|
|
| נשלח ב-15/10/2010 01:36 |
|
| |
רובן1234 יתכן שיש כאן חזרה מסוימת על דברים שהופנו אליך לעיל, אני מנסה לסדר את הדברים כדי שאוכל להבין בבירור את תורף הקושיה.
שאלת [ציטוט מהתגובה האחרונה]: "אני שואל, להגיד על דבר שלא שייך בו זמן שיברא דבר ששייך בו זמן ויתן לבני אדם באותו עולם של זמן ציווים ותורות לקיים כשמבחינתו של אלוקים הדבר כאילו נחרב ונפל לפני שנולד". -לא קשה לך כיצד אלוקים מסוגל לברוא עולם של זמן כשהוא נשאר מעל הזמן- ואני מניח שזה משום שאתה מתייחס לזה כדבר שהוא מעל תפיסתך [בדיוק כמו שאתה לא מבין איך נוצר יש מאין]. אם טעיתי בהנחתי- תקן אותי. -כמו"כ נראה שאין מעניינך כרגע מדוע נתן לבני האדם ציוויים ותורות. או מה טעם לו בזה. -מה כן קשה לך? כיצד הוא הצליח לברוא את הזמן ו'להתחמק' ממטריית הזמן? מה אלוקים חווה ב'זמן' שאנחנו חווים זמן? כיצד הוא יכול לחוות את החומר והתנועה של בני האדם למרות שהם רק תולדות למציאות הזמן [כפי שכבר כתבו לעיל החברים]? אם כן, מדוע אתה רואה את זה כדבר יותר בר הבנה מעצם האפשרות של העדר זמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2010 08:28 |
|
| |
אברהםהעברי .שלום כתבתה מה כן קשה לך
מה אלוקים חווה ב'זמן' שאנחנו חווים זמן? כיצד הוא יכול לחוות את החומר והתנועה של בני האדם למרות שהם רק תולדות למציאות הזמן [כפי שכבר כתבו לעיל החברים]?
אם כן, מדוע אתה רואה את זה כדבר יותר בר הבנה מעצם האפשרות של העדר זמן ?
נכון זה מה שקשה לי !!! (סגנון הניסוח שלי מאד מאד גרוע .סליחה מראש)
לברוא יש מאין? ולמה אל
וקים ברא את העולם? הינם שאלות הינם שאלות קשות למאד כמו שאתה יודע אבל הם לא סותרות את מהותו של אלוקים .לברוא זמן ולחוות אותו זה סותר את מהותו (למה על שאר השאלות שיש כגון ידיעה ובחירה וכו׳ אתה לא אומר ״.
-לא קשה לך כיצד אלוקים מסוגל לברוא עולם של זמן כשהוא נשאר מעל הזמן- ואני מניח שזה משום שאתה מתייחס לזה כדבר שהוא מעל תפיסתך [בדיוק כמו שאתה לא מבין איך נוצר יש מאין .אברהםהעברי תודה מראש על ההתיחסות]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 16:28 |
|
| |
רובן
כתבת לי כך:
"אני לא שואל על מהותו מי הוא ולמה הוא. אני שואל, איך העולם רלוונטי כלפי הבורא שאינו זמן ולא שייך לגביו עתיד??? וזה שאלה מאד רלוונטית לדעת שהעולם לא סוג של דמיון, בדיחה, איך שתרצה." ובתגובה האחרונה כתבת:
"לברוא זמן ולחוות אותו זה סותר את מהותו" א. אם אינך יודע את מהותו כיצד אתה יודע שזה סותר אותה?
ב. מדוע אתה חושב שהעולם רלוונטי כלפי הבורא?
ולגבי הרלוונטיות של השאלה, אם בעקבות השאלה הזאת תגיע למסנה שהעולם הוא סוג של דמיון או בדיחה, נו אז מה??? לכן כשידרכו עליך לא יכאב לך?
ואכן אפשר לומר שהעולם הוא סוג של דמיון. כבר חז"ל קראו לעולמינו "עולם השקר" ואינשטיין אמר "המציאות היא אשליה בלבד".
אני רואה את עצם שאלתך כשאלה מאתגרת ומרתקת אך לא כשאלה משמעותית בחיינו. ובעצם, שאלתך היא השאלה העתיקה: כיצד שייך חיבור בין הגוף לנשמה ובין הרוח לגשם, שהרוחני אינו מוגבל במרחב וזמן והגשמי מוגבל?
