בית פורומים עצור כאן חושבים

עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/10/2010 11:01 לינק ישיר 

אף אני זאת דעתי, וגם הקמתי פורום מיוחד לביאור פשוטו של מקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:02 לינק ישיר 

הלכה לחוד ומעשה לחוד. בביתך הפרטי איזו מזוזה יש בה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:02 לינק ישיר 

במחילה אליעזר- אנו שמים מזוזה על  הדלת. כי בתורה כתוב לשים על הדלת דברי תורה, חז"ל בחרו שני פרקים, שהם מיצגים בעינהים את המסר לאדם. - האמת שהמזוזה ביסודה צריכה להיות פתוחה וקריאה, ולכן מחויבים לכתוב אותה בכתב ברור ובעיקר יפה.-
המסר של קבלת עול שמיים  בפרק הראשון-  מוהמסר השני של ההתנהלות חיי היום יום של האדם בפרנסה ובעבודה, לימוד ודרכי השמירה על  ציווי ה', ביניהם כלולה גם מצוות מזוזה. גם היא דרך שהתורה נתנה לאדם לשמור את אורחות חייו כאמור.

ושאלה בענין- בפרק הראשון בשמע- כתוב ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך  בכל נפשךובכל מאודך, למה בפרק השני בוהיה- לא מופיע בכל מאודך?     תלמיד זה פשוט? נו.

- אחד הבעיות המעפינות את הנתק בין אב לבן  הוא חוסר הקומיניקציה- תחומי העניין בדרך כלל הם שונים, מטבע הדברים.
אומרת לנו התורה-ושיננתם לבניך תלמד את בנך תורה-- ודיברת בם-יהיה לך אחר כך מה לדבר איתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:05 לינק ישיר 

ניחא. אני מסכים שחז"ל בחרו שני פרקים. אבל למה לא הוציאו משם את הוראות הבימאי (נותן התורה)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:05 לינק ישיר 

בביתינו נוהגים לפי הרמב"ם, אבל אמונתי היא לפי פשוטו של מקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:08 לינק ישיר 

השאלה לא מובנת.

הרי על הקלף כתובות שתי הפרשיות בשלמותן האם היית מצפה שישמיטו חלק מהמילים רק בגלל שאלה הוראות הבמאי כביכול?
.

תוקן על ידי צענערענע ב- 19/10/2010 11:09:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:11 לינק ישיר 

צענע היקרה. השאלה פשוטה ביותר. נותן התרה אומר 'וכתבתם על מזוזות ביתך' והרי זו הוראה חיצונית לגוף הפרשה או לכל מה שזה לא יהיה (עשרת הדברות?).

צענע, אם לא הבנת את השאלה ברור לי שמעולם לא יצאת מד' אמות של האולפנא או של הישיבה - ואיני אומר זאת כביקורת. באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:40 לינק ישיר 

אני שמחה על כל ביקורת עניינית.

אשאל אותך בצורה הפוכה:האם היית משער שימחקו מילים מהפרשיות רק בגלל שהן הוראות הבמאי?

במילים אחרות:מה חשוב יותר :שלמות הפרשיות או הקראת הוראות הבמאי כשורה קטנה בתוך מכלול שהרי לא הכל הן הוראות במאי .רק השורה הזאת.

ואולי אם כך תשאל גם  למה בכלל לומר בקריאת שמע בבוקר ובערב ובשכבך ובקומך? הרי אתה בעצם אומר הוראות במאי?

תוקן על ידי צענערענע ב- 19/10/2010 11:46:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:47 לינק ישיר 

אם מדבריי השתמע זלזול אבקש את סליחתך. ולגוף העניין, השימוש כאן במושג 'פרשה' או שאלתך 'האם היית משער שיימחקו...' אין להם מקום כאן.

השאלה שלי היא מקורית, ואם תרצי הפך הדברים: היא 'בעלבתית', 'מזרוחניקית' אבל היא שאלה באמת תמימה. בבקשה חשבי על המשל שהבאתי ותראי שיש בשאלתי ממש.

