בית פורומים עצור כאן חושבים

יהדות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2010 11:55 לינק ישיר 

מה זה יהודי? (לא קראת מה שכתבתי לעיל, בהודעה קודמת, ושם: "לו רק מפני שעצם השאלה ניתנת לעשרות פרשנויות: מה זה להיות יהודי?")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 11:59 לינק ישיר 

למה להיות יהודי? באמת לא כדאי להיות יהודי, אין כל סיבה נורמלית בעולם להיות יהודי. העם היהודי הוא עם לא נורמלי בכל קנה מידה. איך אומרים - לגוי שבא להתגייר? מה לך אצל אומה זו, וכו'.
שאלו פעם- מה היה קורה עם אלוקים היה בוחר בעם אחר לעם נבחר? התשובה- אז עם אחר היה סובל.,
אז באמת לא כדאי להיות יהוד. אבל מה לעשות נולנדו יהודים, אין לנו ברירה אחרת, לכך נוצרנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 12:07 לינק ישיר 

בגלל שנולדנו ליהודים אנו צריכים לתנהג כיהודים? למה? למה עלי לקום מוקדם כל בוקר בכשעה (להתפלל), מדוע לאכול כשר, רק בגלל שנולדתי? ואם לא בא לי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 12:12 לינק ישיר 

החופש
הרי ענית בעצמך- "לו רק מפני שעצם השאלה ניתנת לעשרות פרשנויות: מה זה להיות יהודי?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 12:14 לינק ישיר 

החופש_לדעת כתב:
בגלל שנולדנו ליהודים אנו צריכים לתנהג כיהודים? למה? למה עלי לקום מוקדם כל בוקר בכשעה (להתפלל), מדוע לאכול כשר, רק בגלל שנולדתי? ואם לא בא לי?

קודם כל עכשיו אתה שואל על להתנהג, זה כבר לא שאלת האשכול,
ובכן בוודאי שאתה חייב להתנהג כפי מנהג המקום, את זה מבין כל ילד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 12:20 לינק ישיר 

מקס, אתה חמוד אתה, בוחר על מה לענות וממה להתעלם. טרם ענית לי על השאלה מה זה להיות יהודי. אם זו סתם הוויה פסאיבית, פשוט לחיות תחת "טייטל", כלומר שבתעודת זהות כתוב שהלאום הוא יהודי, ותו לא - כי אז אין לי שום שאלה. מרגע שללהיות יהודי יש משמעות אקטיבית כלשהי, נשאלת השאלה: למה? מה מחייב אותי?

ירוחם, גם אתה מוזמן לשהיב, בעיקר על זה: מרגע שללהיות יהודי יש משמעות אקטיבית כלשהי, נשאלת השאלה: למה? מה מחייב אותי?

תוקן על ידי החופש_לדעת ב- 11/10/2010 12:22:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 12:48 לינק ישיר 

קודם כל יהודי זה שנולד לא יהודיה- או התגייר- לא בהכרח אצל הרב שרמן.

את האקטיביות בחיי היהודי, בוחר היהודי בעצמו,, אם הוא מאמין -ובמה הוא מאמין, אבל יהודי כאמור הבוחר להיות אתאיסט מובהק ושונא חרדים ודתיים להכעיס, ומתאב כל מה שמריח יהודי, הוא בכל זאת יהודי.
הרי נניח כי יהודי לא ירצה להיות יהודי, את עורלתו- שחתכו לו בברית הוא לא יוכל להשיב. ועוד חידוש אחדש לך יש היום והיו בעבר הורים יהודים שלא מלו או לא רצו למול את בניהם,  גוי  מהול נקרא ערל- יהודי לא מהול לא נקרא ערל.
כאמור אתה חופשי לדעת. אתה חופשי להתנהג-במסגרת החוק והמוסר החברתי- כראות עייניך. זבוטינסקי כתב- חופשי אדם בכל- אף למות מחוסר כל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:01 לינק ישיר 

ירוחם, יהודי זו הגדרה אבסטרקטית, לא עובדה פיזיולוגית. מי שבוחר לא להגדיר עצמו יהודי הוא בעיניו לא יהודי גם אם נולד לאם יהודיה. מה? מי שנולד להורים חסידים הוא חסיד גם אם החליט להיות "מתנגד"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:01 לינק ישיר 

החופש_לדעת כתב:
מקס, אתה חמוד אתה, בוחר על מה לענות וממה להתעלם. טרם ענית לי על השאלה מה זה להיות יהודי. אם זו סתם הוויה פסאיבית, פשוט לחיות תחת "טייטל", כלומר שבתעודת זהות כתוב שהלאום הוא יהודי, ותו לא - כי אז אין לי שום שאלה. מרגע שללהיות יהודי יש משמעות אקטיבית כלשהי, נשאלת השאלה: למה? מה מחייב אותי?

