בית פורומים שידוכי חרדים

הציעו לי שידוך ש....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/10/2010 12:08 לינק ישיר 
הציעו לי שידוך ש....

אני בעל תשובה 3 וחצי ושנים כבן 21, הציעו לי שידוך של בחורה מעירי צעירה ממני, אשר בעבר (4 וחצי שנים לערך) חיזרתי רבות אחרי אחותה הגדולה... היום אותה אחות גדולה כבר נשואה. מן הסתם המיועדת לא יודעת מזה, אבל לא חשוב, האם תהיה פאדיחה שפתאם אני יוצא עם אחותה הקטנה? או נניח אם נסגור קצת יהיה לא נעים לחיות כך שגיסתי יודעת שבעבר אהבתי אותה, בקיצור הבנתם את הפרוצדורה... מה דעתכם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:18 לינק ישיר 

סיפור מעניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:21 לינק ישיר 

נכון שזה קצת לא נעים.
אך אחותה הגדולה בטח יודעת שב-4 שניים עברו הרבה מים בברז שגנבתי מהמלון בטורקיה.
אנשים משתנים...
כך שלא נראה לי שזו סיבה להוריד את זה!

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2010 12:24 לינק ישיר 

מדובר במצב שאתה צריך לקחת בחשבון גם נורמות של הציבור החרדי, וגם הנורמות של הציבור החילוני. וכמו שהדינמיקה של תנועת ספינה מורכבת יותר מהדינמיקה של תנועת אוירון או צוללת מכיון שצריך לקחת בחשבון את תנועת הספינה גם במים וגם באויר בו זמנית, כך גם הדינמיקה של השאלה הזאת מורכבת יותר, מכיון שצריך לקחת בחשבון נורמות של שני ציבורים שאפילו מנוגדים אחד לשני.

אני חושב שבציבור החרדי מקובל לבחור להתארס עם אחות של אחת שהוא יצא איתה. אבל יש פה המון דברים שאנו לא יודעים, ולפיכך כרגע אי אפשר לענות על השאלה.

א. האם האחות גם חזרה בתשובה?

ב. מה היה האופי של הקשר בינך לבין האחות? רק חיזורים, או שהיה יותר?

ג. האם מקובל בציבור החילוני לבחור להתחתן עם אחות של בחורה שיצא איתה?

ד. האם המשפחה של המדוברת קיבלה את החזרה בתשובה שלה, ולפיכך יהיו מוכנים יותר לקבל נורמה שונה ממה שהם רגילים אליה?

ה. האם יש אפשרות בשבילך להעלות את הנושא עם המדוברת, ולשמוע את דעתה?

אחרי שתברר את הדברים האלו, נראה לי שכבר בעצמך תוכל לדעת את התשובה הנכונה.

בהצלחה בכל מקרה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:44 לינק ישיר 

המשפחה עצמה חזרה בתשובה לפני אולי 10 שנים אבל לא הייתי אומר חרדית דוסית, האמא עם כיסוי ראש והאבא בעל בית כזה עובד ולומד. המיועדת (18 וחצי) למדה כל הזמן במסגרת חרדית, והגדולה בתיכון דתי, כיום היא דתי לאומית כזאת או יותר נוטה לחרדי לייט או איך שתקראו לזה... וככה הם חונכו.. 

זה היה קשר ידידותי של כמה שנים טובות שמעולם לא התקדם מעבר לזה, בו הבהרתי לו הרבה פעמים שאני מעוניין בה ולפעמים היה נראה שהנה זה קורה, ותמיד קרה משהו.. אבל לא משנה אני באמת לא מעוניין להרחיב כי זה לא הנושא. בשלב מסויים התנתק הקשר הזה והמשכתי כל הזמן לנסות להשיג אותה(זה רק לצורך העניין). בסוף זה ירד לי ונכנסתי לישיבה וכו' וכו'..

מה שמקובל בציבור החילוני לא מעניין כי אף אחד מהצדדים לא שם.

היא לא בעלת תשובה.

אני לא חושב שכדאי לדבר איתה על זה כל עוד אפילו לא נפגשנו, מה גם שזה יכול לרדת מהר מאד אין לדעת. אם ארגיש שזה מתקדם לסגירה ודאי שאספר לה ואשמע את דעתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:47 לינק ישיר 

האם נכון יהיה לומר שכבר יש לך תשובה לשאלה שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 12:49 לינק ישיר 

בציבור החרדי אין מניעה להפגש עם אחיות, מכיון שפגישה לא מורה על שום דבר, אבל אני לא יודע מה היו טיב היחסים שלך אם אחותה כך שיכול להיות שזה שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/10/2010 12:57 לינק ישיר 

לא צדיק אין לי תשובה לשאלה.

זהו שהאחות הגדולה היא לא ממש חרדית ככה שזה לא בדיוק קשור. וחוץ מזה הקשר איתה לא היה בפגישות כמו בציבור שלנו אז זה ממש שונה. כדי שלא נסטה מהנושא שאלתי היתה, הצעת שידוך עם אחות של מישהי שבעבר היה לי קשר לא רשמי איתה, ויותר מהצד שלי הגיעו המון חיזורים....... יש כאן אי נעימות מסויימת, ובעתיד יכולה להיות הרבה יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 14:43 לינק ישיר 

אני חושב שיש שני פנים לשאלה שלך.

1. הראשון נקרא לזה הפן החברתי. והוא, האם מבחינה חברתית מקובל יהיה עליך, ועל המדוברת, ועל אחות שלה, להתחתן עם בחורה שחיזרת אחרי אחות שלה? אני חושב שכפי מה שכתוב באשכול הזה, התשובה נוטה שזה מקובל.

2. הפן השני הוא הפן הנפשי. פירוש, איך אתה תרגיש להיות נשוי לאשה שבעבר נמשכת חזק לאחות שלה. על שאלה זו, רק אתה תוכל לענות. ומבלי להכיר אותך או את המצב אני אומר, שלא נראה הגיוני שתכניס את עצמך למצב שכל החיים תחיה באי נעימות כל שהוא. אני גם חושב, שאם עדיין יש לך רגשות כלפי האחות, אל לך לצפות שבעוד שנה או עשר שנים הם יעלמו. זה לא חייב לקרות כך, ויכול לקרות גם ההפך, שמכיון שאתה בסביבה שלה, האש תבער במלוא עוצמתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 14:51 לינק ישיר 

היום אין לי שום רגשות אליה, אבל ברור שבגלל מה שהיה היא לא כמו כל אחת שאני יראה ברחוב. אהבתי מאד את התגובה שלך, וזה חומר למחשבה, תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2010 18:51 לינק ישיר 

מסובך מדי בשבילי, סורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:35 לינק ישיר 

בס"ד

כן. זו פדיחה. אי-נעימות קטנה.

אלו החיים.

מה יצא? נפגשתם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/10/2010 16:29 לינק ישיר 

לא, עוד לא. במוצאי שבת....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 16:29 לינק ישיר 

בנתיים נפגשים כשהמיועדת כמובן לא יודעת מכלום, ואני בלחץ.
ה' יעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 23:17 לינק ישיר 

ממשיכים לפגישה שניה. זה מתחיל להלחיץץ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 01:21 לינק ישיר 

בהצלחה!! 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הציעו לי שידוך ש....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext