|
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:51 |
|
| |
ירוחם, התשובה פשוטה ברמה מביכה...
גרתי בגימטריא תריג? ומה זה המילה 'תריג'?? כולה גימטריא של 613 !!! ..............
|
| נשלח ב-8/11/2010 15:54 |
|
| |
איך כתבת קודם? שיהיה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 16:09 |
|
| |
תשמע סיפור!
היה ביכנ"ס קטן בירושלים, שכל שבת בקריאת התורה היתה אשה בעזרת שים שמתקנת את הבעל קורא. היתה צועקת לו.
שבת אחת, פרשת וישב, קרא הבעל קורא: "וַתִּשָּׂא אֵשֶׁת אֲדֹנָיו אֶת עֵינֶיהָ אֶל יוֹסֵף וַתֹּאמֶר שִׁכְבָה עמוֹ "
צעקה לו האשה ....................
|
| נשלח ב-8/11/2010 16:38 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | רק להעמיד דברים על דיוקם גימטריא נכונה או לא- המשמעות שלה לא נכונה- יעקב אבינו לא יכל טכנית ותאורטית לקיים את תרי"ג המצוות, וזאת כמובן לפי הפשט שאתם לומדים את ותריג מצוות שמרתי. |
|
ולו רק בגלל שהיה נשוי ל-2 אחיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2010 16:47 |
|
| |
יונתן ולו רק בגלל שיהודי לא מסוגל בשום פנים ואופן לקיים תרי"ג מצות. אבל כונתי היתה אחרת
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 10:16 |
|
| |
אחיי ורעיי,
מי ראה, מי שמע: האם כשאנו מתפללים אנו מבקשים להידמות למלאכים, וכיצד אנו עושים כן?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 10:35 |
|
| |
ועוד שאלה, יותר נכון בקשה:
כידוע עניין ה'גארטל' שנוי במחלוקת בין חסידים לליטאים. שהראשונים מקפידים להתפלל עם גארטל והאחרונים אינם מקפידים. האם מישהו יכול לתמצת סוגיה זו בקצרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 12:37 |
|
| |
אליעזר עומדים ישר- המלאכים לא יכולים להתכופף ןללכת ולכן אנו קופצים במקום בקדושה, אומרים בקול ביוהכ"פ ברוך שם כבוד מלכותו, וכד' אבל להגיד לך את האמת- אף אחד באמת לא רוצה להיות מלאך- הם דוחים את זה כמה שאפשר.
אשה אומרת לחברתה- בעלי מלאך- עונה החברה- יש לך מזל שלי עוד חי.
בענין הגרטעל צ"ע
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 14:43 |
|
| |
אליעזר, פעם נפגשו שני רבנים, כל אחד רב בקהילתו.
שח אחד לחבירו "איזה נפלאים אנשי קהילתנו! אה, ממש מלאכים!"
אמר לו חבירו: "כן, גם אנשי קהילתי אינם בני אדם"...
שוב מעשה ברב שהשתבח בתלמידו באומרו, 'פלוני גדול מהמלאכים. שעל המלאכים נאמר שיש להם רגל של עגל, ואילו לפלוני יש ראש של עגל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:00 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | מה ענין אמירת 'שלום עליכם' ג' פעמים בקידוש לבנה?
[לא שאת ענינם של שאר הטקסטים שם אני מבין, אבל זה יותר מענין אותי. זה די חריג ביהדות לנהוג במחוות ידידותיות כגון דא. ועוד שלוש פעמים!]
אגב ברכת הלבנה, חשבתי לעצמי שכיום הנוסח קצת לא רלוונטי. איך אפשר לומר "ואיני יכול ליגוע בך" כאשר נגענו גם דרכנו על אדמת הירח? (אני לא חושב שחכמי ישראל העלו על דעתם אפשרות בכלל שמתישהו נוכל ללכת על הירח..)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:10 |
|
| |
אם המאמץ שאויביי יצטרכו להשקיע כדי לפגוע בי יהיה אותו מאמץ שאני [כשם שאני רוקד..] אצטרך לעשות כדי לגעת בירח תוך כדי ריקוד- די לי בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:29 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | אם המאמץ שאויביי יצטרכו להשקיע כדי לפגוע בי יהיה אותו מאמץ שאני [כשם שאני רוקד..] אצטרך לעשות כדי לגעת בירח תוך כדי ריקוד- די לי בזה. |
|
אה, זה לפי המאמץ? היום אפשר ללחוץ על כפתור ולמחוק חצי ירח עם טיל.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:49 |
|
| |
"היום אפשר ללחוץ על כפתור ולמחוק חצי ירח עם טיל..  " קודם כל, לא להסחף. דבר שני, בדיוק בשביל למנוע את הטענה הזאת הדגשתי לך שאני, כשאני רוקד אני צריך להתאמץ הרבה לגעת בירח. תוך כדי ריקוד. שלום עליכם, גוט וואך און גוט חודש.
|
| נשלח ב-9/11/2010 15:52 |
|
| |
ירד לי האסימון והבנתי הודותכם למה באמת אומרים שלום עליכם- בברכת החודש אנו מברכים מי שעשה ניסים לאבותנו וגו'- לכאורה קשה אילו ניסים קרו- שאנו מברכים על הניסים? בסוף אנו אומרים- חברים כל ישראל-!!!! חברים כל ישראל? אתם שומעים? הנה הנס! הנה הנס.! בקידוש הלבנה- אנחנו לדקה שתים מאשרים את הנס הזה. ואמרים שלום עליכם, שלש פעמים. כי רק בעוד חודש נגיד עוד פעם חברים כל ישראל..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2010 16:01 |
|
| |
ירוחם, אייקון ירוק זורח כלבנה במילואה!
לפי"ז שפיר מובן ההמשך: סימן טוב ומזל טוב יהא לנו ולכל ישראל אמן!
|
|