| נשלח ב-11/11/2010 11:11 |
|
| |
שאלה לכל יודעי הלכה,
היכי תימצי- ההלכה מחייבת את המתפלל בשבת שמו"ע להגיד שמו"ע של חול( לא את הכל אבל יותר מחצי).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:12 |
|
| |
ירוחם אתן לך דוגמא יותר חריפה מי שמתפלל של מוצ"ש בשבת (מותר ע"פ דין !) מתפלל תפילת חול מלאה בשבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:27 |
|
| |
בעל ההתר להתפלל תפילת מוש"ק בשבת גמרא היא בברכות. אבל לחהתפלל בשבת של חול? תמה אני ? וליבי אומר לי
ואולי היות ואתה ירושלמי- ואתה אולי כדבריך מתפלל עם קהל חסידים - חסידי אמשינב- ואז בשבת שלהם אתה יכול להתפלל את של חול, או משהו דומה בעיקרון? (איקון מחייך במבוכה)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:32 |
|
| |
ירוחם איזו תפילה הוא יתפלל. הגמרא היא ההיפך מאמשינוב, הגמרא מקדימה ובאמשינוב מאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:45 |
|
| |
בעל המניין של אמשינוב יתפלל מוסף או מנחה של שבת- ואני אתפלל של מוצש"ק באותו מקום ובאותו בית כנסת. למרות שמסביב עוד שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:48 |
|
| |
ירוחם אנסה לנחש לגבי חצי שמונה עשרה. אדם טעה בשבת, הגיע לברכת השנים בקיץ והזכיר גשם, עליו לתקן את המעוות ושוב להתפלל של בת. אני מעלה זאת כהשערה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 12:50 |
|
| |
בעל אכן זו ההלכה- חוזר לתקן את מה שקילל וקילקל. 
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 13:29 |
|
| |
ירוחם ובעל,
מותר לשאול שאלה על עצם ההגיון של הלכה זו. האם תוכלו להביא מקבילה בת זמננו לתופעה זו?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 13:59 |
|
| |
אסביר את עצמי ואקדים ואומר שאין לי כוונה לקנטר אלא אני באמת מבקש להבין את ההגיון של הלכה זו:
נניח שמילאתי טופס שגוי לביטוח לאומי, והטופס היה שגוי בכפליים. גם מילאתי דברים לא רלוונטיים וגם בסוף שגיתי, נניח שכתבתי תאריך של חורף במקום תאריך של קיץ.
האם הפקיד יבקש ממני למלאות שוב את הטופס הלא רלוונטי כדי שבסופו אתקן את התאריך?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 14:58 |
|
| |
אליעזר תודה לך שנתת לי רעיון-- המצווה הזו על פניו היא מצווה הגיונית ומוסרית ולאומית מאין כמוה, היום הגדיילים לא יחשבו על דבר כזה,- ואפרט. מה קרה ?יהודי בתפילתו הוציא דבר קללה מפיו ובירך על הגשם בקיץ. הוא קילל את יבול הארץ, הוא קילל בעצם את יושבי הארץ. ואז אנחנו נגיד היום- ביג דיל- אז הוא אמר דבר לא נכון! נו נאז מה? מה זה משנה באמת אם הוא אמר, או לא אמר. אתה באמת חושב שלמעלה מתחשבים או לוקחים בחשבון את קללתו כביכול? זה אפילו פחות מהטופס בביטוח לאומי. אומרת ההלכה, כן! כל מה שאדם מוציא מפיו הוא חשוב, אלו לא דברים סתם , לדיבור- יש משקל, ליבול הארץ ולחקלאות יש משקל, אלו לא דברים של מה בכך. מוטב שיפגום במקצת בקדושת השבת ויתקן את הדברים הללו. כי הם באמת אולי יותר חשובים מהתפילה הסטנדרטית של השבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 15:03 |
|
| |
ירוחם, אהבתי את הרעיון.
אבל שאלתי עדיין במקומה עומדת. ואולי לא. יודע מה? נשמע מה אומרים גולשים נוספים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 15:03 |
|
| |
חידה: מתי אומרים בברהמ"ז גם מגדיל וגם מגדול?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 19:55 |
|
| |
אברהם יש להניח שרק בימות החול- כי הרי מגדיל הוא מהכתובים וכתובים לא נהגו להגיד בשבת- אבל תחכמני מתי?
|
|
|
|
|