תוקן על ידי מבקשטוב ב- 17/10/2010 16:31:07
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 18:22 |
|
| |
מבקשטוב השלום והטובה
שאלתה.
״א. אם אינך יודע את מהותו כיצד אתה יודע שזה סותר אותה?״
אני לא יודע את מהותו דרך החיוב אלא דרך השלילה הוי אומר שלאלוקים
בודאי לא שייך זמן....
ועל מה ששאלתה
״ב. מדוע אתה חושב שהעולם רלוונטי כלפי הבורא?״
חזק ביותר !!! תשובה יפה מאד !!!
שאלתה עוד
״ולגבי הרלוונטיות של השאלה, אם בעקבות השאלה הזאת תגיע למסקנה שהעולם הוא סוג של דמיון או בדיחה, נו אז מה??? לכן כשידרכו עליך לא יכאב לך?
ואכן אפשר לומר שהעולם הוא סוג של דמיון. כבר חז"ל קראו לעולמינו "עולם השקר" ואינשטיין אמר "המציאות היא אשליה בלבד".
דברים יפים כתבתה !!!
אבל תסכים איתי שיותר קשה לקיים ציווים אלוקיים, תורות, ושאר ירקות, כשאתה מבין שהעולם הוא סוג של דמיון.....
(למרות שמבלי זה קשה מאד -מדוע נתן לבני האדם ציוויים ותורות.? או מה טעם לו בזה? ועוד ועוד. אבל בכ״ז השאלה הנ״ל היא בגדר ״ונוסף גם הוא על שונאנו....״ ?
בכל אופן
מבקשטוב ישר כך גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 21:30 |
|
| |
עוד כמה נקודות שאולי יאירו משהו בהקשר הזה, 1. זמן זה לא דבר ששייך רק בחומר הזמן הוא הדבר שמגדיר שינוי , שינוי יכול להתקיים גם בדברים רוחניים נבראים, אך כמובן לא בבורא עצמו. (כיון שמציאותו מחויבת המציאות כפי שלימדונו הפילוסופים הקדומים ומביא למשל הרמב"ם) 2. כיון ששינוי הוא המגדיר הבסיסי של מה שאינו עצמות הבורא, נראה לומר שע"י הזמן אפשר להגדיר באופן הכי בסיסי את היחס בין הבורא לעולם, וכפי שלימדונו חכמי אמת ששם השם (י-ק-ו-ק) מורה על היותו "היה הווה ויהיה" כלומר שמציאותו יתברך נמצאת בכל מימדי הזמן, באשר היא לא כפופה לזמן. 3. מדוע רצה הבורא לברוא את עולמו, ולמה דוקא באופן כזה וכו', זו שאלה לא רלוונטית באשר אין לנו שום כלים להתעסק איתה בתוקף היותינו נבראים... מה שכן אנחנו יכולים לבחון ולנסות לאמת האם הגדרות ודרכי היסק מסוימים מתאימים למציאות כפי שאנחנו מכירים אותה, ולענ"ד עיון כזה מראה שמסתבר מאוד ואולי אפילו מחויב המציאות ש"יש מנהיג לבירה" השאלה היא אם אנחנו רוצים לנסות ולבחור לשתף איתו פעולה (בהנחה שלא מדובר במשחק בקוביה כמובן...) מקוה שדברי שפכו אור מסוים על הנושא, ואם יש רצון באיזושהיא הבהרה אשמח לנסות כפי יכולתי המועטה, בברכת הצלחה בהמשך חקירתך ובכלל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 23:47 |
|
| |
אישציפור. מסכים עם רוב הדברים
. עכ״פ גם אם אני מסכים שיש מנהיג לבירה וגם אם אין לי כלים להבין למה אלוקים ברא את העולם .
