| נשלח ב-13/10/2010 17:28 |
|
| |
אלוקים מעבר לזמן - איך רלוונטי לעולם הזה?
זמן כידוע שייך רק לחומר.... ולכן אלוקים שאינו חומר הוא מעבר לזמן זאת אומרת לא שייך אצלו עבר הווה עתיד , אז איך לכל הרוחות העולם הזה רלוונטי כלפי בורא כל העולמים ???
הכותרת לפי החוקה
תוקן על ידי - עצכח - 24/10/2010 22:52:17
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 18:40 |
|
| |
רובן
ברוך הבא אל הפורום!
העלית שאלה קשה. אבל יש מה לשפר בסגנון שלך, הלא כן?
נראה לי שכדאי גם להבהיר למה אתה מתכוון. מה הקשר שאתה מוצא בין העובדה שהאלוקים הוא מחוץ לזמן (על פי הגדרה) לבין ה"רלוונטיות" של העולם לבורא?
אם תבאר את השאלה ואת ההנחות שביסודה, אולי יהיה קל יותר למצוא תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 22:58 |
|
| |
הוא ברא את הזמן.
וזה לא באמת מציק לך, אם תרשה לי לכתוב מה שאני חושב, למרות שזה אולי לא מאוד מנומס. מעט מאוד (מאוד) אנשים מוצקים משאלות כאלה. חשוב על זה כעל בעיה במתמטיקה.
איך השאלה הזו רלוונטית לחייך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 23:08 |
|
| |
נכון מאד יש הרבה מה לשפר.
בכל אופן כוונתי שכלפי אלוקים העולם הוא נקודה אחת (אפילו לא) מתחילת בריאתו עד חורבנו... ואז כל החיים הם סתם פאטה מורגנה" נ.ב ר׳ מימוני אני מאד מאד נהנה מהפורום ובמיוחד ממך ישר כך)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:13 |
|
| |
לביטי
אם תרשה לי לכתוב מה שאני חושבת,למרות שזה אולי מאד לא מנומס...
תגובתך אפיינית מאד לתגובת רבעס חרדים בחיידר.
אתה קובע בשביל מישהו אחר מה באמת מציק לו?
ואם הוא רוצה להיות בן אדם יחודי שמציקות לו שאלות מיוחדות שאינן מציקות לרוב האנשים הבינוניים האם לא צריך לעודד אותו על המקוריות שהוא מגלה? תגובתך מלמדת היטב איך החרדים מייצרים בוגרים שדומים אחד לשני כשתי טיפות מים. ואז מתפלאים איך קורה שיש כל כך מעט יוצרים מקוריים בדורות האחרונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:16 |
|
| |
אלוהים הוא יציר האדם אלוהים קיים מאז שהאדם המציא אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:27 |
|
| |
רובן
אתה צודק שמנקודת ראות אלקית, שהוא נצחי ואנו לא, האם איננו חסרי ערך בעיניו? (אני כותב כמובן במטאפורות=ביטויים ספרותיים אודותיו כי על פי הגדרתנו אי אפשר לומר עליו כלום).
אבל זו בדיוק הנקודה. אנו כבני אדם מתעלמים מן היתוש או אפילו הפרפר קצרי החיים. אבל אנו מאמינים, או יודעים, שהאלקים אכפת לו מאיתנו גם אם זמננו קצר מנקודת המבט שיכולה להיות לו, כמו "צל של ענן" חולף ותו לא.
אם אנו מייחסים לאלקים איכפתיות אינסופית, אזי למרות קוצר החיים שלנו יחסית לנצח, אנו עדיין מענינים אותו.
יצא בתשובה
ברוך הבא אל הפורום
האם האדם המציא את אלקים או גילה אותו? איך יודעים זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:43 |
|
| |
מימוני
לא הבנתי .
