בית פורומים עצור כאן חושבים

רק העם שלנו סובל משנאה עצמית מטורפת ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 14:32 לינק ישיר 

למקסמן

משתתפי המשט הישראלים לא שונאים .

הם מביעים בקורת בדרך לא נאותה ואפילו מסוכנת ופסולה אבל שנאה לא מצאתי שם.

לעומת זאת לצערנו בתוך הציבור החרדי השנאה נספגת מילדות ולכן דווקא לשם היתה צריכה להיות מכוונת הביקורת שלך.
הנה מה שכותב אברך צעיר בפאראפרזה על השיר:"הבטחתם יונה,עלה של זית"

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=20457&cat_id=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:38 לינק ישיר 

אליעזרט
ניתן להניח שירוחם לא גדל בממ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:41 לינק ישיר 

צענע, אני איני חשוד על אהבה יתירה של החרדים. אבל ניתן לכתוב כתבה זו ממש בשינויים מזעריים מתבקשים על החברה החילונית. כל חברה חושבת שפעם, אח... פעם, פעם! היו אנשים קדושים וטהורים ואילו היום הכול מדרדר. אבל זה רק אנו שהתבגרנו!

תוקן על ידי אליעזרט ב- 13/10/2010 14:45:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:44 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אליעזרט
ניתן להניח שירוחם לא גדל בממ"ד.

פשיטא! אבל לר' ירוחם שורשים עסיסייים כלשהם, ואני חושד שזורם בקרבו דם כחול מאצילי ירושלים או אצילי טבריה הוותיקים (לא הירושלמים המזוייפים של היום...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:48 לינק ישיר 

אליעזר
עזוב פרשנויות, הנתונים בכתבה אינם נכונים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:52 לינק ישיר 

צענע:

אני שואל על שנאה עצמית ולא שנאה האחר,  ואמרתי ששנאה בין המגזרים הייתה מאז ומתמיד,

אני גדלתי בחינוך חרדי ואף פעם לא חינכו אותנו לשנוא, להפך את המושג תינוקות שנשבו היא המצאה של חרדים כמליץ זכות, וזה בוודאי לא בא מתוך שנאה,

לגבי המשט,
האם הוא גם הכניס לביתו את מגורשי עזה ? למה לא קידמו השמאל את מגורשי עזה בתודה שהם מוותרים על ביתם, בשביל ההשקפה שלהם, איזה הקרבה השמאל עשה לטובת המגורשים ?? 

תוקן על ידי maxmen ב- 13/10/2010 14:52:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 14:52 לינק ישיר 

בעל בעמיו,
הדברים נכונים אבל אין בהם שום חידוש או הבנה אמיתית של המציאות. ושוב, ניתן לכתוב כתבה זו ממש גם על היחס, למשל, שבין אנשי ימין ואנשי שמאל. פעם... פעם... אח... היו הדברים שונים, ואילו היום הכל מדרדר. אבל אין הדברים נכונים. זה רק אנו שמתבגרים ורואים את הדברים בצורה שונה. שוב איננו אותם ילדים תמימים. וזה הכול.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 13/10/2010 14:53:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:23 לינק ישיר 

לאליעזרט

האם החרדים צריכים להיות דומים לחילונים? הרי הם מתימרים להיות טובים יותר שהרי התורה אמורה לשנות משהו במידות אחרת מה יתרונינו?

ולגבי עצם טענתך לדעתי אתה טועה ברוב הדברים.

כל אחד שגדל בציבור החרדי וגילו מעל 30 זוכר את חבריו ויודע שרוב ההורים היו אנשים עובדים.
גם לגבי קווי המהדרין(אגב אני בעד אבל לא מהסיבות האלה) מי חשב פעם על רעיונות כאלה?ודיני הצניעות המופרזים של הילדות ?ועוד ועוד.אכמ"ל.

לגבי השנאה-כאן אתה צודק היא תמיד היתה אבל נראה לי שהיא הוחמרה בתקופה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:28 לינק ישיר 

בפרטים את צודקת יותר ממני. אבל לא לעניין העקרון. האם נכון יהיה לומר: פעם היה יותר טוב. לטעמי, לא כך הם פני הדברים.

ובאשר ל'מאור שבה מחזירו למוטב' מעולם לא האמנתי בכך.

