בית פורומים עצור כאן חושבים

איך זה שאלוקים עוד קיים ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/10/2010 01:43 לינק ישיר 

אחשורוש

תאמר לי

מה רע לומר שהחומר קיים מאז מאז שאנחנו לא יודעים אם יש לו בכלל התחלה.

מי גילה לך רז זה שלכל חומר יש התחלה???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 01:47 לינק ישיר 

אברהם העברי:
שאלה נכונה,
פשוט עניתי לשאלה שתבוא אחרי תשובה מקוצרת שכזאת
ברור שאם היו רואים היום את אלהים בעין בלתי מזוינת, לא היתה נשאלה השאלה בפורום - למה אלהים עדיים קיים בתודעת האנשים, הבעיה היא שאלהים קיים רק במודעות האנשים החושבים, ואשר מציקה להם הבעיה הזאת, איך זה קרה מי ברא איך התחיל הכל מכלום, רק הם "רואים" את אלהים, יתר האנשים בורחים משאלה זאת ומתעסקים יותר בענינים חומריים,  ובכן אני עוזר להם לראות אותו

אברום בורג:
מה כל כך אוכל אותך, שאתה מעוות את שמי? האם כל כך מפריע לך שיש אלהים?
לא חשבתי שיש צורך להסביר למה לכל חומר יש התחלה, מה תאמר על הכדור בייסבול שממנו פרצו כל הגלקסיות (לשיטת המפץ הגדול) הוא תמיד היה שם? כדור פלא שכזה, נוצר מעצמו? אלפי מליארדים שנים אחורה? ומה באשר לכוחות שהזכרתי?

תוקן על ידי ארתחששתא ב- 15/10/2010 01:54:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 01:50 לינק ישיר 

לא הבנתי מאומה.

אולי תעזור גם לי.

מי סיפר לך ש"חומר" או "תבונה" וממילא חומר-תבוני, צריכים "התחלה".
האם פעם היקום לחש לך אני בן 100000 ? או כל גיל אחר.

אולי ליקום התבוני שלנו אין גיל, כי הוא מעולם לא נברא. הוא פשוט היה תמיד כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 01:51 לינק ישיר 

תרששתא,
הבעיה היא שגם אחרי שענית לשאלה שתבוא אחרי תשובה מקוצרת שכזאת, תוכן התשובה היא שהוא קיים כי הוא קיים כי הוא קיים. רק במקום לכתוב את זה בשורה אחת כתבת את זה בעשר.

[וזה לא יותר משכנע מאשר לכתוב שהוא קיים כי הוא קיים כי הוא קיים. כמו שלא אשכנע אם אכתוב עוד פעם: כי הוא קיים].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 01:52 לינק ישיר 

תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 15/10/2010 02:00:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 01:55 לינק ישיר 

אברום בורג עניתי גם לך עיין אחורה בתשובה לאברהם העברי

תוקן על ידי ארתחששתא ב- 15/10/2010 02:08:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:02 לינק ישיר 

כנראה שלא הבנת את תגובתי, אז אכתוב זאת בפשטנות: פשוט לא אמרת כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:07 לינק ישיר 

ארתחששתא [היו שלושה] הוא אחשורוש (למה אתה חושב ששם אחד יותר ראוי מן השני? שתיהם של אותו אדם.)

אל תיקח בו דברים ללב. אין בפורום הזה דברים אישיים. הכל על טהרת המחקר והתבונה האנושית הממוזערים.

עכשיו לתשובתך.

המפץ הגדול הוא רגע של תהליך שאף אחד לא יודע מה קדם לו. מנין לך שהוא הומצא מן האין.
אולי הוא חלק מתהליכים יקומיים אינסופיים. שאין לנו כל אפשרות לחקור אליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:13 לינק ישיר 

תרששתא,
אברום שאל אותך שאלה פשוטה? מהיכן ההוכחה לכך שלכל גשם יש תחילה. אין טעם בהפצצת אמוציות. הוא לא אמר שרע לא שיש אלוקים, הוא לא דיבר על כדור הבייסבול של המפץ הגדול.
יש לך תשובה על שאלתו ? תענה . אל תאמר "לא חשבתי שיש צורך להסביר למה לכל חומר יש התחלה" כי לא שאלו אותך למה אלא מנין לך. אם זה דבר שאתה רואה כאקסיומה, תגיד. ההתלהמות לא עושה אותך יותר צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:15 לינק ישיר 

אני חולק על עצם ההנחה, זו תמימות דתית קלאסית,
אמנם זה נכון שעד לפני מאתיים שנה כולם חשבו עליו אך גם חשבו שהוא קיים (העמדה הרווחת)
אך לפי מה שהבנתי עוקץ שאלתך היא בעצם ראיה שגם הכופרים בו חושבים עליו כל הזמן...
(אגב, כך אתה משכנע את עצמך בקיומו?)
וזו פשוט טעות דתית ידועה שחושבים שסביבם סובב העולם ומכיוון שאותם זה מעסיק גם אם יהיו במגע עם חילונים או גויים הדת ומה שסביבה תעניינם וממילא ימצאו את אותם אלה שאלו הנושאים שלהם

