| נשלח ב-4/10/2010 09:00 |
|
| |
בחורים מפחדים מבחורה חזקה?!
שאלה לי אל הבנים שבפורום.
האם יש לכם חשש מבחורה עוצמתית?
ולפני כן אתן קצת רקע על עצמי, אני בחורה שמנהלת עסק גדול.
ומטבע הדברים כאשר אני מגיעה לפגישה אני מרגישה שאני באה לראיון בחור ואין לי פחד מהפגישה (מה שכן יש בדר"כ לחברות שלי)
ומשום מה אני מרגישה שהבחורים מרגישים לידי די קטנים (ואני לא כותבת את זה מגאוה) וזאת אני חושבת שמכיון שאני מגיעה מהעולם של העסקים..........
ומה שקורה שרוב הבחורים שנפגשתי איתם אני מרגישה שהם תינוקים למדי.
לו הייתי מתחתנת לפני כשנתיים עוד בהיותי בסמינר היה הכל אחרת. איפה הילדה שבי, התמימות, התואר?
ואנוכי מעוניינת בבן תורה אמיתי! ירא שמים! שכל כולו תורה ורק תורה!
האם הייתם חוששים להפגש כם בחורה מסוג זה?
תוקן על ידי הבניברקית ב- 04/10/2010 09:06:41
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 09:54 |
|
| |
אומנם אני לא מהבנים שבפורום, אבל אני יכולה להגיד שיש הרבה במה שאת אומרת, כי אני רואה את זה על עצמי ואצל הרבה בחורות שעובדות עם גברים..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 10:15 |
|
| |
1. כללת בדבריך שני ענינים נפרדים. הענין הראשון הוא, מה שאת מרגישה שהבחורים אתם את נפגשת הם "תינוקים למדי". והענין השני הוא, יחס הבחור לבחורה עוצמתית.
2. בענין הראשון, יתכן באמת שהבחורים אתם נפגשת אינם בוגרים מספיק, וזהו דבר המצוי.
3. הענין השני יתחלק לשני חלקים. הראשון - מה שראוי להיות על פי דעת התורה וחכמיה. והשני - מה שמרגישים הבחורים בפועל.
בענין החלק השני מהענין השני, הוא דבר אינדבדואלי. וכמו שכתבת, יש בחורים המרגישים חלשים ליד בחורה חזקה ועוצמתית, ונבהלים מזה. ויש שלא אכפת להם מזה. ויש מועטים אשר אדרבא יבכרו בחורה עוצמתית שתהווה להם משענת לחולשתם.
4. ואמנם, הדעה הנכונה בענינים אלו, היא מה שאספר לפניכם.
ואקדים. כתב הרמב"ם בפט"ו מהלכות אישות הל' יח-כ, וז"ל, וכן צוו חכמים על האשה שתהיה צנועה בתוך ביתה ולא תרבה בשחוק וקלות ראש בפני בעלה ולא תתבע תשמיש המטה בפיה ולא תהיה מדברת בעסק זה, ולא תמנע מבעלה כדי לצערו עד שיוסיף באהבתה אלא נשמעת לו בכל עת שירצה. וכו'.
וכן צוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז.
וכן צוו חכמים על האשה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדאי ויהיה לו עליה מורא ותעשה כל מעשיה על פיו ויהיה בעיניה כמו שר או מלך מהלכת בתאות לבו ומרחקת כל שישנא, וזה הוא דרך בנות ישראל ובני ישראל הקדושים הטהורים בזיווגן, ובדרכים אלו יהיה ישובן נאה ומשובח. עד כאן לשונו.
והנה האיש והאשה שותפין הן בבנין ביתם. אך לא הרי חלק האיש מחלק האשה. חלקו של האיש הוא בנתינת החומר, וחלקה של האשה הוא בקביעת הצורה. ענין זה נכון הוא בכל שטחי החיים, למתבונן.
באחד האשכולות הסמוכים, נכתב, שראוי לאשה שתהיה נכנעת לבעלה. דבר זה אינו נכון לענ"ד. שכן אם נשמרים השטחים הטריטוריאלים של כל אחד, מבלי להכנס אחד לשטחו של השני, אין הגדרה זו נכונה.
המורם מזה, שבבית שמיושב נכון, אין אמור להרתיע את האיש עוצמיותה של האשה הנצבת לנגדו. והמשכיל ידע להעזר בזה לתועלת בנין ביתו.
ראיתי שנהגו כך, ועלתה בידם.
