בית פורומים עצור כאן חושבים

עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2010 15:06 לינק ישיר 

אבוה דתרח! דמיינת לעצמך פעם יהודי מתרגש, חושב לעצמו  על כך שה' עובר לפני ילוד אשה וקורא? ולבו פועם בחשבו שהוא הולך לקרוא את הדברים עליהם אמר ה' שאינם חוזרים ריקם, מה כך כך לא מובן ברגשות דתיים שכולם מלגלגים עליהם כאן כלום הרליגיוז' אבד ונמבזה או שרק אתם אבדתם בתהום אותם שמטמטמים את מוחם עם טקסטים ודבר אין להם עם החיים והאנושיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2010 18:28 לינק ישיר 

היכן אומרים 24 מילים ברציפות שכולן נגמרות ב- ך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 20:54 לינק ישיר 

אף אחד לא מתעניין, אז אני אענה לעצמי:
בקידוש לבנה אומרים : ברוך יוצרך ברוך עושך ברוך קונך ברוך בוראך.  X3.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 21:39 לינק ישיר 

אברהם
בפעם הבא תן רמז-

שאלה- א.מדוע עומדים בקבלת שבת רק  ב-מזמור- הבו לה' בני איילים- וגר'
           ב. מדוע אומרים צאתכם לשלום מיד? למה לא בסוף הסעודה. הרי זה מאד לא מנומס ולא הגיוני
           ג.  במאמר ריבון כל העולמים- למי שאומרו- כתוב - וזכני לקבל שבתות מתוך רוב שמחה ומתוך מעוט עוונות. למה מבקשים על מיעוט עוונות, טוב זה ברור כי אין בלי עוונות. אבל לבקש על מיעוט עוונות? לבקש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2010 23:13 לינק ישיר 

לעת עתה יש לי תשובה רק לגבי השאלה האחרונה, אח"כ אעיין בל"נ לגבי השאלות הראשונות.

ג.  במאמר ריבון כל העולמים- למי שאומרו- כתוב - וזכני לקבל שבתות מתוך רוב שמחה ומתוך מעוט עוונות. למה מבקשים על מיעוט עוונות, טוב זה ברור כי אין בלי עוונות. אבל לבקש על מיעוט עוונות? לבקש?

מיועט עוונות אין הכוונה שנעשה מכאן ולהבא רק קצת עוונות. הכוונה היא 'מיעוט אקטיבי'- שהקב"ה ימעט את העוונות שעשינו כבר. כן נלענ"ד הקובעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 11:18 לינק ישיר 

אברהם אברהם
נראה לי לענ"ד כי תשובתך הקובעת אינה נכונה. -ולא  בגלל שיש לי תשובה יותר טובה- הבקשה היא רק על השבת- וזכני לקבל שבתות מתוך רוב שמחה ומתוך מיעוט עוונות-  יש ו החיבור בין רוב שמחה ומיעוט עוונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 11:33 לינק ישיר 

יש הנוהגים לעשות תשובה בערב ר"ח בערב שבת וסתם בערב והיהודי מתפלל שייכנס לשבת מתוך תשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 14:59 לינק ישיר 

פי האתון, כידוע שאתה נבראת בערב שבת בין השמשות,
אך לא עזרת לנו. כי גם אם ענין הבקשה הוא מדין תשובה עדיין קשה מדוע מתפללים על מיעוט עוונות ולא על אפס עוונות.

