|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:14 |
|
| |
ירוחם,
אני איני יודע ולא התעמקתי בסוגיה וכל דברי אינם אלא על פי דבריך.
שאלתיך כיצד עשויים היום תפילין של רבינו תם עניתני שגם הם מעומדים כשיטת רש"י. וכל זה אינם אלא דבריך - ועל זה אני אומר - פרדוקס!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:27 |
|
| |
אם הבנת כך מדברי כנראה טעיתי בהסברי- הפרשיות שוכבות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:31 |
|
| |
ירוחם,
ועתה צריך לברר את העובדות אצל הבתים מאכערס.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:38 |
|
| |
תברר אבל זה לא לענין- השאלה היא- למה את המזוזה מניחים כפשרה. באלכסון- הרי זה לא בפי רש"י ולא כר"ת??? זו השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2010 23:51 |
|
| |
ירוחם, פתח פיך ויאירו דבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 00:01 |
|
| |
| אברהםהעברי כתב: |  | חידה:
מתי אומרים בברהמ"ז גם מגדיל וגם מגדול? |
|
חברים יקרים,
לא ידעתי שהחידה הזו תעורר התעניינות רבה. אבל התשובה היא הרבה יותר פשוטה.
-כשטועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:10 |
|
| |
אליעזר
את המזוזה מניחים על פתח הבית- בבית בדרך כלל גרים איש ואשה- זה יעודו וגם שמו של הבית.
אומרת לנו ההלכה היהודית- בדברים שאתה מקיים לבד- כגון תפילין, אתה יכול לבחור בדרך שאתה רוצה ומוצא לנכון רש"י- ר"ת , אתה יכול עם עצמך לעשות מה שאתה רוצה, בהלכה ודעה. אבל בבית אתה לא בעל הבית לבד- בבית אתה לא יכול לעשות מה שנראה לך נכון- בבית אתה חייב להתפשר,, ההלכה היא באמת שהמזוזה תהיה אנכית או מאוזנת- בבית אתה תתפשר. וכל יום כשתכנס הביתה תראה שכאן אתה צריך להתפשר. האלכסון של המזוזה היא סמל לפשרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:20 |
|
| |
ירוחם, כמו תמיד - דבריך משמחים ונפלאים. חזק ואמץ!
ואם אנחנו כבר בענייני בית ובענייני שלום בית. האם מכיר אתה מנהג של אדוקים שנמנעים מלקרוא לנשותיהם בשמותיהם הפרטיים משום צניעות כביכול?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:30 |
|
| |
אליעזר שמעתי על הצניעות המזויפת הזו., אבל כשהיום אני שומע על דברים כאלה- תש כוחי כנקבה- איך האוב שווין ניש קאן כוייח.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:32 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | ואם אנחנו כבר בענייני בית ובענייני שלום בית. האם מכיר אתה מנהג של אדוקים שנמנעים מלקרוא לנשותיהם בשמותיהם הפרטיים משום צניעות כביכול?! |
|
כמדומני שזה מכלל ה'תקונעס'. שמא יש כאן איזה חסיד גור שיתנדב לאשש או להכחיש את זה.
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:38 |
|
| |
יש לי הרבה הרבה מאד חברים חסידי גור מהראשונים במלכות- לא שמעתי כהאי גונא-
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:44 |
|
| |
ירוחם, אני במקומם גם הייתי מתבייש לספר את זה. אבל כתבתי את זה מידיעה [כמעט] גמורה.
אם נעים לך מהם, תשאל אותם ישירות והם לא יוכלו להתחמק.
|
| נשלח ב-12/11/2010 12:54 |
|
| |
ירוחם ואברהם ידידיי,
מלבד גור יש עוד אדוקים ואדוקי אדוקים שקרובים לטירוף. כגון חסידות סקווירא המעטירה.
ועוד מעניינים אלה:
השמעתם מנהג של אדוקים מטורפים (כאן מחקתי קללה עסיסית) שכשמארחים בשבת אורחים ממין זכר מגלים את האשה לשבת כנזופה במטבח?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 13:12 |
|
| |
אליעזר כחסיד בדימוס ודאי תשמח לשמוע סיפור זה- סיפר לי אותו חסיד גור, מהגדויילים,
האדמור מגור הזקן בעל האמרי אמת ביקר בראדין- ושלח לחפץ חיים רמז כי היה מאד שמח להתארח על שולחנו בשבת, הסכים בשמחה החפץ חיים- שלח האדמו"ר שליח שהוא גם ישמח מאד להתארח אצלו- אבל יש לו בקשה- הוא לא יושב על שולחן אחד עם נשים, ואלי הרבנית אשת החפץ חיים לא תשב איתם ליד השולחן. השיב החפץ חיים- אז כנראה הרבי יסעד בשבת במקום אחר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2010 13:16 |
|
| |
אליעזר,
זה מנהג שמקיימים אותו כמות אנשים הראויים להופכו למנהג שראוי לדון בו?
כי אם זה רק קומץ סהרורי זה לא דבר שאמור להרגיז או לדון בו כתופעה סוציולוגית.
|
|