אנחנו אפילו לא קיצרי זמן כי באותה אלפית שניה שאלוקים ברא את העולם יגיע הסוף שלו כי אין הוה ועתיד והכל בנקודה אחת והעולם שאנו נימצאים בו הוא סתם פאטה מורגנה כלפי הבורא וכלפנו ( במלים אחרות העולם הוא בדיחה[]
.{עצובה אם תרצה}
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:56 |
|
| |
רובן:
מי אמר שאין לאלוקים זמן ? יש בחז"ל שיש לו כן זמן,
ולמה העולם בדיחה ? למי זה בדיחה לו או לנו ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:13 |
|
| |
מקסמן היקר.לפי הבנתי כל דבר שיש לו זמן יש לו סוף והתחלה מה שאין כן לאלוקים (או שתרצה להגיד שגם לאלוקים יש התחלה וסוף) למה בדיחה?? כי אים באותה שניה (זה לא שניה כי אין זמן אבל לצורך המחשה) העולם נברא ונחרב כלפי הבורא אז העולם סוג של בדיחה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:27 |
|
| |
רובן
איננו מסוגלים להבין את הבורא ואת מהותו לכן אפשר לשאול עליו עשרות שאלות. השאלה הרלוונטית לגבינו היא האם לשאלה הזאת יש איזו שהיא השפעה על חיינו? אם אתה חושב שכן, תשתף אותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:32 |
|
| |
לפותח האשכול
בוא נניח לרגע לבעיית הזמן.
למה הבורא שהוא מושלם לבדו, צריך היה לברוא עולם ולהתעסק איתו. את זה אתה מבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:34 |
|
| |
השאלה נובעת מטעות שכיחה, לפיה הקב"ה מוגדר כישות מושגית הקיימת אפריורית, ורק אחר כך מנסים לקשר בינה לבין העולם.
אין לנו יכולת לדון על הקב"ה מן הצד שלו, וזו אמירה פוזיטיבית, לא זו הנובעת מחוסר ידיעה.
כל שידוע לנו הוא שהגות על העולם מובילה אותנו להשגה שכלית ואקזיסטנציאלית, המורה על כך שאנו והעולם כולו תלויים בישות המצויה מחוץ לעולם, ושאיתה אנו מסוגלים לתקשר. הואיל והעולם קיים, הקב"ה קיים. וקיום העולם נובע מקיום הבוי"ת.
כל השאלות האחרות, כמו חשיבות העולם בעיני הקב"ה הן חסרות ערך אינטלקטואלי, משום שהן דנות בפרספקטיבה של הבוי"ת, ולא מזוית הראיה שלנו. אנו מסוגלים אמנם להתפעל: מה אנוש כי תזכרנו וכו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:34 |
|
| |
| רובן1234 כתב: |  | | מקסמן היקר.לפי הבנתי כל דבר שיש לו זמן יש לו סוף והתחלה מה שאין כן לאלוקים (או שתרצה להגיד שגם לאלוקים יש התחלה וסוף) למה בדיחה?? כי אים באותה שניה (זה לא שניה כי אין זמן אבל לצורך המחשה) העולם נברא ונחרב כלפי הבורא אז העולם סוג של בדיחה |
|
כן בוודאי שאני מבין את הטענה למה אלוקים מעל הזמן, אני רק אומר שמה שיש לו לא ברור לנו מהמקורות, כלומר לפי דעתינו אין לו זמן, אבל לפי דעתו ?! מנין לנו ? יש לו משהו אחר אולי !
(הנה חז"ל אומרים שאלף שנה אצלינו חשוב אצלו כיום אצלינו כלומר: רצונם לומר שאצל האלוקים יש חשיבות של אלף שנה כמו שאצלינו חשוב יום אחד)
ולכן אני לא מצליח להבין את דעתך, כי מה יש לו ומה אין לו ?! אנו לא יודעים, יש רק עובדה קיימת, וכנראה טוב\רע לו מכל מעשיו,
בקיצור: אתה מסתכל אם המשקפיים שלנו ושואל מה יש לו מזה, הנה יש לו כי אם לא היה לו אז כמובן לא היה עולם,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:38 |
|
| |
הנה אני רואה שחברים כבר ענו לך ביתר בהירות
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:43 |
|
| |
מבקש טוב
אני לא שואל על מהותו מי הוא ולמה הוא
אני שואל, איך העולם רלוונטי כלפי הבורא שאינו זמן ולא שייך לגביו עתיד. ????? וזה שאלה מאד רלוונטית לדעת שהעולם לא סוג של דמיון, בדיחה, איך שתרצה
|
|
|
|
|