בית פורומים עצור כאן חושבים

איך זה שאלוקים עוד קיים ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2010 22:48 לינק ישיר 
איך זה שאלוקים עוד קיים ???

כבר אדם וחוה היתחבו ממנו,
קין שיקר לו,
נח מקטני אמונה היה,
נמרוד כשמו כן הוא,
איוב וחבריו כבר שאלו והכחישו ושאלו,
עבדי ע"ז היה אבותינו במצרים,
הוא כבר התגלה לנו, ובכל זאת לא האמינו, במדבר = עגל , בארץ = ע"ז
עד שהגיעו היוונים והחליטו שאם יש ? אז יש אחד רק ! (טוב אפשר לנשום ? לא ! אולי אין בכלל ?)
מאז (2500 שנה) ועד היום, זה אומר כן וזה אומר לא,

האם זה נשמע הגיוני ?
אם יש אז אחד ? אז תחליטו שיש ! 
ואם אין ? אז תחליטו שאין ! 
ואם לא מחליטים ? אז על דברו\חשבו ע"ז בכלל !

מסקנה:
אנו צריכים אותו בין אם הוא קיים בין אם ח"ו לא,
אלה המכחישים צריכים אותו בכדי להכחיש,
אלה המאמינים צריכים אותו לצרכיהם,
יוצא שגם המאמינים וגם המכחישים נמצאים באותו אדם,  (קשה לי להסביר למה, אולי רדף היקר יסביר ?)

אנו בעצם משקרים אלפי דורות,
שטוב לנו איתו ? אנו איתו !
שלא טוב לנו או מפריע לנו ? מכחישים אותו !
והמכחישים צריכים אותו כל הזמן בכדי להכחיש אותו, (כלומר: צריך הוא להציץ מדי פעם בכדי לקיים אותו שנוכל להכחישו)

(בשום דבר אחר זה לא קיים, לא בחלומות ולא באגדות, כלומר האדם שמגיע לבגרות כבר לא מכחיש חלומות ואגדות, פשוט לא חושב עליהם,)

אז איך אלוקים אדירים אתה עוד חי וקיים ????
מה לא עשו ממך ? גשמי ,,, רוחני,,, עד אין סוף דמיונות,,,,
כן קיים לא קיים ח"ו,,,, כבר אלפי דורות,,,

ובכל זאת לא שכחנו, (המאמינים והמכחישים, לחוד, והם ביחד בתוך עצמינו) 

(מעניין למה המדע עוד לא המציא מכשיר מדידה לאדם, כמה אחוז ממנו מאמין וכמה מכחיש,
והמכשיר צריך לקחת בחשבון גם את ההכחשה, כי היא גם חלק מהאמונה, ואז אולי לא צריך מכשיר בכלל,) 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:43 לינק ישיר 

מקסמן
אתה עורם חבילי קושיות, כביכול כולם קשורים לנושא אחד: יש או אין אלוקים, ולא מינה ולא מקצתיה.
א- אדם וחוה שהתחבאו ממנו. הכחישו את קיומו? [תכניס לאשכול של בראשית: מדוע התחבאו אדם וחוה?]
ב- קין שיקר לו. נכון, כמו שאני ואתה משקרים לו. אז הוא הכחיש את קיומו?! להיפך הוא דיבר איתו.
ג- נח מקטני אמנה היה. ואז?
ד- נמרוד, כשמו כן הוא "יודע את ריבונו..."
ה- איוב וחבריו. מישהו הכחיש? דיברו על דרכי ההנהגה.
ו- עבודה זרה כידוע [אפשר לפתוח על זה אשכול שלם, אם לא היה על זה עדיין] אינה בהכרח מכחישה את אחדות ה'. אינני יודע איזה סוג עבודה עבדו אבותינו במצרים, אבל מה שבטוח שכשקיבלו את בשורת הגאולה הם הודו והשתחוו.
ז- עגל. רק טיפש יסיק מ'פשוטו של מקרא' שעם ישראל חשב את העגל כתחליף לאלוקים. אפי' האנשים הפרימטיביים ביותר לא יאמרו 'אלה אלוהיך ישראל אשר הוציאוך מארץ מצרים' על יצור שנוצר הרגע. לא ניכנס להסברים מה כן היה החטא [אני באופן אישי מעדיף את הסברו של הכוזרי], אבל ודאי שאיננו שלילת אלוקים בורא העולם.
[אם יש לך טענות על חטאי המין האנושי לדורותיו, אז הנידון הוא שונה בתכלית ממה שהצגת בפתיחה]