עדיין , מה אלוקים שהוא מעל הזמן חווה ב'זמן' שאנחנו חווים זמן? כיצד הוא יכול לחוות את החומר והתנועה של בני האדם למרות שהם רק תולדות למציאות הזמן [כפי
שכבר כתבו לעיל החברים]? זה נראה שאנחנו כן ״משחקים בקוביה.... כהגדרתך .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 13:30 |
|
| |
רובן
אולי תוכל לבאר מה כוונתך "אלוקים חווה" המושג חוויה כפי הידוע לי שייך רק בדבר חדש שאינו חלק ממהותו של החווה הקב"ה הוא הדעה הידוע והיודע גם יחד לא שייך אצלו לחוות משהו המושג הנכון הוא ידיעה וכיוון שידיעתו שלימה הוא יודע את ברואיו ידיעה שלימה, כולל את הדרך בה הם חווים את העולם, אבל זוהי ידיעה ולא חוויה כלומר הוא אינו רוכש ידע חדש ממילא אינו זקוק לתפיסת הזמן החושית.
מלבד זאת כתבת שהעולם הזמני הוא כשניה אחת כלפי הנצח זו טעות נפוצה וכבר כתבתי ע"ז באחד השירשורים העולם הזמני הוא זמני רק כלפי העולם הזמני כלפי הנצח העולם הזמני הוא נצחי תמיד היה ותמיד יהיה כל מעשה שנעשה לעולם לא ימחה וכל רגע שעבר מעולם לא עבר התודעה שלנו מוגבלת ע"י חושים ומימדים והיא החווה את הזמן כמימד קיים בדיוק כפי שהיא חווה את המקום ( מרחב ) תורת היחסות הוכיחה כי הזמן והמרחב שניהם יחסיים ואינם מוחלטים ממילא העל-זמן ועל-מרחב קימים בודאות בנקודת ההתחלה של המרחב והזמן ושם גם נמצא העולם הנצחי ושם גם התודעה האין סופית האלקים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 22:09 |
|
| |
חי רגעים. אתה כותב כ״כ יפה ונכון ᙧᙧᙧᙧ
(חבל שאני לא יכל להגיד שאתה כותב ״חבל על הזמן״ כי זה כמובן יסתור הכל ᛎᛎ)
קיבלתי כמעט תשובה מלאה.
ולמה כמעט ?? כי עדיין קצת קשה לי שהרי כל העולם (שלמרות שבנקודה האמיתית הוא ניצחי ולא זמן. כמו שכתבתה יפה) וענינו ומהותו
זה זמן ״מה עשינו. מה עושים.מה נעשה. מה חשבנו. מה חושבים. מה נחשוב...״ ועל דבר זה נברא העולם (לתקן ולהיות טוב וכ״ו ) .ולפי האמת אין כזה דבר זמן לא רק כלפי הבורא אלא אפילו כלפנו (כמו שכתבתה) אז שוב העולם הוא ״פטה מורגנה״ ???
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 22:46 |
|
| |
רובן, לענ"ד הקב"ה לא "חווה" את העולם כגורם מבחוץ , אלא מופיע (גם) דרכו , כלומר יש את עצמות הבורא שהיא אכן מעל ומעבר לגבולות העולם, אך יש את התגלויותיו שהם מופיעות בעולם ואין שום סתירה בין השניים, למעשה זה עצם משמעות המושג בריאה , שיש בה יציאה החוצה (לבר) של מה שקיים בפנים, יש מבין ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 23:28 |
|
| |
ראובן-
טעות בידך. המעשים הזמניים שאנחנו עושים נהפכים לנצח נצחים בתהליך ארוך של הזדככות התדבקות אל הבורא. הזמן הוא חדשה וזמנית רק כדי לסדר לנו את העבודה וההכנה הנדרשת, אבל מכל יוצא דבר נצחי. אנחנו אומרים בקידוש לבנה "פועל אמת שפעולתו אמת" ולכן ח"ו לחשוב שכל מה שנעשה נעלם ואין לו קיום נצחי אמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 00:33 |
|
| |
אישציפור ושותףסוד . אני לא מבין מה אתם עונים על השאלה הראשונית ???
אישציפור כתבתה. ״כלומר יש את עצמות הבורא שהיא אכן מעל ומעבר לגבולות העולם״. אז מה זה העולם הזמני (עבר.הוה.עתיד). לגבי עצמותו ??? איך שייך בכלל זמן לגבי עצמותו ???
שותףסוד כתבתה. ״טעות בידך. המעשים הזמניים שאנחנו עושים נהפכים לנצח נצחים״. מעשים זמניים??? איך שייך ״זמניים״ כלפי הבורא ??
לבנתיים מה שכתב חי רגעים נישמע טוב
״כתבת שהעולם הזמני הוא כשניה אחת כלפי הנצח
זו טעות נפוצה וכבר כתבתי ע"ז באחד השירשורים
העולם הזמני הוא זמני רק כלפי העולם הזמני
כלפי הנצח העולם הזמני הוא נצחי
תמיד היה ותמיד יהיה
כל מעשה שנעשה לעולם לא ימחה וכל רגע שעבר מעולם לא עבר
התודעה שלנו מוגבלת ע"י חושים ומימדים והיא החווה את הזמן כמימד קיים
בדיוק כפי שהיא חווה את המקום ( מרחב )
תורת היחסות הוכיחה כי הזמן והמרחב שניהם יחסיים ואינם מוחלטים
ממילא העל-זמן ועל-מרחב קימים בודאות בנקודת ההתחלה של המרחב והזמן״. למרות שעדיין צריך ביאור כמו שכתבתי. ״כי עדיין קצת קשה לי. שהרי כל העולם (שלמרות שבנקודה האמיתית הוא ניצחי ולא זמן. כמו שכתבתה יפה) וענינו ומהותו זה זמן ״מה עשינו. מה עושים.מה נעשה. מה חשבנו. מה חושבים. מה נחשוב...״ ועל דבר זה נברא העולם (לתקן ולהיות טוב וכ״ו ) .ולפי האמת אין כזה דבר זמן לא רק כלפי הבורא אלא אפילו כלפנו (כמו שכתבתה) אז שוב העולם הוא ״פטה מורגנה״ ???
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 00:51 |
|
| |
נ.ב אני מסכם לפי הבנתי את מה שחירגעים אמר. באמת לאמיתה, העולם שלנו ניצחי ולא שייך בו זמן !!! מה שאנחנו מרגישים זמן (עבר .הוה.עתיד). זה הרגשת הדמיון שלנו !!! לפי זה הסתלקה לה שאלתי הראשונית. ( יוצא שהעולם באמת חתיכת דמיון וזו זה !!! בשביל מה אלוקים ברא כזה עולם ?? זה כבר השאלה העתיקת יומין ולא השאלה שלי .
חירגעים תקן אותי אם אני תועה !!! )
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 11:39 |
|
| |
רובן היקר
עכשיו הרגת אותי, אני כבר כמה ימים מסתובב שמח וטוב לב שאני אחד ממממ,,,,
והנה הכל דמיון ????
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:47 |
|
| |
רובן , ההבדל פשוט, הדברים המהותיים נשמרים בתבניתם, ואלו שפחות או כאלו שהולכים ממש נגד התכלית המבוקשת, אובדים בבוא העת, ואם יש בהם נקודת אמת היא משנה צורה וממשיכה הלאה. לדוגמא סדום חרבה כיון שהלכה באופן קוטבי כנגד המגמה אליה העולם צריך להגיע, אך נשתייר ממנה לוט שממנו נולד דוד המלך וכל מלכות בית דוד שעל בסיסה מושתת תיקון העולם, במובנים אחרים כך קרה גם בחורבני בית המקדש ולמעשה כך קורה יום יום באינספור פרטים (אתה אוכל ארוחת בקר , מה שאכלת אבד, אבל הכח שזה נתן לך לעשות דברים אחרים המשיך הלאה וכו').
שותף סוד, האם קיבלת את המסר ממני ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 15:46 |
|
| |
אישציפור. כבודו כתב ,
״ואלו שפחות או כאלו שהולכים ממש נגד התכלית המבוקשת, אובדים בבוא העת....
אישציפור . אם אין זמן אף אחד לא הולך ולא בא !!! הכל עומד בנקודה אחת ברורה ואמיתית !!!
ללא שום שינוי כלל ועיקר !!!
ועוד איש יקר. מה פירוש. ״אובדים בבוא העת״ ?? איזה עת ??? מה זה אובד ??? הרי אין זמן !!!
גם כתבתה. ״לדוגמא סדום חרבה כיון שהלכה באופן קוטבי כנגד המגמה אליה העולם צריך להגיע...״
״צריך להגיע״ ?? Hello!!! Man
אין צריך להגיע... אין כיון שהלכה... אין אובדים בבא העת...
מקסמן . הדמיון הוא רק על הזמן...
אבל זה שיש הויה ניצחית מוכשרת מאד ומתוקה (ניסחפתי ??) שקורים לה מקס זה בכלל לא דמיון זה ניצחי !!!!
|
|
|
|
|