|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:33 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אם כך אז כל שבת שאומרים בו את הפרק בתהילים. |
|
בברהמ"ז?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:38 |
|
| |
יונתן
צדקת ממני!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:42 |
|
| |
יונתן,
בחור חריף אתה. אבל הדברים תלויים במחלוקת אם יש אם למקרא או יש אם למסורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:49 |
|
| |
יונתן
לא הבנתי.
מגדול ועד קטן בברכת המזון בפורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 20:55 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | יונתן
לא הבנתי.
מגדול ועד קטן בברכת המזון בפורים? |
|
אממ פאדיחה, זה במגילה, ולא בעל הניסים 
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 21:19 |
|
| |
יונתן ביד אשה נמכרנו- אבל אשה אשה!
להציל את כבודי שאלה! יש מחלוקת בין רש"י לר"ת בענין צורת הנחת הפרשיות בתוך הבתים של התפילין- רשי סובר כי הפרשיות צריכות מפאת כבודם להיות בעמידה ר"ת סובר כי על הפרשיות להיות בשכיבה. ולכן יש שני סוגי תפילין של רש"י שאותה מניחים כולם- לבין תפילין של ר"ת שאותה מניחים גם- בעיקר אלו שנוהגים לפי שיטת האר"י שטען על עליונותן הקדושה של תפילין ר"ת,
יש עוד מחלוקת בין הסבא והנכד- וזה בענין הנחת המזוזה על המשקוף. כשאחד סובר כי יש להניחה במאוזן- כך הוא מפרש את הגמרא. והשני סובר כי דווקא במאונך. והנה האשכנזים- בכדי לצאת ידי כולם- מניחים את המזוזה באלכסון, והשאלה למה? למה בתפילן לא נקטו את הפטנט הזה? להניח את הפרשות באלכסון? למה רק במזוזה אין שני מזוזות?
צענע את מוזמנת למקום של כבוד המגיע לך!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 21:39 |
|
| |
ירוחם,
אתה בוודאי יודע כי עיקר המחלוקת בין רש"י ורבינו תם הוא בסדרם של פרשיות ובזה לא יועיל אלא זוג תפילין נוסף. והדברים פשוטים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:10 |
|
| |
אליעזר ידעת ידעתי- אבל השאלה במקומה- איך פותרים מחלוקת בצורה כזו- אתה מכיר עוד מקרה כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:35 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | יש מחלוקת בין רש"י לר"ת בענין צורת הנחת הפרשיות בתוך הבתים של התפילין- רשי סובר כי הפרשיות צריכות מפאת כבודם להיות בעמידה ר"ת סובר כי על הפרשיות להיות בשכיבה. |
|
ירוחם, כדי שאוכל לעיין בדבר הזכר לי בבקשה היכן נחלקו בדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:40 |
|
| |
בקשר לטעות בשמו״ע איני זוכר כרגע דין זה אבל אילו הוא נכון הוא מאד מובן משום שהטעם שלא אומרים שמונה עשרה בשבת הוא מפני כבוד השבת וגם מפני שאין לבקש רחמים בשבת אבל כל דיני טעות בסימן רס״ח בנויים על זה שאם כבר התחלת תמשיך ולכן המתחיל בשבת בבוקר אתה בשביל אתה חונן אינו יכול להחליף ל אתה אחד או אתה קדשת אפילו לפוסקים שסוברים שאם התפלל בלילה ישמח או אתה אחד אינו חוזר אבל כאן כיוון שהתחיל ״ברכה״ של חול חייב לסיימה ממילא יובן גם למקלל עמו ישראל ללא רחמים וללא כוונה שצריך לחזור ולתקן מה שקלקל
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:40 |
|
| |
אליעזר זה בא לי בשלוף יש לי עוד אם תרצה
הלכות קטנות לרא"ש (מנחות) הלכות מזוזה
וכן פרשיות של תפילין היה אומר ר"ת שנותנין בבתים מושכב ולא מעומד והאידנא נהוג עלמא כרש"י.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:48 |
|
| |
ירוחם,
וכיצד נהוג עלמא האידנא בתפילין של ר"ת מושכב או עומד?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:53 |
|
| |
מסתמא מעומד- לא פתחתי את התפילין שלי- חבל עליהם- אני בטוח שמעומד. לא רק סדר הפרשיות הן קריטיות בקבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 22:56 |
|
| |
ירוחם,
אם הבנתי נכון יוצא שאנו מניחים תפילין של רבינו תם על פי שיטת רש"י. - והרי לך פרדוקס!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:10 |
|
| |
אליעזר
לא הבנתי איך אפשר להניח תפילין של רבנו תם לפי שיטת רש"י, לא הבנתי אותך כלל שיטת רש"י היא לפי סדר הפרשיות כפי שהן כתובות בתורה- של ר"ת לא, וכן דרך שכיבתן או עמידתן, אגב לפי ממצאים ארכיולוגים כנראה ששיטת רש"י היתה נהוגה בימי מרד בר כוכבא= שיטת ר' עקיבא.
אבל עזוב את הלימוד הזה- מה אתה חושב על התשובה על דרך הפשרה שמצאו- רק האשכנזים -בין השיטות?
|
|
|
|
|