מכאן ועד המסקנא המלומדת שלך הדרך היא מאוד מאוד ארוכה.
מעבר למסך התיסכול העבה לא הבנתי מהי הגישה הרציונלית שלך למציאות הבורא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 23:44 לינק ישיר 

מקסמן אתה מתכוון להציג כאן טיעון והוכחה חדשה בשם ה"הוכחה הקיומית" ,
או שאתה רק תמה מה ההסבר לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:04 לינק ישיר 

מקס 
בניגוד לאשליה שהעם בישראל מאמין באל אחד זו היא הטענה הרשמית
אבל ברובדים העמוקים והפנימיים של המאמין המצוי יש כמיהה לריבוי אלים
ואביא כמה דוגמאות.
בקבלה אנו מוצאים ריבוי כוחות של דין ורחמים סמאל מול מיכאל וכו' וכו'  שכינה וקוב"ה ...
באמונה העממית והקבלית יש מלאך ממונה לכל פעילות כמו רפאל לרפואה וזבדיאל עבור הלבנים של תנובה
האם מלאך ממונה לכל מקצוע הוא לא פגאניזם ופוליטאיזם מובהק?
האם האמונות בסגולות מסוימות כפי שאנו מוצאים בדורנו כמו תליית תמונה מסויימת תמנע עכברים וענידת פריט זה או אחר תמנע צרות מסוג זה או אחר אינה פגאניות מזוקקת?
אמירת פרק שירה ועליה לקברי באבות וצדיקים המתמקצעים לסגולות מסויימות אינה ריבוי אלים ?
הפאגאניות טבועה עמוק בנפשו של האדם ובניגוד להצהרת התלמוד ששחטו את יצר הרע של ע"ז כנראה שהשחיטה לא הייתה כשרה והיצר קם לתחיה ובועט

ושלא תבין אותי לא נכון אנני טוען שאמונה באל אחד עדיפה על אמונה בריבוי אלים  אלא יכול בהחלט להיות שאמונה בריבוי אלים עדיפה כי בהיסטוריה של העת הקדומה הייתה סובלנות אמונית ופלורליזם אלילי ואף אחד לא רגם את אלילי הזולת וטען שרק זאוס או יופיטר שולטים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:21 לינק ישיר 

אברהם שמך נכון ?
טוב,
אני עוד לא ראיתי אדם מתחבא ממני מול עיני,
אני עוד לא ראיתי רוצח שרצח מול עיני ומכחיש לי מידי,
מקטני אמונה כפשוטו זה מה שנח היה,
איוב וחבירו לא האמינו עד שראו, את אלוקים, וזה כל המשל של איוב, לומר ששום פילוספיה לא תעזור עד שנראה והסיפור בא לומר שראה, וזה עומק דבריהם שמשה רבינו חיבר\תרגם את איוב, וזה עומק העניין של התגלות המשיח, כלומר עד אז לא ברור, אבל אזזזזזז שיבוא ? ותמלא הארץ דעה וכו'

משה רבינו פותח את האדמה בשביל קורח, ומה אומרים לו ? אתם אמתם את עם השם, מספיק לקראו את פרידת משה מעם לפני מותו,
וכן על זו הדרך,

אבל תעזוב, לא זה הנושא שלי באשכול,
שאלתי היא פשוטה, איך זה שאלוקים עוד קיים ?? מוכר לך דבר שכזה ? למשל אגדות שדים כישוף מלאכים חלומות סיפורי חלם, מנהגים משונים, הכל במשך הדורות נהפכו לרוח ואפי' זה לא, אף אחד לא סופר אותם ממטר,

למה האלוקים עוד קיים ?? יש לדעתי כאן משהו שאני (אולי כולם) לא מצליח להבין, המוזרות הזה לא יכול להימשך אלפי דורות, זה או כן או ח"ו לא, ("ספק" היא מושג, שזה הקטואלי אז יש ספק, אבל שהספק שמתאדה מרוב הדורות שעברו ? מי חושב ע"ז בכלל)
שוב, אני חושד שיש כאן איזה מופת או מה, אדרבה זוהי מטרת האשכול הזה,

(אגב: ומה שהכי מוזר ? שלפי חכמינו אנו לקראת משיח כלומר לקראת ההיתגלות,
ובדיוק אז הכפירה חוגגת ומצליחה מאוד ועוד עם קבלות,
ואז מה התשובה לזה ? להפך אומרים לנו, רק אז שכל האנושות תכפור ? אז האלוקים יופיע !
זה נשמע מטומטם (סליחה כן) שכולם מאמינים ? הוא לא מופיע ! שנכפור בו ? אז פתאום יופיע ? מין אוקוס פוקוס שכזה ?
אז למה לא עשה את האוקוס פוקוס מזמן ? אהההה את זה אנו לא מבינים !!!!)

