| נשלח ב-18/10/2010 17:00 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  |
לא הבנתי- מי זה האני שאליו אתה מכוון- למה צריך אותו- ומנין לך שהוא קיים- ומה הוא מוסיף לדיון כאן?
|
| ה"אני" הזה הוא בדיוק מי ששואל את כל השאלות לי או לך או לשכל
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 04:31 |
|
| |
אסטרו נט: בעלי חיים אינם פועלים לפי רגש אלא לפי אינסטינקט. בעל חי אינו מחליט לעולם מתוך מחשבה, אלא מתוך דחפים טבעיים שנוצקו בו מלידתו. בעלי חיים נטולי בחירה הם לחלוטין [כידוע], ואינם יכולים לשנות מטיבעם מרצונם מאום. וצודק בכך חזן גדול.
צודק חזן גדול גם בכך שראוי לפתוח אשכול חדש בנושא "מיהו האני", אילו רק היה חומר בידי על הענין הייתי עושה זאת. [לMAXMEN שהיטיב להגדיר את הדברים, אני קורא שהיה פשוט לו שישנו "אני" שהוא חיצוני לשכל והיצרים, מעניין מניין].
דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 10:13 |
|
| |
האינסטינקט הוא מעשה שנעשה ללא מחשבה, אך כולל שליפת מידע מהזיכרון ורגש.
כמו כן לא כל האינסטינקטים מולדים, חלק נכבד מהם נרכשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 04:34 |
|
| |
שליפת מידע מהזיכרון והרגש, אינה הכרעה, זה טבע. וכן אינסטינקטים נרכשים אינם מלמדים על הכרעות, הם טבעים בלבד. בעל חי מתפקד ללא שכל, וללא הכרעות, הכל נעשה מתוך טבעים כלשהם, כך שהרגש ג"כ אינו מכריע בכלום, הוא רק מתפקד כרובוט. דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 15:21 |
|
| |
איך מגיע כאן חיות, ומנין שאין להם שכל ?
אין לי מושג מה דעת המדע בעניין,
אבל אני אשאל אותכם כמה שאלות ולפי זה אפשר לראות האם יש להם שכל,
לביאה: מניקה את גוריה כי כך צריך לעשות ? או שהיא מודע לזה שאם לא הגורים ימותו,
הגור לא מתקרב לצוק כי כך אמא עושה או שהיא מודעת לתוצאות,
ואפי' אם נאמר שהיא לא מתקרבת כי האמא לא מתקרב, אז יש כאן גם הבנה שיש לסמוך על אמא,
וכן על זו הדרך אפשר לחשוב על הרבה דוגמאות כאלה ולהגיע למסקנה שיש להם הרבה שכל,
האם אין להם בחירה ? אני גם חושב שיש להם בחירה,
כי אם היא מודעת שהגור ימות אם לא תניק אותו, אז אוטומטית יש לה את האפשרות כן או לו, וכן בדוגמא של הצוק
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 22:38 |
|
| |
זה לא שכל אלא אינסטינקט נרכש. שכל זה היכולת לחשוב ולהסיק מסקנות מבלי ללמוד מאחרים ומבלי להתנסות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:42 |
|
| |
| אסטרו_נט כתב: |  | | זה לא שכל אלא אינסטינקט נרכש. שכל זה היכולת לחשוב ולהסיק מסקנות מבלי ללמוד מאחרים ומבלי להתנסות. |
|
לא נכון, שאלתי האם היא מודעת לתוצאות מעשיה, ואם כן יש לה שכל,
שמעתי פעם על ניסוי שעשו חוקרים,
הם שמו זכוכית בין שני שולחנות, ושמו חתול על השולחן והחתול פיחד לעבור את הזכוכית,
ודווקא ששמו תינוק, התינוק לא פיחד, יוצא שהחיות נולדות עם יותר שכל,
דווקא האדם חייב ללמוד, ולכן ההיתפתחות המינית אצל האדם מאוחרת בכדי שיהיה לו זמן ללמוד,
מה שאין כן החיות,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 09:47 |
|
| |
מהי ההגדרה המדויקת שלך לשכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 11:43 |
|
| |
MAXMEN: אין לבעלי חיים בחירה, זה ברור ומבואר. כל הדוגמאות שהבאת לא מוכיחות על אפשרות בחירה, אלא על טבעים מפותחים מינימליים. וגם אם יש להם שכל, הרי זה רובד נמוך ושונה מהשכל האנושי. [לעולם תוכל לצפות מראש את התנהגות הבעלי חיים, משא"כ האדם שאף פעם אינו בר צפי מוקדם מוחלט]. עכ"פ אנו דיברנו על הרגש שאינו בר הכרעה. וזה דבר מוכח וברור. דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 11:44 |
|
| |
MAXMEN: אין לבעלי חיים בחירה, זה ברור ומבואר. כל הדוגמאות שהבאת לא מוכיחות על אפשרות בחירה, אלא על טבעים מפותחים מינימליים. וגם אם יש להם שכל, הרי זה רובד נמוך ושונה מהשכל האנושי. [לעולם תוכל לצפות מראש את התנהגות הבעלי חיים, משא"כ האדם שאף פעם אינו בר צפי מוקדם מוחלט]. עכ"פ אנו דיברנו על הרגש שאינו בר הכרעה. וזה דבר מוכח וברור. דוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2010 13:17 |
|
| |
אכן הנושא קצת סטה ממסלולו המקורי.
ובענין מיהו האני בהחלט ראוי לפתוח נושא חדש ויפתח בקרוב בל"נ.
ואנא חיזרו כאן לנושא המקורי.
|
|
|
|
|