ירוחם, כנראה שקצת עביירס צריך. כדי לדעת כמה זה רע (או כמה זה טוב וכמה צריך לברוח מזה בכל זאת)

תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 27/10/2010 15:00:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 18:17 לינק ישיר 

פשוט אנו מציאותיים . וחוץ מזה המילה מיעוט יכולה להתפרש כדבריך לעיל על ידי עשיית התשובה יתמעט העוון והשפעתו [שעד שעושה תשובה נפעלת אצלו נטייה מסויימת על דרך עבר ושנהוהתשובה משרשת עוון ועיוות] והקשר לשמחה מובן שעוונות משפיעים על שמחה ועצבות בכל אופן כך ידוע למחבר הפיוט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 20:58 לינק ישיר 

אברהם
איני חושב שאתה באמת חושב כשאנו אומרים פיוט  פשוט ומובן אנו עוסקים בפילוסופיה עמוקה,

את המזמור הזה אומרים רק חסידים- וגם הם לא כולם.--השולחן ערוך אוסר בשבת למשל למחוא כפיים, או להקיש בסכום או בכוסות על השולחן וכד' יש עוד כמה איסורים כאלה, משבשי שמחה.
 אנו מבקשים לקיים שבתות מתוך רוב שמחה- ומיעוט העוונות הללו שאנו נעשה מתוך שמחה ולהגדיל השמחה למחא כפיים להקיש על השולחן וכו' אנו יודעים כי כן נעבור על העוונות המועטים הללו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 21:16 לינק ישיר 

ירוחם,
 פירוש נאה!
(אם כי, אני רואה חובה לכתוב את המובן מאליו, שזה רק בצחוק וח"ו לעבור על איסורי חז"ל).

אגב, אני בכלל מסתייג מאמירת הפיוט הזה ובפרט כשיש לך אורחים שבטנם מקרקרת ופיהם מזיל ריר מניחוח המאכלים. אצלי בבית לא אומרים את זה כי אבא שלי לא אמר (מנהג ישראל...). אבל כל פעם כשאני מגיע לשווער שלי זה מרגיז אותי מחדש... 
[אני חושב על איזה נקמה טובה, יש לך רעין אולי?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 21:25 לינק ישיר 

מנקמות אינך מסתייג?

בכל אופן תתחיל בשאלות האלו מה הפירוש של הפיוטים שהוא פולט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 21:32 לינק ישיר 

אברהם
 עם השווער- זה באמת א שווער לייבן- ויש פסוק מפורש לעזרתך- סוקול יסקל השווער- יד האיידעם תהיה בו בראשונה.

אתה תמיד יכול להגיד לו בשמי- שאסור להגיד את זה מכמה סיבות- א. יש בה בקשות וכאמור לפי הדין של חז"ל אסור לבקש בשבת.
ב.יש אי דיוקים רבים ואפילו דברי שקר שאדם מוציא מפיו- קרא בסידורו של ר' יעקב עמדין, ותראה לשועער שלך, ויהיה לך נחת בתגובתו.

והנ ענית  ברמז גם על שאלתי השניה- מדוע אומרים למלאכים לצאת לפני האוכל.   כי כידוע המלאך לא אוכל, מאד לא נעים לאכול לפני מישהו שלא אוכל, זה לוקח את התאבון וזה לא מנומס.
טוב אם כבר עונים אז גם למה קמים רק במזמור לדוד בניי איילים וגו?'- כי יש בה 18 פעם שם ה' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 22:10 לינק ישיר 

זה המקום לשאלות מהסוג הזה. נא לא להכתים את האשכול מנהג ישראל תורה.

"אברהם
טוב אז אתה לא מרשה כאן לדבר על התסכולים שיש לי מן המנהגים, אז בא נשתעשע בלי תסכולים.

למה כששותים כוסית  או כוס יין או י"ש-    אומרים לחיים ?"
[מתוך אשכול מנהג ישראל תורה. נכתב בטעות שם- וכאן מקומו]

יש לך משהו אחר להגיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2010 22:11 לינק ישיר 

אני חושב שאאמץ את המלצותיכם בקשר לנקמה. השאלה מתי לעשות את זה לפני קידוש או אחרי קידוש. כי אם זה יהיה לפני קידוש זה גם יהיה נקמה בעצמי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 70 71 72 לדף הבא סך הכל 72 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.