בית פורומים שידוכי חרדים

מה עושים במצב שכזה? האם לדחות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2010 11:30 לינק ישיר 
מה עושים במצב שכזה? האם לדחות?

נקבעה עבורי פגישה לעוד שבוע עם בחור x.

ואתמול ענה תשובה חיובית בחור y העונה על כל הדרישות (שחיכתי מאוד לתשובתו).

האם לעניין לדחות את הפגישה שאמורה להתקיים בעוד שבוע ולהפגש אם הבחור y?

ומצד אחד, אם אלך לפגישה עם הבחור ההראשון אלך עם הרגשה שלילית!

מה עושים????

תוקן על ידי הבניברקית ב- 07/10/2010 11:37:46

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 11:36 לינק ישיר 

1+1

תוקן על ידי הבניברקית ב- 07/10/2010 11:36:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 11:48 לינק ישיר 

לדעתי, לא עושים כאלו דברים!!!!
אין זו ממדת היושר הבסיסית שאדם צריך לילך בה.
וכיון שנקבעה פגישה, אין דוחין אותה.

לא נתברר לי מיהו הבחור הראשון.
אם כוונתך לבחור X, ז"א שהרגשתך השלילית היא, "אני מפסידה".
ואם כוונתך לבחור Y, ז"א שהרגשתך השלילית היא, "אני לא בסדר".

אם הנכון כאפשרות הראשונה, אין לי עצה, אלא להתחזק באמונה,
שכל זמן שאת הולכת בדרך הישרה, לא תפסידי כלום.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:04 לינק ישיר 

אחרי שקובעים פגישה לא נפגשים עם מישהו אחר!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2010 12:17 לינק ישיר 

במקרה שהתחלת להתעניין על בחור Y קודם שהתחלת להתעניין בבחור X אני חושב שאפשר לומר לבחור X שקבלת תשובה חיובית מבחור Y שחיכית לו הרבה זמן והיית עסוקה בו הרבה זמן. את מרגישה שבנסיבות כאלו את לא תוכלי להקדיש ל-X את התשומת לב אליו הוא ראוי, ועל כן את מעדיפה לצאת קודם עם Y. אם את מתארסת עם Y מה טוב ומה נעים, אם את לא מתארסת עם Y תשמחי ליפגש עם X בצורה נינוחה ובהשקעת כל הכוחות הראויים.

אני חושב שדברי אדםשתאנוש נכונים כשיש חוזה מחייב. כשמישהו התחייב למשהו אסור לעבור על המילה. אבל פה לא מדובר בחוזה, אלא מדובר בנורמה של התנהגות, של מוסר ושל יושר. במקרים כאלו, השאלה היא הרבה יותר מורכבת, וצריך לקחת בחשבון לא רק הנתונים היבשים, אלא גם הרגשות של הנפשות הפועלות.

אם את הולכת לצאת עם X רק בכדי לצאת ידי חובה, רוב הסיכויים הם שלא יקרה כלום, וגם X עצמו היה מעדיף לא להיפגש. לפיכך, מהראוי להיות גלויה עם X להסביר לו איך את מרגישה, ולקוות שהוא יבין אותך, ויבין שעדיף שאת תעשי מה שהכי טוב לך, ושבזוגיות, מה שהכי טוב לך הוא גם הכי טוב לו. (לא תמיד משפט אחרון זה נכון, אבל לרוב הוא נכון, ובמצב כזה, כשאין עדיין קשר בין אנשים אני חושב שהוא כן נכון.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:22 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

אם את הולכת לצאת עם X רק בכדי לצאת ידי חובה, רוב הסיכויים הם שלא יקרה כלום, וגם X עצמו היה מעדיף לא להיפגש. לפיכך, מהראוי להיות גלויה עם X להסביר לו איך את מרגישה, ולקוות שהוא יבין אותך, ויבין שעדיף שאת תעשי מה שהכי טוב לך, ושבזוגיות, מה שהכי טוב לך הוא גם הכי טוב לו.

לא נראה לי שכדאי, זה מאווד פוגע, עדיף ללכת עם סיכוים קלושים מאשר לפגוע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2010 14:31 לינק ישיר 

סינטזה כתב:
אחרי שקובעים פגישה לא נפגשים עם מישהו אחר!

לגמרי!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 14:38 לינק ישיר 

לכל אלו הסבורים שעל בניברקית להיפגש עם X, שתי שאלות לי אליכם.

1. האם אתם חושבים שהיא תוכל להתרכז ב X כשהראש שלה מלא ב Y?