שלך
בכל הכבוד
אליעזרט

יפה. ולדבריך האחרונים. אכן, גם כאן יש לשאול אותה שאלה בדיוק! תודה לך.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 19/10/2010 11:49:12

תוקן על ידי אליעזרט ב- 19/10/2010 11:50:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 11:59 לינק ישיר 

ואני מציעה לך ,לאור זאת,לחשוב אם המשל שלך מתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:02 לינק ישיר 

אליעזרט השאלה שלך תקפה גם בנוגע לפרשת בכורים ולוידוי מעשר, פרשת סוטה וברכת המזון מהיכן הוא קורא. ויפה ענתה לך צענערענע שאומרים כל הפרשה, וזה דבר ברור וכן נהג גם משה רבינו, ה' צוהו כל מועד ומועד בעת אחרת, ובאחד הימים כאשר היו בני ישראל במדבר, צוה ה' להקהיל את עדת ישראל ולקרוא לפניהם את כל מועדי ה'. כאשר עשה זאת משה, הוא קרא את כל הפרשיות הללו, והתחיל כל פרשה ופרשה בפסוק: "וידבר ה' אל משה לאמר". וכך מתפרשת כל פרק כג שבספר ויקרא:"
(א) וידבר ה' אל משה לאמר:
(ב) דבר אל בני ישראל ואמרת אלהם מועדי ה' אשר תקראו אתם מקראי קדש אלה הם מועדי:
(ג) ששת ימים תעשה מלאכה וביום השביעי שבת שבתון מקרא קדש כל מלאכה לא תעשו שבת הוא לה' בכל מושבתיכם:
(ד) אלה מועדי ה' מקראי קדש אשר תקראו אתם במועדם:
(ה) בחדש הראשון בארבעה עשר לחדש בין הערבים פסח לה':
(ו) ובחמשה עשר יום לחדש הזה חג המצות לה' שבעת ימים מצות תאכלו:
(ז) ביום הראשון מקרא קדש יהיה לכם כל מלאכת עבדה לא תעשו:
(ח) והקרבתם אשה לה' שבעת ימים ביום השביעי מקרא קדש כל מלאכת עבדה לא תעשו:
(ט) וידבר לה' אל משה לאמר:
(י) דבר אל בני ישראל ואמרת אלהם כי תבאו אל הארץ אשר אני נתן לכם וקצרתם את קצירה והבאתם את עמר ראשית קצירכם אל הכהן:

וכסדר הזה כל הפרק.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 19/10/2010 12:07:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:22 לינק ישיר 

שבח, 
אכן, גם הדוגמא שהביאה צענע, וגם הדוגמא שאתה הוספת מבטאות אותו קושי עצמו שאני העליתי לגבי המזוזה. אבל כדי להכניס חכמים אחרים לבית מדרשנו, אענה לך, שבח ידידי, בצורה מעט מתגרה:

האומנם כבר משה רבינו קרא את הפרשות לבני ישראל במדבר? יש לך הקלטה? דרום_ חוקר מה אומרת ביקורת המקרא על הצעתו של שבח?

יום טוב לכולכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:36 לינק ישיר 

אני לא מכחיש שקיימים הסברים נוספים, אבל לא כל ההסברים האחרים עולים בקנה אחד עם עמדת המסורת, מה שאין כן ההסבר שלי. היה נדמה לי שאתה מבקש הסבר המצדיק אף את עמדת המסורת, על כן הצעתי בפניך את אשר במרכולתי. אם הינך תר אחר הסברים אשר אינם מתיימרים להסביר בהעלם אחד אף את המסורת - פנה לך ימין ושמאל ואסוף מלא חפנים מן הגורן ומן היקב ומפסולתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:36 לינק ישיר 

מאחר שלא הגבת לעניין המשל אביע את דעתי האם משל זה נוגע לעניין.

כדי לענות על שאלה זו חייבת להשאל שאלה מקדימה:

מה המהות של הוראות במאי.

הוראות הבמאי נעשות מאחורי הקלעים.ואין הן חלק מן ההצגה.

במקרה שלנו ההוראות הן חלק מן העניין שהוא:מצוות הקראת ההוראות!

ולכן המשל שלך לא שייך כלל לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2010 12:48 לינק ישיר 

אליעזר
אולי הסבר פסיכולוגי  יניח דעתך. שתי הפרשיות הן הוראות לאדם כשיוצא מביתו וכשהוא נכנס אליו.
 מה יותר נותן כח ומוטיבציה לאדם שהוא יודע כי בעצם כבר קיים חלק מהמתלות שהפרשיות הללו מטילים עליו?
וזו לא בעיה גדולה להמשיך לקיימן.

אני חוזר על שאלתי      בפרק הראשון בשמע- כתוב ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך  בכל נפשךובכל מאודך, למה בפרק השני בוהיה- לא מופיע בכל מאודך?         תלמיד זה פשוט? נו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 70 71 72 לדף הבא סך הכל 72 דפים.

bholext