|
|
| נשלח ב-18/11/2010 22:53 |
|
| |
ירוחם, בדבריך יש תשובות חלקיות על שאלתי מלמעלה (כשכתבת אותם לפני שראית את דבריי). ומה עם יתר שאלותיי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:15 |
|
| |
אליעזר מרוב עצים שכחתי את היער- אולי בטובך תשאל מה שלא עניתי- אני לא בהכרח מבטיח לדעת לענות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:19 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | כשהוא סך - סך של ימין ואחר כך של שמאל והרוצה לסוך כל גופו - סך ראשו תחילה, מפני שהוא מלך על כל איבריו
רגילים לפרש את ההלכות הראשונות שהדברים הם מפני כבודו של ימין. ואני שואל מאי כולא האי? מדוע הכניסו חכמים את ראשם לדבר הזה וקבעו בו הלכה?
עם יד על המקלדת – האם מישהו בימינו מקפיד על כך? או שכולנו נוהגים כארתח ורואים בו 'מנהג טוב' בעלמא? ומה בדבר הבגדים האחרים: חלוק בזמן חז"ל; חולצה בימינו – כלום מי שמקפיד על הלכה זו מקפיד גם להשחיל תחילה את יד ימין (ובמכנסיים את רגל ימין) וכשהוא פושט הוא פושט תחילה את יד ורגל שמאל?
ועוד אני שואל לגבי הסיכה. האם הסיבון של ימינו דינו כסיכה. ומה אם אני מעדיף לסבן תחילה את כל גופי, כדי שהסבון לא יצרוב את עיניי?
ושוב עם יד על המקלדת: מי מאתנו שומר על הלכות אלה? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:26 |
|
| |
אליעזר את הרעיון ניסיתי להסביר בעמוד הקודם.
אם יש מי שמקיים את ההלכה הזו היום- אני בטוח שכן, כשהיתי עוד בתוכם כולם קיימו את זה, אבל אפשר להרגע- אם אנו עוסקים בהלכה הזו ולומדים אותה כאילו קיימנו אותה,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:32 |
|
| |
עם יד על המקלדת כותבים יותר אמת או יותר מהר... וכן. אני מלביש ומקדים ימין לכל דבר חוץ משרוכי נעלי . וכל יום מחדש אני נזכר שאלוקינו ימני ושונא שמאלאנים וכו׳ . אליעזר איני מבין אותך אתה לא אוהב שדוחפים לך קבלה באמצע למה אתה מעלה נושאים שאתה יודע מראש שיגיעו לשם? תעיין היטיב בתגובת ירוחם הראשונית בנידון אשרינו וכו׳ ותבין שבעצם זה לא שכל יום אתה שואל את חכמי התלמוד מה לעשות והם מרגיזים אותך עם טעמי הסוד פעם כשהיית ילד קט הרגילו אותך להקדים ימין בכל דבר ( כל פניות שאתה פונה לא יהיו אלא לימין- יומא טז או משהו באיזור) כי יש בימין סימבוליקה של חוזק וגדולה וכבוד וכמו שאמרתי בהתחלה אלוקינו ימני הוא . תבין הוא היה חייב לבחור צד מה חשבת שהוא יהא שמאלן....
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:38 |
|
| |
טוב, קיבלתי בכל מה שנוגע לימין. ומה בקשר לסך את כל הגוף כולו שצריך להתחיל עם הראש. ואם חוששני שהסבון יצרוב את עיניי?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2010 23:50 |
|
| |
אני מכיר מישהו שכותב בימין ושאר מעשיו בשמאל. (בעיה סבוכה לעניין תפילין) הסיבה לכך היא שבמרוקו לא היו רואים בעין טובה שמאלים ולכן היו קושרים לו את יד שמאל לאחור כדי שיכתוב בימין. סימן טוב זה משהו אחד, כשזה נהפך לאובססיה זה אף פעם לא טוב. (תמיד חשבתי לעצמי אם תמיד אלך לימין בסוף אגיע לנקודת ההתחלה )
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:11 |
|
| |
אליעזר ידידי, נקודה נוספת ששכחת להזכיר, והיא; יש כאן מקבץ של הלכות שנושאי 'שמאל-ימין' שמקרינות אחת על השניה. א- חשיבות הימין לענין נעילה. (משא"כ לענין חליצת הנעליים, שמכבוד הימין לחלוץ את שמאל קודם. או"ח סי' ב'. ב-קושרים קודם את שמאל, בגלל חשיבות התפילין הקשרות על יד שמאל (מה הקשר?) ואם זה באמת מענין אותך תעיין במו"מ בגמ' שבת ס"א. ג- אין לקנח (בבית הכסא) ביד ימין משום חשיבותה- כי איתה קושרים את התפילין. וכשמקנח ביד שמאל אין לקנח עם האצבע האמצעית כי עליה כורכים את רצועת התפילין.
