודש לויקיפדיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/10/2010 20:44 לינק ישיר 

"אין לי נפקא מינה בהיכרות רבת השנים שלך עם תורות הלוגיקה השונות, כל אדם שפועל תחת הבחינה שלCommon sense , יבין את די מהר הנפקא מינה שעולה מבין בתרי הציטוטים שהבאתי..."

במילים אחרות -- קל לך יותר לסבן את מי שלא יודע לוגיקה. אתה צודק, כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 20:53 לינק ישיר 

במילים אחרות, ההיגיון מורה לנו משהו אחד, ואתה על-ידי פלפולים (המילה היותר מדויקת היא ביבולים) מנסה לסחוף אותו (את ההיגיון) אל עבר מחוזות של חוסר הסתברות מתמטית משוועים, משוללי היגיון, עד שכל השומע יצחק לך... כל בר דעת מבין, שלכל מוצר – יש יוצר, לכל חוק (ובמקרה שלנו חוקי הטבע) – יש מחוקק, ולכל סדר – יש מסדר... אז אנא, חזור לבלבוליך, והנח לנו (האנשים ההגיוניים) ללכת לפי אור שכלנו, כברכת ה' אלוקינו אשר חנן אותנו, לעמוד על אמיתות פשוטות אלו שמניתי לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/10/2010 20:55 לינק ישיר 

"והנח לנו ..."

סבבא - אני מניח לך ולשכמותך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:05 לינק ישיר 

"סבבא - אני מניח לך ולשכמותך"

דהיינו רוב מוחלט של המין האנושי... ורק הערה קצרה, נראה לי ש"סבבה" כותבים עם ה', אא"כ התכוונת לקרוא לי 'סבא' (כדרך כבוד, וסבא בלשון חז"ל אלו חכמים כדוגמת 'סבי דאתונא' דהיינו חכמי אתונה המפורסמים) והתפלק לך קצת על המקלדת ויצא "סבבא", ותיק"ו... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/10/2010 21:07 לינק ישיר 

דינוזאורוס,

אני חוזר לדיון שהתחלתי אתך בבוקר

קראתי את דבריך עוד פעם, וגם ראיתי את דבריך בדיון שהתקיים בעבר עם נתן העזתי, ואני חושב שאנחנו מדברים על שני דברים שונים. הטענה שלי היא לאו דווקא שאירועים מקומיים כאלו ואחרים יכולים להיווצר ללא התערבות אלוקית, אלא שגם תהליכים היסטוריים רבי שנים אינם מעידים כלל על התערבות כזו. אני לא רואה בעובדה שבמשך 40 שנה התנהלו חייהם של בני ישראל במדבר בצורה ניסית שום הוכחה לכך שהגורם הישיר לדברים אלו היתה השגחה פרטית של של סיבת כל סיבות הפילוסופית, ולא חלק מחוקי הטבע הכלליים.

בדיוק כשם שיכולתו של אדם מודרני, לעשות "ניסים" רבים ומגוונים כגון "דיבור ממרחקים", "תעופה בשמים", וכו' וכו' לא הופכת אותו לאלוקים ביחס לאדם הקדמון, (או מעידה שהוא שליח אלוקים), ופעולתו ניתנת להסבר במסגרת של חוקי הטבע הכלליים, כך יכולתו של ה' המקראי לעשות ניסים גדולים לאורך תקופות ארוכות, לא מעידה שהוא מקור היקום האחדותי והכל יכול, שהאורותודקסיה רואה בו דגם האל היחידי האפשרי.

אני אחדד את הטיעון: כל מעשה ניסים בהיסטוריה גדול ככל שיהיה, גדלותו היא אך ורק כלפי יכולתו של האדם ונמדדת במונחים של הפער בין היכולת שהתגלתה במעשה לבין יכולתו של האדם הממוצע,  אולם אין בה משום הוכחה כלשהיא שהעושה הוא האלוקים האין הסופי, או שיש בה משום השגחה פרטית ומעורבות בחוקי הטבע, כיוון שכאשר אנו רואים אירוע ומחליטים על פי מאפייני האירוע מי עשה אותו, הדבר יכול לנבוע משני גורמים:

א.      אנחנו מכירים את כל גורמי האירוע שיכולים לבא בחשבון, ומתוכם אנחנו מבודדים את מי שהיה בכוחו לעשות את האירוע. כמובן שפה התנאי הזה לא מתקיים, כיוון שאין לנו קצה קצהו של מושג על אודות הכוחות הקיימים מחוץ לעולמינו, ובוודאי מחוץ ליקום, אנחנו נמצאים בתוך מערה תחומה היטב (ביחס לאין סוף), וכל ניסיון שלנו להבין את מהות העולם שמחוצה לה באמצעות צלליות עמומות הוא פתטי.

