ערב טוב
יש לי כמה בקבוקים (יין אדום) די טובים (יתיר, תניא, טורא) 2005/2006
כמה זמן כדאי (או כמה זמן אני יכול) ליישן אותם
כלומר מתי אני יודע שהם הגיעו לשיא?
שאלה נוספת האם שייך ליישן בקבוק בארון בחדר לא מקורר - זה חדר שלעולם לא מחממים בו
אין לי מקרר ינות
תודה
נשלח ב-13/10/2010 16:26
כל יין בינוני ומעלה כדאי לישן אותו קצת וודאי היינות שהזכרת,
א.בשכיבה במקום חשוך,
ב.אםישלך מחסן או חדר פנימי כלומר שאין שמש על קירותיו החיצוניים
אז זה מעולה,
וכמובן שצריך לעקוב אחרי הטמפרטורה במקום האיחסון.
ג. יש שירות ישון יין במקרר מיקצועי בב"ב לפרטים פנה לITIS באישי
תוקן על ידי - בעלהבית - 13/10/2010 16:29:09
נשלח ב-13/10/2010 18:03
יישון יין
קשה לדעת מתי יין מגיע לשיא ולפעמים אפשר גם לפספס אותו וחבל. בכל מקרה, יישון יין הוא רק כאשר יש מקרר יין או מרתף אשר בהם נשמרת טמפרטורה מתאימה ותנאי לחות מתאימים.יין בחדר פנימי יישמר מספר חדשים ובמיוחד בחורף אז הטמפרטורות נמוכות יותר אך אין מה לדבר על "יישון". לגבי כל מיישני היין למיניהם, מדובר באנשים שקונים ארגז או שניים מקבוק מסויים ופותחים מדי פעם בקבוק. נאמר, פעם בשנה בקבוק וכך יש להם אפשרות מעקב. כך הם עושים עם יינות נוספים ומקבלים תמונת מצב על היין לאורך השנים. אם יש לך בקבוק אחד שתה אותו בכיף.
נשלח ב-13/10/2010 18:31
Itis כתב:
לגבי כל מיישני היין למיניהם, מדובר באנשים שקונים ארגז או שניים מקבוק מסויים ופותחים מדי פעם בקבוק. נאמר, פעם בשנה בקבוק וכך יש להם אפשרות מעקב. כך הם עושים עם יינות נוספים ומקבלים תמונת מצב על היין לאורך השנים. אם יש לך בקבוק אחד שתה אותו בכיף.
תודה
נשלח ב-14/10/2010 10:24
להעמיד את הדברים על דיוקם
יין יבש שראוי ליישון בד"כ מופיע על גבי התוית האחורית פרק הזמן בו היין יתיישן.
ראשית כדאי לדייק ברמת הטמפרטורה כאשר הטמפרטורה היא מעל 16 מעלות היין נפגם ומתיישן מהר יותר.
הטמפרטורה הרצויה ליישון היא עד 14 מעלות.
העניין השני הוא לגבי היין עצמו, יישון יין מתחלק לשלושה פרקים,
פרק ראשון -השתבחות היין בבקבוק עד להגעה לשיאו.
פרק שני- לאחר שהיין מגיע לשיאו עד שמתחילה הירידה באיכות.
פרק שלישי- פרק הזמן בו היין יורד באיכותו עד שאפשר להספיד אותו.
בד"כ הפרק השני הוא פרק הזמן הארוך יותר מבין השניים עד כדי פי שלושה מפרקי הזמן השניים.
לחיים
נשלח ב-15/10/2010 00:08
YEKEV
זה אומר שהבציר הסתיים בשעה טובה ומצלחת אם יש לך זמן בשבילינו?
נשלח ב-16/10/2010 20:01
שבוע טוב
גם בשיא הבציר יותר חשוב האנשים ולא הבציר תמיד יהיה לי זמן בשבילכם העונג כולו שלי.
תודה
נשלח ב-16/10/2010 22:12
תודה yekev שלחתי לך פרטית
נשלח ב-18/10/2010 19:29
שלום יצחק
לגבי השאלות שלך
1- מופצות בארץ כמה חברות ליצור שמרים הנפוצה ביותר חברת ללמנד שלהם יש גם כשרות בד"ץ כמובן כשיש חותמת על השקית, המפיץ שלהם הוא מיכה לרר מנס ציונה ויש לו גם בכמות של חצי קילו, ישנם מספר זנים של שמרים שמתאימים לקברנה סובניון, אני אישית ממליץ על bdx או d-80 ,ואם הכוונה שלך יין צעיר אז dv-10 , יש תאריך תפוגה על גבי האריזה
ובד"כ אם שומרים בווקום במקרר אפשר להשתמש גם שנה אחר פג התוקף.
2- כמות השמרים המומלצת היא -או 25 גרם ל100 ק"ג ענבים או 30 גרם שמרים לחישוב הנוזל החופשי שיש בתירוש.
3-מזון שמרים נועד לתמוך בשמרים מפני שסוג מזון זה אהוב עליהם במיוחד, אתה יכול לוותר על המזון שמרים אבל אם בכל זאת אז לשיתתי מוסיפים את המזון ביום השני לתסיסה בכמות של כ-80% מכמות השמרים, מדללים את המזון ביין התוסס ומוסיפים מלמעלה ולערבב.
4-השריה קרה מבצעים כדי למצות יותר את החומרים שעל גבי הקליפות, לאחר הפרדה וריסוק מורידים את טמפרטורת התירוש לכ-14 מעלות ולא משנה טכנולוגיית הקירור, למשך יום עד שלושה ימים עם ערבוב עדין אחד ביום, לאחר ההשריה מפסיקים את הקירור עד שהטמפרטורה עולה ל18 מעלות ואז מוסיפים את השמרים כאשר יש לשמור על הפרש טמפרטורה של לא יותר מ-10 מעלות בין השמרים לבין התירוש כדי שכשהשמרים יפגשו את התירוש לא יכנסו לשוק.
5- השריה חמה -כאשר רוצים למצות מהקליפות טעמים טיבוליים , לאחר סיום התסיסה משאירים את היין עם הקליפות למשך שבוע או שבועיים רצוי ערבוב אחד עדין מאוד לכל יום וצריך לשמור ללא חמצן .
בכל אופן השריה קרה או חמה אלו הם ערך מוסף ולא העיקר, העיקר הוא ענבים איכותיים עם רמת הבשלה אופטימלית ,בדיקת ph אם רוצים יין בסגנון העולם הישן אז שומרים על טמפרטורה של עד 28-30 מעלות בתוך התסיסה ומבצעים שפיות פתוחות, ואם עולם חדש אז צריך לשמור על מקסימום 25 26 מעלות בתוך התסיסה וללא שפיות פתוחות,
בד"כ יין בסגנון העולם החדש התסיסה מתמשכת בין10-14 ימים.
בהצלחה