נ. ב. אמת הוא שצורת החיים צריכה שתהיה משותפת, אך אין שמירת השטחים הטריטוריאלים של כ"א סתירה לזה כלל.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 04/10/2010 18:34:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 12:09 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  |
באחד האשכולות הסמוכים, נכתב, שראוי לאשה שתהיה נכנעת לבעלה. דבר זה אינו נכון לענ"ד. שכן אם נשמרים השטחים הטריטוריאלים של כל אחד, מבלי להכנס אחד לשטחו של השני, אין הגדרה זו נכונה.
18:34:41 |
|
לאחר כל הרמב"ם שהבאת והסברת יפה את ההלכות המחיבות את הבעל והאשה, כתבת דבר ללא משמעות! מה זה שיטת העבודה הזו, שכל אחד יתפוס לעצמו פיה ויסדר אותה לעצמה לפי רצונו?
מצאתי גם בפרויקט השות קיצור של דעת חכמים בענין: משיבת נפש בראשית פרק ג | | | והוא ימשול בך ומאשר חמה ולבנה יוצאים בחלון א' בממשלה אחת בשוה וע"י קיטרוג נתמעטה וכן חוה. ע"כ רמז חמה לזכר ולבנה לנקיבה כמו שאבאר בפ' וישב. ועוד נ"ל שרבקה לא נכנעת היתה בשלימות תחת יצחק בעלה כמו שנמצא שבאתה לדחות אותו לבטל רצונו בעל כרחו עם עשו, ואף כי כוונה ולש"ש, מ"מ היה לה לבקשו תחילה על בנה ולהודיעו מעלות יעקב על עשו, ועל שבאתה להתריס נגדו ואינה נכנעת אחר רצונו יצא ממנה רשע, וכבר אמרז"ל אין לך אשה כשרה אלא שעושה רצון בעלה. ואמרז"ל "מה טובתה של יעל שבאת תשועה גדולה על ידה אשה כשרה היתה ועשתה רצון |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 12:23 |
|
| |
בדיוק בעבור טענה זו, כתבתי את השורה הבאה:
| אדםשתאנוש כתב: |  | נ. ב. אמת הוא שצורת החיים צריכה שתהיה משותפת, אך אין שמירת השטחים הטריטוריאלים של כ"א סתירה לזה כלל. |
|
ואמשול משלים קיצוניים ומגוחכים.
אף אם יסבור האיש שאופן שפיתת הקדרה יאות יותר ממזרח למערב, כיון שהאשה הניחתו מצפון לדרום, אל לא להסיטה מאופן הנחתה. - הרי שטחה של האשה.
ואם יאמר האיש שפירות וירקות הבאות מסוריה חייבות במעשר. על האשה למלאות רצון בעלה, ולעשרם בברכה. אף אם אין גבולות ארץ ישראל אלו עולות בקנה אחד עם מה שהחכימה בשיעורי גאוגרפיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 13:05 |
|
| |
כמוני כמוך בחורה שנקראת חזקה (אני לא בטוחה שמי שנראה חזק הוא באמת חזק אבל זה כבר דיון בפני עצמו) ובאמת בחורים נרתעים מהעבודה שלי, מצורת הדיבור שלי שהיא די החלטית ובטוחה בעצמה, מזה שאני תמיד יודעת איך הולכים וכו' אבל מאז שהבנתי שעם בחור חלש אין לי דרך להסתדר, ושאני חייבת לחיות עם גבר מאד חזק ועוצמתי. כמובן שבעקיבות מסכנה זו סגנון הבחורים שאיתם אני נפגשת השתנה ומאז אני מרגישה הרבה יותר נח בפגישות וגם לבחורים זה לא מפריעה הם דווקא נהנים. אני לא בטוחה שאני מפרשת את זה נכון אבל איך שנראה לי זה שיש לשתי הצדדים הרגשה של פרטנר בגובה העיניים מה שלא קיים בפגישות עם בחורים חלשים יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 13:12 |
|
| |
תודה לכל המגיבים.
מאהפלוס, אני אכן מחפשת בחור שיהיה חזק ממני, המחליט, עם הרבה עוצמה וכח ושילדנו ב"ה ידעו שהאבא הוא המוביל בבית.
אבי צוחק עליי ואומר שאני מחפשת בחור בן 40 וקשה למצוא בחור בן 22-23 בוגר.
מה עושים?