ירוחם, גם אתה מוזמן לשהיב, בעיקר על זה: מרגע שללהיות יהודי יש משמעות אקטיבית כלשהי, נשאלת השאלה: למה? מה מחייב אותי?

טוב אני הנסה להסביר לך, מבחינתי (ומבחינת כל אדם לדעתי) שנולדתי יהודי אני ידאג לטובתי ולטובת משפחתי ועמי ומדינתי,
עד כאן ברור,
ובדיוק כך הייתי עושה אם הייתי נולד לעם אחר,
כל מי שעושה ההפך ? הוא אדם רע ומסוכן למשפחה ולעם שלו,

עכשיו: והיות שהמשפחה שלנו היא ותיקה מאוד, לכן יש לה הרבה חוקים, 
ברצונך לשנות ? למה לא !!
ברצונך להחמיר ? למה לא !!
אבל בהסכמת כל או רוב המשפחה\קהילה\חברה,

לגבי כי כך בא לי: 
אתה גורם לכל החברה עוול נורא, כי אז החברה נכנסת למצב של הגנה, כמו בכבישים וסמים וכדומה,

ראה אבן עזרא יפה והנה
ודעת הלשון איננה דעת בעצמה,
כי אם כנגד אחר שיבין. ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים,
כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים,
אין צורך למעקה ומזוזה.
ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר.

אומר האבן עזרא מה אתה בוכה לי על חוקים ? אנחנו גרמנו להם !! כי אם נולדתי בהודו ? לא צריך בתי משפט לגנבה רציחה ועשק ועדות שקר,

יוצא מכל זה, שהנכון היא לתקן איפה שאנו, ולא לבכות למה לא נולדתי שוודי או קנדי, 

תוקן על ידי maxmen ב- 11/10/2010 13:04:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:03 לינק ישיר 

איפה דודי ? קברתם אותו עמוק באדמה ? דודי השמיע קול שנוכל להתייחס אליך !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:08 לינק ישיר 

מקס, אני חושב שהטיעון שלך הוא מרחקי לכת! במילים אחרות, אתה בעצם אומר שיהודי חייב להגדיר את עצמו כיהודי, אחרת הוא עושה עוול (מוסרי?) לעם היהודי.

ולדידי פשוט שאין שום עוול בכך שהחלטתי לא להיות יהודי (אני מדבר כמובן בדרך משל). כי בניגוד לכך שיש עוול בהחלטתי לעשן סמים ולנהוג בה בעת, כי אני עולל להזיק לזולתי, בהגדרתי האישית את עצמי ובנקטיתי אני במעשיי (שאינם מזיקים לאיש), אין שום עוול. זו עצם זכותי, הזכות הבסיסית, להגדיר בעצמי את עצמי. עם כל הכבוד למשפחתי, למורשתי, וכו' אינני מחויב לה כהוא זה. אם אחליט שנכון, שכדאי, שחשוב להיות מחויב לה אהיה מחויב לה, אם אחליט שלא, זאת זכותי המלאה לא להיות מחויב לה. לכן אני סבור שהשאלה למה להיות יהודי אינה ברת פתרון, כי אין תשובה למה, יש רק תשובה מדוע כדאי, מדוע נכון, מדוע חשוב להיות יהודי. וזו תשובה שיכולים לא להסכים לה, כלומר אלו הן שאלות שהתשובות עליהן הן בעלות מימד אינדיבידואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:15 לינק ישיר 

מקס, אני חושב שהטיעון שלך הוא מרחיק לכת! מה שאתה בעצם אומר, במילים אחרות, הוא שיהודי חייב להגדיר את עצמו כיהודי, אחרת הוא עושה עוול (מוסרי?) לעם היהודי.

ולדידי פשוט שאין שום עוול בכך שהחלטתי לא להיות יהודי (אני מדבר כמובן בדרך משל). כי בניגוד לכך שיש עוול בהחלטתי לעשן סמים ולנהוג בה בעת, כי אני עלול להזיק לזולתי, הנה בהגדרתי האישית את עצמי ובנקיטתי אני במעשיי יהיו אשר יהיו (כל עוד אינם מזיקים לאיש), אין שום עוול. זו עצם זכותי, הזכות הבסיסית, להגדיר בעצמי את עצמי. מי שכופר בזכות הזו של כל אדם להגדיר את עצמו, מדבר בשפה אחרת מזו שאני דובר.

