| נשלח ב-13/10/2010 22:31 |
|
| |
סף תיסכול נמוך
אדם הסובל מסף תיסכול נמוך -קרי- כל דבר קטן גורם לו לתסכול ולעצבים, ורוצה לטפל בעצמו. האם הוא צריך לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או טיפול נפשי אחר ולהתחיל לספר את כל סיפור חייו מאז לידת הסבתא ומה עבר על אמא שלו כשהרתה אותו ואיזה טראומות היו לו בתור ילד ואם אבא שלו הכה אותו וכו' וכו' וכו', ולעבור סדרת טיפולים מתישה, או שיש שיטה שתטפל באופן יותר קונקרטי בבעיה, בלי להכנס לכל הפרופיל הנפשי וההיסטורי של המטופל.
אבקש להגיב רק מתוך ידע ו/או נסיון, ולא מתוך השערות.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 00:38 |
|
| |
אפשר לקבוע פגישה אצל פסכיאטר, ואם הוא מאבחן שזו בעיה שמפריעה לתפקוד, הוא נותן מרשם לטיפול תרופתי, העבר מעניין אותו כשלג דאשתקד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 16:37 |
|
| |
תיירים תודה, אני שואל האם יש איזו דרך לטפל בזה לא דרך טיפול פסיכיאטרי [לא שאני סובל מדעה קדומה על פסיכאטריה ותרופותיה, אך אם אפשר לטפל באופן שישנה משהו בהתנהגות/בנפש, זה עדיף מאשר להשאיר את הבעיה ולהשתיקה ע"י תרופות. כשאין ברירה - אין ברירה. השאלה שלי היא האם גם במקרה זה - אין ברירה].
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 21:48 |
|
| |
טיפול התנהגותי, אימון אישי, דימיון מודרך -אלו טיפולים המתמקדים בבעיה ולא במקורותיה והם עשויים לעזור במידה מסויימת לחלק מהאנשים .
אולם, להצלחת הטיפול על האדם לקחת אחריות אישית על התסכול והעצבים שלו ולא יטיל על האחרים שבסביבתו את האשמה והאחריות.
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2010 22:09 |
|
| |
אני ממליץ בחום על פסיכיאטר, משום שעם כדורים אתה מאוזן ויכול לעבוד על הנפש והרגש. אפשר לשלב עם טיפול פסיכולוגי ביחד (אם אין מגבלות תקציב).
|
|
|
|
|