היכן אתה האחד שלי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 13:21 |
|
| |
א. בפגישות בחור מגיע מפוחד, חסר ביטחון, מי יותר בולט מי פחות, כשמגיע מולו בחורה חזקה זה מוריד את הביטחון העצמי, מה לעשות. אני לא חושב שבחור שניפגש איתך הוא חסר ביטחון, פשוט את מורידה לו אותו... ב. בחורים יקרים, גם הבחורה כמו זאת שכותבת על עצמה שהיא חזקה וכו' וכו' עדיין היא צריכה בחור וגם אם הוא מאוד חלש, הוא יותר חזק ממנה!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 13:21 |
|
| |
נראה לי שאנו מחפשות ממש את אותו בחור (; גם לי כל הזמן אומרים מה את מצפה ממנו הוא רק בן 24 וכו' אבל אני מאמינה שכמו שאני כזו יש גם אחד כזה ושאם אני התחתן עם בחור חלש וכל הזמן הצטרך לשמור על עצמי כדי שהוא יהיה החזק יהיה לי די קשה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 13:50 |
|
| |
חחחחחחחח
אני לא יודעת אם לצחוק או לצחוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 14:03 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | חחחחחחחח
אני לא יודעת אם לצחוק או לצחוק... |
|
מה מצחיק?
אני גם רוצה לצחוק!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 14:07 |
|
| |
פה יש תגובה מתאימה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 20:10 |
|
| |
דיון יפה, דעתי האישית..
בחור בראש שלו בד"כ במושכל ראשון הוא חושב שבחורה היא עדינה ופגיעה וכ"ו. לכן הוא מתנהג עדין בפגישה רק בשביל שלא יחשבו שהוא גס רוח. שימי את הדברים על השולחן, בלי כל החינחונים. תאמרי לו:יש לי דעות ואני כריזמתית בטירוף. אני יודעת שאולי ויש הרבה שלא מתאימים לי, אני מחפשת אחד שיתאים לי.. תתפלאי לשמוע, אם הוא האחד והמיוחד שלך, הוא יחייך ויראה לך מי הגבר פה..
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 20:29 |
|
| |
אני דוקא מחפש בחורה שרוצה בחור חזק, מעדיף את הבחורות חכמות ומוכשרות מה שיותר. אני די מצליח בתחום שלי...
המממ....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 21:19 |
|
| |
לדעתי לא הכל רואים בפגישה ואפילו לאחר כמה פגישות כי בפגישות הבחור הרבה יותר עדין ומחושב כדי לעשות רושם על הבחורה שהוא בחור טוב ורציני.ברור שאת צריכה לחפש בחור עם אופי חזק ולא ביישן אולי את גם צריכה להוריד פרופיל בפגישה כדי לא להראות לו שהוא מתחתן עם אישה שהיא גבר. יש לי אחות כזאת ולפעמים נדמה לי שהיא הגבר בבית ובעלה האישה, והם מסתדרים מצוין.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2010 22:32 |
|
| |
[quote] האם יש לכם חשש מבחורה עוצמתית?
ומטבע הדברים כאשר אני מגיעה לפגישה אני מרגישה שאני באה לראיון בחור ואין לי פחד מהפגישה (מה שכן יש בדר"כ לחברות שלי)
ומה שקורה שרוב הבחורים שנפגשתי איתם אני מרגישה שהם תינוקים למדי.
האם הייתם חוששים להפגש כם בחורה מסוג זה?
[/quote]
הבנתי מה את שואלת אבל לא הבנתי למה...
אם את באה לפגישה ואת משתלטת על הפגישה, את יוצרת אווירה לא נעימה אצל הבחור, את מורידה לו את הגבריות שלו..אם לי זה היה קורה, פשוט היתי נותן לה ומנסה כל הפגישה לא לפגוע בה באיזה קטילה מושחזת, ומוריד, כי בחורה כזו חסר לה בעדינות, במידות, ולטעמי בחן הנשי.... ולעצם הענין בחור שמגיע לפגישה מטבע הדברים הוא מתרגש, הוא מתוח, ואת באה ומוסיפה על כל זה כהנה וכהנה, ובמיוחד אם הפגישה מקבלת צורת ראיון, יכול להיות שמורידים סתם כי לא היה נחמד איתך.
אם רוב הבחורים שנפגשת איתם הם "תינוקים" מידי מסתבר שאת הורדת אותם, אז למה את חושבת שהם מפחדים ממך אולי הם היו ממשיכים???? ואלו שלא היו "תינוקים" אולי הורידו מסיבות אחרות, מדוע את חושבת שמפחדים ממך??
לא, לא מפחד להפגש עם בחורות "עוצמתיות" בתנאי שהמידות אצלהן בסדר גמור..
אה...ונפגשתי עם בנות כאלו....
 |
|
|
|
|
|