2. בהנחה ש Y אכן יותר מתאים לה מ X, האם נכון הוא לצפות ממנה לוותר על חיים יותר מאושרים בגלל איזו שהיא ספק מוסרית? על ג' חמורות אנחנו אמורים למסור את נפשינו, בכדי לא לעבור על מצות לא תעשה צריכים למסור את כל כספינו, בכדי לקיים מצות עשה צריכים להוציא חמשית כספינו. כמה הקרבה נכון הוא לבקש מאדם בכדי לקיים ספק נורמה מוסרית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 15:06 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

2. בהנחה ש Y אכן יותר מתאים לה מ X, האם נכון הוא לצפות ממנה לוותר על חיים יותר מאושרים בגלל איזו שהיא ספק מוסרית? על ג' חמורות אנחנו אמורים למסור את נפשינו, בכדי לא לעבור על מצות לא תעשה צריכים למסור את כל כספינו, בכדי לקיים מצות עשה צריכים להוציא חמשית כספינו. כמה הקרבה נכון הוא לבקש מאדם בכדי לקיים ספק נורמה מוסרית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 15:25 לינק ישיר 

מעצבן, קשה, דפוק.

קרה לי מקרה כזה.

הולכים לפגישה עםע X כי בשום אופן לא מבטלים
ובעזרת ה' הכל יהיה בסדר!!

בלי לתכנן עוד תכנונים של
טוב, הוא יוריד, נתקדם
לא יוריד, נוריד
אחכ

הכל לא עובד!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 15:33 לינק ישיר 

בניברקית לא ליסחף. היושר וההגינות הוא הבסיס הכי חשוב לבניית קשר. אוי לך, אם הבחור שלך ירגיש שהוא לא יכול לסמוך עלייך. ועוד יותר גרוע יהיה לך בשביל עצמך, אם את לא ישרה והוגנת בכל מה שאת עושה. אני בהחלט רואה פה ריח של איזו שהיא בעיה מוסרית, רק אני חושב שבפרשייה מורכבת אין תשובות קלות.

לדעתי, את חייבת להיות הכי ישרה והכי גלויה עם הבחור, ולהסביר לו ששלא מרצונך הגעת למצב כזה, ושאת חושבת שהדרך שבחרת היא הנכונה, ושאת מבקשת גם את סליחתו וגם את הבנתו.

אם הוא בחור על רמה, הוא אכן יבין אותך, ויקבל את המקרה בהבנה.

רק דבר אחד אני מציע, שלא לומר ל-X שבחור Y יותר "מתאים" אלא להציג את זה שאת השקעת הרבה מאד כוח בקשר לשידוך Y ושאת לא מרגישה שאת יכולה לצאת עם X כשעומד לך על הפרק הצעה שכל כך השקעת בו.

X לא אמור לדעת שישנם בחורים שעולים עליו, ולמה להכאיב לו סתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 15:36 לינק ישיר 

למה זה עובד כך?

יש שדכניות.
ודרכן וודאי שלא כדאי לעשות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:05 לינק ישיר 

ברור שאם אני לא אלך לפגישה עם x (ואני חושבת שכן אפגש איתו) אני אסביר לשדכנית את האמת ושתעביר זאת לבחור את הדברים כמו שהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:11 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:

הולכים לפגישה עםע X כי בשום אופן לא מבטלים
ובעזרת ה' הכל יהיה בסדר!!

בלי לתכנן עוד תכנונים של
טוב, הוא יוריד, נתקדם
לא יוריד, נוריד
אח"כ

הכל לא עובד!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 16:13 לינק ישיר 

מעפיל כתב:

1.אם זה הזיווג שלה, כן

2.אתה יכול תמיד לשאול "אולי הבחורה שהציעו אתמול מתאימה לי יותר מזו" , נכון לעכשיו אף אחד לא יודע
 מה יותר טוב, היא חושבת שהיא יודעת אבל זה לא אומר כלום, ובהחלט כדאי לא לעבור על מוסריות שהיא יכולה 
 להגיע לביזיון של הבחור וזה די חמור.

תוקן על ידי סינטזה ב- 07/10/2010 16:14:57

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2010 16:21 לינק ישיר 

1. לכל אחד מאיתנו יש בחירה, ולדעתי אפשר לפספס את הזיווג. אולי Y הוא הזיווג שלה, רק שהוא התעצל מלענות. שורה תחתונה אדם צריך לפעול לפי ההיגיון ולפי המוסר, ולא לפי חשבונות שמים שאין לאף אחד מושג מה הם באמת.

2. ברור שאין לצאת עם מישהו ולחשוב אולי יש מישהו אחר יותר טוב. אבל פה אנחנו מדברים על מקרה שיש לה כבר בראש מישהו אחד, ואז השאלה היא אם לצאת עם מישהו אחר או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה עושים במצב שכזה? האם לדחות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext