בית פורומים עצור כאן חושבים

יושבים ונהנים מזיו השכינה (?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 13:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי צענערענע ב- 13/10/2010 13:28:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 13:08 לינק ישיר 

צענע
ביננו- כמה פעמים את מסלפת את דברי -דוד- בתהילים, ומכניסה לו כוונות שהוא לא חלם עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 13:32 לינק ישיר 

לירוחם

לגבי דוד המלך הרי הוא איננו בחיים על מנת לברר מהן כוונותיו האמיתיות.

לגבי דפל הוא תאר את כוונתו אבל דבריך אכן היו תוספת להודעתו ולכן אני מתנצלת על דברי ומכיוון שבאופן פלאי שוב אפשר למחוק הודעות  מחקתי את הודעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 13:47 לינק ישיר 

האמת שלא ראיתי את התוספת קודם- הכל -את רואה- הכל ברוח הנבואה כנראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 13:52 לינק ישיר 

אבל לדאבוני ברוח הנבואה איני רואה לאיזה הודעה שלי אתה מתכוון באמרך שסילפתי את דברי דוד המלך בתהילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:17 לינק ישיר 

צענע
חלילה חלילה לא בהודעתך את. אבל כולנו גם אני כמובן, אומרים פשט בתהילים-הפשט גם נכון מבחינתנו- אבל דוד המלך לא התכון לפשט שלנו, וזאת אני יודע ברוח הנבואה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:27 לינק ישיר 

ברור שאילו הוא היה שומע את הפרוש החדש לפסוק: "עת לעשות לה' הפרו תורתך"הוא בודאי היה מחייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:30 לינק ישיר 

דאפל

אני מתייחס במלוא הרצינות להצעתך להשוות בין חויות של סמים לחויות אקסטטיות ומיסטיות.

איני מסכים כלל לכך שהנביאים (חלילה) השתמשו בחומרים כאלו. כמובן זה לא ניתן להוכחה, אבל כמדומה שיש ראיות נסיבתיות להפך.

אולם עניני היה להשתמש במה שקורה בנטילת סמים, שזה נושא שנחקר בהרחבה, כדי להבין תהליכים אקסטיים במוח ואולי בנפש אם נרשה לעצמנו להניח את קיומה.

אולי ראוי לציין שזה נושא שעסקתי בו במקצת (לא הסמים אלא הקריאה עליהם, האם צריך לומר זאת?). ואני סבור שיש הרבה מאד ללמוד מכך.

ככלל, הניתוח של חויות אקסטטיות הוא נושא מרתק מאד לגבי מכל מיני זויות. אשמח מאד להרחיב בנושא, ואם תוכל לתרום לכך, מה טוב.

איני יודע אם מותר לשאול. אם לקחת סמים, תוכל לתאר מה שאתה חווה. תיאור פנומנולוגי כזה יכול להוות חומר ראשוני לניתוח. אולם הייתי מעדיף להקצות לכך אשכול נפרד. שנית, ראוי באשכול כזה להוסיף הערת אזהרה למעיינים שלא יראו בו המלצה על שימוש בסם.

ספציפית לגבי מה שהצעת כניתוח המשפט על "יושבים ונהנים מזיו השכינה", סבורני שההקבלה ששירטטת אינה נכונה ולא זו הכוונה במילים שלקחת כבסיס להשוואה.

כמובן, הפירוש המדוייק של מילים אלו הוא הוא נושא האשכול שלנו. וכל הצעה צריכה להיבדק ברצינות , אם כי יש להביא בחשבון את הרקע התרבותי של האומרים (לשון אחר: את יראת השמים שלהם).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 21:06 לינק ישיר 

מיימוני, לא הצעתי כאן שהכוונה המסתברת ביותר ל"נהנים מזיו השכינה" הוא "מתמסטלים". יש הרבה פירושים סבירים אחרים לצירוף המלים הזה. די לנו אם נשער שהי' האחרונה במשפט היא טעות סופר.

כוונתי הייתה שהמשפט כפי שהוא משתקף בשאלותיו של פותח האשכול - "ראיה שכלית", "פאסיביות", "האם לא משעמם לא לעשות כלום?" - מתחבר היטב לסוג נפוץ של חוויה שמשרה משפחה מסויימת של סמים.
כמובן שאין לי עניין לשטוח כאן את חוויותי מהעולם הזה. כל הרוצה יבוא ויטול ודומני אפילו שהרשות נתונה, עד 15 גרם.

אשר לדחילו ורחימו שאתה נוקט ביחס לסמים, תמהני - האם אתה מתפתל ומסתייג כך גם כשאתה כותב על קידוש ועל ארבע כוסות של ליל הסדר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 21:34 לינק ישיר 

דפל-
שמע אתה אדם חצוף !
מה אתה נכנס עם כל הסטיות שלך (זיו השכנה- מגעיל, 15 גרם מותרים) בתוך דיון של אנשים רציניים ?
נחמד שאתה חילוני וכולם מנסים לכבד אותך, אבל יש עניין של כבוד המקום. אני משוכנע שאתה מוריד נעליך כשאתה נכנס למסגד, אז כאן אתה כבר לא יכול להתאפק קצת ?

ולפני שאתה קופץ- חצוף פירושו פורץ גדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 21:35 לינק ישיר 
למיימוני- בנוגע לתיאור חוויות אותם חווה המשתמש יש תיעוד מעניין מאוד

שנקרא- משנתו של דון חואן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:15 לינק ישיר 

[שותף,

אני מודה שלא הבנתי על מה אתה הזעם.
דפ"ל קורא את הדברים ומציע להם פרשנות סבירה למדי (וייאמר לזכותו שאינו טוען שהיא היחידה האפשרית). מה הבעיה שלך בדיוק? מדוע האופציה של שימוש בסמי הזיה כדרך להגיע לחוייה מיסטית (מעשה המקובל, אגב, בתרבויות רבות) נשמעת לך מעליבה?
כפי שרמז דפ"ל עצמו, גם אלכוהול משפיע באופן מסויים על הגוף והנפש ובהחלט ייתכן שזו אחת הסיבות שהוא משמש מרכיב יסודי וחשוב כ"כ בטקסים יהודיים דתיים.
מותר לך, כמובן, לא להסכים עם התיזה הזו ואתה מוזמן להציע אחורת על פניה, אבל איזו סטיה או חוצפה יש כאן בדיוק?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:40 לינק ישיר 

אוי אתם החילונים עם החשיבה הרדוקציוניסיטית המטופשת שלכם. מתי תבינו שדת ודתיות הן קטגוריות לעצמן ואין שום צורך להעמיד אותן על פסיכולוגיה או סוציולוגיה או מדע או פטריות הזיה.

אם כבר להיפך. אם כבר להיפך.

(נכתב לאחר תפילת ערבית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:45 לינק ישיר 

צורך אין, אבל הנאה יש ויש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:48 לינק ישיר 

וזה עובד בשני הכיוונים, כזכור.

ולכן יש בעיות תקשורת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יושבים ונהנים מזיו השכינה (?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.