אך ניתן לראות זאת בדיוק הפוך כיום לא מעניין את החילוני יש או אין וכל אלו שמאמינים זה לא משנה בהתנהגות שלהם, ואם תשאל חילוני בן ארבעים (לא משנה מאמין או לא)כמה פעמים הוא חשב אם יש או אין זה יהיה מזערי ביותר, ולאט לאט כל הספרים דיבורים ומאמרים על אלוקים מוצאים עצמם בצד.
ואם נמשיך בגישה הזאת נראה שכל האנשים הקדומים שהזכרת הם מהתנ"ך שברור מה מגמתו ובסה"כ  זה שוב יוכיח שהדתי רואה את המציאות ממשקפי הדת.
ואם נמשיך נחשוב כמה פעמים הדתי חושב על אלוקיו ביום? בשבוע?
הכל שאלה של מבט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:17 לינק ישיר 

אברום בורג:
אף אחד משלושת ה"ארתחששתא" לא היה אחשורוש בכל שלב מחייו,
לכל דבר יש התחלה, כמו שלמקל חייב להיות קצה, כך חייב להיות לו התחלה, אי אפשר לומר על דבר חומרי "תמיד הוא היה" מה זה "חלק מתהליכים יקומיים אינסופיים" אל תסבן אותנו במילים, זה חומר ויום אחד הוא נוצר, אין דבר כזה תמיד הוא היה כאן
אברהם העברי:
אינני יודע מה אתה רוצה, האם יש לך חסר בהבנת הנקרא? הסברתי לך שעשר השורות הבאות בתשובתי באו להוכיח את נכונות הקביעה שהוא אכן קיים. לא הסתפקתי בתשובה מקוצרת שהוא קיים כי הוא קיים
באשר ל"התלהמות שלי" שוב כנראה אתה קורא מהר מיד ולא מתעמק במה שאתה קורא, שאלתי את אברום האם כל כך הפריע לו שהוכחתי שיש אלהים, עד כדי שהוא מעוות שמי מרוב כעס, חזור אחורה ועיין בתשובתי

תוקן על ידי ארתחששתא ב- 15/10/2010 02:22:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:23 לינק ישיר 

מדרש רבה, אסתר פרשה א':
"ר' לוי אמר אחשורוש הוא ארתחששתא ".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:25 לינק ישיר 

תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 15/10/2010 02:27:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:27 לינק ישיר 

ארתחששתא

שיטת הילקוט שמעוני: שהיו רק ארבעה מלכים כדעת רש"י והמצודות. וארתחששתא המוזכר בפרק אצלנו הוא אחשורוש ולא כורש (כשיטת האבן עזרא). לא משנה את זה תשאיר לפורים.

אתה לא מסביר. למה אתה חושב של"חומר" צריך להיות התחלה.

לחילופין אני ישאל אותך , לאיזה עוד דבר ביקום יש התחלה. (אני לא מתכוון לעובדות או תהליכים, אני מתכוון לישויות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2010 02:28 לינק ישיר 

סוג_של כתב:
אך ניתן לראות זאת בדיוק הפוך כיום לא מעניין את החילוני יש או אין וכל אלו שמאמינים זה לא משנה בהתנהגות שלהם, ואם תשאל חילוני בן ארבעים (לא משנה מאמין או לא)כמה פעמים הוא חשב אם יש או אין זה יהיה מזערי ביותר, ולאט לאט כל הספרים דיבורים ומאמרים על אלוקים מוצאים עצמם בצד.

אני רואה את זה כהתבהמות, בהמה אוכלת את באוכל שלה מידי יום ולא מתעמקת ב"מאיפה זה מגיע? מה אוכל מחר?
החילוני הוא מכונת אוכל ונהנתנות ותו לא, כל חייו יסובבו לפי איפה אהנה יותר, סליחה מכל אלו שנפגעים מהנחה זו, אתם חייבים לשמוע את זה, לא אכליל ישנם גם חילונים רוחניים יותר, המתעמקים כן בשאלת ה"מאיפה כל זה בא איך נוצר היקום, יש אלהים או לא?" כמובן שאם אלהים לא היה דורש מהם כל כך הרבה מצוות הם היו מגיעים למסקנה שונה, בכל אופן הסיבה שציינתי היא הסיבה לכך שאנשים לא מתעמקים בשאלה יש אלהים, הם הרי לא מתעמקים בכלל בשאלה כיצד נוצר היקום, רק ב"באיזה מסעדה אוכל הערב"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איך זה שאלוקים עוד קיים ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.