| נשלח ב-10/11/2010 14:05 |
|
| |
ירוחם,
האם המלאכים מבינים ארמית?
רבש"ע מניין המציאו רבותינו הראשונים שמימיהם אנו שותים ועל דבריהם בהלכה אנו מתייגעים הרבה את כל המוזריות האלה?!
אומרים קדיש בארמית כי תפילה זו נעלה היא עד מאודו ואין אנו רוצים שהמלאכים יקנאו...
רבונו של עולם - היכן חיו האנשים האלה!
תוקן על ידי אליעזרט ב- 10/11/2010 14:07:51
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 15:23 |
|
| |
אליעזר יש לי חדשות בשבילך את הקדיש תיקן עמרם גאון לטובת הילדים שלא ידעו להתפלל ולקרא- בבל ובאזור דיברו ארמית ולכן זה נכתב בארמית, ואידך- המצאות הוסיפו לקדיש איצטלאות שונות ומשונות בלי כל בסיס- כי אין בסיס לקדיש בספרות חז"ל לפני הגאונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 17:44 |
|
| |
ירוחם, איך שלא יהיה בעניין התהוות הקדיש יש כאן תופעה מאוד מעניינת באשר לעולמם הרוחני של בעלי התוספות ושל חכמי אשכנז.
אנו לומדים את דבריהם יום יום ומתפעלים מחריפות דבריהם. אבל כשאנו עוזבים את הניתוחים הלמדניים והקפדניים של הסוגיה התלמודית ויוצאים קצת לשוטט בחיי המעשה ובהבנת העולם אנו נתקלים בסברות ובדעות מוזרות מעין אלה שאנו דנים בהם. מי יודע להסביר פשר דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 17:57 |
|
| |
יהא שמיה רבא מופיע כבר בגמרא בברכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:01 |
|
| |
לא רק אמוראים לא היו בקיאים לעיתים במקרא, כנראה גם כמה מבעלי התוספות.. דעת זקנים במדבר כא לד ומיהו תימה למ"ד דעוג נקרא פליט על שנפלט מן המבול דבמס' נדה מסיק דעוג וסיחון אחי הוו וא"כ [היכן מצינו] שסיחון פלט מן המבול דבשלמא עוג מצינו סמך ורמז כדפרשתי בפ' נח בשם ר"י החסיד וישאר אך נח שעולה בגי' עוג אבל לסיחון לא מצינו רמז. ואו' הרב רב יחיאל בר יוסף שעוג נולד קודם המבול ואמו היתה מעוברת מסיחון בשנת המבול והלכה ונשאת לאחד מבני נח וכבר היתה מעוברת מאותן בני האלהים אשר לקחו מבנות האדם ונולד סיחון בתיבה.
תוקן על ידי יIנתן ב- 10/11/2010 18:04:16
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:05 |
|
| |
יונתן, כנראה שגם אני אינני בקיא במקרא, כי לא הבינותי היכן 'פישל' התוס'. אנא האר עיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:11 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | יונתן, כנראה שגם אני אינני בקיא במקרא, כי לא הבינותי היכן 'פישל' התוס'. אנא האר עיני. |
|
צֵא מִן הַתֵּבָה אַתָּה וְאִשְׁתְּךָ וּבָנֶיךָ וּנְשֵׁי בָנֶיךָ אִתָּךְ...
וַיִּהְיוּ בְנֵי נֹחַ הַיֹּצְאִים מִן הַתֵּבָה שֵׁם וְחָם וָיָפֶת וְחָם הוּא אֲבִי כְנָעַן....
שְׁלֹשָׁה אֵלֶּה בְּנֵי נֹחַ וּמֵאֵלֶּה נָפְצָה כָל הָאָרֶץ.. וְאֵלֶּה תּוֹלְדֹת בְּנֵי נֹחַ שֵׁם חָם וָיָפֶת וַיִּוָּלְדוּ לָהֶם בָּנִים אַחַר הַמַּבּוּל... וּבְנֵי חָם כּוּשׁ וּמִצְרַיִם וּפוּט וּכְנָעַן...
