בית פורומים עצור כאן חושבים

מה לפני ? התורה או הקבלה\פילוסופיה, או שבאו במקביל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/10/2010 16:19 לינק ישיר 
מה לפני ? התורה או הקבלה\פילוסופיה, או שבאו במקביל

הקבלה והפילוסופיה חייבת להיות אחרי התורה ולא במקביל,

1, כי התורה דורשת לקיים את התורה בגלל יציאת מצריים ולא בגלל שהוא אלוקים וברא וכדומה, ולכן מוצדק לבקש רק מיהודים לקיים את התורה, 
והקבלה והפילוסופיה דורשת לקיים את התורה בגלל שיש אלוקים והוא ברא למטרה וכדומה, ולכן חייב כל כלל האנושות לקיים את התורה, ולא רק היהודים,

2, התורה בא לשלול אלילות בזה שהוא התגלה לנו, הקבלה והפילוסופיה באים לפתור את בעית אי ההיתגלות,
כלומר כל זמן שאלוקים התגלה במציאות לא צריך קבלה ופילוסופיה,

מצד שני הפילוסופיה והקבלה הייתה כבר לפני התורה, והתורה בא לפתור בההיתגלות, לומר שלא צריך את הפילוסופיה ובקבלה,

1, למשל ספר איוב שמשה רבינו כתב (תרגם לדעת האבן עזרא)
2, בני האלוקים בתורה שווה לאמונות שבספר איוב שהתורה בא לשלול למעשה, 
3, הקרבנות והשעיר באים לנחם את אלה שהאמינו בקבלה, (הרי לפני חטא העגל לא תוכנן בכלל קרבנות וכן המשכן)  

יוצא איזה מין פרדוקס, מי שמאמין בהתגלות לא צריך את הפילוסופיה והקבלה, ומי שלא מאמין צריך את הפילוסופיה והקבלה,

בוודאי שלא יכול להיות שהתורה והפילוסופיה\קבלה באים במקביל   

מה דעתכם ???

תוקן על ידי maxmen ב- 04/10/2010 16:22:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 16:31 לינק ישיר 

מקס

אם באמת מציקה לך השאלה הזו, אז תעיין בהקדמת ותחילת ספר האמונות והדעות לרס"ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 16:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 17:11 לינק ישיר 

יוחנן:
אני בעצם לא שואל אני חושב לקבוע שזה כך בעזרתכם אם הטיעונים שלי נכונים,

החכם: (מה המילת נגד מילת הגוילם ?)
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 19:25 לינק ישיר 

בוודאי שלא יכול להיות שהתורה והפילוסופיה\קבלה באים במקביל   

מקסמן,

ככל הידוע לי הגרי"ד סבר שהתורה והפילוסופיה באו במקביל - וישנו סיפור מפורסם של הרב יונתן זקס, רבה הראשי של אנגליה, ששאל את הגרי"ד איך מתארים גישה פילוסופית יהודית, מה הופך את הדבר ליהודי, ואם יש דבר כזה בכלל. והוא ענה לו שמה שהופך את הדבר ליהודי הוא שהמקור שלו הוא מהר סיני והפילוסופיה היהודית נמצאת בתוך ההלכה. ההלכה בעיניו היא מסכת של רעיונות ואידאות ולא רק של נורמות, ההלכה אצלו היא לא מה הכוונה לעשות או מה המובן הפשוט של המילים. כשהוא מדבר על איש ההלכה הוא לא חושב על פוסק, הוא חושב על למדן - וכמו שהקב"ה נתן צווים בתורה הוא גם נתן מסכת של רעיונות. ומה שמוטל על אדם מישראל, זה להבין את הרעיונות של ההלכה .  בהלכה אתה פוגש את הקב"ה באופן כפול, אתה פוגש אותו כמלך מצווה, ואתה פוגש אותו כמורה דרך שמדריך אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 19:46 לינק ישיר 

ריב:
אני יודע מה אומרים ומקובל,
אבל אני שואל איך ? הרי וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 20:18 לינק ישיר 

מה פירוש איך ?

כמו שהקב"ה נתן צווים בתורה הוא גם נתן מסכת של רעיונות. התורה והפילוספיה חד הם והמקור שלהם הוא מסיני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2010 22:11 לינק ישיר 

riv כתב:

מה פירוש איך ?