התככים והשנאות בחברה החרדית תמיד היו במידה רבה יותר מאשר בחברה החילונית. רק אל תבקשי ממני דוגמאות. המקלדת שלי לא תעמוד בעומס. 

רק דוגמה אחת קטנה: החברה החרדית הגרעינית לא מסתפקת בפחות משלושה עיתונים יומיים:

המודיע שופרם של גדולי תורה....
יתד נאמן שופרם של גדולי תורה...
המבשר שופרם של גדולי תורה...

אוי לאותה בושה!

תוקן על ידי אליעזרט ב- 13/10/2010 15:59:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 15:51 לינק ישיר 

כבר בזמן חורבן בית שני היו מלחמות אחים נוראות, וצריך לבדוק בסכסוכים בין אחים במשפחה אחת מה המצב בכל קבוצה ובכל עם. (אני לא זכיתי, או לא נתחייבתי, להכיר מריבות כאלו במציאות, והסיפורים דרכם להגזים, אבל לפי זה אפשר לראות). כמדומה שגודל השנאה כגודל האהבה הרגילה שם.  
בעניין העבר: גם בין החוזרים בתשובה כבר הציעו להקים ציבור נפרד מהציבור החרדי כדי להיפטר מכל הבעיות שיש בו ואין בציבור החילוני. (כן מסופר בספר "לדעת בארץ דרכך") . דבר טבעי הוא שמי שהחליט להיות חרדי יהיה טוב יותר ממי שנולד לתוך החברה החרדית, שהרי זה בחר לשנות דרך חיים בשביל אידיאלים וזה חי בדרך זו בגלל ההרגל, או בגלל שאינו רוצה להשתנות. (פעם היו בחורים רבים שבחרו ללמוד לישיבה, היום בחור עושה מה שהוריו רוצים, או מה שכולם עושים),
בעניין שנות השמונים, מה היה אז במחלוקת בייסוד דגל ובמחלוקת על ישיבת ש"ס בקואליציה? ובדבר הזה יתד השתפר, והוא כותב היום "הגר"ע יוסף שליט"א". וביום הזכרון לרב שך היה כתוב ביתד רק על המלחמה בחב"ד, ולמריבה עם ש"ס אין זכר. 

(קצת קשור לעניין: אולי יעתיק מישהו  מספר זכרונותיו היפה של הרב מזא"ה את השיחה בינו לדוכס מוסקבה (או משהו כזה) אחרי שהתמנה לרב, בין היתר על השאלה באיזה עמים מצויים מלשינים?)

תוקן על ידי ת_ח_ז_ל ב- 13/10/2010 16:26:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 17:30 לינק ישיר 

צענע: זה ריגש אותי עד דמעות, ורציתי לחשוב לרגע שמדובר בעזרה למגורשי עזה

http://www.youtube.com/watch?v=vI_P9mRCJ-0&feature=fvhl

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 18:57 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
ניתן לכתוב כתבה זו ממש גם על היחס, למשל, שבין אנשי ימין ואנשי שמאל.
ניתן, אבל זה לא יהיה נכון. בין הקיצוניים הויכוחים הם באותו להט, בשאר רבדי החברה הקיטוב שמאל/ימין הרבה פחות ניכר, הרבה פחות דרמטי ובעיקר הרבה פחות מעניין. רבים מאד התפכחו מהאשליה שלמישהו יש תשובות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:08 לינק ישיר 

דפל, דבריך קרובים לדבריו של חבר הכנסת לשעבר מר...

...נכנסתי לכנסת בראשית 1974, ומצאתי בה את מנחם בגין ואת יצחק בן-אהרון, את אבא אבן ולובה אליאב ואורי אבנרי, שחי ובועט; את מי לא מצאתי. ופרשתי מהכנסת 33 שנים אחרי, נפרד מגמליאלי ומגבריאלי, מנחליאלי ומשלומיאלי; וממי לא. האם באמת צריך להיות נוסטלגי כדי להבחין בהבדל? 

הלה מדגיש בכתבה זו שאין הוא נוסטלגי. נו באמת...

פעם האיש היה צעיר והייתה לו הסתכלות אחרת. וזה כל הסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:20 לינק ישיר 

אליעזר בבקשה תקן, חלק את השורה הארוכה לכמה שורות, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 19:48 לינק ישיר 

מקס, אצלי במסך שלי הדברים תקינים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רק העם שלנו סובל משנאה עצמית מטורפת ???
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.