אולי תפתח בצורה מסודרת נושא [או אשכול] על מימרת חז"ל 'כל פניות שאתה פונה לא יהיו אלא לימין'?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:18 |
|
| |
קריינא דאיגרתא איהו ליהווי פרוונקא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:21 |
|
| |
האם יש מישהו שחשב ולו לשניה אחת שבגלל שחכמים אמרו לעולם יצא אדם בכי טוב ויכנס בכי טוב אז אסור לצאת בלילה? אלא מאי - עיצה טובה קמ"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:21 |
|
| |
אני כרגע עובד על משהו אחר..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 00:24 |
|
| |
תוקן על ידי אליעזרט ב- 19/11/2010 00:36:32
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 10:22 |
|
| |
דין כל פניות ,,,הוא רק בקדשים כמבואר בגמרא (ודלא ככמה פוסקים) ענינים יש הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 10:29 |
|
| |
השלמה לענין הקודם בנושא לקרוא לאשה בשמה
מנהגי מהרי"ל בליקוטים
"כדרך העולם שהזוגין אין מזכירין שמותיהן כשקוראין זה את זו או זו את זה"
שד"ח מערכת חתן וכלה אות ה כתב על הנ"ל
שכן מנהג הספרדים כיום אבל האשכנזים קוראין,,,
עיין שבת סז "הוא בשמה והיא בשמו,,,,,,"
שם קיג "מימי לא קראתי לאשתי אשתי(=פלונית ?) אלא ,,,,"
רד"ק פרשת לך לך
"כי האשה לא תקרא לאיש בשמו אלא בדרך כבוד בלשון אדנות" ("בעל")
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2010 10:38 |
|
| |
| pi_haton כתב: |  | | נראה לי שארתח החליט לא להיות ער בין הישנים והושפע עמוקות מסגנון הפורום.. ולעצם הערתו ולשאלת ירוחם צריך לחקור אחת ולתמיד כשספר הלכה אחד מתקבל ורעהו לא זה לא בגלל שהמינונים שלו יותר מקובלים ?. זה נכון שיש בשו״ע כמה וכמה מקומות שיסודם של ההלכות הוא לא מדינא דגמרא ומתקנות הגאונים אלא הושפע מרן מתלמידי רבינו יונה ועוד בעלי מוסר וקבלה אבל הרי היו עוד חיבורים בעמינו והחיבור שלו התקבל בהמון עם ורבניו לא מצד כח הפסיקה לבד שהרי חולקים בכמה וכמה מקומות על מרן ובפרט האשכנזים שנוהגים גם בארץ ישראל כמו הרמ״א ברוב דבריו אלא שספרו של הבית יוסף הוא שהתקבל אז מה זו החפירה המחודשת סימן זה מקובל עלי וסימן זה לא ? הוא הרי לא הכניס אגדתית לספרו אלא הלכות שלדעתו צריך לנהוג למעשה.... _________________
|
|
פי האתון החביב, מדוע צריך לכתוב דבר פעמיים? כתבתי שבבית יוסף מבואר זו לא הלכה אלא הנהגה טובה, לכל סעיף בש"ע יש מקור, ואופיו נקבע על פי המקור כפי שהוא מובא בבית יוסף. וכן לירוחם שיחי'. הענין של נעילת ימין קודם הושמט על ידי כל הפוסקים הקדמונים ומסביר הבית יוסף משום שאינו הלכה, אלא רק ענין טוב. כמו עוד הרבה דברים בשלחן ערוך שאינם אלא ענינים טובים ולא הלכות. מי שרוצה לברר את הדברים, לא צריך לפצוח בהכרזות או בסטיגמות שאם ספר התקבל אז.. אלא פשוט ללכת ללמוד.
בהצלחה.
|
|
|
|
|