אז זהו שבעולם בו אנחנו חיים יש זמן. אתה מנסה לדמיין את עצם המציאות הא-לקית דבר שסיכמנו מראש שהוא בלתי אפשרי ולכן מגיע לכדי אבסורד הרף מכך, האדם קיים בעולם כדי למצוא את האלוקות מתוך המציאות שלו ושל העולם בו הוא חי, כל השאר תלוש מהמציאות ובעצם לא באמת קיים (מה שמכונה מציאות של תהו) .
נשלח ב-22/10/2010 05:00
אם אנחנו רוצים להבין את הקשר של אלהים, שהוא מעבר לזמן ולמרחב, אל החומר המוגבל, וכיצד יכול אלהים שהוא בעצם רוחני, ליצור חומר. אנחנו יכולים להסתכל על עצמינו ולהבין, הנשמה שלנו החושבת, שהיא רוחנית לגמרי, שולטת על הגוף החומרי ומניעה אותו דרך המוח. (המחשבות שהם גם רוחניות טהורות, הם מעבר לזמן והמרחב, המחשבה למשל ש1+1=2 איננה מוגבלת למקום או זמן, המחשבה הזאת תמיד היתה ותמיד תהיה) ראינו אם כן כיצד הרוח קשור אל החומר, הנשמה שלנו גם איננה מוגבלת למרחב ולזמן, ואף על פי כן היא קשורה היטב לגוף האדם, אמנם לזמן מוגבל, אז כנראה שהענין אפשרי.
נשלח ב-22/10/2010 11:07
איש חשוב .יפה אמרתה
. ובכל זאת, כל זה כלפי נשמת האדם שאלוקים יצר ואע״פ שהיא לכאורה מעל הזמן היא כן מרגישה תחושת זמן ומרחב . אבל מה כלפי האלוקים עצמו ?? גם הוא יצר לעצמו תחושת זמן ?? בודאי שלא , אז שוב
עולה השאלה איך העולם שייך לגבי אלוקים שמעל הזמן....
נשלח ב-22/10/2010 13:37
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 22/10/2010 13:38:27
נשלח ב-24/10/2010 01:27
רובן האם יעלה על דעתך שאלהים לא חי איתנו ועם הזמן שלנו? ענין "מסובך" זה קטן עליו. ברור שהוא שם לב אם מישהו קרא קריאת שמע אחר הזמן.
המשל שהבאתי דווקא מוצלח, הנשמה מעבר לזמן, כי היא רוחנית כולה, אבל היא יודעת ורואה מה אדם עושה ומה השעה על השעון שעל הקיר, למה נראה לך שאלהים לא יכול לראות מה השעה על השעון שלך שמוסתר בכיס הקטן?
נשלח ב-24/10/2010 09:30
איש חשוב. כתבתה. ״רובן האם יעלה על דעתך שאלהים לא חי איתנו ועם הזמן שלנו?
ענין "מסובך" זה קטן עליו....״.
איש חשוב. כנראה שהאלוקים שלך הוא לא האלוקים שלי.... (האם האלוקים שלך גם עצוב או שמח לפעמיים... לא קטן עלו להיות שמח. ?? או עצוב ?? כזה מסובך לו לאכול משהו ?? גם הנשמה היא רוחנית, ושמחה או עצובה מידי פעם. ואפילו כועסת... ואז ??? מה כ״כ קשה להבין שלא שייך זמן לאלוקות ???? )
נשלח ב-24/10/2010 09:50
רובן-
הקב"ה רוצה. רצון פירושו התחלה חדשה שאין לה הכרח לפניה (משא"כ צריך שפירושו השלמת חוסר). רצונו של המאציל היה לברוא מושגים חדשים שנקראים זמן מקום וחומר. אלה הם רצונותיו. מה הבעיה שיתייחס לרצונותיו ?
נשלח ב-24/10/2010 11:19
שותףסוד. גם אם אני מסכים איתך שיש לאלוקות רצונות {ואני לא מסכים .רצון פירושו צורך !!! וגם פירושו שינוי [זמן]. ״עד עכשו לא רציתי עכשו אני רוצה.״ מה שלא שייך לבורא )
מה זה עונה על השאלה איך לאלוקות שמעל הזמן, שרצה לברוא דבר חדש (עולם) שהוא זמן חומר מרחב ,שייכות לעולם שהוא זמן ??
אין בעיה שאנחנו ניתייחס. הבעיה איך האלוקות מתייחסת לכזה עולם ??
נשלח ב-24/10/2010 14:41
רובן
לפי מה שכתבתי לעיל אז מציאות הזמן היא תלוית תודעה כלומר אתה יכול לחוות את הזמן רק אם התודעה שלך מכוונת לתדר הנכון זה בדיוק כמו לומר שאתה מדמיין את הזמן כיון שהדימיון הוא כח מתרגם מציאות אבל אין זה אומר שהזמן אינו מציאותי זה אומר שבמצב מסוים תודעה אנושית חווה את המציאות כדבר תלוי זמן ומרחב
אמנם יש לציין שבמחקרים אחרונים שנעשו במצבי חלום מלמדים כי הזמן בחלום זהה לזמן במציאות כלומר בתקשורת אם אנשים החולמים חלומות שקופים ( מודעים למצב החלום בו הם נמצאים ) הם ספרו את השניות בדיוק באותו הקצב שהן חולפות במציאות ניתן ללמוד מכך ( אולי ) שהזמן הוא בעצם תוצר של פעילות מוחית תת מודעת ואינו תלוי כלל במציאות אוביקטיוית (אבל עדיין הוא ערך מדיד ומשתנה גם במצבים אוביקטווים כמו השעונים הג'ירוסקופים שאימתו את טענת תורת היחסות בדבר היחסיות של הזמן והמהירות )
נשלח ב-24/10/2010 15:54
רובן
לפי מה שכתבתי לעיל
אז מציאות הזמן היא תלוית תודעה
כלומר אתה יכול לחוות את הזמן רק אם התודעה שלך מכוונת לתדר הנכון
זה בדיוק כמו לומר שאתה מדמיין את הזמן כיון שהדימיון הוא כח מתרגם מציאות
אבל אין זה אומר שהזמן אינו מציאותי
זה אומר שבמצב מסוים תודעה אנושית חווה את המציאות כדבר תלוי זמן ומרחב
נשלח ב-24/10/2010 16:02
חירגעים כתבתה. ״רובן
לפי מה שכתבתי לעיל
אז מציאות הזמן היא תלוית תודעה
כלומר אתה יכול לחוות את הזמן רק אם התודעה שלך מכוונת לתדר הנכון
זה בדיוק כמו לומר שאתה מדמיין את הזמן כיון שהדימיון הוא כח מתרגם מציאות
אבל אין זה אומר שהזמן אינו מציאותי
זה אומר שבמצב מסוים תודעה אנושית חווה את המציאות כדבר תלוי זמן ומרחב...״.
חירגעים אל תחזור בך ,חבל !
זה כן אומר שהזמן אינו מציאותי , אם אין זמן, אין תדר לא נכון וכן נכון... ואין מציאות משתנה !!!
דרך אגב החלום הוא הראיה הכי גדולה שהכל דמיון,שהרי בחלום
יש את כל חמשת החושים וכמובן כולל התודעה, ובכל זאת אין לך דמיון גדול מזה,והזמן בחלום יכול לעבור כמו חלום (אפשר להיות זקן בתוך שניות )
וכבר אינשטיין הוכיח שהזמן יחסי והוא לא באמת, כמו שכבר כתבו בשירשור זה....
(גם החומר והמרחב הם סוג של דמיון או טעות אופטית איך שתרצה . חוץ מההוויה של האדם הכללללל דמיון ,מה לעשות חבר !!! )
נשלח ב-24/10/2010 16:48
אם הכל דמיון אז גם מה שכותבים לך הוא דמיון, וגם מה שאתה עונה זה בס"ה דמיון.
ומובן ממילא כי גם השאלה שלך היא דמיונית ואתה רק מדמיין שהיא מטרידה אותך, ובאמת היא לא מטרידה אותך...
{כי אם היא היתה מטרידה אותך- לא היית מסובב עצמך בחומות של עיקשות והיית מתאמץ לנסות להבין את התשובות שכתבו לך- היית עושה סלקציה בין הדברים הניתנים להבנה ובין אלו שאינם. בסך הכל אתה מדבר על הרמה הכי פשוטה ובסיסית של הסוגיא הזו, וברמת הדיון הזה קיבלת כבר את כל התשובות שאתה ראוי לקבל. אז חבר-
אם באמת השאלה מעסיקה אותך ואתה באמת מעונין בתשובה ולא בהתפתחות האשכול, תעבור על התשובות המופיעות באשכול, תערוך אותן לעצמך, קבל את המתקבל, דחה את מה שלא מתקבל, תבין את המובן. ואת שאינו יכול להיות מובן- תבין שאינך יכול להבין.
דרך צלחה}
תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 24/10/2010 16:50:08
נשלח ב-24/10/2010 17:11
רובן
דימיון הוא כח בשכל המנתח את הנתונים העיצביים ( אותות חשמליים המגיעים מאיברי החישה ) ומעביר תמונת מצב ברת תפיסה לנפש ( שכל )
אם אני קם בבוקר והולך לעבודה משם אני נוסע לבקר את ההורים ואח"כ חוזר הביתה זה לא אומר שהבית שלי נעלם כשעזבתי אותו וכעת יש רק משרד וכן הלאה אנחנו חווים את המציאות כרצף כיון שאפשר לחוות אותה כך זוהי אחת האפשרויות להתבוננן על המציאות אפשרות הנובעת מההגבלות של השכל שלנו והתודעה שלנו התבוננות חסרה על המציאות ולא דימיון בעלמא זה כמו שדמות דו מימדית תתבונן בעולם שלנו היא תתפוס רק שני מימדים והמימד השלישי יחסר לה זה יגרום לה להמון בעיות בהבנת החוקיות בעולם שלנו (למשל עצמים יעלמו ויופיעו באופן אקראי ) אבל זה לא אומר שאותם שני מימדים שהיא כן תופסת אינם קימים
נשלח ב-24/10/2010 18:19
אברהםהעברי
.
. מקבל את הדברים .אני ישתדל להתבונן שוב בכל התשובות
תודה רבה לכולם