|
|
| נשלח ב-20/10/2010 08:03 |
|
| |
דינו, מצאתי משהו יפה בספר חסידים. אבל אני מחכה שיצטרפו כל המוזמנים לחגיגה ולשולחן שפתח לנו ירוחם וכשכל אחד יביא את המטעמים שלו אביא אני את הלפתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 10:12 |
|
| |
אליעזר ראה עד כמה חשב הקב"ה עלנו
מסכתות קטנות מסכת אבות דרבי נתן נוסחא א פרק ד
בשלשה דברים שינה הקדוש ברוך הוא את בני אדם זה מזה. אלו הן בקול בנעימה ובמראה. בקול כיצד מלמד ששינה הקדוש ברוך הוא קולות בני אדם זה מזה שאלמלא לא שינה הקדוש ברוך הוא קולות בני אדם זה מזה כבר היתה זנות הרבה בעולם כיון שאדם יוצא מתוך ביתו יבא אחר ויכבש את אשתו בתוך ביתו לפיכך שינה הקדוש ברוך הוא קולות בני אדם זה מזה קולו של זה אינו דומה לקולו של זה: בנעימה כיצד מלמד ששינה הקדוש ברוך הוא נעימות בני אדם זה מזה שאלמלא לא שינה הקדוש ברוך הוא נעימות בני אדם זה מזה היו מתקנאין זה בזה לפיכך שינה הקדוש ברוך הוא נעימות בני אדם זה מזה נעימה של זה אינו דומה לזה ושל זה אינו דומה לזה:
צא ולמד אם חלילה לא היו מנגינות בנוסחים שונים- היית יכול ח"ו להכנס להתפלל יחד עם הספרדים- או חלילה עם התימנים- אני דוקא היתי מתפלל במנין עם דרום חוקר- מנין הדרדעים-
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 10:20 |
|
| |
ירוחם, חשבת פעם על שם לכופרים בקבלה אשכנזים. משהו קליט ויפה כזה כמו 'דרדעים'?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 10:45 |
|
| |
כופרים בקבלה???? איפכא מסתברא.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 10:51 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | האם מישהו יכול לומר משהו על ה'ניגון' שהתפללו בו בזמן המשנה והתלמוד. למרבה הצער חכמי אומות העולם טרם המציאו אז את הטעיפרקורדר, אבל אולי נשארו פרטיטורות כל שהם. |
|
כך נאמר בספר חסידים (מצוטט מתוך שפרבר, מנהגי ישראל א, עמ' כ הערה 1. ההדגשה שלי):
לא תסיג גבול רעך אשר גבלו ראשונים שתיקנו הגאונים שלא יאמר ניגון של תורה לנביאים וכתובים ושל נביאים לתורה וכתובים ושל כתובים לתורה ונביאים אלא כל ניגון כמו שהוא מתוקן שהכל הלכה למשה מסיני שנא' יעננו בקול
מי יודע? בארכיון של איזו ישיבה ניתן למצוא את הפרטיטורות השונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 11:03 |
|
| |
אלעזר
ספר חסידים? ספר מנהגים? גמרא היא! ערכין יא.
אל תיקרי (ישור) +מסורת הש"ס: [יסור]+ אלא ישיר. בלווטי א"ר יוחנן, מהכא: +במדבר ד'+ לעבוד עבודת עבודה, איזהו עבודה שצריכה עבודה? הוי אומר: זו שירה. רבי יצחק אמר, מהכא: +תהלים פ"א+ שאו זמרה ותנו תוף כנור נעים עם נבל. ר"נ בר יצחק אמר, מהכא: +ישעיהו כ"ד+ (הם) +מסורת הש"ס: [המה]+ ישאו קולם ירונו בגאון ה' צהלו מים. ותנא מייתי לה מהכא: +במדבר ז'+ ולבני קהת לא נתן כי עבודת הקדש עליהם בכתף ישאו, ממשמע שנאמר בכתף, איני יודע שישאו? מה ת"ל ישאו? אין ישאו אלא לשון שירה,
אתה רואה יש התיחסות נפרדת לתורה- לנבאים- ולכתובים.