תוקן על ידי יIנתן ב- 10/11/2010 18:15:27
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:23 |
|
| |
ר' יונתן, יתכן שסיחון יצא מן התיבה אך לא זכה לאיזכור מפורש ולא נמנה עם בני נח, כי לא היו לו תולדות [ונמנו רק אלו שמהן נפצה הארץ].
תעיין ב'העמק דבר' לנצי"ב בפרשת נח ותראה שהוא מניח כהנחה פשוטה שבתיבה היו יותר אנשים משמונת אלו שמונה התורה [עבדים, שפחות וכד'], ולא ראה צורך להתמודד עם הפסוקים שהזכרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:29 |
|
| |
ולעניין אחר: כמדומה שיש אוסרים לשלב את אצבעות הידיים זו בזו. מה מקור הדברים ומה הטעם?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:33 |
|
| |
לג. וַיִּתְּנֵהוּ יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֵינוּ לְפָנֵינוּ וַנַּךְ אֹתוֹ וְאֶת [בנו] בָּנָיו וְאֶת כָּל עַמּוֹ: ואת בניו: בנו כתיב, שהיה לו בן גבור כמותו: (רש"י)
אין לי "העמק דבר" לפני אבל פירוש כזה באמת תמוה, בפרט שמשמע מהפסוקים שמהתיבה יצאו רק בני נח ומאלה "נפצה על הארץ"...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 18:35 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | ולעניין אחר: כמדומה שיש אוסרים לשלב את אצבעות הידיים זו בזו. מה מקור הדברים ומה הטעם? |
|
בזמן התפילה, שלא להיראות כמו הגויים בתפילתם...
לגבי היום-יום נראה לי סתם המצאה/חומרא של אנשים...
אגב, הנוצרים מתפללים עם אצבעות שלובות כלפי מעלה, לא קדימה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 19:08 |
|
| |
יונתן- מהפסוק שהבאת שם ראיה לדברי. שהרי הכו אותו ואבד זכרו, וממילא הוא לא נחשב כאחד שממנו נפצה הארץ. לגבי העמק דבר, כדאי לך לקרוא אותו. ובכלל, לא רק בפסוק זה.
אליעזר, כמומחה של כורסא, כפי שאומר רבינו מרא דאתרא שליט"א, אני יכול לומר לך בודאות שריח המנהג הזה של שילוב הידים הוא ריח חזק מאוד של קבלה שאתה כ"כ מעריץ... שמא נחכה לידידנו שותףסוד שיזכיר את השם בסילודין ויעלה למרום, ויגלה לנו מה מקור המנהג.
|
| נשלח ב-10/11/2010 19:10 |
|
| |
| יIנתן כתב: |  | ולעניין אחר:
כמדומה שיש אוסרים לשלב את אצבעות הידיים זו בזו. מה מקור הדברים ומה הטעם?
בזמן התפילה, שלא להיראות כמו הגויים בתפילתם...
לגבי היום-יום נראה לי סתם המצאה/חומרא של אנשים...
אגב, הנוצרים מתפללים עם אצבעות שלובות כלפי מעלה, לא קדימה...
|
|
אפשר בבקשה מקורות?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 19:21 |
|
| |
ליונתן . שאלתך אינה במקומה מהפסוק בנח אין כל סתירה להימצאות סיחון בתיבה הכתוב אומר במפורש ״ויהיו ״בני נח״ היוצאים מהתיבה״ ואילו לדעת זקנים דלעיל מפורש שהיתה מעוברת מאיש אחר ואינו נחשב כבני נח ( ואולי אף אינו חייב בז׳ מצוות ... אם לא ניקח בחשבון שמיוחס מאביו לנפילים ואז כלל אין לדון על חיובו במצוות ) עד כאן
|
|