כמובן שאם המעשים שנעשו היו מעידים על יכולת אינסופית היה אולי מקום לייחס אותם לאלוהים, אבל אף אחד מהמעשים איננו כזה, כלפי ליא, יש פה הפגנת כח שאמנם איננו מסוגלים כעת לעשות, אבל את רוב הדברים (אם לא את כולם) אנחנו יכולים לדמיין את הדרך לעשייתם.

הטענה שכל שאנחנו יודעים עליו זה רק עולמנו ואלוהים, ולכן זה יהיה ספקולטיבי לחשוב על כוחות נוספים, איננה מחזיקה מים. כיוון שלא הלכנו בכל מרחבי היקום וכל מה שמצאנו הוא רק אלוקים ובני אדם, להיפך, אלוקים היא רק הגדרה לא ברורה (ודי חסרת משמעות), לכח היוצר את הכל. אולם אין לנו שום סיבה להניח, שלא קיימים יצורים אחרים, או כוחות אחרים בכל המרחב הגדול ביננו לבין אלוהים, זה פשוט דבר שאין לנו שום כלים לדון בו. לכן גם אין לנו סיבה להניח שניסי יציאת מצרים לא נעשו על ידי כוחות אחרים הפועלים במסגרת חוקי הטבע הכלליים, ואין בה כדי להעיד כלל על השגחה פרטית כלפי ישראל.

ב.      גם אם איננו מכירים את כל הגורמים שיכלו בחשבון, אם הנסיון שלנו מראה שבדרך כלל אירועים כאלה נוצרים באמצעות גורמים מסויימים, הרי שאנחנו יכולים להניח שגם במקרה שלפנינו הדבר קרה באמצעות גורמים אלו, וזהו הבסיס לכל הנחותינו על סמך הניסיון.

כמובן שטענה זו לא תופסת פה, כי לא ידוע לנו על מקרה  פרטי אחד ויחיד בעולם שידוע לנו בבירור שהוא ביטא רצון ספיציפי של אלוהים ולא היה חלק מחוקי הטבע הכלליים.

תוקן על ידי עץ_נטוע ב- 03/10/2010 21:09:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:11 לינק ישיר 

לפני קריאת הודעתו של עץ נטוע:

פוגמישו

הקוארקים הם לא 'טענה מסתברת במדע' אלא המדע עצמו, היפותזה פיזית המסבירה תצפית.

לעומת זאת כל מה שעוסק בלא פיזי אינו יכול להוות היפותזה מדעית.

יוחנן, כתבת:

ושוב אתה לא תופס, שגם אם ישנה סיבה לא אמרת כלום ב"אלוהים" חיצוני למערכת. הסיבה יכולה להיות מכלל המערכת אלא שאינך יודע כלום על מהותה של המערכת, אתה מנסה לגרור מידע מתוך המערכת אל מהות המערכת

לא, אינני מבדיל בין 'חיצוני למערכת' ובין 'מכלל המערכת', ראה אשכולו של ידידי נתן העזתי בסמוך על פנתאיזם של רצ"ה. מבחינתינו אין שום הבדל או משמעות אם תאמר שהסבה 'מכלל המערכת' או שתאמר 'לא מכלל המערכת', אין לנו שום מושג על הסבה. אבל יש לנו מושג על המרחב זמן שלנו, וכאן בא המדע ומנתח את התפיסה המוחשית שלנו, והמדע הזה קובע שאין לנו אפשרות להציג היפותזה שתכלול התעלמות מסיבתיות או מסטטיסטיקה. ולכן אין היפותזה מדעית קבילה בנושא מקור היקום והסדר, אלא רק הצעה פילוסופית של מציאות סבה חיצונית, חיצונית לא במובן של מיקום, שהרי היא מחוץ למרחב זמן ולכן היא חיצונית כמו שהיא בדיוק כאן מתחת המקלדת שלי. חיצונית במובן שאין היא מתבארת ונתפסת מתוך החלק המוחשי שבעולמנו. יש משהו מעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:16 לינק ישיר 

הערה צדדית לעץ נטוע
יתכן ומשום כך עמד הרמב"ם על כך שהעולם הוא נצחי כדי ליחס לא-לוהים כח אינסופי.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 03/10/2010 21:27:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:17 לינק ישיר 