(אגב: אני לא מלומד אני חובבן זה הכל)

תוקן על ידי maxmen ב- 12/10/2010 00:22:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:29 לינק ישיר 

יצא:

בכל מקרה עם אני מעדיף את הסגן מנהל (קבר\אדמור\וכדומה) כי הוא כביכול יותר נחמד או יותר גשמי, אני עוד יודע שיש מעליו,
מצד שני אתה צודק וזה אני בא לשאול כאן, או שראית את אלוקים בסיני או שמשה הרג את עם השם (קרח)?
או שאתה מאמין בא ? או שאתה חייב משהו גשמי (קבר\אדמור\סגולה וכדומה) ? 

אבל שוב: לא זה הנושא שלי כאן, השאלה איך האלוקים עוד קיים ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:31 לינק ישיר 

יוחנןפאולס כתב:
מקסמן אתה מתכוון להציג כאן טיעון והוכחה חדשה בשם ה"הוכחה הקיומית" ,
או שאתה רק תמה מה ההסבר לכך.

יוחנן: אני שואל לדעתכם, איך זה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:39 לינק ישיר 

הסבר פסיכולוגי פשוט.

אנו רגילים לסיבתיות, וככך הוכחנו את האל, וכשיש אל הוא כמובן אחראי בצורה זו או אחרת לכל. וממילא עליו הזעם על כל מה שלא הולך ולו התודה על כל מה שכן הולך.

הרצון בחופש מוליד תיסכול ממי שאמור להיות המשגיח והתובע. וממילא עימותים מתמידים עם מושג האל.

הכל ממש כמו יחס ילדים בבית ספר למורה ולמנהל, או כמו ילדים להוריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 00:52 לינק ישיר 

מקסמן, אנחנו רוצים מאוד לענות לך אבל לא מבינים מה אתה רוצה. 
יש שני דברים שעליך לשנות: 
1. לעצור את זרם החשיבה ולכתוב דבר דבור על אופניו. הגדרת נשוא השאלה, הנחות יסוד, בעיה, כיוונים אפשריים אם יש לך או ידוע לך עליהם.
טיפ: אולי פיסוק תואם יעזור בכך - אם תנסה לחשוב היכן מתאים פסיק (,) והיכן עדיפה נקודה (.), כלומר - מהו הקשר בין שני המשפטים, מה מדבריך הוא שאלה (?) ומה היא תמיהה (?!). איך מחלקים את הדברים זה יעזור להבהיר את מחשבותיך לעצמך ולזולתך.

2. הַבדֵל בין אמונה ושכנוע עצמי לבין טענה לוגית (לא צריך את הקבוצות A וB וC וD בשביל זה), וביניהם לבין הוכחה מתמטית (כלומר, נסה להמנע מסימן ה '=' בטענות כמו 'בינה=דעת'). בנוסף, הסבר את דרך האינדוקציה (מהפרט אל הכלל) או דדוקציה (מהכלל אל הפרט) המביאה אותך למסקנותיך. מה, למשל, הקשר בין מספר עובדי האלילים על פני הפלנטה 'ארץ' לבין קיומו או אי קיומו של אלוהים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 01:05 לינק ישיר 

טרול,
באופן די מדאיג, אני מסכים הפעם עם כל מילה שכתבת!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 03:27 לינק ישיר 

פשוט ביותר
הוא קיים כי  אמונה באל נותנת ומספקת תשובה לכל כך הרבה שאלות.
והיא גם מספקת תשובות גם לשאלות אתיות , ולמכשלות מוסריות קשות . ולכן כאשר האדם נתקל בזעמו של האל הוא מטיח בו את תסכולו , אבל הוא עדיין מקווה ומבקש את עזרתו.
ואילו ההכרה הדרוויניסטית מייצרת לאדם המחשיב עצמו כייצור על ומוסרי קשה לקבל את התודעה של החזק שורד וצדק ומוסר = המצאת החלש
אבל האדם היודע להתבונן בטבע רואה את יצר ההישרדות שזהו האינסטינקט הבסיסי ביותר והמניע העיקרי להתנהגות האדם והטבע ,מבין שצדק ומוסר ,הם המצאות אנושיות ,לקיום חברה מסודרת הפועלת לפי חוקים מוסכמים .
וכמובן שבשעת אסון או שואה, האדם הופך לייצור שכל כולו השרדות ,ואין לו את הפריווילגיה לחשוב במונחים מוסריים או מוצדקים ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 09:52 לינק ישיר 

