בית פורומים עצור כאן חושבים

עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2010 16:17 לינק ישיר 

ירוחם,
חס לי מלזלזל, אבל תורה היא וללמוד אני צריך. מי הראשון שמזכיר עניין זה? (היכן כתבת על כך? בטח אמצא שם עוד דברי חפץ רבים).

תוקן על ידי אליעזרט ב- 18/11/2010 16:35:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 16:19 לינק ישיר 

אליעזר:

ברכות שילד אומר מבין הוא מה הוא אומר ? לא ! רק מה ? מתחנך לא להתנהג כאוטומט, לא להכניס ישר לפה,
כל מעשה ?! מחשבה תחילה,

כל זה לא עיקרי תורה אבל יש בהם הרבה חכמה וחבל להפסיד,
אני אומר כל יום שיצלינו מהיצר וכו' זה עוזר ? בוודאי שלא מבחינת השגחה או מה, רק התשומת לב לדבר,
כלומר ששמים לב ?! לא חוטאים כל כך מהר, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 16:29 לינק ישיר 

צדיק,

לפעמים אני אוהב סלט. אבל הפעם רצוני להתמקד בעצם הרעיון הזה שהימין הוא חשוב מהשמאל ובו יש לפתוח את נעילת הנעליים: מי היה הראשון שהגה רעיון זה ולשם מה. מקס אני פשוט סקרן האמן לי.

תוקן על ידי אליעזרט ב- 18/11/2010 16:35:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 17:36 לינק ישיר 

אליעזר
אנסה בכוחי הד"ל  זה שהימין חשוב יותר- אתה מסכים- כל התאורים של כח ועצמה נאמרים  בתנ"ך על הימין.
בקהלת כתוב לב חכם בימינו- ולב כסיל בשמאלו- השמאל מסמל תמיד את הרע- ולא רק כאן היום בארצנו- כשהנביא אומר מצפון תפתח הרע- תרגום של צפון הוא שמאל. כשמעלים בגורל  את השעירים  הימין לה' והשמאל- לעזעזל.
ועכשיו לשאלתך מי המציא את כל פניותיו יהיו בימין - נדמה לי כי זה היה כמקובל- המהרי"ל הוא כותב בספר המנהגים כי את הלולב לנענעוים יש ליטול ביד ימין, מכאן הדרך פתוחה להמשך.

סתם עלה לי בראש-  ה ש בשמאל מודגש בנקודה בצד השמאלי שלה, ומענין חז"ל הקפידו להפוך את רוב המילים שמתחילים עם הנקודה בש ב בשמאלה להפוך  ולשים בראשם במקום את ה ש שמו ס . איני יודע אם בכולם אבל בהרבה הרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 17:46 לינק ישיר 

ירוחם,

דבריך בפיסקה הראשונה נכונים לגמרי. אבל עדיין אין הם עונים על עיקר השאלה. בוא וננסה ביחד להיכנס לראשו של מהרי"ל (או של מי שזה לא יהיה).

חכם זה נעל נעליים כל ימי ילדותו בסדר שבא לו. והנה פתאום ביום אחד הוא החליט שיש לחדש מנהג כי הימין חשוב?

לגבי ה'ש' השמאלית ולגב ה'ס', אוליי תביא כמה דוגמאות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 19:45 לינק ישיר 

אליעזר
בענין  המהרי"ל השאלה אינ שאלה- אנשים משנים הרגלים או הנהגות בחייהם- איך כותב רש"ש מכאן ולהבא ולמפרע.

האותיות המתחלפות כמה דוגמאות מהשרוול
לא חשכת את בנך ממני= לא חסכת
ואשחט- שר המשקים  ואסחט
שכי עיינים ---כסות עינים
שכין (נראה לי במשלי)= סכין
העוסק בשפה ובלשן מוזמן לעזור לי          מואדיב    מואדיב  יעלה ויבא יעלה ויבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 20:09 לינק ישיר 

כבר בתלמוד מובא העניין של נעילת נעל ימנית קודם..
בטח זה גם הרעיון בבסיס המחלוקת של בית שמאי ובית הלל בחג הבא עלינו לטובה בקרוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:35 לינק ישיר 

זה אכן רעיון תנאי לכלהמאוחר כי מובא בבריתא שבת סא. כהלכה פשוטה, ומסתבר שגם יהושע בן נון כבר נהג כך. במחשבה שניה זו לא חובה אלא רק הנהגה טובה כמבואר בב"י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:50 לינק ישיר 

ארתח
לא חובה? השולחן ערוך בשבילך זה רק ספר המלצות?

שולחן ערוך אורח חיים הלכות הנהגת אדם בבקר סימן ב

סעיף ד
ינעול מנעל (ה) ד [ג] ימין תחלה ולא יקשרנו, ואח"כ ינעול של שמאל (ו) ויקשרנו, ויחזור ויקשור של ימין. הגה: ובמנעלים שלנו, שאין להם קשירה, <ג> ינעול של (ז) ימין תחלה (תוספות פ' במה אשה ד' ס"א).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 21:51 לינק ישיר 

בעל השולחן ערוך נמשך בספרו הרבה אחר הקבלה ומנהגי החסידות והביא אותם כחובה ועיי' במג"א סימן צ"א
שמסיק שמה שאומר בסי' ב' הוא ממידת חסידות בלבד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:07 לינק ישיר 

יונתן
אתה מבין כי אם אדם חרדי מתחיל לחלק את ההלכה הכתובה בש"ע, ל קטגוריות של מה נראה לי ומה לא, זו ההתחלה למדרון חלקלק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:15 לינק ישיר 

נראה לי שארתח החליט לא להיות ער בין הישנים והושפע עמוקות מסגנון הפורום.. ולעצם הערתו ולשאלת ירוחם צריך לחקור אחת ולתמיד כשספר הלכה אחד מתקבל ורעהו לא זה לא בגלל שהמינונים שלו יותר מקובלים ?. זה נכון שיש בשו״ע כמה וכמה מקומות שיסודם של ההלכות הוא לא מדינא דגמרא ומתקנות הגאונים אלא הושפע מרן מתלמידי רבינו יונה ועוד בעלי מוסר וקבלה אבל הרי היו עוד חיבורים בעמינו והחיבור שלו התקבל בהמון עם ורבניו לא מצד כח הפסיקה לבד שהרי חולקים בכמה וכמה מקומות על מרן ובפרט האשכנזים שנוהגים גם בארץ ישראל כמו הרמ״א ברוב דבריו אלא שספרו של הבית יוסף הוא שהתקבל אז מה זו החפירה המחודשת סימן זה מקובל עלי וסימן זה לא ? הוא הרי לא הכניס אגדתית לספרו אלא הלכות שלדעתו צריך לנהוג למעשה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:18 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יונתן
אתה מבין כי אם אדם חרדי מתחיל לחלק את ההלכה הכתובה בש"ע, ל קטגוריות של מה נראה לי ומה לא, זו ההתחלה למדרון חלקלק,

למה אתה לא מחלק את דברי מרן? ספק ברכות להקל, בדיני ממונות קים לי כפלוני, בחנוכה נוהג כמו רמ"א
(או להיפך) וכו'..
הלכה היא לא אבסולוטית לבן אדם אחד. גם רבי שכתב את המשניות - על חלקן נאמר שהן לא להלכה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:45 לינק ישיר 

חברים,

אני צריך להתבייש יותר ממעט ששכחתי את דברי הגמרא המפורשים במסכת שבת. אבל עתה שכבר פתחתי את הגמרא ונזכרתי את מה שלמדתי כשהייתי במעי אמי ונר דלוק על ראשי טוב נעשה עם נעיין בדברי הברייתא המובאת שם: 

תנו רבנן

כשהוא נועל - נועל של ימין ואחר כך נועל של שמאל

כשהוא חולץ - חולץ של שמאל ואחר כך חולץ של ימין

כשהוא רוחץ - רוחץ של ימין ואחר כך רוחץ של שמאל

כשהוא סך - סך של ימין ואחר כך של שמאל

והרוצה לסוך כל גופו - סך ראשו תחילה, מפני שהוא מלך על כל איבריו

רגילים לפרש את ההלכות הראשונות שהדברים הם מפני כבודו של ימין. ואני שואל מאי כולא האי? מדוע הכניסו חכמים את ראשם לדבר הזה וקבעו בו הלכה?

עם יד על המקלדת – האם מישהו בימינו מקפיד על כך? או שכולנו נוהגים כארתח ורואים בו 'מנהג טוב' בעלמא?

ומה בדבר הבגדים האחרים: חלוק בזמן חז"ל; חולצה בימינו – כלום מי שמקפיד על הלכה זו מקפיד גם להשחיל תחילה את יד ימין (ובמכנסיים את רגל ימין) וכשהוא פושט הוא פושט תחילה את יד ורגל שמאל?

ועוד אני שואל לגבי הסיכה. האם הסיבון של ימינו דינו כסיכה. ומה אם אני מעדיף לסבן תחילה את כל גופי, כדי שהסבון לא יצרוב את עיניי?

ושוב עם יד על המקלדת: מי מאתנו שומר על הלכות אלה?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 18/11/2010 22:47:33

תוקן על ידי אליעזרט ב- 18/11/2010 22:48:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2010 22:46 לינק ישיר 

יונתן
נכון- אבל בעל השו"ע לא כתב את זאת- על ההלכה הזו.
ועכשיו  נעסוק ונלמד את עומק ההלכה הזו- שלא תהיה הלכה זו כעקב שאדם דש בעקבו.

נעליים היו מאז חז"ל  דבר בעל ערך רב יותר מאשר סתם לבוש לנעליים. הנעליים היו העדות להרבה דברים,
הגמרא בתענית מספרת כי היהודים היו מוכרים ומובדלים בגין מנעליהם.
בגל צורת קשרי הנעליים שנהגו היהודים, זה הפך ליהרג ולא יעבור בזמן שמד, וכך פוסק הרמבם להלכה.
הגמרא אומרת לעולם ימכור אדם קורות ביתו ויקנה מנעלים לרגליו

יש כנראה משהו בנעליים שהפכו כה חשובים בחיי היהודי--- אולי בגלל שהם הדבר שמפריד בין גופו של היהודי לבין האדמה שנקראת הארורה.
 אגב יש איסור של התוספות -בשבת- להתפלל יחף אפילו ביום הכיפורים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עיונים ותמיהות בתפילה ובמנהגים וכ'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 39 40 41 ... 70 71 72 לדף הבא סך הכל 72 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.