|
|
| נשלח ב-8/11/2010 00:37 |
|
| |
שמעתי שפעם היה אדמור אחד ששאל בטיש, זה היה בפרשת בהר:
"רשי שואל מה ענין שמיטה אצל הר סיני. ואני לא מבין, מה רשי שואל?? הרי שמיטה בגימטריא הר סיני!!"
ענה לו אחד החסידים: 'רבה', שמיטה בגימטריא זה לא הר סיני'!
אמר לו הרבה: הו!! זה הפשט ברשי!! מה ענין שמיטה אצל הר סיני, הרי זה לא אותו הגימטריא!!
|
| נשלח ב-8/11/2010 00:41 |
|
| |
יפה ר' אברהם,
אבל מה נעשה עם חכמי אשכנז הקדמונים שנתפסו בכל לבם לדבר המוזר הזה לספירת האותיות של התפילות השונות וכן לגימטריאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 00:41 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | שמעתי שפעם היה אדמור אחד ששאל בטיש, זה היה בפרשת בהר:
"רשי שואל מה ענין שמיטה אצל הר סיני. ואני לא מבין, מה רשי שואל?? הרי שמיטה בגימטריא הר סיני!!"
ענה לו אחד החסידים: 'רבה', שמיטה בגימטריא זה לא הר סיני'!
אמר לו הרבה: הו!! זה הפשט ברשי!! מה ענין שמיטה אצל הר סיני, הרי זה לא אותו הגימטריא!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 00:42 |
|
| |
אבל אני כמעט בוכה. והרי ספריהם של חכמי אשכנז מלא במשחקים מוזרים מעין אלה!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 00:48 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | אבל אני כמעט בוכה. והרי ספריהם של חכמי אשכנז מלא במשחקים מוזרים מעין אלה! |
|
אלה הדברים היחידים שמוזרים לך בספרי חכמי אשכנז? :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 01:05 |
|
| |
אליעזר, עזוב אותך עם חכמי אשכנז........ חכמי אשכנז בגימטריא זה 'הוא דמשק', שזה כמובן רומז על שמך- דמשק אליעזר. אך אל דאגה. 'חכמי אשכנז' בגימטריא זה גם 'וימחו מן הארץ' וגם 'וימת'. אז אל תתרגש מהם.
אגב, 'אליעזר' בגימ' זה 'כי ירא אלהים'.
כל הגימטריות בהודעה זו הם אמיתיים לחלוטין.
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:01 |
|
| |
יש לי קושיא בנושא גימטריאות, זה אמנם שייך לפרשת וישלח אבל אין לי סבלנות לחכות.
כתוב 'אם לבן גרתי' - אומר רש"י, גרתי בגימטריא תרי"ג. ולכאו' צריך עיון, שהיה לו לומר יותר מזה. ש"גרתי" זה ממש אותן אותיות של תרי"ג. ולמה הוא נצרך להגיע לגימטריא?
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:03 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | אגב, 'אליעזר' בגימ' זה 'כי ירא אלהים'.
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:03 |
|
| |
הבעיה שלך שאתה רגיל לגימטריה במונח המאוחר המונח המקורי של גימטריה הוא בסך הכל שיבוש של 'גיאומטריה' שנתפס אצל היהודים כחשמת החשבון, ולכן בגימטריה הוא "בחשבון"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:09 |
|
| |
חוקר ומקובל עיין בפרק ג' דמסכת אבות, יש שפירשו כמוך ויש שפירשו גימטריאות כמובנם העכשווי.
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:11 |
|
| |
מה לך שולח אותי אל ה"מפרשים"? המקור ממנו העתיק רש"י הבין כמו שכתבתי. וברור שגם המובן העכשיו נכלל תחת הכותרת הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:14 |
|
| |
שיהיה.
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:33 |
|
| |
רק להעמיד דברים על דיוקם גימטריא נכונה או לא- המשמעות שלה לא נכונה- יעקב אבינו לא יכל טכנית ותאורטית לקיים את תרי"ג המצוות, וזאת כמובן לפי הפשט שאתם לומדים את ותריג מצוות שמרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:36 |
|
| |
ירוחם , אתה צודק- אבל זה לא הנושא. יש לך תשובה לשאלה שלי?
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:46 |
|
| |
אברהם מכיון שלאותן אותיות אין אותו כח כמו לגימטריא, מאתן אותיות לא למדו חז"ל הלכות מגימטריאות כן. אותן אותיות אינן אחת שלושים ואחד מידות שהתורה נדרשת בהם גימטריא כן
|
|
|
|
|