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 11:10 |
|
| |
ירוחם, פירושך לגמרא זו הוא על פי פשט, רמז, דרוש, או ח"ו סוד?
תוקן על ידי אליעזרט ב- 20/10/2010 11:43:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 11:15 |
|
| |
מקובל מהמהרי"ל (כמדומני) שהניגון ביום הכיפורים בקטעים שכורעים, הוא ניגון הלויים. יש שיר שלימד ר' נחמן ברסלבר על הפסוקים עמך ה' ידכאו וגו' עד המלמד אדם דעת, והוא העיד שזה משירת הלויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 11:36 |
|
| |
כמדומה אני שתקופת הלווים נחשבת כתקופה המודרנית. לי נראה שכך שרו המלאכים כשראו את אדם כורע ומשתחוה לבוראו ביום שנברא כמבואר במדרשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:02 |
|
| |
ירוחם
נשמח אם תבוא להתפלל עמנו
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2486897&forum_id=20330
הריהוט בבית הכנסת נח, האנשים נחמדים וטובים, וגם התפילה נאמרת בלי טורח ציבור, כל תפילה פעם אחת ש"ץ וקהל, בלי לחש וחזרה, והכל נאה ומסודר.
בנוגע למנגינות, יש מנגינה לתורה, ואם תירצה אמור יש 3 מנגינות לקריאה בתורה, קריאה מהירה לשנים מקרא ואחד תרגום, קריאה יותר איטית ללימוד אצל הרב (המורי), וקריאה יותר איטית ומסולסלת בשבת בספר תורה.
יש גם 10 נעימות לקריאת תהילים, כמו כן יש גם ידע מדויק בטעמי אמת, וגם חלוקה ברורה במנגינות איכה, פרקים ג ה נעימה כמו איוב, ופרקים א ב ד נעימה יותר מתמשכת נוגה וארוכה, כי גם הפסוקים מחולקים בגודלם במגילת איכה ל-2 סוגים, פסוקים קצרים ג ה ופסוקים ארוכים א ב ד.
גם בקריאת נביאים יש 2 מנגינות, קריאה ארוכה ומתמשכת בהפטרה, וקריאה יותר קצרה ללימוד נ"ך, בלי האריכות והסלסולים שיש בקריאת ההפטרה, אלא בקיצור, והכל יאה ומקובל.
תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 20/10/2010 12:04:24
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:05 |
|
| |
שבח מקובל מהמהרי"ל (כמדומני) שהניגון ביום הכיפורים בקטעים שכורעים, הוא ניגון הלויים.
מענין באיזה נוסח ושל איזה עדה? המהריל? כנראה אשכנז- אבל חסידים פרושים, ומה אומר הרב עובדיה הוא מסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:09 |
|
| |
דרום, האם יכול אני להמיר את עדתי ולהפוך לתימני?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:16 |
|
| |
ירוחם, לא הבנתי את שאלתך, למהרי"ל היה מקובל שהניגון שהוא היה שר, הוא משירת הלויים. אצל איזו עדה זה נשאר? זו כבר שאלה אחרת. מכל מקום, אני התפללתי ביום הכפורים בקהילות מגוונות, ירושלמיות הונגריות, רוסיות ליטאיות, וכולם דומים בזה.
אליעזר, מדוע אתה שואל את דרום חוקר, האם הוא היה אי פעם אשכנזי? - עדיף שתשאל אותי, אני למשל הפכתי מאשכנזי לחבאני לא מזמן.
תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 20/10/2010 12:17:17
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:18 |
|
| |
תוקן על ידי אליעזרט ב- 20/10/2010 12:26:18
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 12:25 |
|
| |
שבח ומה עם התימנים- הם ברובם לויים, הם שכחו את המנגינות מבית המקדש?
|
|
|
|
|