עם כל הכבוד למשפחתי, למורשתי, וכו' אינני מחויב לה כהוא זה. אם אחליט שנכון, שכדאי, שחשוב להיות מחויב לה אהיה מחויב לה, אם אחליט שלא, זאת זכותי המלאה לא להיות מחויב לה. לכן אני סבור שהשאלה למה להיות יהודי אינה ברת פתרון, כי אין תשובה למה, יש רק תשובה מדוע כדאי, מדוע נכון, מדוע חשוב להיות יהודי. וזו תשובה שיכולים לא להסכים לה, כלומר אלו הן שאלות שהתשובות עליהן הן בעלות מימד אינדיבידואלי.

[בשגגה שלחתי הודעתי הקודמת בלי לעבור עליה, ותקלה טכנית של הייד פארק (היודעים לשמצה בתקלותויהם הרודפות זו את זו כבשרשרת) מונעת ממני לתקן על אתר, ולפיכך שבתי לפרסמה במתכונתה המתוקנת]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 13:52 לינק ישיר 

החופש_לדעת כתב:
מקס, אני חושב שהטיעון שלך הוא מרחיק לכת! מה שאתה בעצם אומר, במילים אחרות, הוא שיהודי חייב להגדיר את עצמו כיהודי, אחרת הוא עושה עוול (מוסרי?) לעם היהודי. 

היא נכונה ואמיתית, אותו עניין לגבי כל האנושות, מי שהמציא את המכוניות גרם וגורם ל1,300,000 הרוגים בשנה,
כל התנהגות לטוב ולרע משפיע על כולם לטוב או לרע, (הבעיה היהודית היא שולית) 

ולדידי פשוט שאין שום עוול בכך שהחלטתי לא להיות יהודי (אני מדבר כמובן בדרך משל). כי בניגוד לכך שיש עוול בהחלטתי לעשן סמים ולנהוג בה בעת, כי אני עלול להזיק לזולתי, הנה בהגדרתי האישית את עצמי ובנקיטתי אני במעשיי יהיו אשר יהיו (כל עוד אינם מזיקים לאיש), אין שום עוול. זו עצם זכותי, הזכות הבסיסית, להגדיר בעצמי את עצמי. מי שכופר בזכות הזו של כל אדם להגדיר את עצמו, מדבר בשפה אחרת מזו שאני דובר.

אני לא מכיר מעשה אחד כזה שלא מזיק או מטיב, או ישיר או עקיף, (כל העניין של זכויות היא הבלוף של הנאורות ורק השליה, אין כאן בעולם הזה זכויות רק חובות, ואין לזה קשר לאלוקים או לדת)

עם כל הכבוד למשפחתי, למורשתי, וכו' אינני מחויב לה כהוא זה. אם אחליט שנכון, שכדאי, שחשוב להיות מחויב לה אהיה מחויב לה, אם אחליט שלא, זאת זכותי המלאה לא להיות מחויב לה. לכן אני סבור שהשאלה למה להיות יהודי אינה ברת פתרון, כי אין תשובה למה, יש רק תשובה מדוע כדאי, מדוע נכון, מדוע חשוב להיות יהודי. וזו תשובה שיכולים לא להסכים לה, כלומר אלו הן שאלות שהתשובות עליהן הן בעלות מימד אינדיבידואלי.

אתה חייב למשפחתך את הכל, אין חולק על זה, רק מה אפשר לברוח רחוק וכדומה, אבל שוב מנין לך הזכות לקחת מאמא שלך לא לראות אותך ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 14:22 לינק ישיר 

מקס, אתה רציני?

תוקן על ידי החופש_לדעת ב- 11/10/2010 14:20:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 14:40 לינק ישיר 

החופש_לדעת כתב:
מקס, אתה רציני?

כן כן צדיק אני רציני לגמרי,
כל אדם כפרט הוא חלק של האנושות, ושכזה כל מעשיו בסתר ובגלוי משפיע עליו ועל כולם,

החברה ככלל נותנת לך כמעט הכל, במילא לבגוד בה היא רע ובלתי אחראי, ולא משנה הם אתה שוודי או יהודי,

עכשיו: האנושות בנויה כהיום בסוגי קהילות וכל קהילה או שתורמת לאנושות או שלא,
ולכן שנברח מקהילה X לקהילה Y לא יעזור לנו כלום בכל מקום נצטרך להתנהג לפי חוקי המקום,
והאנושות תשפוט האם הקהילה תורמת או לא, למשל יש קהילות\מדינות שלא תורמת ורק מזיקות אז האנושות לא תורמת לה והיא הולכת לאבדון,
ואיך הקהילה הגיע למצב שלה ? בגלל הפרט כמובן, כל הפרטים עשו מה שבא להם, והבן ואני גם ירויח מזה כנ"ל כי כל פרט שמתנהג טוב ? כולנו מרויחים מזה,
ראה כמה סובלים הפלסטינים בגלל הפרטים שעושים מה שבא להם ומה שדעתם אומרת להם,  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יהדות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext