בית פורומים עצור כאן חושבים

דינמיקה והגבלות מרצון: הצעות לשינוי בניהול אשכולות בפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2010 22:42 לינק ישיר 

מיימוני, כן, לזה התכוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:53 לינק ישיר 

כעת הגיע תורי.
אין לי שום בעיה עם לשון מתחכמת או צינית. יש לי בעיה עם נסיונות להסחת דעת מגמתית.
כשמתחילים דיון חדש בנושא שאינו יומיומי צריכים קצת להתרכז ולהתמקד עד שעולים על המסלול. גם אח"כ צריך להחזיק ראש ולעקוב אחר ההתפתחויות. ניסיתי לעלות נושא קצת מורכב ועדין בנבכי הנפש היהודית ועמידתה מול הבורא. המגיב הראשון כתב ועניתי לו. פתאום הגיעה המהלומה- בדיחה טרחנית עתיקה על האויר בגן עדן והאוירה בגיהנם (החילוניים המקוריים מספרים אותה הרבה יותר טוב). עוד הם מדברים ומתחילה סדרת בדיחות בין שלשה לצים ומציפה את כל האשכול בנינוחתיה. המנונאסבא ומיימוני מנסים להשחיל מילה ולהחזיר את העגלה למסלולה ואז...
החילוני שלח את הסחורה שלו- פיטריית הזייה !!! וכולם בהכנעה מרובה מצטרפים אל השטות הזאת כדי לתת להמשיך ולספר איזו סחורה יותר טובה בתחום הזה. ולא נחה דעתו עד שהוא מכניס גם את דעתו על השכנות שלו ודי בזה למבין.
אם נראה לכם שזה מסלול תרבותי של דיון והתפתחות כנראה שאני לא ממין העניין.
אני מגיד שיעור מזה שנים רבות לציבורים שונים ומגוונים, ולכן אני מכיר היטב דינמיקה של דיונים. יש הרבה מה להתבונן ולהעיר כאן, אבל לא ברור אם יש בזה משום ענה כסיל כאיוולתו או משום אל תען כסיל כאיוולתו.

העניין עם הנוצרי הוא פשוט- לא מפריע לי השם אבל אם באמת יש כאן גוי ההלכה מחייבת לבחון את דברי התורה הנמסרים לו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 22:58 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
אני מגיד שיעור מזה שנים רבות לציבורים שונים ומגוונים, ולכן אני מכיר היטב דינמיקה של דיונים. יש הרבה מה להתבונן ולהעיר כאן, אבל לא ברור אם יש בזה משום ענה כסיל כאיוולתו או משום אל תען כסיל כאיוולתו.

באיזו מאה אתה חי? הלו! הלו! כאן זה אינטרנט והדברים זורמים, דינמיים ושמחים כנתינתם וכפי שהם נפלטים מן המקלדת. נשתנו הטבעים ונשתנו הזמנים. אולי תרצה לפתוח פורום חדש עם מגידי שיעורים ועם תלמידים המחכימים את רבותיהם?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:07 לינק ישיר 

אליעזר-
זאת אומרת שהאינטרנט הוא הפקר גמור ומוליך לביטול כל הסדרים הנהוגים בין הבריות ?
זה בהחלט מחייב דיון בפנ"ע. אולי נתחיל להבין קצת את החוששים ממנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:09 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
העניין עם הנוצרי הוא פשוט- לא מפריע לי השם אבל אם באמת יש כאן גוי ההלכה מחייבת לבחון את דברי התורה הנמסרים לו. 

עוד מעט קט תאמר כל המלמד בתו תורה כאילו מלמדה תפלות, ותחליט שלא לענות לנשים. או אולי לנשים נשואות כן ואילו לרווקות לא. נגמר העידן הזה העולם פתוח לכול.

דרך אגב, האם אתה כותב בשמך הגלוי? הייתי נוהג יותר כבוד בדבריך אילו היה לך האומץ לעמוד מאחורי דבריך. אם אתה מתחבא תחת ניק אל נא תבקש כבוד המגיע לבשר ודם של ממש.

וסליחה על ההתפרצות שלי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:12 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
אליעזר-
זאת אומרת שהאינטרנט הוא הפקר גמור ומוליך לביטול כל הסדרים הנהוגים בין הבריות ?
זה בהחלט מחייב דיון בפנ"ע. אולי נתחיל להבין קצת את החוששים ממנו...

לפני כחודש קראתי מאמר, השד יודע היכן, של מדען שהתוודה שניהל רומן באינטרנט עם רובוט. האיש היה כה נואש לחפש אהבה ולקח לו זמן ארוך עד שהבין שנפל בפח של רובוט. אכן, עידן חדש ועולם חדש. האם זה טוב אינני יודע. אבל איך אומרים בעברית מדוברת: זה מה יש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:18 לינק ישיר 

אליעזר-
לא יודע מאיפה אתה נפלת לדיון הזה ועל מה אתה רותח כל כך. בשבילך נגמר עידן ההלכה, בשבילי לא. אני אענה לנשים או לגויים בדיוק כפי שההלכה תורה, ואפילו אלף כמוך יטפסו על הקירות. מה אתה בעל הבית על כל העולם ?
בעניין הכינויים זה נראה לי מנהג המקום, מה אתה רוצה ממני. אין לי שום בעיה להיחשף ויש כאן אנשים בפורום שיודעים היטב את זהותי.
האם העובדע שאתה מתחיל את הכינוי שלך (סליחה שאני לא מתיפייף לקרוא לו ניק) באליעזר מחייבת שזהו שמך האמיתי ? זה מזכיר לי בדיחה- צריך להתייעץ עם ירוחם בדואר אישי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:22 לינק ישיר 

בבקשה שמי אליעזר טרייטל מבני ברק. מוזמן לבוא לשתות אצלי קפה. נס או שחור או הפוך. בכנות.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 13/10/2010 23:23:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:34 לינק ישיר 

זו דווקא בדיחה טובה- אשכנזי מכין קפה !  סתם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:42 לינק ישיר 

אבל לא אמרת איזה קפה ואימתי אתה מבקש לבוא אליי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:50 לינק ישיר 

לשותףסוד

קראתי בעניין את תאור גילגולו של אשכולך אבל לא הצלחתי לגלות מיהם שלושת הליצים שהיתה להם מגמה להסיח את הדעת מאשכולך אולי תחכימני מיהם השלושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:52 לינק ישיר 

ועוד אני רוצה לספר כאן את סיפורו העצוב של דודי.
דודי הצעיר (בן 16 לפי הכרטיס) חשב שיש כאן אנשים דתיים חושבים ואולי יוכל להחשף באמצעותם למכמני היהדות שנעלמה לו. לכן הוא פתח כאן אשכול תמים תחת הכותרת "יהדות?".  מיימוני כמובן קבל את פניו בנעימות כדרכו (מאיפה מגיע מיימוני כזה ?) וניסה לכוון איתו את השיחה בעדינות (כבר הזכרתי שבהתחלה לוקח זמן עד שמתאפסים). מיד נכנס לזירה כוכב אחד והתחיל לבלבל את הכיוונים. מיימוני ואברהם ניסו קצת לסדר את המהלך ודודי הלך ואיבד את הכיוון, עד שנפרד בברכת לילה טוב ונדבר בהזדמנות. 
דודי לא חזר יותר. כל הבדחנים המשיכו להשתעשע בתוך עצמם ונמוגו באויר הפורח. מסכן דודי, חבל שלא נולד בצ'ילה אולי שם היו מתייחסים אליו יותר יפה. עצור כאן חושבים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:55 לינק ישיר 

ר' שותףסוד, בן כמה אתה לפי הכרטיס? כמדומני בן 10... מה לך להיתמם ולקונן על מר גורלו של דודי בן ה-16?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2010 23:55 לינק ישיר 

שותף סוד, אליעזר וכולם

נחלק את הדברים שעלו כאן לפי סוגים.

א. יש ערך רב לתרומה של כל אחד. ואם ירוחם חש שיש טרוניה עליו, זה נובע מאי הבנה שאולי גרמתי לה. כוונתי היתה שרק הומור סותם את האשכול. וזה ודאי לא מלאכתו שלו. ממה שאני מכיר, בדרך כלל הבדיחות שלו מאירות את הנושא באופן הומוריסטי, ואם חושבים ומפענחים, יש כאן תגובה ענינית שמולבשת בבדיחה.

ב. לגבי אלו שהציעו שהכותב יבהיר שהוא מצפה לאשכול בלי בדיחות ורק בתחום שהוא פתח - זה בדיוק מה שכתבתי. רק שציינתי שבמקום שיעשה זאת בהודעה הפותחת, ואז היא נשכחת כשעוברים לדף הבא, זה יבוא לידי ביטוי בסימון בכותרת. אז כל פעם שרואים את הכותרת ובוחרים להיכנס לאשכול יודעים מה תנאי הכתיבה. האם זה נורא כל כך? במפורש כתבתי שאלו יהיו מקרים יוצאי דופן.

ג. לשותף סוד - יש הלכות או מה שנחשב להלכות מחייבות לגבי לימוד תורה לגוי, לאשה, לתלמיד שאינו הגון. אני עצמי איני מצפה להיזהר ולא להיכשל בכך. יש לנו קוראים וקוראות, חלקם ודאי יוגדרו כ"בלתי הגונים" מפני שאולי הם שנו ופירשו (או לא שנו ולכן פירשו) וחלקם עדיין אינם שומרים מצוות ולומדים לא בטהרת הידים (נניח) וכו' וכו'. אולי יש אפילו גויים שמעיינים כאן. ובוודאי שיש נשים.

אולי כדאי לפתוח אשכול ייחודי על שאלה זו, כי זה נושא מעניין מאד. להביא את המקורות ולנמק. כמדומה לי שיש סיבות שונות להקל בדבר.

ג. אליעזר היקר, מדבריך האחרונים הבנתי כעין זלזול במה שנראה לי חיוני: שמירה על מתודולוגיה של דיון בפורום. אם אין לנו מתודולוגיה, אין לנו כלום, יש לנו כללי דיון כדי שנישאר בנושא הראשי (טוב, עם סטיות קלות להומור), שננמק ולא נסתפק בציטוטים ארוכים ובלי הסבר, וכל מה שאנו משתדלים להתרחק ממנו בפורום שלנו.

אדרבה, מאד הייתי רוצה שהפורום שלנו יהיה מחכים את כל המשתתפים בו. אתה לא?

ד. ושוב לאליעזר. אתה הרשית לעצמך לחשוף את עצמך. זו זכותך. אבל דע שיש כאן כאלו שאינם יכולים להשיב באותה מטבע. זה אפילו יוצר אצלם תחושה שהם לא בסדר. וזה לא נכון. במיוחד החרדים בינינו אנוסים שלא לרמז על זהותם (גם אני). בקשה להזדהות נקראת הזמנה לאאוטינג. זו פריצה של אחד הכללים החשובים ביותר של הכתיבה בפורום אינטרנטי. (צריך לנמק למה אבל בינתים אסתפק בדיווח שזה כך. ראה גם בחוקת הפורום).

ה. וכן, אני בהחלט בעד קפה חריף וחזק, במיוחד בשעה כזו...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 00:01 לינק ישיר 

ר' מיימוני, דבריך מקובלים עלי לגמרי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דינמיקה והגבלות מרצון: הצעות לשינוי בניהול אשכולות בפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.