לאחר קריאת הודעתו של עץ נטוע

אני מסכים עם דבריך כאן באופן כללי
אין ספק שהאמונה הרצויה ליהדות (אני מתכוין למאמין בכל המשמעות של המסורת היהודית, לא בפרט מסויים כמו ליבוביץ שמאמין בנוסחה של ההלכה, או מי שמאמין רק בהיסטוריה או לאחד העם שמאמין בסגולת היהודים וכדו') אינה נובעת מלוגיקה.
היא נובעת מהשקפת המאמין על תפקידו של האדם בעולם, = פרשנות שלו את המצפון הטבוע בו. מהשקפת המאמין על מהלך ההיסטוריה = פרשנות שלו את הגורמים שגרמו להיסטוריה לזרום לכיוון שזרמה ולחלק של עם ישראל בכך. ומהשקפת המאמין על אירועי יציאת מצרים הנבואה וכדו'. וזו השקפה סובייקטיבית ואינטואיטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:17 לינק ישיר 

עם זאת
מחשבות סובייקטיביות ואינטואיטיביות נתמכות לפעמים מכיוונים רבים, מה שרחוק מאד מתחום הלוגיקה בו עוסק ידידינו רדף השיג. ולפעמים חלקים גדולים מחיינו והשקפת עולמינו מבוססים על השקפות כאלו שברורות לנו מאד, הרבה יותר מלוגיקות שונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:23 לינק ישיר 

לדינו:

אני מסכים איתך. אני האחרון שחושב שיש ללוגיקה בלעדיות על אמונותינו. מלוגיקה לבדה ניתן להסיק רק טאוטולוגיות [=אמיתות "מעניינות" מהסוג "אם אני קיסר סין, אז אני קיסר סין", "או שאני קיסר סין או שאינני קיסר סין", "אינני גם קיסר סין וגם לא קיסר סין" וכן הלאה]. מה שאני כן מתעקש עליו הוא להבחין באופן חד בין היסקים לוגיים "חמורים" לאינטואיציות/ספקולאציות/השערות/.. גרידא ולא להציג כהיסק מה שאיננו היסק.. לענינינו - גם אני מאמין באלוקים, אבל אני אמחה בכל תוקף אם מישהו יבוא ו"יוכיח" את קיומו מכך שהשמש זורחת כל בוקר ושאר חוקי טבע..

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 03/10/2010 21:32:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:36 לינק ישיר 

טוב, אני חושב שכן יש הוכחה לקיום אל, אלא שהוכחה זו היא מתחום הפילוסופיה, שהיא יותר גמישה מן הלוגיקה. בעצם כבר הסכמנו שלאחר הפילוסופיה האנליטית אין דבר כזה לוגיקה, אזי לשם מה לדבר עליו?

עץ נטוע, קח גם את זה:  נפתלוס ממאן להאמין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:36 לינק ישיר 

דינוזאורוס
אני לא מדבר פה דווקא על לוגיקה. גם מבחינת ההגיון הבריא אני לא חושב שהאופציה שהסיבה הראשונה עשתה את ניסי יציאת מצריים, היא מסתברת יותר מאופציות אחרות, או מסבירה עובדות מסויימות טוב יותר מאופציות אחרות, להפך, רעיון האל המשגיח הוא די מנוגד מבחינת ההגיון הבריא לרעיון האל האוניברסלי, וכידוע חלק גדול מהראשונים התקשו מאד בנושא זה. ואמרו דברים מוזרים ביותר כדי ליישב את הסתירה. (כמדומני שמסיבה זו הראב"ד באמונה רמה, נאלץ לאחוז ברעיון המוזר שרוב המקומות שמוזכר שם הויה בתורה הכוונה למלאך ולא לה' עצמו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:38 לינק ישיר 

גם עם זה אני מסכים שלא מדובר כאן בסתם הגיון תלוש לפרשנות נס מופלא במקום מסויים, מדובר כאן בהשקפה המפרשת את ההיסטוריה כולה על גילויי המוסר הדת והאדם שבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:38 לינק ישיר 

"אלא שהוכחה זו היא מתחום הפילוסופיה, שהיא יותר גמישה מן הלוגיקה. בעצם כבר הסכמנו שלאחר הפילוסופיה האנליטית אין דבר כזה לוגיקה, אזי לשם מה לדבר עליו?
"

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2010 21:47 לינק ישיר 

262 סימני שאלה?
את הקבלה של האפשרות היחידה המסבירה את התופעות, אי אפשר להגדיר כהוכחה לוגית, וגם אי אפשר להגדיר כמדע כי מדובר בישים לא פיזיים, ולכן אין להגדירה אלא כפילוסופיה, דהיינו ההגיון של הסתמכות על ההיפותזה המסבירה, כפי שמקובל במדע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אתאיזם - ערך מחודש לויקיפדיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.