|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:09 |
|
| |
שלום חברים יקרים!
אני רואה שבהעדרי התקדמתם הרבה....
| ירוחםשמ כתב: |  | אבל אם ידפקו בדלת ותראה בעיינית שזה השכן- תלבש מכנסים וחולצה, ואם תראה בעינית את הרב שלך- תרוץ ותלבש גם את המעיל והכובע, אתה לא עושה זאת בגלל- קדושה אתה עושה זאת בגלל יראת כבוד שאתה רוחש לו. |
|
מעשה אמיתי:
ראש ישיבה חריף [השם שמור במערכת. נפטר בשנה האחרונה] כתת את רגליו בארה"ב לאסוף כסף לישיבתו.
כשהתדפק על אחת הדלתות פתח לו בעל הבית את הדלת כשלגופו גופיה וברמודה (בהכירו את האיש הבין אותו ר"י כי הוא עשה את זה בכוונה כדי לזלזל בו). שאל אותו: האם לכבודי פשטת את מכנסיך, או שמא לכבודי לבשת את הרמודה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:13 |
|
| |
אברהם,
על פי ההלכה כששניים יושבים לאכול והאחד פרש לרגע על חברו להמתין לו, אבל אם יושבים שלושה ואחד פרש אין השניים ממתינים לאחד. וירוחם ואני שומרים על ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:18 |
|
| |
אליעזר ידידי
ח"ו לא היתה כאן שום נימה של תרעומת, אדרבה ואדרבה, אני שמח בשמחתכם ממש 'כשמחך יצירך'. זאת ועוד שגם אני בזמן הזה התקדמתי ב"ה בסוגיות בהן אני עוסק.
אגב, מה עם הדאקאראט, מתקדם? אני כבר מחכה לעבודה המוגמרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:22 |
|
| |
אברהם,
ואף על פי שיתמהמה בוא יבוא.
אשמח לשמוע את דעתך על השאלות שעלו כאן. למשל, על השאלה מה שם הספר 'מחילה' או 'סליחה' או שמא שניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:32 |
|
| |
במחילה מכבודו, אני לא יודע. סליחה.
לילה טוב חבר.
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:29 |
|
| |
אברהם אני כבר ישנתי כשאתה הלכת לישון, אבל האשכול נשאר ער ומחכה לתשובות על השאלות שהוצגו
אברהם תודה. ומדבריך אני ממשיך בשאלה אחרת- בכתובה כותבים- בסימן טוב- ובמזל טוב- מזל טוב מובן- אבל מה שייך כאן בסימן טוב?
שאלה נוספת- ההלכה אומרת שאסור למתפלל להגביה קולו מעל קולו של הש"ץ- וכתוב- כל העונה אמן בכל כוחו- אפילו גזר דין של 60 שנה מעבירים לו. מה אשם האדם הרוצה לענות אמן בכל כוחו- כשהש"ץ לפעמים מתפלל בשקט ובנחת.- אליעזר אתה חסיד יש תשובה חסידית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:07 |
|
| |
ירוחם, אף על פי שאני עדיין חובש שטריימל, זה למעלה מעשרים שנה שכבר איני חסיד. אבל גם מתנגד אינני ואינני מתנגד לשמוע תירוץ על דרך החסידות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:32 |
|
| |
אליעזר אולי יבא אחד מבעלי התריסים וידע לתרץ- אם לא יתרצו אחרים- חזקה עלי שאתרץ,
אבל פטור בלא כלום- ווארט- ? הגמרא מספרת - ר' שמעון (ג"א נחמיה) העמנסוני היה דורש את כל אתים שבתורה- כיון שהגיע לאת ה' אלוקיך-הרי מה אפשר לרבות האת הזה?- פרש- אמר כפי שקיבלתי שכר על הדרישה כך אקבל שכר על הפרישה- עד שבא ר' עקיבא ודרש את ה' אלוקיך- לרבות תלמידי חכמים.- זאת מזכיר דוד המלך ברוח הקודש יְקֹוָק מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:
גם אני להבדיל- משקיף על החברים- אולי יש משכיל שיודע לדרוש.
ר נחמיה העמסוני צריך להיות דמות מופת לכל חוקר אקדימאי ובכלל- אדם מקדיש עשרות שנים להוכיח- תזה- אבל אם התזה לא מסתדר לו אם ההגיון הפנימי שלו- הוא לא מתחיל להתפתל ולמרוח ולסלף- הוא פשוט מוותר על עבודת חיים- ולא לעשות שקר בנפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:49 |
|
| |
ירוחם, אתה שבקיאותך נפלאה, שמא זוכר אתה אם יש לנו דברי תורה נוספים בתלמודים ובמדרשים משמו של רבי שמעון (נחמיה) העמסוני?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 12:11 |
|
| |
לא זוכר-ברפרוף ראשון בבר אילן לא מצאתי- עד כמה שאני זוכר הוא היה תלמידו של נחום- איש גמזו- חברותא של ר' עקיבא. ממנו ביחד למדו לדרוש את האתים הרכים וכו'
אבל אז כנראה כשאדם הקדיש את כל חייו לעבודת דוקטורט- לא נשאר לו זמן לדברי תורה אחרים- ספרית בר אילן לא עמדה לרשותו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 12:24 |
|
| |
ירוחם, אם החכם הנזכר לא בא זכרו בשום מקום רק כאן, כי אז וודאי וודאי שהוא לא היה מן החכמים הבולטים בדור.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:45 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | ירוחם,
כידוע בראש השנה וביום כיפור פותחים בשמים כל מיני ספרים. ואחת מהם עניינה סליחה ומחילה. שהרי כך אנו אומרים: 'אבינו מלכנו כתבנו בספר סליחה ומחיל'ה'.
והריני שואל מהו השם המדויק של הספר:
א. סליחה ומחילה
ב. מחילה וסליחה
ג. מחילה
ד. סליחה |
|
אם אין אני לי מי לי:
כמדומה שמובא בשם מהרי"ל שהיה מקפיד לומר 'מחל וסלח' והיה אומר שהספר נקרא 'מחילה' והריני שואל: כלום עלה לשמים והציץ בכריכת הספר?!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:47 |
|
| |
המהרי"ל במחילה לא היה מבין גדול בלשון העברית
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:48 |
|
| |
ירוחם, אבל לקרוא עברית בוודאי ידע והוא ככל הנראה ראה את כריכת הספר, לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:57 |
|
| |
בגרמניה קוראים משמאל לימין
|
|
|
|