כמו שהקב"ה נתן צווים בתורה הוא גם נתן מסכת של רעיונות. התורה והפילוספיה חד הם והמקור שלהם הוא מסיני

בודאי למדת איוב, הספר בעצם אומר בקיצור שעד ההיתגלות היה ויכוח פילוסופית וההיתגלות פתר את כל הבעיות הפילוסופיות,
לומר שיש צורך בפילוסופיות וקבלה רק עד ההיתגלות, ברגע שיש היתגלות לא צריכים אותם,
ולכן לא יכול להיות שהם באים במקביל,

שוב: אברהם אבינו חקר ודרש וכו' עד שהציץ עליו בעל הבירה, 
לומר שהציץ עליו זוהי העיקר והתשובה לחקר ודרש,

רצוני לטעון שכל עניין ההיתגלות היא תשובה לפילוסופיה וקבלה כלומר זה בא אחרי או לפני, בוודאי לא במקביל,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 06:58 לינק ישיר 

מקסמן,

עם כל הכבוד לרצונך לטעון שכל עניין ההיתגלות היא תשובה לפילוסופיה וקבלה כלומר זה בא אחרי או לפני, בוודאי לא במקביל, הבאתי דעה שסוברת שהתורה והפילוסופיה באו במקביל. ( ישנם כמה וכמה חכמים נדמה לי שאצליהם הנביא והפילוסוף עומדים באותה מדרגת השגה - אם אני אינני טועה בניהם ה'משך חוכמה' ורבינו בחיי - אני אשתדל למצוא את המקור) 
בהנחה שאתה אינך חושד בגרי"ד שלא  למד איוב או שלא ידע את קורותיו של אברהם אבינו - מדבריו אנו למדים שהמסקנות שהוא הוציא מלימודו שונות משלך, ולדידו התורה והפילוסופיה באו במקביל - אז אתה יכול שלא לקבל את דבריו - או שאתה יכול להתחיל לחשוב אחרת על הדברים. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 10:24 לינק ישיר 

riv כתב:
מקסמן,

עם כל הכבוד לרצונך לטעון שכל עניין ההיתגלות היא תשובה לפילוסופיה וקבלה כלומר זה בא אחרי או לפני, בוודאי לא במקביל, הבאתי דעה שסוברת שהתורה והפילוסופיה באו במקביל. ( ישנם כמה וכמה חכמים נדמה לי שאצליהם הנביא והפילוסוף עומדים באותה מדרגת השגה - אם אני אינני טועה בניהם ה'משך חוכמה' ורבינו בחיי - אני אשתדל למצוא את המקור) 
בהנחה שאתה אינך חושד בגרי"ד שלא  למד איוב או שלא ידע את קורותיו של אברהם אבינו - מדבריו אנו למדים שהמסקנות שהוא הוציא מלימודו שונות משלך, ולדידו התורה והפילוסופיה באו במקביל - אז אתה יכול שלא לקבל את דבריו - או שאתה יכול להתחיל לחשוב אחרת על הדברים. זה הכל.

ריב: אני רוצה שתביני אותי, אני יודע מה חכמינו אומרים וחושבים בעניין אני לא בא לריב איתם אני שואל וטוען שיש כאן פרדוקס כביכול, שכל הסיפור של איוב והתורה בעצם ההיתגלות בא לפתור את הבעיה של הפילוסופים והקבלה, ולכן הם לא יכולים להיות מקבילים,
ומי שרוצה לטעון שהם מקבילים, בעצם הוא לא מאמין בהיתגלות ויטען שזה משל, הרי או זה או זה, או שהיה התגלות אז לא צריך את הפילוסופיה,  או שהיה משל אז חייבים את הפילוסופיה,

אני רק מעלה טיעון ומבקש לדעת קודם האם מבחינת לוגי זה נכון או לא,
ולכן חבל לצטט דעות בעניין שידוע לכולנו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 11:14 לינק ישיר 

שום פרדוקס,
אלו שתי דרכים שמשלימות זו את זו , לגמרי בלי התגלות א"א או לפחות קשה מאוד (ראה גם באשכול על ה"אש קודש"), מאידך התגלות הוא מציאות שאינה כסדר הטבע (לפחות בזמן הזה, ובעצם ברוב הזמנים והמקומות...) ואין בה תיקון של המציאות הטבעית , בגדול אפשר להעמיד את הסוגיא גם סביב מחלוקת הרמב"ם והרמב"ן האם "עולם כמנהגו נוהג" או שמא "כולו ניסים", לטעמי זה תלוי במתבונן, ונכון וראוי לחכם לאזן בין צורות ההסתכלות הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2010 12:08 לינק ישיר 

פילוסופיה = תורת ההגיון- להוגי דעות שונים יש הגיון והגות אישית.
קבלה = דבר שעובר בקבלה- ממשה . האם הגותו של האר"י ושל רח"ו- למשל.   הגות פרטית ואישית ולא קיבלו אותה בקבלה? אז למה זה נקרא קבלה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה לפני ? התורה או הקבלה\פילוסופיה, או שבאו במקביל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext