בית פורומים עצור כאן חושבים

אלוקים מעבר לזמן - איך רלוונטי לעולם הזה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/10/2010 10:59 לינק ישיר 

לאיש ציפור

האם ההקאה של הדבש (שזה עיקר דבריו)היא בגלל איכותו או כמותו? (חבל שאת הקטע עם הדבש לא הבאת שוב.)

וברור שהרמב"ם טעה בקבעו שלשכלים של בני אדם יש גבול שבו הם נעצרים....

ואגב לא הבנתי כלל איך הקטע שציטטת מתוך הרמב"ם שייך לאשכול.

רובן הציג שאלה ומצפה לתשובה שתניח את דעתו.

אז מי שמאמץ את המוח כאן הם המגיבים כל אחד בתורו כך שהמאמץ המוחי מתחלק בין הרבה משתתפים אז איפה פה הבעיה?

תוקן על ידי צענערענע ב- 28/10/2010 11:08:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 11:07 לינק ישיר 

בגלל שניהם...
חוץ מזה, זה שאת אומרת "ברור" (וגם אם תחזרי על זה אלף פעמים) לא הופך את זה לנכון או ברור יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 11:09 לינק ישיר 

ההקאה בגלל שניהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 11:11 לינק ישיר 

צענע
מחלוקת תנאים היא- את אוהבת מקורות-

שבת דף קנג:
תניא, רבי אליעזר אומר: בו ביום גדשו סאה. רבי יהושע אומר: בו ביום מחקו סאה. תניא, משל דרבי אליעזר, למה הדבר דומה - לקופה מלאה קישואין ודילועין, אדם נותן לתוכה חרדל - והיא מחזקת. משל דרבי יהושע, למה הדבר דומה - לעריבה מלאה דבש, נותן לתוכה רימונים ואגוזים - והיא מקיאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 14:37 לינק ישיר 

בודאי,
אם זה לא היה דבש והיה אוכל הרבה (בדר"כ) לא היה מקיא, וכן אם היה אוכל מעט דבש לא היה מקיא, מכאן שלפי הפסוק שני התנאים נצרכים כדי להגיע לידי הקאה. לוגיקה פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 16:30 לינק ישיר 

לא הבנתי מה אתה מסיק מהלוגיקה הפשוטה .איפה נכנס גורם האיכות כאן

האם משתמע מהלוגיקה שלך משהו הקשור באיכות? הרי אתה טענת שמדובר באיכות ולא בכמות.

(האם משתמע מהלוגיקה שלך שבגלל איכותו של הדבש מקיאים כאשר אוכלים אותו בכמות גדולה?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:16 לינק ישיר 

אם אפשר לעזור קצת. השאלה של הזמן והמקום נקראת בחז"ל (משנה חגיגה) מה למעלה מה למטה מה לפנים מה לאחור. כלומר אנחנו חיים בתוך מרחב של זמן ומקום נתונים (הכוונה האופן שבו אנחנו מודדים אותם וממקמים את עצמנו ביחס אליהם, אני חי בשנים אלו ואלו במקום כזה וכזה וכו'). זה ההרגל המוטבע בנו מיום אפס. התפיסה החיצונית כביכול של המרחב (כאילו איך הוא נראה כלפי מי שמחוצה לו) מסובכת לנו מאד כי זה חייב להיות בשיטה של רצוא ושוב בין הנסיון לדמיין את המציאות בלי כל המימדים המוכרים שלה ,ובין הצורך לתרגם את ההרגשה הזאת לכלים שלנו שבתוך המציאות עצמה. ע"ז אמרו לא כל מוחא סביל דא (לא כל מח יכול לסבול את העבודה הזאת). הסכנה היא משני כיוונים: יש מי שלא יכול להשתחרר ממימדי העולם והרי הוא מגשם וטועה ומבלבל בין שמיים וארץ, ויש מי שלא יכול לחזור למימדי העולם והרי הוא מציץ ונפגע. לכן מדבר הרמב"ם על משנה זאת בפיה"מ ואומר שלא לבייש את כבוד קונו שהוא השכל הנפלא שקבל מהקב"ה במאמצים של רצוא ושוב כאלה בלי הכנה מתאימה. אין בעיה כמותית או איכותית של השכל, יש כאן סוגיא שדורשת מהשכל רצוא ושוב ולזה צריך אימונים מיוחדים.

הרמב"ם הוא גדול המחשבה ואינו טועה לעולם (בודאי לא בערכנו). אנחנו צריכים להתאמץ לגדול כדי לבוא אליו ולא להקטין אותו אלינו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:31 לינק ישיר 

שותף
לא נאמר שהרמב"ם לא זכה לחוכמת הזהר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:52 לינק ישיר 

בעמיו-

לא זכה זה לא טעה. כל ההשגות השכליות האפשריות (כלומר מיניה וביה בתוך הדעת האנושית) היו מנת חלקו של הרמב"ם. לעניינים שמעבר לגבולות הדעת (כמו שהסברתי לעיל) זקוקים לרוח הקודש משמיים. הרמב"ם ודאי היה בר הכי, אלא שבורא עולם מחליט מי ומתי (סוף סוף העולם שלו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 17:54 לינק ישיר 

איך זה יתכן
הרי תמונת העולם שלו היתה אריסטוטלית והיום יודעים שאינה נכונה
יש לנו אפילו ספינת ברזל שטסה באויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 18:04 לינק ישיר 

יודעים שאינה נכונה. פרט, נמק ובאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 19:35 לינק ישיר 

חה חה - אני כבר צופה מה הולך לקרות כאן:

בעל בעמיו יביא מקור אחר מקור אחר מקור אחר מקור בו הרמב"ם אומר דבר מה מוטעה [ע"פ מה שאנו יודעים] ואילו שותף סוד ינקוט בכל מקרה אחת משתי האסטרטגיות הבאות:

או שהוא "יישב" מקור זה עם מה שאנו יודעים, או שהוא יטען שאנו טועים והרמב"ם צדק.

ולך תוכיח אחרת - שהרמב"ם איננו מתיישב עם המציאות, או שהידע שלנו עדיף על פני זה של הרמב"ם...

זה כל ה"יופי" בשיטות סגורות - שיש להן תשובות מוכנות מראש על כל שאלה שלא תשאל. 

אבל אולי בעל בעמיו לא ייכנס למשחק זה עם שותף סוד - ובחוכמה ייעשה. 

על כל פנים, כדי לחסוך את הדיון המיותר שעתיד להתרחש כאן על האם הרמב"ם טעה במשהו, יש לי הצעה אחרת:

תציעו לי טענה שמקובלת עליכם כשקרית באופן מובהק [הירח עשוי מגבינה/סנטה קלאוס מגיע לכל בית ומניח מתנות לילדים בחג המולד/...] - ואני, באופן מתודי, אגן עליה - ואראה לכם שאם מאן דהו מוכן לאחוז בשיטה מסויימת [ותיהיה מופרכת ככל שתיהיה] ויהי מה - אז לא ניתן להראות לו שהוא טועה. אבל אחד כזה - גם אין מה לדבר איתו - כי דיון אמיתי מניח כתנאי קדם את מוכנותם של כל הצדדים להשתכנע מדברי הזולת...

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 20:30 לינק ישיר 

תוכיח לי שבפעם הקודמת שטסתי לחול, ספינת הברזל לא עפה באויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 20:38 לינק ישיר 

הרמב"ם אמר שזה בלתי אפשרי והרמב"ם איננו טועה לעולם. לכן, ספינת הברזל לא עפה באוויר בפעם הקודמת שטסת לחו"ל. מש"ל

:-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2010 21:52 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:

תציעו לי טענה שמקובלת עליכם כשקרית באופן מובהק [הירח עשוי מגבינה/סנטה קלאוס מגיע לכל בית ומניח מתנות לילדים בחג המולד/...] - ואני, באופן מתודי, אגן עליה - ואראה לכם שאם מאן דהו מוכן לאחוז בשיטה מסויימת [ותיהיה מופרכת ככל שתיהיה] ויהי מה - אז לא ניתן להראות לו שהוא טועה. אבל אחד כזה - גם אין מה לדבר איתו - כי דיון אמיתי מניח כתנאי קדם את מוכנותם של כל הצדדים להשתכנע מדברי הזולת...
רדף

הטענה השקרית באופן מובהק היא : יהודי שהוא מבני אברהם יצחק ויעקב, ואשר עמדו רגליו על הר סיני במתן תורה, יוכל כעת לבוא ולהכחיש את אמיתותה של תורת הקבלה, וזה לא יהיה רק מן השפה ולחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אלוקים מעבר לזמן - איך רלוונטי לעולם הזה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.