איך זה שהונאות פונזי עדיין קיימות?
איך זה שמבצעי "קנה אחד קבל אחד חינם" עדיין מצליחים?
איך זה שידעונים, קוראים בקפה, אסטרולוגים ורוקחי שיקויים עדיין משגשגים?
איך זה שהוצאת דיבה עדיין עובדת?
איך זה שנשים עדיין הולכות שולל אחרי "אני רק מחכה לרגע הנכון להגיד לאשתי שזה נגמר"?
איך זה שאחרי כל כך הרבה דורות שבהם אנשים נופלים באותם פחים, קיימת עדיין פליאה על אמונת ההבל של ההמון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 10:19 לינק ישיר 

דפל

איך זה? כי אנחנו רוצים שזה יהיה.
איך אלוקים קיים- כי אנחנו רוצים שהוא יהיה קיים.
אנחנו ממליכים אותו עלינו למלך בר"ה- כי אם אנחנו לא נקבל אותנו עלינו למלך, אזי הוא לא יהיה מלך. כך בספרים.

שדים מלאכים ושטן קימים, כי אנחנו רוצים שהם יהיו קיימים, אם לא נרצה, הם לא יהיו.
אדמורים -בבות - קוראי בקפה ובקלפים מצליחים, כי אנחנו רוצים.
תפילה על קברים ולמתים עוזרת כי אנחנו החלטנו שהיא עוזרת,

צאו וראו -מה גדול כוחנו- ומה יפה אמונתנו- אנחנו - כלומר אתה ואני קובעים את החיים הרוחנים והפיסים של העולם
ואני ואתה נשנה את העולם- טוב זה רק שיר, בצחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:27 לינק ישיר 

thepresent : תודה צדיק, זה היה טוב,

אפשר להוכיח מהתנ"ך עצמו שהתגלות האלוקים היא לא ברורה\משכנע במאה אחוז, (עיין יונה)
לא על עצם קיומו, רק על חולשות אפשריות, (יונה חשב שבחול אין לאלוקים שליטה. אדם וחוה חשבו שלא רואה. וכדומה,) 
אלוקים מודה למשה כמו לבקש שלום לפני כיבוש, ועל זו הדרך,

ההבטחות אפי' לטובה, מתקיימות חלקית, למשל, בדור רביעי ישובו הנה, רק יחידים שבו,
הבטיח שזרעו יצאו ממצרים, ויצאו רק חמישית, (ויש עוד דוגמאות)

וכל זה כתבתי בכדי לומר שמאז ומעולם. האי בהירות הייתה קיימת, ובכל זאת האלוקים קיים אז וקיים היום, איך ????

לגבי המכחישים:
נראה כביכול שהם גם צריכים אותו בכדי להכחיש אותו, (בין שהמכחיש טוטאל, ובין שהמכחיש נמצא באדם עצמו)
הרי מאז ומעולם הכחישו אותו. כבר אלפי שנים\דורות,

יוצא מכל זה:
1, האדם צריך אותו. המאמין הספקן והמכחיש, למה ? פסיכולוגי ?! לדעתי יש בזה מעבר לזה, כלומר התשובה "פסיכולוגי" לא מספיקה לנו,
2, ספק שימשיך להיות ספק הרבה דורות חייב שיהיה הצצה (מלשון מציץ מן החרכים) של האלוקים כל הזמן,
אם זה סיפורים מוזרים ליחיד ולרבים, אם זה הטבע עצמה. ואם זה התבונה עצמה, כלומר: 1+1=2 ולוגיקה. הבזק תבונה. וכדומה, (רצוני לומר כלל על המושג "ספק" ספק קיימת אך ורק שזה רלוונטי, ולכן להעמיד את הספק בכל דור. חייב האלוקים להציץ מדי פעם,)

תוקן על ידי maxmen ב- 12/10/2010 11:27:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:48 לינק ישיר 

האויר קיים כבר חמשת אלפים שנה (נגיד). יש שהכחישו אותו ויש שהתעלמו ממנו ויש ששאפו אותו חזק פנימה אבל לא עזר להם הוא היה לפניהם והוא נשאר אחריהם. הנסיונות העלובים של המתחמקים נגמרים תמיד בתבוסתם.
ראיתי צמד גרפיטי ב DOWNTOWN של עיה"ק נתניה- "אלקים מת. ניטצ'ה" "ניטצ'ה מת. אלקים". אז מה השאלה- זה אומר כך וזה אומר כל והמציאות האמיתית לעולם גוברת על הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 11:51 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
הנסיונות העלובים של המתחמקים נגמרים תמיד בתבוסתם.
יש לך דוגמאות למסקנה המאלפת הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך זה שאלוקים עוד קיים ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext